» »

Windows 2003

Windows 2003

bizzare_ ::

Imam dva računalnika za testiranje, poimenowal ju bom "server" in prenosnik". Oba sta powezana preko switcha. Torej, na serverju je windows 2003 enterprise, na "prenosniku" pa windows xp pro. Problem pa je sledeč:
sledil sem navodilom na tej http://www. Microsoft. Com/technet/prodtechnol/windowsserver2003/technologies/directory/activedirectory/stepbystep/domcntrl. Mspx
strani, ko sem si hotel postawiti domain controller. In wse nekako deluje, problem pa je ko hočem prenosnik wključit w domeno. Jawi problem da ne najde računalnika, oz. Naj prewerim če sem napisal ime domene. Potem pa se mi je začelo jasniti da mogoče nekaj ne dela rawno ok. Na serverju sem napisal \\contoso. Com in mi je prikazalo kaj imam na shared in tako naprej. Prenosnik pa je ob \\contoso. Com zajokal, da ni ničesar takega na mreži, kot je dotična domena. In potem sem sprobal še direkten ip.. Se prawi \\10. 0. 0. 2 in hopla, tole deluje. Potem sem razmišljal kaj bi lahko bilo narobe.. In nisem našel nič pametnega. Tcp ip na prenosniku sem si naštimal tko da sem dal ip 10. 0. 0. 3, subnet mask 255. 0. 0. 0.. Kej drugega mi pa že ni prišlo na pamet da bi lahko probal. Torej, kje mislite da je problem, jas menim da je w dhcpju :)
  • polepsal: BigWhale ()

BigWhale ::

Poizkusi se enkrat postaviti vprasanje, z odstavki, da se bo dalo prebrati. ;)

Utk ::

Pa tudi tipkovnica ti kar W namesto V piše.

bizzare_ ::

Ok pojdimo še 1x...

Torej moja ideja je bila da bi si postavil domain controller server. Seveda sem sledil navodilom, ki so na linku, ki sem ga podal malo zgoraj. In v domeno sem hotel vključiti prenosnik. Ampak vse se ni izšlo kot bi se moglo. Prenosnik se noče vključiti v domeno, ker napiše da domena ne obstaja oz. da sem jo morebiti narobe napisal. Torej raziskujem naprej. Pod sum mi je prišla domena, oz. tole da ne dela, tako sem (na serverju) napisal \\contoso.com (ime domene) in mi je stvar zaznalo. Potem pa sem poskusil še na prenosniku, ob vpisu \\contoso.com mi je javilo da ta stvar ne obstaja. Napisal sem še \\10.0.0.2 (ip serverja) in mi je pokazalo da server obstaja. Torej, sedaj logični sklep: če ne najdem domene, kako naj se povežem na njo?


A bo bolš?:)

Microsoft ::

Kot prvo, naj moderator tistle link spremeni v tak link, da se kar gor klikne in da je krajsi napis, ker stran raztegne v 3pm in je tako motece, da se tole komaj pisem.;(

Kater DNS server imas nastavljen na XPjih? Ker, ce nimas onega 10.0...., potem je verjetno to ze prvi korak k odpravitvi tezave.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

bizzare_ ::

Zaenkrat nimam nastavljenega nobenega dns serverja na winsih, a bi ga moral?

bizzare_ ::

Ej, 100x hvala..stvar je začela delovati samo da sem vnesel dns od strežnika :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev poslovnega omrezja za ucne namene

Oddelek: Omrežja in internet
163046 (2172) imagodei
»

Hyper v Server Pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
191060 (852) broken/link
»

Windows 2000 server--->Win XP prijava v domeno

Oddelek: Operacijski sistemi
201809 (1601) demokedes
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?

Oddelek: Operacijski sistemi
382894 (2566) Microsoft
»

Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
615000 (4228) Microsoft

Več podobnih tem