Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Okapi ::
Kaj pa primerjava PHILIPS LCD TV 42 PFL 8404 H in Panasonicove 42 G10E plazme, kateri tv je boljši družinski nakupPhilips ima Ambilight, ki je enim zelo všeč, drugim pa niti ne. Jaz ga recimo imam in se mi zdi zelo v redu. Druga prednost Philipsa je NetTV - televizor lahko priključiš na internet. Panasonic sicer lahko tudi (če podpira Viera Cast - nisem preverjal za ta konkreten model), ampak je podpora internetu precej slabša. Izbiraš lahko samo med vnaprej pripravljenimi spletnimi stranmi, nimaš pa spletnega brskalnika, da bi vanj vtipkal recimo slo-tech.com. Pri Philipsu lahko.
Sama slika pa je pri Panasonicu malo boljša, čeprav je to tudi stvar okusa. Slabost plazem je tudi bolj odbojen zaslon - čez dan zna odsev oken, zvečer pa luči, kar motiti. Philips je glede tega nekaj boljši, čeprav razlike niso ravno drastične.
O.

panasonic ::
Jaz sem malo pozabil na to, da moram plazmo prevažati pokonci, prodajalec me pa tudi ni opozoril, zato sem jo pač položil leže v prtljažnik. Sicer v tem položaju ni bila več kot 15 min, od tega 2km vožnje. Vse dela v redu. :)
Ni nujno, da se kaj pokvari... pač na lastno odgovornost. Jaz hudo pazim na vsako stvar. Važno, da dela:-)
sem izvedel dimenzije, preverjeno v dveh trgovinah, vendar še vedno dvomim v dimenzije...
115x76x28 cm - meni se zdi malo majhna
meni se ni zdela majhna... v srednje velik avto ni šla. En ušes (beri rob) je bil malček prevelik :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: panasonic ()

nuclear ::
jaz sem nabavil LG 42HL3000, odličen TV :)
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

rs1975 ::
včeraj sem nabavil plazmo Panasonic G10. sicer gledam TV preko IP TV (Siol), vendar sem poleg tega še uredil s sobno anteno DVB-T. slika je napram IP TV odlična!
sicer sem do sedaj za gledanje filmov uporabljal HD ready projektor, tako da nad velikostjo slike (plazma je 42") nisem bil presenečen. sem pa vseeno začel razmišljati o prodaji prjektorja, saj bi sedaj plazma po moje zadostovala tudi za filmske užitke.
sicer sem do sedaj za gledanje filmov uporabljal HD ready projektor, tako da nad velikostjo slike (plazma je 42") nisem bil presenečen. sem pa vseeno začel razmišljati o prodaji prjektorja, saj bi sedaj plazma po moje zadostovala tudi za filmske užitke.

maratonec5 ::
Lep pozdrav. Kupujem ploski televizor diagonale 42 do 46 palcev, LCD ali plazmo, ceprav se bolj nagibam k slednji. Iscem all'round TV, ki se bo uporabljal za vse zivo: PS3, PS2, X360, vrtenje blurayev, gledanje IPTV (T2, upam, da ne bo sel prej po gobe ), DVDjev, streamanje s PS3, priklop na PC preko HDMI vhoda itd itd. Cena naj bo okrog 1000€, raje manj kot več. Naj tudi cim manj porabi elektrike, ima dober kontrast in ce je mozno, dobre multimedijske zmogljivosti. Lepo je, ce ima dvb-t/c mpeg4 tuner, ni pa nujen, ker imam iptv. pomemben je se cim manjsi input lag. Ogrel sem se za PANASONIC TX-P42G10E, ki je okrog 1000€, zanimajo pa me vasa mnenja in priporocila. Hvala

Major ::
Za ta denar in tvoje zahteve, edina prava odločitev.
IT Developer & Photography enthusiast.

NoBody- ::
Pozdravljeni!
Torej tudi pri nas je napočil čas za nakup novega televizorja. Nekako smo se odločili za plazmo velikosti 107cm FULL HD. Proračun je nekje 1300-1400EUR. Torej kaj bi se dalo dobit najboljše za ta denar! Katere modele priporočate, nekako mislim da so PANASONIC nekako najboljši? Se mogoče motim?
Torej predlogi kaj se da dobit najboljše za ta denar!
Lep pozdrav
Torej tudi pri nas je napočil čas za nakup novega televizorja. Nekako smo se odločili za plazmo velikosti 107cm FULL HD. Proračun je nekje 1300-1400EUR. Torej kaj bi se dalo dobit najboljše za ta denar! Katere modele priporočate, nekako mislim da so PANASONIC nekako najboljši? Se mogoče motim?
Lep pozdrav
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoBody- ()

