Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

kokoon ::
Ja.
http://www.primaline.si/index.php?Itemi...
O.
wow :|
folk, navalite, to je to. ce bi to vedu pred tremi tedni, ko sem nabavu 50v10 panasonika, ... bi mel resen problem z odlocitvijo.
[kokoon]

ivanuscha ::
Je precej boljši od Panasonica g10e tale kuro al kaj? Je tudi precej dražji. Pa zakaj se bi jih radi znebili? Prihaja nova generacija?

Okapi ::
Ne, Pioneer se je nehal ukvarjati s televizorji. Povpraševanje po vrhunskih televizorjih je bilo premajhno. Lani so sicer najprej nameravali narediti eno kupčijo s Panasonicom, ki bi zanje delal televizorje, pa očitno ni zneslo in letos so objavili, da se umikajo s tržišča televizorjev. In sedaj je pač potrebno razprodati zaloge.
O.
O.

sestAplus ::
Odločam se za nakup novega TV. Ne bom vprašal nasplošno, "kaj je najboljše kupiti", ampak sem se seveda že nekaj informiral in zožil izbor.
Mogoče najprej podatki: gledal bom z razdalje približno 3 metre (+/- 15 cm nekje, občasno bi se kvečjemu vsedel bližje, dalje absolutno ne gre, ker je stena) in sicer predvsem kabelsko TV (digitalno prek UPC), največ šport (nogomet) in pa kakšno serijo, nadaljevanko, konzol ali PCja ne mislim priklapljat, tudi filmi iz DVD niso prioriteta (v bistvu zaenkrat niti nimam posebnega DVD playerja in ga ne pogrešam, OK, mogoče se bo v roku nekaj let še kaj spremenilo). Sobo imam ob gledanju TV skoraj obvezno zatemnjeno. Niso mi važne razne fancy zadeve in opazovanje raznih detajlov, rad bi samo, da bo ta "običajen" signal, ki ga bom gledal, dal čim boljšo sliko.
Glede na prebrano sem nekako prišel do zaključka, da prevladuje mnenje, da je prava izbira za takšne preference plazma. Mislim, da bi mi nekako najbolj ustrezala velikost 37'', tu pa nastopi problem, ker skorajda ni izbire, v bistvu pride v poštev samo Panasonic TX-P37X10 (kaj drugega sploh nisem našel). Žal pa na testu niso bili pretirano navdušeni, v komentarjih se je celo pojavila primerjava, da naj bi bil starejši 37PX80 boljši, kar pa v bistvu ne pomaga veliko, ker ga tako ni več za dobiti.
Torej prvo vprašanje - ima kdo še kak drug predlog, ki sem ga morda spregledal, in, ali lahko kak lastnik poroča o kvaliteti slike na TX-P37X10 (na testu omenjajo predvsem, da naj bi bila premalo svetla).
Še edina druga opcija, o kateri sem razmišljal, pa je, da bi morda vzel TX-P42GW10, ki ima NeoPDP in je tudi FullHD (čeprav mislim, da tega zaenkrat itak ne bom potreboval), vendar pa se bojim, da je to za mene že skoraj preveliko, da bi na taki razdalji (nekje max. 3.1 m) prevelika TV lahko imela že negativni efekt (dodatne težave s postavitvijo pustimo zdaj ob strani). Ni pa tudi zanemarljivo, da je cena že skoraj 2x večja, čeprav mi pri nakupu opreme za daljši rok načeloma ni taki problem dat 100, 200 eur več.
