Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Tomson ::
Mediamarket in PCGiga kupujeta robo od nemškega prodajalca, direkt iz Nemčije, kjer je večji trg, konkurenca in so cene nižje, medtem ko enaa nabavlja pri slovenskih uvoznikih, ki imajo zaradi manjšega trga in visokih rabatov (tako uvoznikov kot prodajalcev) bistveno višje cene.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Andrej_ID ::
Jst se zanimam za naku Sony BRAVIA KDL-46X3000. Pa so "evropske" cene v povprečju skorja 400€ nižje kot pri nas. Še najcenejši je Madiamarket za 2430€. Pa me zanima če bi jo šel iskat kam u Avstijo kje bi jo dobil poceni? ve kdo za kakšno dobro ponudbo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Andrej_ID ()

granate ::
Kateri LCD - Plasma priporocate do 1000 €?
Ali je res da se opazi ghosting pri lcd TV? Nameraval sem vzeti Panasonic 42PX80...mnenja?
Hvala!
Vzemi!
Imam jo dva tedna in sem zelo zadovoljen.

WODAK ::
Pozdravljeni!
Naslednji teden nameravam kupit nov LCD televizor. V večini ga nameravam uporabljati za gledanje filmov preko računalnika(grafična kartica z HDTV out) in pa gledanje televizije (SIOL TV). Na tem forumu sem že najdel tudi nekaj dobrih informacij in se glede na njih odločil za naslednji dve izbiri. Eden lcd je Sony-jev (40'')drugi pa Philips (42''). Prosil bi če mi lahko svetujete kateri LCD je boljši oz. kakšne so prednosti. Oba imata kar dobre specifikacije vendar se v podbrobnosti ne spoznam..
Sony
oz.
Philips
Hvala za vašo pomoč!
Naslednji teden nameravam kupit nov LCD televizor. V večini ga nameravam uporabljati za gledanje filmov preko računalnika(grafična kartica z HDTV out) in pa gledanje televizije (SIOL TV). Na tem forumu sem že najdel tudi nekaj dobrih informacij in se glede na njih odločil za naslednji dve izbiri. Eden lcd je Sony-jev (40'')drugi pa Philips (42''). Prosil bi če mi lahko svetujete kateri LCD je boljši oz. kakšne so prednosti. Oba imata kar dobre specifikacije vendar se v podbrobnosti ne spoznam..
Sony
oz.
Philips
Hvala za vašo pomoč!
huh? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WODAK ()

destiny ::
Design Philipsa je sicer meni osebno bolj všeč, slika pa je baje boljša na Sonyju. Konkurenca 40W4000 je baje še novi in nekoliko dražji Samsung-LE40A656 in pa še nekoliko dražja Toshiba-40ZF355D

Longinus ::
sam za info me zanima kater lcd tv bi priporočali za okol 600 evrov ?
Velikost bi naj bila 32
lp
Velikost bi naj bila 32
lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Če pogledaš za Sony ali Samsung ali novimi Toshiba paneli po moje ne moreš zgrešit ...

delavec44 ::
Nisem še zasledil v tej temi, je kdo preizkusil kateri HAAN LCD. Zanimam se za tegale http://www.mimovrste.com/artikel/135009... . Specifikacije so kar v redu, panel dela baje LG/Philips. Uporabljal se bo predvsem za kabelsko. Obstaja katera varianta, ki bi imela vgrajen DVB-C tuner za digitalno kabelsko?
Malce mi je neznana firma pa sem raje še tu vpašal. Btw cena je pomembna, tako da če ima kdo cenejšo varjanto bi bilo super, drugače se mi zdi pa že tole zelo ugoden nakup.
Malce mi je neznana firma pa sem raje še tu vpašal. Btw cena je pomembna, tako da če ima kdo cenejšo varjanto bi bilo super, drugače se mi zdi pa že tole zelo ugoden nakup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Gregorh12 ::
Namen imam kupiti 37" ali 42" tv.
Veliko bi se gledal klasičen signal (satelitska in antena), enkrat tedensko tudi recimo kak film preko DVD playerja. Kasneje morda tudi kak film v HD kvaliteti. Zanima me kaj bi bila boljša izbira: plazma ali LCD?
Max. budget je nekje 900€. Super bi bilo, če bi kdo napisal kake konkretne modele, ki so kvalitetni in za svojo ceno nudijo veliko. Kupil pa bi v Sloveniji (Bigbang,... ali pa kake spletne trgovine...)
Prosim za nasvet.
lp Gregor
Veliko bi se gledal klasičen signal (satelitska in antena), enkrat tedensko tudi recimo kak film preko DVD playerja. Kasneje morda tudi kak film v HD kvaliteti. Zanima me kaj bi bila boljša izbira: plazma ali LCD?
Max. budget je nekje 900€. Super bi bilo, če bi kdo napisal kake konkretne modele, ki so kvalitetni in za svojo ceno nudijo veliko. Kupil pa bi v Sloveniji (Bigbang,... ali pa kake spletne trgovine...)
Prosim za nasvet.
lp Gregor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gregorh12 ()