DINAMIK ::
Tale bo zate www.mediaplanet.si/foto-video/televizor... Pomoje je to top model za ta denar....,dobiš ga v medijasvetu za 1250euru....,vendar garancija je le 2 leti....,kar se pomojem mnenju splača pristaviti 100 eurov več in garancija 5let in to Slovenska in ne Nemška!!!

tommy boy ::
Zdravo!
Odločil sem se da je čas da si nabavim nov televizor. In nekako mi je v oko padel slednji LG LH2000. Ne spoznam se toliko na nove tehnologije tvjev, zato vas prosim da mi pomagate pri odločitvi. Lahko priporočite tudi kakega kateri je približno v tem cenovnem razredu (do 600EUR) in boljših karakteristik.
Hvala, Lep pozdrav
Odločil sem se da je čas da si nabavim nov televizor. In nekako mi je v oko padel slednji LG LH2000. Ne spoznam se toliko na nove tehnologije tvjev, zato vas prosim da mi pomagate pri odločitvi. Lahko priporočite tudi kakega kateri je približno v tem cenovnem razredu (do 600EUR) in boljših karakteristik.
Hvala, Lep pozdrav

Pozdravljeni!
Lep pozdrav
Panasonic je dal letos ven 600hz televizorje in izboljšal kontrast oz. prikaz črne barve z NeoPDP. Modeli so G10, G15 in V10.
Najdražji med njimi je serija V, ki ima tudi vmesnik DVB-S, medtem ko serija G tega nima (ima samo dvb-c in dvb-t).
G15, kot tudi V, ima tudi lan priključek, ki ga G10 nima. Razlika v ceni med V in G je velika. Vprašanje je ali potrebujete vmesnik dvb-s, drugače je serija G čisto zadosti.
lp,

kokoon ::
treba je povedati se to, da ima V serija tudi THX picture mode, ki je po mojem mnenju vreden vsaj toliko, kot je razlika v ceni.
[kokoon]

na kratko, pred-kalibriran nacin. to pomeni, da so barve realisticne in da ni izgube v odtenkih sive. tukaj ne govorimo o nastavitvah kontrasta/barvitosti/svetlosti, ampak o veliko bolj kompliciranih nastavitvah, ki na G10 niti niso dostopne. za tovrstno kalibracijo televizorja (potrebno je tudi posebno merilno orodje) ljudje placujejo lepe denarje. tukaj pa je zelo dober priblizek tega na voljo out-of-the-box.
definitivno pa THX nacin ne pomeni nobene prednosti za ljudi, ki gledajo televizijo z vsemi vklopljenimi digital enhancementi, navitim kontrastom ali v "dynamic" nacinu, da cimbolj "seka". THX nacin oz kalibriran prikaz ima res nezne barve in uglajen kontrast. res lepo.
definitivno pa THX nacin ne pomeni nobene prednosti za ljudi, ki gledajo televizijo z vsemi vklopljenimi digital enhancementi, navitim kontrastom ali v "dynamic" nacinu, da cimbolj "seka". THX nacin oz kalibriran prikaz ima res nezne barve in uglajen kontrast. res lepo.
[kokoon]

Sploh v temnem prostoru, dobiš pravi cinema efekt :)

ttommy ::
Pozdravljeni,zanima me,če DVB-T sprejemnik sprejema signal preko kabelske televizije?
MON LCD+TV 27" LG M2762D 1920x1080 Full HD Zvoč. Črn DVB-T MPEG-4
Gamer

PrimozR ::
Torej kaj se potem splača pri 42'' LCDjih? Pa fino je, da bi se dobila v Big Bangu oz. Harvey Normanu.

edi123 ::
mene pa zanima če je ta pixel plus HD od philipsa vreden svojega denarja?
namreč odločam se med tema dvema
http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
kontrast 50000:1, pixel plus HD
http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
kontrast 80000:1
katerega bi blo bolše vzet? se torej pozna pixel plus HD in ali se pozna razlika 30000:1 kontrasta (oba pa dobim za približno isto ceno), predvajalo pa se bo po večini HD filmi, ter digitalna kabelska
namreč odločam se med tema dvema
http://www.mimovrste.com/artikel/135013...
kontrast 50000:1, pixel plus HD
http://www.mimovrste.com/artikel/135014...
kontrast 80000:1
katerega bi blo bolše vzet? se torej pozna pixel plus HD in ali se pozna razlika 30000:1 kontrasta (oba pa dobim za približno isto ceno), predvajalo pa se bo po večini HD filmi, ter digitalna kabelska

LG ima Twin XD Engine, kar je v bistvu isto kot Pixel Plus (v smislu, da je to pač digitalni filter za izboljšavo slike). Kateri je boljši, bi pa težko rekel, verjetno je Pixel Plus vseeno malo bolj dodelan, vprašanje pa, če boš uspel opazit razliko. S tem, da do izraza prideta oba predvsem pri analognih oddajah v navadni ločljivosti, pri HD precej manj.
O.
O.

