» »

userji v win2000

userji v win2000

themouse ::

pozdravljeni ,
mene pa zanima ce kdo ve kako nastimat userje tako da imajo eni dostop do dolocenih map drugi pa ne!
sam sem ze dolocu userje (users,powerusers,administrators..)
sam majo vsi dostop do vseh fajlov..kar pa jz nocem.
poleg tega pa me se zanima kak instalirat pograme (logiran)pod administratorjem da bodo vidni pri vseh userjih(recimo v start meniju)
hvala vsem ..mogoce bi imel celo andrej kaksen komentar na to..

ToniT ::

Pod prvo:
Rabiš NTFS particijo, kajti samo z NTFS lahko določaš kdo lahko kaj uporablja.... (Properties->Security v Explorerju za določen direktorij ali datoteko).
Če boš program namestil z Add/Remove programs, ga bodo lahko uporabljali vsi, ki imajo dovoljenje za to.ž
Toliko na kratko

andrej ::

ToniT je ze dobro povedal glede NTFS-ja.

Glede programov pa je bolj tak tak, ker nekateri tega ne uspostevajo. Vecina jih ze naredi bliznjice pravilno, da lahko vsi uporabniki zaganjajo program, ampak to ni pravilo. Ce ne drugace, pa lahko sam skopiras bliznjece v All users mapo pa je...

ja moram rec da imam ntfs...pa se (userje nastavljene pod npr.user-kateri nima vseh dostopov)vedno lahko dostopajo do map(kako tocno dolocis npr.mapa z imenom uradno ..dostopna samo dolocenim) je pa res da uporabljam se evaluation copy 2195....ce se mogoce zaradi tega ne bi dalo..sem ze mal obupan

andrej ::

to kar mas je final w2k. To samo z desno tipko klikni na folder, izberi properties in potem idi na Security listic. Tam bo vse jasno...

fala lepa pobje full ste mi pomagal! sem vse postimu tak da ..no do naslednjic ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnost mreznih map

Oddelek: Informacijska varnost
152016 (1535) videc
»

uporabniška računa

Oddelek: Operacijski sistemi
141523 (1199) Mercier
»