Kaj bi torej priporočali, je na taki razdalji gledanja (in, kot pravim, gre za gledanje športa, serij, poročil) 42'' sploh smiseln in/oz. ali je smiselno investirat vanj (razlika je kar ene 400 eur). V nasprotnem primeru mi torej preostane edino TX-P37X10? Ali ima (dovolj) dobro sliko, koliko so težave iz omenjenega testa v resnici opazne?
Hvala, lp!
Mogoče najprej podatki: gledal bom z razdalje približno 3 metre (+/- 15 cm nekje, občasno bi se kvečjemu vsedel bližje, dalje absolutno ne gre, ker je stena) in sicer predvsem kabelsko TV (digitalno prek UPC), največ šport (nogomet) in pa kakšno serijo, nadaljevanko, konzol ali PCja ne mislim priklapljat, tudi filmi iz DVD niso prioriteta (v bistvu zaenkrat niti nimam posebnega DVD playerja in ga ne pogrešam, OK, mogoče se bo v roku nekaj let še kaj spremenilo). Sobo imam ob gledanju TV skoraj obvezno zatemnjeno. Niso mi važne razne fancy zadeve in opazovanje raznih detajlov, rad bi samo, da bo ta "običajen" signal, ki ga bom gledal, dal čim boljšo sliko.
Glede na prebrano sem nekako prišel do zaključka, da prevladuje mnenje, da je prava izbira za takšne preference plazma. Mislim, da bi mi nekako najbolj ustrezala velikost 37'', tu pa nastopi problem, ker skorajda ni izbire, v bistvu pride v poštev samo Panasonic TX-P37X10 (kaj drugega sploh nisem našel). Žal pa na testu niso bili pretirano navdušeni, v komentarjih se je celo pojavila primerjava, da naj bi bil starejši 37PX80 boljši, kar pa v bistvu ne pomaga veliko, ker ga tako ni več za dobiti.
Torej prvo vprašanje - ima kdo še kak drug predlog, ki sem ga morda spregledal, in, ali lahko kak lastnik poroča o kvaliteti slike na TX-P37X10 (na testu omenjajo predvsem, da naj bi bila premalo svetla).
Še edina druga opcija, o kateri sem razmišljal, pa je, da bi morda vzel TX-P42GW10, ki ima NeoPDP in je tudi FullHD (čeprav mislim, da tega zaenkrat itak ne bom potreboval), vendar pa se bojim, da je to za mene že skoraj preveliko, da bi na taki razdalji (nekje max. 3.1 m) prevelika TV lahko imela že negativni efekt (dodatne težave s postavitvijo pustimo zdaj ob strani). Ni pa tudi zanemarljivo, da je cena že skoraj 2x večja, čeprav mi pri nakupu opreme za daljši rok načeloma ni taki problem dat 100, 200 eur več.
Kaj bi torej priporočali, je na taki razdalji gledanja (in, kot pravim, gre za gledanje športa, serij, poročil) 42'' sploh smiseln in/oz. ali je smiselno investirat vanj (razlika je kar ene 400 eur). V nasprotnem primeru mi torej preostane edino TX-P37X10? Ali ima (dovolj) dobro sliko, koliko so težave iz omenjenega testa v resnici opazne?
Hvala, lp!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sestAplus ()