Aphanisis ::
Namen imam kupiti 37" ali 42" tv.
Prosim za nasvet.
lp Gregor
Jaz sem pred tremi tedni kupil plazmo LG 42PG6000 pri BOFu, zanj sem dal cca. 890€ in sem zelo zadovoljen. Nanjo imam priklopljeno standardno kabelsko in moram reči, da ja kljub temu slika izjemna (več reviewov na netu hvali sprejem signala standardne kvalitete). Sicer jo uporabljam bolj za gledanje filmov iz HTPC (standardna in HD kvaliteta), kjer pride kvaliteta slike res do izraza. Black level je odličen, image retention skoraj ni opazen (s časom se seveda občutno manjša, nekje po 100urah delovanja). Menu je zelo intuitiven, s par pritiski na gumb lahko nastaviš malo morje opcij.
Še pohvala glede spletne trgovine BOF: najprej so mi poslali TV, ki je imel uničen pixel in brez nobenih komplikacij sem se zmenil za zamenjavo, tako da sem po dobrem tednu imel doma nov, brezhiben model.

Hvala ti za izčrpen odgovor. Verjel ali ne, tudi sam sem se zelo ogrel za ta Tv. Pogledal sem že kar veliko review-jev na netu in me je zelo prepričala za to ceno. Sam sem malo kolebal med LCD in plazma pa se mi zdi trenutno plazma bolj racionalna rešitev, saj se pri nas kar veliko gleda klasični signal (antena + satelitska). Sprva sem bil malce skeptičen glede resolucije, vendar na cnet-u pišejo, da resolucija sploh ni toliko pomembna, kot nas hočejo napi.... Na prvem mestu je kontrastno razmerje, nato saturacija brv, nato natančnost barv in potem momeaj resolucija. Sicer pa 1024x768 ni tako slabo.
Zanima pa me še en detajl. Ali je mogoče na ta TV priključit PC preko VGA (D-sub) konektorja (to je tisti, ki ga imajo računalniki za priklop na monitor/projektor) in ali takrat lahko izkoristiš popolno resolucijo HD filmov?
Kako to, da ti je uspelo dobiti ta TV po taki ceni v BOF-u? Na spletni strani meni kaže ceno 1.055€
Sem pa zasledil pri Mimovrste, da jo imajo za cca. 880€. Ravno danes pa so tudi zaključili z akcijo, kjer so kot darila tv-jem dajali tudi Logitechove zvočnike.... Tak pa je, če oklevaš...
lp Gregor
Zanima pa me še en detajl. Ali je mogoče na ta TV priključit PC preko VGA (D-sub) konektorja (to je tisti, ki ga imajo računalniki za priklop na monitor/projektor) in ali takrat lahko izkoristiš popolno resolucijo HD filmov?
Kako to, da ti je uspelo dobiti ta TV po taki ceni v BOF-u? Na spletni strani meni kaže ceno 1.055€
Sem pa zasledil pri Mimovrste, da jo imajo za cca. 880€. Ravno danes pa so tudi zaključili z akcijo, kjer so kot darila tv-jem dajali tudi Logitechove zvočnike.... Tak pa je, če oklevaš...
lp Gregor

Vuli ::
Verjetno boš rabil HDMI priključek, da priklopiš na comp. ČE ga ima grafična tolkio boljše, če ne kupiš pa HDMI/DVI konverter in ga vtakneš na grafično(2. izhod za monitor) in na TV v hdmi. Nekako tako gre.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Aphanisis ::
Takrat, ko sem jo jaz kupoval so jo imeli v BOFu v akciji (EURO 08), zgleda da so par dni nazaj dali spet staro ceno.