Težko reči na pamet, ker vsak meri bolj ali manj po svoje. Primerjaš lahko v bistvu samo znotraj posamezne znamke. Lahko je razlika popolnoma neopazna, lahko pa tudi malo bolj opazna. Bi rekel, da nekaj se opazi, ampak predvsem, če imaš oba televizorja enega ob drugim. 50% razlike prav gotovo ni, prej recimo 5-10%.
O.
O.

Corny ::
Pozdravljeni!
Lep pozdrav
Panasonic je dal letos ven 600hz televizorje in izboljšal kontrast oz. prikaz črne barve z NeoPDP. Modeli so G10, G15 in V10.
Najdražji med njimi je serija V, ki ima tudi vmesnik DVB-S, medtem ko serija G tega nima (ima samo dvb-c in dvb-t).
G15, kot tudi V, ima tudi lan priključek, ki ga G10 nima. Razlika v ceni med V in G je velika. Vprašanje je ali potrebujete vmesnik dvb-s, drugače je serija G čisto zadosti.
lp,
serija gw tudi?

Pozdravljeni!
Lep pozdrav
lp,
serija gw tudi?
GW10 serijo sem najdla na nemški spletni strani panasonica. Pri nas je ni. Mislim pa, da je ista kot G10 (ima dvb-t in dvb-c vmesnik). V enem testu so omenjali, da ima serija GW tudi vmesnik dbv-c, ki ga G nima, ampak to ni res.
P.S. je pa serija V zaradi thc modea mogoče res vredna 300€ več, ne pa 600€, kot sem imela priložnost videt v trgovini, zato sem rajši vzela G10. Zraven so mi dali še 5 let garancije...
lp,

destiny ::
V kateri štacuni je razlika 600EUR ne bi vedel, je pa pri Mediamarketu razlika pri 50'' modelu 240EUR, kar pa spet ni tak denar.

V kateri štacuni je razlika 600EUR ne bi vedel, je pa pri Mediamarketu razlika pri 50'' modelu 240EUR, kar pa spet ni tak denar.
mislim pa da sm zamočila, ker sm gledala tudi V serije v velikost 46" in sm jo zato našla pod ceno 1599,00€.
se opravičujem.
na mm pa dobiš 42v za 1250€.
lp,

destiny ::
"V" serije velikosti 46'' ni. Začne se pri 42 in potem 50... G serija pa je 42, 46, 50 (za večje dimenzije pa ne vem)

Alexius Heristalski ::
Pozdravljeni,zanima me,če DVB-T sprejemnik sprejema signal preko kabelske televizije?
Ne, kabelska je DVB-C.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

"V" serije velikosti 46'' ni. Začne se pri 42 in potem 50... G serija pa je 42, 46, 50 (za večje dimenzije pa ne vem)
Ja res je. serije ni v velikosti 46" ampak 37", 42", 50" in tudi 65".
Na mediaplanetu je v42 kar 1499€, najcenješa je v mediamarketu za 1250€
Sedaj mi je žal, da nisem kupila serijo v. Poleg thx, je še zelo tanka...globina zaslona malo več kot 5 cm.
lp,

DINAMIK ::
Ja res je. serije ni v velikosti 46" ampak 37", 42", 50" in tudi 65".
Na mediaplanetu je v42 kar 1499€, najcenješa je v mediamarketu za 1250€
Sedaj mi je žal, da nisem kupila serijo v. Poleg thx, je še zelo tanka...globina zaslona malo več kot 5 cm.
lp,
Naj malo popravim....,na Mediaplanetu je V42 1349 eurov in 5 let Slovenske garancije....v Mediamarketu je V42 1250 eurov in 2 leti Nemške garancije....,vsekakor je vredno dati 100 eurov več!!!

opajec ::
kaki komentaji na LED TVje?
Full Led ali Edge Led? RAzlike med proizvajalci Samsung,Philips ali LG? Kaj vzeti?
lp
Full Led ali Edge Led? RAzlike med proizvajalci Samsung,Philips ali LG? Kaj vzeti?
lp

djordjevic ::
Stisni popust 'Slovenija gre naprej'. Ergo 1350.
No grave is deep enough to keep us in chains.