42" ni prevelik za 3 m, za fuzbal gledat pa sploh ne. Kar se kakovosti tiče, pa je najbolje, da si enega ogledaš od blizu, ker v teh testih pogosto kritizirajo malenkosti, ki jih povprečen gledalec sploh ne opazi. Konec konec mu je dal za sliko oceno 8, kaj bi še hotel v tem cenovnem razredu.
O.
O.

clancy ::
@sestaPlus:
http://www.whathifi.com/Review/Panasoni...
If you’re looking for a great-value set that excels with Freeview and DVD, this could be ideal.
http://www.whathifi.com/Review/Panasoni...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: clancy ()

Hm, mogoče še tako vprašanje...če gledamo razdaljo nekje 3m, na kateri od naslednjih možnosti se bo običajen TV signal najboljše videl (če recimo zanemarimo morebitne druge razlike):
37'' 720 HDR,
42'' 720 HDR ali
42'' 1080 FHD ?
Drugače pa, kot rečeno, nisem mahnjen na neke detajle, sem do zdaj uporabljal CRT in bi ga še dalje, ker se mi ni dalo ukvarjati z nakupom novega TV, ampak ima očitno pokvarjen SCART in ne morem priključit UPCjevega box-a, tako da nucam nekaj novega. Če že kupujem, ne bi rad kupil nekega sranja (in mi v tej smeri ni škoda denarja), po drugi strani pa se mi seveda ni za dajati nekaj stotakov več za stvari, ki jih mogoče sploh ne rabim. Tako da s tega stališča P37X10 ali P42X10 oz. P42S10 (če bi bilo boljše FullHD), ki so v nekem malo nižjem cenovnem razredu, ampak me pa res skrbi pomanjkanje svetlosti, ki jo na nekaterih testih stalno omenjajo (kako pomanjkanje detajlov me ne bi toliko motilo, ampak, če barve ne zgledajo OK, pa že). P42G10 bi naj bil bistveno boljši, ampak je pa tudi ene 300 EUR več...
37'' 720 HDR,
42'' 720 HDR ali
42'' 1080 FHD ?
Drugače pa, kot rečeno, nisem mahnjen na neke detajle, sem do zdaj uporabljal CRT in bi ga še dalje, ker se mi ni dalo ukvarjati z nakupom novega TV, ampak ima očitno pokvarjen SCART in ne morem priključit UPCjevega box-a, tako da nucam nekaj novega. Če že kupujem, ne bi rad kupil nekega sranja (in mi v tej smeri ni škoda denarja), po drugi strani pa se mi seveda ni za dajati nekaj stotakov več za stvari, ki jih mogoče sploh ne rabim. Tako da s tega stališča P37X10 ali P42X10 oz. P42S10 (če bi bilo boljše FullHD), ki so v nekem malo nižjem cenovnem razredu, ampak me pa res skrbi pomanjkanje svetlosti, ki jo na nekaterih testih stalno omenjajo (kako pomanjkanje detajlov me ne bi toliko motilo, ampak, če barve ne zgledajo OK, pa že). P42G10 bi naj bil bistveno boljši, ampak je pa tudi ene 300 EUR več...

na kateri od naslednjih možnosti se bo običajen TV signal najboljše videlSamo na osnovi velikosti in ločljivost je težko reči, ker je to odvisno tudi od elektronike v televizorju, ki obdela signal, načeloma pa se bo bolj ostra zdela slika na manjšem zaslonu.
O.

Hvala za odgovore zaenkrat, nekaj bodo ziher v pomoč, čeprav nekako še vedno ne vem, kaj bi bila prava odločitev...recimo praviš, da bi se "običajen" signal načeloma boljše videl na manjšem TV, po drugi strani pa da 42'' ni preveliko za fuzbal...kaj te vem...

Saj si sam rekel, da ti ni pomembno "opazovanje raznih detajlov". Na večjem televizorju imaš pač večje igrišče, večje igralce, večji užitek.
O.
O.

No, ja, pač predvsem to, da, ko pogledam sliko, rečem, OK, to pa v redu zgleda...pa da vsaj ne bo slabše kot na CRT, hehe ;)

nobodyelse ::
Ups spregledal kateri switch je mislil..
Torej mi bo tko delal zvok ne glede na input (uporabljam 3x hdmi (TV signal, DVD predvajalnik, PC)
In seveda DTS zvok v primeru inputa PC?
zvok ti bo naceloma delal isto kot bi slisal na zvocnike od televizije, minus kontrola glasnosti. je pa na SCART-u samo stereo, tako da bo v primeru kakrsnega koli surround sound input najbrz televizija naredila downmix v stereo in bos to dobil ven. analogno.
Zdej sem ugotvil da ima moja plazma OPTICAL DIGITAL AUDIO OUT, hišni kino pa DIGITAL AUDIO OPTICAL IN, torej kupim tole in mi do delal zvok na hisnem kinu, neglede na to kaj priklopim na plazmo prek hdmi kabla?

kokoon ::
Hvala za odgovore zaenkrat, nekaj bodo ziher v pomoč, čeprav nekako še vedno ne vem, kaj bi bila prava odločitev...recimo praviš, da bi se "običajen" signal načeloma boljše videl na manjšem TV, po drugi strani pa da 42'' ni preveliko za fuzbal...kaj te vem...
kar se velikosti tice - jaz za 3 metre sigurno ne bi kupoval pod 46" - ce te je strah da bo prevelik - NE BO. po dveh dneh se vam bo vsem zdel premajhen, razen ze vzamete 60". pa tudi ta ne bi bil prevelik za razdaljo 3m.
ostrina pa - program v standardni locljivosti ima pac zgolj toliko pik. vecja televizija, vecja pika. nic drugace, kot bi sel vas stari CRT pogledat toliko bolj od blizu. mi imamo 50", ki se gleda s priblizno 2.5m, pa se mi ostrina ne zdi problematicna. je pa res, da opazis da so nekateri programi res slabsi od drugih. ampak se mi zdi vecja slika absolutno vecja prednost. ko pa das gor blu-ray... se ti pa na obrazu narise nasmeh :)
[kokoon]

