» »

Connecting to a network has become a nightmare (za mac userje)

Connecting to a network has become a nightmare (za mac userje)

sm0key ::

Zivijo,

imam hudo nelogičen problem, in sicer omrežujem Appla G4 z OSX 10.3 (panther) ter Windows XP kišto. Poskusil sem že prav vse možne fore, kompjuterja se mi enostavno ne sparita!!! ;((

Here's the description:
Uporabljam navadno ethernet mrežo in le 2 kompjutera z vsak svojo mrežno. mac ima built-in ethernet (en0 interface imenovan), winxp pa Realtekovo mrežno. Gonilniki so v redu.

Ko nastavljam maca v System Preferences/Network nastavim IP (192.168.2.1) in subnet mask 255.255.255.0, router, DNS servers, Search domains in IPv6 address polja pustim prazna. To so TCP settingi. AppleTalk je omogočen (čeprav terminal pravi AppleTalk stack is not active), proxiji so izklopljeni, in ethernet settings (connection speed, duplex, max packet size,...) so automatic.

Poskusil sem z "Assist me" pa sploh nič ne naredi (meče ven "not found" itd fraze). Network Utility mi pri Interface information za en0 vedno izpise popolnoma drug IP, kot sem ga JAZ SPECIFICIRAL, link status je INACTIVE, ping ukaz meče ven errorje like "no route to host". lookup ne najde nič, niti port scan.

Personal File Sharing, Windows sharing, in FTP access so omgočeni v System Preferences/Sharing.

Windows mašina ima IP 192.168.2.2, subnet je isti...

skratka, detajle pišem, ker sem enostavno zgubu živce, sploh nevem v čem je problem, ker v Macu niti kot Root ne morem modificirat fajlov v /etc, da bi vsaj "na roke" poskusil kaj konektat...ne morem nastavljat Sambe,....U GLAVNEM ČISTA KRIZA!!!, ne vem kaj naj še storim, da ti dve jajci povežem enkrat skupaj...prosim, naj mi kdo pomaga!

THANK YOU!

sm0key ::

amm...na netu sem btw zasledil da Panther lahko detecta pinouts in ugotovi ali imam crossover ali ethernet kabel...Kako vem da imam crossover kabel? je to ethernet kabel ali kakšna posebna stvar?

Matek ::

Crossover je na videz enak, le da ima delno zamenjane žičke (parice) v konektorju.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Myth ::

Zakaj pa ne poskusiš z 192.168.0.1 in 2?
Na zadnje vprašanje je odgovor takšni da obstajata dve vrsti mrežnih kablov, crossover pa še en. En je za direktno povezavo dveh računalnikov, drugi pa da je vmes še kakšna stvarca. Samo verjetno tu ni problem.
In poskusi iz XP-jov pingat Maca oz. prvo XP-je usposobi. (na maca se ne spoznam)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

sm0key ::

Potem ni važno ali mam jaz za povezavo samo 2eh računalnikov (cross-platform) crossover ali navadni ethernet kabel?

btw, niti sprememba Ipja ne pomaga...

Boeing ::

Resnica je, da je tale auto-crossover funkcija bolj tako-tako. Včasih deluje, včasih ne, zato imajo v velikih oz. boljši sistemih vso opremo brez tega in uporabljajo cross kable, ki so po defoltu druge barve (rdeči ipd). Kar je kolikortoliko ziher je cross funkcija, ki jo aktiviraš s čisto mehanskim gubmbkom poleg porta, ampak tega skorajda ni več.

Idi v štacuno in kupi crossover kabl potrebne dolžine in poveži mašini med sabo. Če praviš, da ti mrežne drugače delujejo ok, si s tem v veliki meri izključil hardverski failure in se lahko posvetiš softveru. Kako, je že zgoraj napisano.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6516017 (14697) imagodei
»

Kako nastaviti LAN?

Oddelek: Omrežja in internet
3311288 (6958) Tomi
»

Laserski tiskalnik Minolta PagePro 1100

Oddelek: Pomoč in nasveti
81840 (1749) kinca
»

Problem z Ruterjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
141205 (1058) strle12
»

router+adsl

Oddelek: Pomoč in nasveti
222157 (1931) TribesMan

Več podobnih tem