adinfinito ::
Prebral sem cca. za 3 mesece nazaj in naredil sledeči seznam.
V čem je fora tega F ja Panasonic TX-PF42X10?
Panasonic TX-P42G10 gregor Sony BRAVIA 40W5500 iLukeBerry Panasonic TX-P42G10 gregor Sony BRAVIA 40W5500 iLukeBerry Panasonic TX-P42X10Y gregor Philips 42PFL7404H/12 rzidar1 Panasonic TX-P42X10 gregagl Philips 42 PFL 7404 H matmel Panasonic TX-P42G10 baggio12 Sony KDL-46v5500 BALAST LG 50PS8000 DjTonic Samsunga 46B650 tomazkl Panasonic TX-P50V10 DjTonic Samsunga 46B650 powerrr Panasonic TX-PF42X10 Gogo Samsung 46 B650 mikko Panasonic TX-PF42X11 clancy Samsung 46 B650 gregor Panasonic TX-P50V10 benx Philips 42PFL7404H deejko Panasonic TX-P50V10 kokoon Sony KDL-40V5500K deejko Panasonic TX-P42G10E zino Samsung 46 B650 RauL Panasonic TX-P42V10 Uros!no LG 42LH3000 piek Panasonic TX-P42S10 hooger SONY KDL40W5500 iLukeBerry Panasonic TX-PF42X10 BlackHole LG 42LH3010 kixs97 Panasonic TX-P42G10 panasonic LG 42HL3000 nuclear Panasonic TX-P42G10 rs1975 Philips 42PFL5604H edi123 Panasonic TX-P42G10E maratonec5 LG 42LH3010 edi123 Panasonic TX-P42V10 DINAMIK
V čem je fora tega F ja Panasonic TX-PF42X10?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: adinfinito ()

Valton ::
Nekako se odločam o nakupu Panasonic plazme 42GW10 oz 42G10E. Razen tega da je druga dražja z manj funkcijami, ne vidim razlike. Sem morda kaj prezrl... ?
LP
LP

dot11 ::
Pozdravljeni!
Odločam se za nakup novega TV-ja in me zanimajo vaša mnenja, odločam se med PHILIPS 37PFL5604H/12 in LG 42PQ6000
ali imate kakšen predlog za drug TV v tem cenovnem razredu?
LP, hvala.
Odločam se za nakup novega TV-ja in me zanimajo vaša mnenja, odločam se med PHILIPS 37PFL5604H/12 in LG 42PQ6000
ali imate kakšen predlog za drug TV v tem cenovnem razredu?
LP, hvala.

rs1975 ::
rabil bi nasvet. kupil sem plazmo panasonic G10, in sicer z 5-letno garancijo.
za uveljevljanje 5-letne garancije potrebuješ pri registraciji izdelka kopijo računa iz trgovine in pa neko garancijsko listino. ta listina se sicer nahaja v mednarodnih navodilih v škatli. glede na to, da sem SLO navodila dobil v roke, sem enostavno spregledal to listino in jo skupaj z navodili v drugih jezikih vrgel stran.
ali kdo ve, če je morda možno dobiti neko vrsto kopije te garancijske listine?
za uveljevljanje 5-letne garancije potrebuješ pri registraciji izdelka kopijo računa iz trgovine in pa neko garancijsko listino. ta listina se sicer nahaja v mednarodnih navodilih v škatli. glede na to, da sem SLO navodila dobil v roke, sem enostavno spregledal to listino in jo skupaj z navodili v drugih jezikih vrgel stran.
ali kdo ve, če je morda možno dobiti neko vrsto kopije te garancijske listine?

stamar ::
Še eden, ki potrebuje nasvet.
Razmišljam o nakupu LCD televizorja LG 42 SL 8000 (Borderless). Ali ima kdo kakšne izkušnje, mnenje.
Opazil sem, da so cene na spletnih prodajalnah v Avstriji nižje za do 250 €. Ali je vmes kakšen nateg (problemi z garancijo) in kako je s slovenskimi meniji.
LP
Razmišljam o nakupu LCD televizorja LG 42 SL 8000 (Borderless). Ali ima kdo kakšne izkušnje, mnenje.
Opazil sem, da so cene na spletnih prodajalnah v Avstriji nižje za do 250 €. Ali je vmes kakšen nateg (problemi z garancijo) in kako je s slovenskimi meniji.
LP