Uros!no ::
Kupil Panasonic P42v10 + Xtreamer pred enim mescem. Extremna kombinacija, tudi SD (t-2) signal je zadovoljiv. Če rabi kdo dodaten feedback, napišem kaj več.

gregor ::
imam 42 plazmo in jo gledam iz 2.7 m, pa se mi zdi da je še premala,komot bi lahko imel 46 ali 50
torej za 3 m je 46 ali 50 prava izbira
lp
torej za 3 m je 46 ali 50 prava izbira
lp

Tomson ::
Tudi sam imam 42" na 2.5m in za SD (siol IP) je slika solidna, tudi 46" bi še nekak prenesel SD, medtem ko za HDReady in FHD brez pomislekov 50".
Skratka, če bi danes še enkrat kupoval, bi vzel 46" na 2.5m.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

BlackAdder ::
Tudi sam imam 42" na 2.5m in za SD (siol IP) je slika solidna, tudi 46" bi še nekak prenesel SD, medtem ko za HDReady in FHD brez pomislekov 50".
Imam identično situacijo (le T-2 namesto Siola) in se popolnoma strinjam z navedbami Tomsona.
BlackAdder stroke again!

ivanuscha ::
Malo se zanimam in iščem informacije o LED zaslonih, pa pravkar berem, da so tudi med njimi pomembne razlike!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ivanuscha ()

Corny ::
tukaj imaš razliko med g in gw
http://www.televisions.com/Panasonic_TX...
citiram
he only difference between this and the TX-P 42 G 10 model available elsewhere in Europe is that the G 10 has no digital-cable (DVB-C) tuner.
zakaj hudica je potem gw10 cenejsa?

destiny ::
Zato ker tisti, ki ga prodajajo, kupujejo direktno iz Nemčije in ne preko slovenskih distributerjev.

Corny ::
čudi me,da je v tujini enako
na uradni strani sploh ni navedene GW
na uradni strani sploh ni navedene GW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Corny ()

techslo ::
Pozdravljeni!
Nameravam kupiti TV, ki bi ga gledel iz oddaljenosti ca 3 m (sedežna je oddaljena 2 do 4 m). Smatram, da je za tako oddaljenost primerna dimenzija 46". Tako kot mnogi kupci kolebam med plazmo in LCD. Gledamo predvsem TV spored preko kabelske. Želja je cena do 1000€.
V Mediamarketu sem zasledil dva modela, ki bi bila morda primerna: PANASONIC plazma TV TX-P46S10 Full HD in SHARP LCD TV LC-46XL2 Full HD. Cena obeh je okoli 900€. Tega modela Sharpa nisem zasledil na proizvajalčevi spletni strani. Ali gre za starejši model? Kje bi se dalo videti in primerjati slike obeh televizorjev? Prosim za nasvet, lahko tudi predlog za nakup kakšnega drugega tipa televizorja.
Lp
Mat
Nameravam kupiti TV, ki bi ga gledel iz oddaljenosti ca 3 m (sedežna je oddaljena 2 do 4 m). Smatram, da je za tako oddaljenost primerna dimenzija 46". Tako kot mnogi kupci kolebam med plazmo in LCD. Gledamo predvsem TV spored preko kabelske. Želja je cena do 1000€.
V Mediamarketu sem zasledil dva modela, ki bi bila morda primerna: PANASONIC plazma TV TX-P46S10 Full HD in SHARP LCD TV LC-46XL2 Full HD. Cena obeh je okoli 900€. Tega modela Sharpa nisem zasledil na proizvajalčevi spletni strani. Ali gre za starejši model? Kje bi se dalo videti in primerjati slike obeh televizorjev? Prosim za nasvet, lahko tudi predlog za nakup kakšnega drugega tipa televizorja.
Lp
Mat