Hvala obema...
@SepoX: Torej bo Tv skozi D-sub (VGA) kabel prejemal resolucijo, ki jo jaz določim na pc-ju.
lp Gregor
@SepoX: Torej bo Tv skozi D-sub (VGA) kabel prejemal resolucijo, ki jo jaz določim na pc-ju.
lp Gregor

gandolfini ::
Zdravo,
jaz se pa odločam med 5 modeli,
plazma LG 42PT81 za 799€ (Bof) Panasonic th37pv70 za 899€ (Bof)
LCD LG 37LT75 za 899€ (Mimovrste) ali LCD Philips 37PFL3312 za 699€ (Bof) PANASONIC TH-42PX80 za 920€ (Mediamrket)
Oddaljenost gledanja 3m, imam Amis iTV, vcasih(res vcasih) pa bi tud kaki DVD pogledal!
Kaj svetujete? na tv ekran ne bo direktne svetlobe, konzol ne bom igral preko tv
Ali kateri drug model v rangu 600 - 900€
lp, Miha
p.s. ko sem gledal na 24ur so se videli KVADRATKI v najavnih špicah ko se zavrti logotip 24ur pred vsako napovedjo novice, tudi danes na Šport TV so bile pri košarki kockice..
KAJ je to? (Amis TV)
jaz se pa odločam med 5 modeli,
plazma LG 42PT81 za 799€ (Bof) Panasonic th37pv70 za 899€ (Bof)
LCD LG 37LT75 za 899€ (Mimovrste) ali LCD Philips 37PFL3312 za 699€ (Bof) PANASONIC TH-42PX80 za 920€ (Mediamrket)
Oddaljenost gledanja 3m, imam Amis iTV, vcasih(res vcasih) pa bi tud kaki DVD pogledal!
Kaj svetujete? na tv ekran ne bo direktne svetlobe, konzol ne bom igral preko tv
Ali kateri drug model v rangu 600 - 900€
lp, Miha
p.s. ko sem gledal na 24ur so se videli KVADRATKI v najavnih špicah ko se zavrti logotip 24ur pred vsako napovedjo novice, tudi danes na Šport TV so bile pri košarki kockice..
KAJ je to? (Amis TV)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gandolfini ()

Kompresija, tudi pri SiolTV je isto ...

bozicek ::
Na hitro.
Pred casom sem se na podlagi branj v tej temi odlocil da bom kupil Panasonica PX80.
Sedaj je prisel cas da se preselim in kupim ta frdaman TV. Cene so lepo padle (900€) tako da je cas za akcijo.
Ampak v tem casu je prisel ven LG PG6000, kateri ima nekaj karakteristik celo boljsih. Cena pri obeh enaka (okoli 920€)
Skratka:
Plazma
42inc
Panasonic PX80
LG PG6000
Katera (ali je mogoce kaj novega-boljsega price/performance)
Pred casom sem se na podlagi branj v tej temi odlocil da bom kupil Panasonica PX80.
Sedaj je prisel cas da se preselim in kupim ta frdaman TV. Cene so lepo padle (900€) tako da je cas za akcijo.
Ampak v tem casu je prisel ven LG PG6000, kateri ima nekaj karakteristik celo boljsih. Cena pri obeh enaka (okoli 920€)
Skratka:
Plazma
42inc
Panasonic PX80
LG PG6000
Katera (ali je mogoce kaj novega-boljsega price/performance)
Darila letos samo za poredne

Kato ::
Z nobenim ne boš zajebal, jaz bi se odločil za LG-ja ,lepši ,bolši prikza SD-ja. Po drugi strani je pa Panasonic nekoliko boljši kar se HD-ja tiče.

