» »

Mesto greha - Sin City

Mesto greha - Sin City

Keyser Soze ::

Sin City (2005)



IMDb

Za moje pojme odličen film. Kakšna napak se sicer najde, a jih je v drugih neprimerno več. Se mi zdi, da je dokaj specifična zvrst, ki večini ravno ne ugaja(kar pojasni, da se mi je prvič v življenju zgodilo, da je punca hotela iti ven pred koncem predstave). A če si fan filmskih priredb znanih stripovskih uspešnic, potem ti tale ne bi smel biti slab. Film je v bistvu sestavljen iz treh zgodb, ki jim je skupno samo to, da se dogajajo v tem mestu. Ljudje so pokvarjeni, podkupljivi, zahrbtni. Najdeš tudi dobre, a vseeno ne skrivajo svoje temne plati. Film, v katerem tudi najmočnejši ne preživijo konca. Stvar nekako izgleda, kot da bi srednji vek in njihove viteze premaknil v nekakšen futurističen začetek 20. stoletja. Fascinira tudi sama tehnika snemanja oz. bolje rečeno računalniških animacij(glede na to, da je večina filma posnetega pred zelenim zaslonom).

Konkretno me zanima vaše mnjenje o filmu. Je dober, ni dober, zanič, odličen? Nič več. Razglabljal ne bi preveč, ker bi samo pisal in pisal. Zdi se mi namreč čudno, da sem eden redkih, ki misli, da je film odličen. Sem res izjema, ali je samo krog ljudi napačen?:)

suntrace1 ::

Prvi film tega leta, da me je presenetil.

* * * * *

Mirko5 ::

Sem pogledal film pred dvemi tedni v Koloseju Lj. Moram reci, da me je pozitivno presenetil, je pa res da je drugacen od ostalih, mogoce tudi zato ne bo vsec siroki publiki. Po drugi strani pa se mi zdi, da igralska zasedba in "mini" pomoc Tarantinota pritegne gledalce k ogledu. Med igralci me je najbolj presenetil Elijah...

tratto ::

Mirko5: "Sem pogledal film pred dvemi tedni ..." 8-O :O

Verjetno si mislil "pred DVEMA TEDNOMA".

Mirko5 ::

Ja, tako bi bilo prav ja...:8)

BigFoot ::

Film sem šel gledat prvi da ko je prišel ven čez lužo (se pravi kakšne tri mesece nazaj), in mi je bil noro všeč. Komaj čakam na DVD.

tratto ::

Mirko5 - brez zamere, ampak sliši se lepše, a ne?

Tudi jaz bom verjetno počakal na DVD. Ko sem videl trailer v Koloseju, se mi je zdelo vse skupaj le na pol animiran 'šrot'.
Toda ko sem videl kritike v Vikend magazinu in ko sem izvedel, da je imel prste vmes tudi Mr. "Šund", sem se odločil, da ga pogledam.

delfinus ::

Cudovita mojstrovina avtorja stripa Frenka Millerja, Roberta Rodrigeza in za povrh se Quentina Tarantina. Kdorkoli je uzival in se uziva v mojstrskih stripih vsekakor pomni staticne animacije avtorjev in poudarkov detajlov ujetih v crnobelih trenutkih. Ta film doda dinamiko v to umetnost in kadrira na tak nacin, da na momente povzroci celo dvigovanje kocin po telesu. Par scen se mi je izjemoma vtisnilo v spomin in jih sedaj nosim kot strip in ne kot motion picture. Npr gibanje Marva (Mickeya Rourka) v dezu, plapolanje plasca in komentar, ki bi spadal samo se v stiroglat okvir stripa. Izjemno slikovito je prikazano mascevanje nad super killerjem Kevinom (Elijah Wood) in se ze spogleduje s super splaterjem, ampak tokrat s stilom in izjemno prefinjenostjo komentarja v razmisljanju Marva. Spet mojstrski kadri in izjemna interpretacija stripa. Spet tretjic neverjetno kadriranje iz podstrehe in lovljenje dolgih temnih senc in svetlih senc objektov kot so ocala in kri. Vse ima svoj namen in je ustvarjeno samo z izjemnim senzibilnim obcutkom in dozivetja stripa. Sam bi lahko Sin city ovrednotil kot reprezentativno amerisko art mojstrovino, ki si zasluzi najvisjo oceno in svoje mesto v zgodovini umetnosti.

btw, v predprodukciji se ze nahajajo nadaljevanja... ave...

lp, D.

trpo ::

Sin City je prvi letošnji film, ki me je fasciniral. Res nisem pričakoval tako dobre interpretacije stripa na filmsko platno. Film je čisto edinstven in mu zaenkrat še ni podobnega. Verjamem, da ravno zaradi tega, veliko ljudem ni (ne bo) všeč. Film je vsekakor vreden večkratnega ogleda in komaj čakam na izid DVD-ja. V Ameriki se mi zdi, da DVD izide 15. avgusta (bomo kupili :D )
www.LOST-serija.net

Tr0n ::

Definitivno mojstrovina. A-must-see.