Cash ::
Pozdravljeni
mene pa zanima, če imajo Samsung LCD-ji (ali plazme) na daljincu direkt tipko za Sleep Timer in ne tako, kot pri Panasonicu, ko moraš it v meni in tam potem izbrati čas od 0-90min, kar pa je tudi bistveno premalo....Samsung ima 180, če se ne motim. No, poleg Samsunga me zanima ali ima še kater proizvajalec to tako na simpl narejeno?
mene pa zanima, če imajo Samsung LCD-ji (ali plazme) na daljincu direkt tipko za Sleep Timer in ne tako, kot pri Panasonicu, ko moraš it v meni in tam potem izbrati čas od 0-90min, kar pa je tudi bistveno premalo....Samsung ima 180, če se ne motim. No, poleg Samsunga me zanima ali ima še kater proizvajalec to tako na simpl narejeno?

1309976 ::
Zdravo!
A je še kakšna druga pomembna razlika (razen že omenjene DVB-T/C/S) med Panasonicovimi plazmami G10 in GW10?
Če sem prav razumel in če bom gledal tudi kabelski signal (digitalni ali analogni) naj si torej raje vzamem GW10?
Je trenutno v tem cenovnem razredu med 42" kakšna boljša izbira?
LP
p.s.
Ima mogoče kdo doba TX-P42S10? Kako se kaj obnese? Je G10 oziroma GW10 vredna razlike v ceni?
A je še kakšna druga pomembna razlika (razen že omenjene DVB-T/C/S) med Panasonicovimi plazmami G10 in GW10?
Če sem prav razumel in če bom gledal tudi kabelski signal (digitalni ali analogni) naj si torej raje vzamem GW10?
Je trenutno v tem cenovnem razredu med 42" kakšna boljša izbira?
LP
p.s.
Ima mogoče kdo doba TX-P42S10? Kako se kaj obnese? Je G10 oziroma GW10 vredna razlike v ceni?

hooger ::
Zdravo!
Pri nas jo imamo 3 mesece in se zelo dobro obenese. Mislim, da G10 ni vredna 300€ višje cene.

Torej bi se mi mogoče, za nezahtevno domačo uporabo celo bolje obnesla Panasonicova modela X10 ali S10?
Lastniki X10 kako ste kaj zadovoljni z zadevo (ne glede na to da vsak kmet svojo kravo hvali, ali kako že gre
)? Zanimajo me predvsem pomankljivosti, ki ste jih opazili pri običajni rabi obeh zadev in glede katreih bi mogoče želeli, da bi bile bolj domišljeno narejene?
Lp
p.s.
G10 in Gw10 sta sicer zelo mamljiva modela, a razmišljam, da je pri malih otrocih (2 in 3) skoraj prevelik riziko vložiti toliko denarja v tv (še posebej če se lahko kaj hitro zgodi da kak LP poleti vanj
).
Lastniki X10 kako ste kaj zadovoljni z zadevo (ne glede na to da vsak kmet svojo kravo hvali, ali kako že gre

Lp
p.s.
G10 in Gw10 sta sicer zelo mamljiva modela, a razmišljam, da je pri malih otrocih (2 in 3) skoraj prevelik riziko vložiti toliko denarja v tv (še posebej če se lahko kaj hitro zgodi da kak LP poleti vanj

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1309976 ()

BlackHole ::
X10 se meni zdi odlična. National Geographic HD zgleda fenomenalno. Tudi na ostalih kanalih je slika odlična (dig. kabelska), če le ni kak star posnetek ali pa kak "čudn" kanal.
LP Marko

panasonic ::
Imam Panasonic TX-P42G10 in gledam navadno (analogno) kabelsko. Slike so nekje lepe, nekje pa malo slabše. Razumljivo je, da je pri gledanju DVDjev ali HD programov slika bistveno boljša-je enkratna. Je pa res, da je plazma za gledanje kabelske večji približek CRT TVju, kot pa LCD. Moje osebno mnenje je, da je slika pri LCDjih preveč umetna (pri plazmi je bolj mehka)...
Model GW10 so omenjali v enem testu, ampak tega modela na uradni strani sploh nisem najdla.
G10 ima podporo za DVB-C, ampak samo za državi Švedska in Finska (po moje bi moralo delati tudi v SLO, samo nastaviti je potrebno eno izmed omenjenih držav...)
Model GW10 so omenjali v enem testu, ampak tega modela na uradni strani sploh nisem najdla.
G10 ima podporo za DVB-C, ampak samo za državi Švedska in Finska (po moje bi moralo delati tudi v SLO, samo nastaviti je potrebno eno izmed omenjenih držav...)