Glede na internetne komentarje je tudi meni v oko padla tale LG PG6000 plazma. Po karakteristikah je zadeva super, tudi po forumih padajo dobre ocene in nekaj testov na spletu je opravila z dobro oceno. In ker je LG PG6000 direktna konkurenca Panasonicu PX80, me je zanimalo kako se odreže v praksi.
Kar se tiče specifikacij in teoretičnih primerjav je takole:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prednosti LGja: (Cena: 900EUR)
- LG milo rečeno zasenči obupno in ceneno oblikovanega Panasonica (single layer screen, nevidni zvočniki), skratka paša za oči, tu ni dileme, enostavno ljubezen na prvi pogled!
- prikazane barve bi naj bile na LGju lepše kot na Panasonicu
- SD slika naj bi bila bistveno lepša kot na Panasonicu
- Contrast Ratio 30.000:1 (15.000:1 Panasonic)
- LG: 4 HDMI 1.3 inputs, USB port, etc (Panasonic 3 HDMI, SD reader)
- odličen zvok THX
- zelo dobro zasnovan in pregleden MENI
- odlično razmerje kvaliteta/cena
Prednosti Panasonica: (Cena: 920EUR, 830EUR Austria)
- črna barva je za par odtenkov bolj črna od LGja
- Image Retention je bistveno manj opazen kot na LGju
- telecine judder (1080p/24) odpravljen za razliko od LGja, kjer je opazen
- HD vsebine za kanček lepše kot na LGju
To sem nekak povzel iz različnih forumov tele informacije
------------------------------------------------------------------------------------------------------
In ker me je zanimalo kako pa zadeva izgleda v praksi sem se odpravil v Harvey Norman, BigBang Mega in BigBang Giga.
Na žalost zaslonov v nobeni trgovini niso imeli čisto skupaj, tako da je bila primerjava rahlo otežena. Daljinci v trgovinah iz rok trgovcev niso šli, tako da sem jih moral prosit za kakšno nastavitev, pravzaprav sem dosegel le, da so obe plazmi dali v "normal mode" z malo zmanjšanim kontrastom.
Rezultat? V Harvey Normanu je bil videt PV80 superiorn LGju, tako TV signal kot tudi HD signal. Bi rekel za 30% lepša slika v vseh pogledih.
V BigBangu Mega sta bili plazmi narazen cca. 20m, tako da enostavno nisem mogel primerjat.
V BigBang Giga so ju imeli malo bolj skupaj, a še vedno ne tako da bi lahko neposredno primerjal. Na obeh sem lahko primerjal samo TV signal. Tukaj zanimivo, večjih razlik nisem opazil.
Pri LGju me je malo motil 16:9 prikaz 4:3 signala, ki se nikakor ni dal lepo nastavit, ali je bil preveč raztegnjen ali preveč pozoomiran. Pri PV80 16:9 prikaz sploh ni bil moteč.
Suma sumarum, kljub boljšim specifikacijam in novejši tehnologiji LGja, me zaslon enostavno ni prepričal, da je enakovreden ali v kateremkoli pogledu boljši od Panasonica. Da ne govorim o 24p judder pojavu, ki je SILNO moteč. Barve, črnina, SD signal, HD signal, kar sem sam opazil mi je bilo vse bolj všeč na Panasonicu in to kar bistveno. Ima pa LG super "On Screen" MENI. Tu ni kaj. Lepšega, preglednejšega še nisem videl. Pa še v slovenščini je.
Je pa res da je PX80 pri nas 920EUR (Mediamarket) ali 999EUR (MojTV), LG pa 900EUR, npr. BigBang, kar je nekaj EUR razlike. REs pa je po drugi strani da je v Gracu PX80 že 830EUR, kar pa spet zadevo malo spremeni. Tako da komur se da v tujino po PX80 bo za ta denar, za moj okus, sigurno dobil bolšji zaslon od LGja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Tnx Tomson.
Torej pade Panasonic.
Pri PCGiga kosta 900EUR, torej bo po vsej verjetnosti do konca meseca pri meni
Torej pade Panasonic.
Pri PCGiga kosta 900EUR, torej bo po vsej verjetnosti do konca meseca pri meni

DontPanic ::
Živjo. Kupujem 37" ki bo namenjen predvsem gledanju T-2 optike in občasno kakšen divx/dvd (nobenih konzol). Budget je max 800 evrov in me zanima vaše mnenje. Sam se nagibam k LG 37LG3000
http://www.nakupovanje.net/lg-37lg3000-...
in me zanima če imate kakšne izkušnje z njim. Sprejemam tudi druge predloge. Hvala
http://www.nakupovanje.net/lg-37lg3000-...
in me zanima če imate kakšne izkušnje z njim. Sprejemam tudi druge predloge. Hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DontPanic ()