Imam obcutek, da je Marv nastal ravno zaradi Mickeya Rourka in ne obratno. Scary! :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

teoo ::

jp odličen je
se pa ni treba bat, da je mel tarantino preveč prstov vmes. režiral je le kako minuto dolgo sceno, ki se dogaja v avtu, ko unga mrtvega pelje nekam...
defying gravity

darh ::

Tarantino je mel tolk prste vmes, da je pomešal vrstni red dogajanja... Kot naprimer pri Pulp Fictionu...
:)
Excuses are useless! Results are priceless!

Keyser Soze ::

Nikoli nisem pretirano maral Rourka, ker mi je pač entipatičen. Začuda me sploh ni motilo, da je bil v tem filmu. Vloga pisana njemu na kožo.

Tarantinu pa, glede na moje mnenje o Kill Bill seriji, ne bi pripisoval preveč zaslug za ta film. Pomoje je bil res samo gostujoči.:D

]Fusion[ ::

Sem šel film s kolegi v kino gledat. Meni je bil ful dober, ostalim pa je postalo dolgčas po 10 min :\ Kaj morš, eni pač ne vejo kaj je kvaliteta.

Edit: Sin City 2 :))
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ]Fusion[ ()

Alexius Heristalski ::

Kaj je to entipatičen?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

A. Smith ::

...najbrž je mislil Antipatičen.

Efekti so zakon. Zgodba je bolj za silo. Je pa zato nasilje na nivoju >:D

Všeč mi je billo, kako je Marv kaznoval tistega morilca. Inovativno.

Ni za vsakogar. Slo-techovcem pa očitno odgovarja :)
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Keyser Soze ::

Ja no. Malo je treba pomislit, pa se "entipatičen" spremeni v "antipatičen". Je treba gledat globlje v tekst, v sam pomen teksta.:\

Alexius Heristalski ::

Sem sumil, da je to to, pa vseeno vprašam, ker obstajajo tudi izrazi na enti-. Upal sem, da se bom kaj novega naučil ;).

Film je odličen tudi po mojem mnenju. Že to, da se je zelo hitro uvrstil v top 250 na imdb-ju, dosti pove.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

teoo ::

baje bojo posneli še "nadaljevanji" ... če se temu lahko tako reče. Posneli bojo še par drugih zgodb, ki se dogajajo v tem mestu. dva filma sta baje še na poti. :)
defying gravity

tx-z ::

Ok, naj mi nekdo potrdi da je to animiran film8-O ....Že Final Fantasy je biu carsko narjen..to pa..sploh ne morš opazt da je....šiš:\
tx-z

Keyser Soze ::

Ni animiran. Green screen skozi celoten film. Igralci so krvavi, drugo je digitalno.

tx-z ::

Aja torj igralci so original, okolje animiran? Čeprav men so se tut igralci zdel bl tko...kot da ne bi bli lih popolni..kot v ostalih filmih:\
tx-z

Brane2 ::

Zakon zadeva. Zelo stripovsko narejena.

BTW. A je samo mene un norec, ki je jedel ženske spominjal na Billa Gatesa ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Smorny ::

Sedaj, ko si omenil Gatesa, mi je postalo vse kristalno jasno. Mene je že mučilo, kdo bi to lahko bil...>:D
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljši filmi, ki so vas razočarali (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
12420710 (7358) imagodei
»

100 Years (2115)

Oddelek: Sedem umetnosti
91068 (811) Cange
»

Sin city: A Dame to Kill For (aka Sin City 2)

Oddelek: Sedem umetnosti
101846 (1006) Aar2rk
»

Filmi v stilu Gladiator, 300, ...

Oddelek: Sedem umetnosti
202438 (1955) KandazaR
»

Predlagajte filme... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10620677 (18438) Alexius Heristalski

Več podobnih tem