To je isti model kot S10, s tem da ima en HDMI in en VGA vhod manj. Nima tudi Natural vision filtra, pa še kaka funkcija mu manjka.
Po moje se ne splača vzet. Rajši bi vzel S10.
Po moje se ne splača vzet. Rajši bi vzel S10.

rs1975 ::
ali je trgovina Euroelettrica.it zanesljiva? pošiljajo tudi v SLO? trenutno je v tej trgovini model TX-P42G10 v akciji za 775 EUR! mislim, da ga po taki ceni v SLO ni možno dobiti...
še eno vprašanje - ali kdo ve kakšne so dimezije zapakirane škatle?
pa še tole: v primerjavi z G10, ima GW10 kot dodatno le DVB-C. zanima me, ali je to montirano kot kakšen slot in če ga je potem možno dodatno montirati tudi v G10 - ima kakšno prosto režo? če ne, ali je v tem primeru potem potrebno kupiti kakšen DVB-C receiver?
pa še tole: v primerjavi z G10, ima GW10 kot dodatno le DVB-C. zanima me, ali je to montirano kot kakšen slot in če ga je potem možno dodatno montirati tudi v G10 - ima kakšno prosto režo? če ne, ali je v tem primeru potem potrebno kupiti kakšen DVB-C receiver?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rs1975 ()

ledd ::
Punca kupuje novo televizijo in sicer LCD televizor. Prosil bi vas kateri LCD televizor priporočate? Cena okoli 700 eur in naj bi bil 42". Kaj se, da najbolje dobiti za ta denar(kakovost prikazane slike). Spremljalo se bo preko siol tv. Pogoj je seveda, da je LCD televizor, torej naj ne bo plazma. Nekaj sem gledal je LG LCD TV vredu? Nekateri LG LCD TV-ji naj bi omogočali tudi gledanje mkv in divx preko usb ključka sem opazil. Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
Lp
Lp

Pozdravljeni!
Še nekaj me zanima:
Če kupim plazmo z zgolj dvb-t na kakšen način naj usposobim kabelski signal, da ga bom lahko gledal preko take tv. Smo iz Celja (Turnšek kabelska)in že imamo konverter iz analognega v digitalni signal - je to dovolj za priklop na plazmo ali rabim kaj drugega? Če sem prav razumel dvb-c pomeni zgolj to, da analognega signala ne morem gledati preko plazme in bi bil s pomočjo omenjenega konverterja signala problem rešen (konverter sem dobil ob sklenitvi pogodbe za trojček: ip telefonija, internet in digitalna tv ... tako da glede kvalitete slednjega ne dam roke v ogenj
)?
Glede na to, da so kar konkretne razlike v cenah glede na posamezne modele, razmišljam če je sploh nujen oz. smotern nakup (še posebej ob takšnih ponudbah kot je npr. zgoraj omenjena italijanska) modela z dodatnim dvb-c. Kaj menite?
LP
p.s.
rs1975:
Ker je moja italijanščina na psu me zanima če veš mogoče kakšni so stroši dostave v Slovenijo?
Še nekaj me zanima:
Če kupim plazmo z zgolj dvb-t na kakšen način naj usposobim kabelski signal, da ga bom lahko gledal preko take tv. Smo iz Celja (Turnšek kabelska)in že imamo konverter iz analognega v digitalni signal - je to dovolj za priklop na plazmo ali rabim kaj drugega? Če sem prav razumel dvb-c pomeni zgolj to, da analognega signala ne morem gledati preko plazme in bi bil s pomočjo omenjenega konverterja signala problem rešen (konverter sem dobil ob sklenitvi pogodbe za trojček: ip telefonija, internet in digitalna tv ... tako da glede kvalitete slednjega ne dam roke v ogenj

