Forum » Strojna oprema » tema po priklopu na lcd
tema po priklopu na lcd
ike ::
Hola mundo.
Mašinco (Athlon 800MHz, 640MB RAM, GeForce 2 MX) sem preselil in jo namesto na CRT monitor priklopil na LCD (samsung synmaster 710v), kar preko VGA kabla (LCD nima DVI in moja kartica še manj). Windowsi (win98, pa ne se mi na to obešat) ne uspejo naložiti slike.
Po prvem bootu sploh z LCD-jem se mašina veselo zažene in z GRUB-om izberem winse. Začnejo se nalagati in se naložijo toliko daleč, da se začasno preklopijo v DOS mode, nakar bi morali naložiti grafični vmesnik. Zaslon ostane črn (čeravno ne povsem temen, nekaj svetlobe je). Procesor laufa, disk ne (sodeč po ledkah).
Po rebootu se mašina ne zboota sploh (niti splasha od grafične, niti BIOSa), dolgi beeeep in še dva kratka za njim (AWARD bios) pa mi povesta, da je problem v grafični. Odšraufam pokrov, komplet odklopim kablovje, ven vzamem grafično in jo znova pritrdim (AGP). Spotoma sčistim še ventilatrorja na veznem čipovju in procesurju. Mašino zaženem.
Veselo zboota. V GRUB-u tokrat preizkusim linux. Znajdem se v konzoli, ki lepo dela. X-i se poženejo, vendar monitor tarna, da je optimalna resolucija 1280x1024 in se po kaki minuti ugasne. Ubijem X-e in preidem v konzolo. Popravim XF86Config in X-i se veselo zbudijo. Vse lepo dela - video, zvok ..
No, zdaj pa bo. Rebootam v windowse. Vendar se še vedno ne naložijo.
Posebej zanimiva stvar je, da ker miške nisem priklopil nazaj (slučaj), se mi naloži GUI (640 x 480, zeleno ozadje, windows dialog), ki opozarja, da miška ni priključena. Ko kliknem enter, spet pridem na temen zaslon, in tu se reč zaustavi.
Rebootam v Varni zagon. Dela. Grem pod nastavitve zaslona, vendar tam ni ničesar spremeniti, ker so vsi drajverji generični.
Ok ... any ideas?
Naj
- reinštaliram winse?
- probam reinštalirati nvidiin driver? Se v safe mode to da?
- ...?
Hvala vsem, ki ste prebrali do konca posta.
-i
Mašinco (Athlon 800MHz, 640MB RAM, GeForce 2 MX) sem preselil in jo namesto na CRT monitor priklopil na LCD (samsung synmaster 710v), kar preko VGA kabla (LCD nima DVI in moja kartica še manj). Windowsi (win98, pa ne se mi na to obešat) ne uspejo naložiti slike.
Po prvem bootu sploh z LCD-jem se mašina veselo zažene in z GRUB-om izberem winse. Začnejo se nalagati in se naložijo toliko daleč, da se začasno preklopijo v DOS mode, nakar bi morali naložiti grafični vmesnik. Zaslon ostane črn (čeravno ne povsem temen, nekaj svetlobe je). Procesor laufa, disk ne (sodeč po ledkah).
Po rebootu se mašina ne zboota sploh (niti splasha od grafične, niti BIOSa), dolgi beeeep in še dva kratka za njim (AWARD bios) pa mi povesta, da je problem v grafični. Odšraufam pokrov, komplet odklopim kablovje, ven vzamem grafično in jo znova pritrdim (AGP). Spotoma sčistim še ventilatrorja na veznem čipovju in procesurju. Mašino zaženem.
Veselo zboota. V GRUB-u tokrat preizkusim linux. Znajdem se v konzoli, ki lepo dela. X-i se poženejo, vendar monitor tarna, da je optimalna resolucija 1280x1024 in se po kaki minuti ugasne. Ubijem X-e in preidem v konzolo. Popravim XF86Config in X-i se veselo zbudijo. Vse lepo dela - video, zvok ..
No, zdaj pa bo. Rebootam v windowse. Vendar se še vedno ne naložijo.
Posebej zanimiva stvar je, da ker miške nisem priklopil nazaj (slučaj), se mi naloži GUI (640 x 480, zeleno ozadje, windows dialog), ki opozarja, da miška ni priključena. Ko kliknem enter, spet pridem na temen zaslon, in tu se reč zaustavi.
Rebootam v Varni zagon. Dela. Grem pod nastavitve zaslona, vendar tam ni ničesar spremeniti, ker so vsi drajverji generični.
Ok ... any ideas?
Naj
- reinštaliram winse?
- probam reinštalirati nvidiin driver? Se v safe mode to da?
- ...?
Hvala vsem, ki ste prebrali do konca posta.
-i
Engineer_SLO ::
poizkusi v varnem načinu spremeniti resolucijo na 1280x1024
in frekvenco osveževanja na 60Hz....
in frekvenco osveževanja na 60Hz....
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Dr_M ::
v safe mode ne mores ksnih velkih sprememb delat.
lohk samo odstranis driverje in normalno bootas. odstrani driverje od graficne pa booti normalno, da ti jo winsi na novo zaznajo, potem pa instaliri nove. je neki moznosti da bo delal, ni pa nujno.
lohk samo odstranis driverje in normalno bootas. odstrani driverje od graficne pa booti normalno, da ti jo winsi na novo zaznajo, potem pa instaliri nove. je neki moznosti da bo delal, ni pa nujno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jakka ::
Prilopiš crt in nastaviš osveževanje monitorja na recimo 60Hz. Nato priklopiš lcd in zadeva funkcionira, samo še dvigneš osveževanje toliko kot gre. Pa to delaš kar pri prižgani kišti.
Sem mel enak problem, imel nastavljeno na 100Hz in slike ni bilo.
Sem mel enak problem, imel nastavljeno na 100Hz in slike ni bilo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5406 (5011) | 2009cero |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97847 (25504) | Skrat |
» | LCD 19" čudna neostra slika????Oddelek: Pomoč in nasveti | 1650 (1343) | urban |
» | Radeon 9000pro & SuSE 9.0, a komu dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 1296 (1209) | ajagodnik |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5743 (4969) | marsovec gugu |