Forum » Pomoč in nasveti » kaj pa zdej?
kaj pa zdej?
spacey ::
procesor v mojem računalniku se je pregreval - ventilator je bil fuč in zato je tud ZELO brnel..to sem preveril tud v biosu(65C), hkrati pa sem enablu funkcijo, da se sistem v primeru nevarnosti ugasne sam..in res sistem je zapisku in se takoj ugasnu..no in tuki je problem: vstavu sm nov hladilnik, pržgal računalnik in evo vse je kul nč ne brni, ampak sistem po 2-3 sekundah po vžigu vseen zapiska in se sam ugasne..kako vraga nej izklopm omenjeno funkcijo ce pa prec po vklopu crkne? ma kdo mogoče kakšn predlog kr zadeva predstavla totaln hendikep? hvala LP
St@jler ::
a si pogledu da si fan prou ušteku. K mislm da plata preverja sam določene konektorje, če so fani gor, drgač pa ne pržge spljoh.
HyperKiller ::
Gre za to, da matična plošča ne dobiva od ventilatorja informacije o vrtljajih, in/ali misli da se vent ne vrti. Moraš imeti vent s tremi kablčki, pa priklopljenega na plato - najverjetneje CPUFAN.
Pa če resetiraš bios, je možno da nebo pomagalo, moja plata (ECS K7VZA) ma "CPUFAN OFF" zaščito kar vklopljeno. (resen problem če skuriš tranzistor na plati za napajanje venta)
info: za reset biosa lahko za nekaj minut odklopiš računalnik iz omrežja in odstraniš baterijo na matični, ali pa prestaviš mostiček na plati za BIOS RESET. počakaš par sekund in ga daš v prvotno lego. Bravo! bios si nastavil na tovarniške nastavitve.
Pa če resetiraš bios, je možno da nebo pomagalo, moja plata (ECS K7VZA) ma "CPUFAN OFF" zaščito kar vklopljeno. (resen problem če skuriš tranzistor na plati za napajanje venta)
info: za reset biosa lahko za nekaj minut odklopiš računalnik iz omrežja in odstraniš baterijo na matični, ali pa prestaviš mostiček na plati za BIOS RESET. počakaš par sekund in ga daš v prvotno lego. Bravo! bios si nastavil na tovarniške nastavitve.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priklop SATA napajalnega kabla. Vrstni red.Oddelek: Strojna oprema | 2429 (2108) | SuperVeloce |
» | Glasen ventilator- procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 4628 (4126) | gddr85 |
» | Moč napajalnikaOddelek: Strojna oprema | 3957 (3401) | #AzZey |
» | CPU vent se ne vrtiOddelek: Strojna oprema | 1292 (1125) | jnkl |
» | Skuru ?tranzistor na plat VIA-K7VZAOddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (936) | HyperKiller |