Glede na to, da so kar konkretne razlike v cenah glede na posamezne modele, razmišljam če je sploh nujen oz. smotern nakup (še posebej ob takšnih ponudbah kot je npr. zgoraj omenjena italijanska) modela z dodatnim dvb-c. Kaj menite?
LP
p.s.
rs1975:
Ker je moja italijanščina na psu me zanima če veš mogoče kakšni so stroši dostave v Slovenijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1309976 ()

djordjevic ::
Ravno dvb-c ti pri nas omogoča gledanje digitalne kabelske direktno brez vmesnika. In kolikor sem gledal na straneh od panasonica, imajo dvb/t/s/c sprejemnik vse njihove novejše plazme.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Punca kupuje novo televizijo in sicer LCD televizor. Prosil bi vas kateri LCD televizor priporočate? Cena okoli 700 eur in naj bi bil 42". Kaj se, da najbolje dobiti za ta denar(kakovost prikazane slike). Spremljalo se bo preko siol tv. Pogoj je seveda, da je LCD televizor, torej naj ne bo plazma. Nekaj sem gledal je LG LCD TV vredu? Nekateri LG LCD TV-ji naj bi omogočali tudi gledanje mkv in divx preko usb ključka sem opazil. Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem!
Lp
Za 700€ ne moreš dobiti kvalitetnega 42" LCD-ja. Za ta denar kvečjemu lahko dobiš plazmo, ki v kvaliteti slike in v tem cenovnem rangu vsekakor prekaša LCD.

nitro2 ::
@Pozdravljeni!
Še nekaj me zanima:
)?
LP
p.s.
rs1975:
kabel priklopiš direkt na tv brez kakršnegakoli konverterja...
prejšnji teden sem pri sosedu nastavljal tv (kabelska-turnšek sem iz celja)...na lcd-ju (philips) ima dvb-c...treba je nastavit na finščino in najde približno polovico programov ostalo pa ročno nastaviš...za frekvence pa pokliči ali se pa oglasi pri turnšku
Še nekaj me zanima:

LP
p.s.
rs1975:
kabel priklopiš direkt na tv brez kakršnegakoli konverterja...
prejšnji teden sem pri sosedu nastavljal tv (kabelska-turnšek sem iz celja)...na lcd-ju (philips) ima dvb-c...treba je nastavit na finščino in najde približno polovico programov ostalo pa ročno nastaviš...za frekvence pa pokliči ali se pa oglasi pri turnšku

1309976, tudi moja italijanščina ni nič kaj boljša. čakam odgovor kakega iz primorskega konca.
meni osebno bi najverjetneje zadostoval model G10, ker bom signal sprejemal preko Siol TV in preko DVB-T. signal preko CATV zaenkrat pri meni ni dosegljiv, edino če bi Telekom izgradil optiko, kar pa je vsaj zaenkrat malo verjetno, morda čez kakih par let. ravno zato me zanima na kakšen način potem spremejaš signal preko DVB-C - je možna vgradnja kakšnega slota v model G10 ali pa edino preko dodatnega receiverja?
tale italijanska cena je res mamljiva, samo ne vem kako je z dostavo. verjetno jo bom vzel kar v Harveyu, pa še na obroke. Cena v primerjavi z gotovinskim plačilom ni velika - vse skupaj v 2 letih 140EUR dražje od trenutno najbolj ugodne gotovinske cene (920EUR pri mediamarketu)
meni osebno bi najverjetneje zadostoval model G10, ker bom signal sprejemal preko Siol TV in preko DVB-T. signal preko CATV zaenkrat pri meni ni dosegljiv, edino če bi Telekom izgradil optiko, kar pa je vsaj zaenkrat malo verjetno, morda čez kakih par let. ravno zato me zanima na kakšen način potem spremejaš signal preko DVB-C - je možna vgradnja kakšnega slota v model G10 ali pa edino preko dodatnega receiverja?
tale italijanska cena je res mamljiva, samo ne vem kako je z dostavo. verjetno jo bom vzel kar v Harveyu, pa še na obroke. Cena v primerjavi z gotovinskim plačilom ni velika - vse skupaj v 2 letih 140EUR dražje od trenutno najbolj ugodne gotovinske cene (920EUR pri mediamarketu)

panasonic ::
ali je trgovina Euroelettrica.it zanesljiva? pošiljajo tudi v SLO? trenutno je v tej trgovini model TX-P42G10 v akciji za 775 EUR! mislim, da ga po taki ceni v SLO ni možno dobiti...
Škatla od plazme Panasonic 42G10 je ogromna, tako da ni šla v avto, ne zadaj, ne na zadnje sedeže.
Problem je, ker plazma tv MORA stati pokonci (ne v ležečem položaju)...tako kot hladnilniki in klima naprave.