@stamar
Zakaj bi bil nateg? Solvanija je itak roparska država. Jaz sem opravil že mnogo nakupov v Avstriji/Nemčiji, tako preko spleta, kot tudi osebno. Vedno sem imel opravka s korektnimi ljudmi. Ravno včeraj sva s prijateljem nesla defekten AV receiver v Celovec (brez računa, le številko naročila!) in uveljavila reklamacijo brez problema. Kje lahko to storiš pri nas? Aja, nikjer...
Ne vem kako je s podporo slovenskih menijev, verjetno slabša kot pri nas. Za določene regije obstajajo posebni firmwari, tako da bi se dalo zadevo nadgraditi v to smer, če je pomembno imeti slovenski meni.
Sam sem kupil 42V10 pri MM, ki uvažajo robo iz Nemčije in je slovenski meni serijsko :)
Zakaj bi bil nateg? Solvanija je itak roparska država. Jaz sem opravil že mnogo nakupov v Avstriji/Nemčiji, tako preko spleta, kot tudi osebno. Vedno sem imel opravka s korektnimi ljudmi. Ravno včeraj sva s prijateljem nesla defekten AV receiver v Celovec (brez računa, le številko naročila!) in uveljavila reklamacijo brez problema. Kje lahko to storiš pri nas? Aja, nikjer...
Ne vem kako je s podporo slovenskih menijev, verjetno slabša kot pri nas. Za določene regije obstajajo posebni firmwari, tako da bi se dalo zadevo nadgraditi v to smer, če je pomembno imeti slovenski meni.
Sam sem kupil 42V10 pri MM, ki uvažajo robo iz Nemčije in je slovenski meni serijsko :)

adinfinito ::
Torej, včeraj sem bil v štacuni na ogled, predvsem modelov, ki sem jih naštel zgoraj. Definitivno sem se ogrel za Panasonic-i, in namreč 50'. Samsung b650 je tudi super stvarca.
Moje vprašanje je sedaj mi je vredno dat 2x več denarja za V10, za to kar V10 omogoča napram X10, ker glede na to, da je 70% tega kaj bomo gledali pod 720p itak.
Moje vprašanje je sedaj mi je vredno dat 2x več denarja za V10, za to kar V10 omogoča napram X10, ker glede na to, da je 70% tega kaj bomo gledali pod 720p itak.

Tugo ::
adinfinito:
To skušam sam razložit že marsikateremu, ki bi rad impresioniral sosede.
Za vse ostale, ki vedo za kaj rabijo (čeprav je od tistih še vsaj 75% tistih, ki mislijo, da rabijo, vendar v resnici ne), je dober nakup.
Zame, ki zaradi oddaljenosti gledanja ne pride v poštev, je brezvezen nakup. Že razdalja je brez veze, kaj šele to, da vsaj 99% vseh dodatkov ne bom potreboval.
Poraba pri PX10 je bistveno manjša kot pri G ali V!
lp, Tomaž
To skušam sam razložit že marsikateremu, ki bi rad impresioniral sosede.
Za vse ostale, ki vedo za kaj rabijo (čeprav je od tistih še vsaj 75% tistih, ki mislijo, da rabijo, vendar v resnici ne), je dober nakup.
Zame, ki zaradi oddaljenosti gledanja ne pride v poštev, je brezvezen nakup. Že razdalja je brez veze, kaj šele to, da vsaj 99% vseh dodatkov ne bom potreboval.
Poraba pri PX10 je bistveno manjša kot pri G ali V!
lp, Tomaž

red_point ::
hej!
odločam se za nakup novega televizorja. Mislim, da bi kr plazmo, kr se mi zdijo bolše za denar, ki ga daš.
gledau sm PANASONIC plazma TV TX-P50GW10 Full HD in lg 50PS8000.
kakšne mate kj izkušnje z tema dvema in kaj bolj priporaočate? predvsem se mi gre za manjšo porabo in boljšo sliko.
al so mogoče kakšne podobne oz. boljše do 1400€?
lp
odločam se za nakup novega televizorja. Mislim, da bi kr plazmo, kr se mi zdijo bolše za denar, ki ga daš.
gledau sm PANASONIC plazma TV TX-P50GW10 Full HD in lg 50PS8000.
kakšne mate kj izkušnje z tema dvema in kaj bolj priporaočate? predvsem se mi gre za manjšo porabo in boljšo sliko.
al so mogoče kakšne podobne oz. boljše do 1400€?
lp

Vzemi LED LCD, kajti pojma manjša poraba in boljša slika se pri LCD in plazmah izključujeta.

ampak kaj ko ne dobis 50" LED lcdja za 1400EUR, pa se kvaliteta slike pri edge-lit LED lcdju ne bo primerljiva s plazmami, med katerimi se odloca.
TX-P50V10 je pa samo 140EUR nad tvojim budzetom.
TX-P50V10 je pa samo 140EUR nad tvojim budzetom.
[kokoon]