sem izvedel dimenzije, preverjeno v dveh trgovinah, vendar še vedno dvomim v dimenzije...
115x76x28 cm - meni se zdi malo majhna
115x76x28 cm - meni se zdi malo majhna

martez ::
Ker se komaj odločam kaj nabaviti, plazma ali LED, bi prosil za obrazložitev razlike med njima. Sem malo starejši pa se mučim z iskanjem oziroma odkrito povedano, ne znajdem se ravno. Odločitev pa je vsekakor, da bo Panasonic! Hvala že v naprej za kakršen koli odgovor!

LED televizorji so LCD, ki imajo zadaj za osvetlitev zaslona namesto neonk svetleče diode. S tem, da so med različnimi modeli velike razlike, ki jih proizvajalci ne razglašajo prav na veliko. Nekateri modeli imajo samo nekaj teh ledic za osvetlitev in njihova prednost je samo bolj naravna osvetlitev, se pravi (malo) bolj naravne barve, oziroma malo širši spekter barv. Boljši modeli imajo zadaj na stotine ledic, katerih svetlost se dinamično prilagaja sliki (za temnimi deli zaslona ugasnejo), zaradi česar je dinamični kontrast precej boljši kot pri klasičnih televizorjih LCD in se približuje kontrastu plazem.
V vsakem primeru, če ti je pomembna samo kakovost slike, bi priporočal plazmo. Boljši modeli LED, recimo Philipsovi, so sicer odlični, ampak tudi zelo dragi.
O.
V vsakem primeru, če ti je pomembna samo kakovost slike, bi priporočal plazmo. Boljši modeli LED, recimo Philipsovi, so sicer odlični, ampak tudi zelo dragi.
O.

BlackHole ::
Jaz sem malo pozabil na to, da moram plazmo prevažati pokonci, prodajalec me pa tudi ni opozoril, zato sem jo pač položil leže v prtljažnik. Sicer v tem položaju ni bila več kot 15 min, od tega 2km vožnje. Vse dela v redu. :)
LP Marko

Zdravo!
Kaj pa primerjava PHILIPS LCD TV 42 PFL 8404 H in Panasonicove 42 G10E plazme, kateri tv je boljši družinski nakup (kabelska, občasni filmi, kaka risanka...), glede na to da sta ceni približno enaki (in ja vem da je philips lcd)?
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
Lp
p.s.
Je kaj boljšega zunaj za do max 1000 eurov?
Kaj pa primerjava PHILIPS LCD TV 42 PFL 8404 H in Panasonicove 42 G10E plazme, kateri tv je boljši družinski nakup (kabelska, občasni filmi, kaka risanka...), glede na to da sta ceni približno enaki (in ja vem da je philips lcd)?
Lp
p.s.
Je kaj boljšega zunaj za do max 1000 eurov?

martez ::
Okapi Hvala za odgovor. Torej Panasonic in plazma. Imam še samo dve vprašanji. Je treba biti na kakšen podatek posebej pozoren, glede na to, da imam SiOL trio paket in, da bi zraven TV programov pogledal kakšen film iz USB ključa? Imajo vse plazme razreda 800 do 1200EUR možnost priklopa PC-ja?

PC lahko priklopiš na vse plazme in LCD-je. Je pa za priklop PC-ja bolje, če je plazma fullHD. Za ogled filmov z USB ključa je potrebno pogledati, kako podpira video (visoka ločljivost, podnapisi in te reči), ker se pri tem različni modeli precej razlikujejo.
Kar se Siol trojčka tiče, je vseeno, kateri tv vzameš. Razlika bi bila, če bi imel digitalno kabelsko - v tem primeru je koristno, ne pa tudi nujno, da ima tv sprejemnik DVB-C.
O.
Kar se Siol trojčka tiče, je vseeno, kateri tv vzameš. Razlika bi bila, če bi imel digitalno kabelsko - v tem primeru je koristno, ne pa tudi nujno, da ima tv sprejemnik DVB-C.
O.