Tole res zgleda že kot neko forsiranje, ampak čisto resno, pa dejte malo nazaj kakšen post prebrat, da ni vsak drugi post isto vprašanje, v rangu low budget plazem 37"/42" je Panasonic PX80 best buy.
LG so dobre plazme, a stanejo skoraj isto kot Panasonic PX80 serija, ki so še malo boljše. Zakaj torej ne dati kakšen EUR več in kupiti kar je trenutno najbolj smiselno? Čez kakšen mesec bo pa tako spet kaj drugega verjetno aktualno ...
LG so dobre plazme, a stanejo skoraj isto kot Panasonic PX80 serija, ki so še malo boljše. Zakaj torej ne dati kakšen EUR več in kupiti kar je trenutno najbolj smiselno? Čez kakšen mesec bo pa tako spet kaj drugega verjetno aktualno ...

Voip ::
Ni potrebno da vsi. Saj nobeden nobenemu nič ne ukazuje oz. forsira. Trenutno best buy pač.
Če ti je pa ljubše lahko vzameš tudi Gorenjev LCD in boš z njim lahko max. zadovoljen.
Če ti je pa ljubše lahko vzameš tudi Gorenjev LCD in boš z njim lahko max. zadovoljen.

danes si mislim nabavit LG 32LG3000 pa me zaniva vaše mnenje
A bo ok nakup ? in kaj lahk pričakujem ko bom priklopil gor navadni kabelski signal ?
lp
Picture
Resolution: 1366 x 768
Peak Brightness: 500cd/m2
Contrast Ratio: 15,000:1
XD Engine
Sound
Output: 7W + 7W
SRS TruSurround XT
2 Way 4 Speakers
Clear Voice
Invisible Speakers
Convenience
Simplink
AV Mode (Game, Sport, Movie)
CU:V Improved User Interface
Connectivity
3 HDMI, 2 SCART (1Full)
Component(Y,Pb,Pr) + Audio
AV In
S-Video
PC Input
Composite
Headphone
A bo ok nakup ? in kaj lahk pričakujem ko bom priklopil gor navadni kabelski signal ?
lp
Picture
Resolution: 1366 x 768
Peak Brightness: 500cd/m2
Contrast Ratio: 15,000:1
XD Engine
Sound
Output: 7W + 7W
SRS TruSurround XT
2 Way 4 Speakers
Clear Voice
Invisible Speakers
Convenience
Simplink
AV Mode (Game, Sport, Movie)
CU:V Improved User Interface
Connectivity
3 HDMI, 2 SCART (1Full)
Component(Y,Pb,Pr) + Audio
AV In
S-Video
PC Input
Composite
Headphone
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Longinus ()

delavec44 ::
Imam sedaj 32LG3000 kakšen teden. V primerjavi s Panasonicom 42PX80 je signal na kabelski opazno slabši, kljub temu da je sam ekran manjši. Po drugi strani pa enkrat ko nanjo priklopiš računalnik in gledaš DVD, divx,... nimam nobenih pripomb.
Drugače pa črna zgleda zelo lepo, svetilnost je še previsoka, barve so lepe in tudi vidni kot je IMO zelo dober. Se pa zadeva kar precej greje (sam ekran); precej bolj kot plazma.
Drugače pa črna zgleda zelo lepo, svetilnost je še previsoka, barve so lepe in tudi vidni kot je IMO zelo dober. Se pa zadeva kar precej greje (sam ekran); precej bolj kot plazma.

player_cube ::
Kako je pa kaj z garancijo če kupiš pri teh dveh ?
Malo sem skeptičen ali bom res dobil brezhiben ter tovarniško zaprtega. Namreč vzel bi novega full hd Sonija 4000.
A ti zamenja TV če ga dobiš z tistimi oblački (Sony) al recimo da najdeš kakšne pixle ?
Hvala in lp
Malo sem skeptičen ali bom res dobil brezhiben ter tovarniško zaprtega. Namreč vzel bi novega full hd Sonija 4000.
A ti zamenja TV če ga dobiš z tistimi oblački (Sony) al recimo da najdeš kakšne pixle ?
Hvala in lp
Mediamarket in PCGiga kupujeta robo od nemškega prodajalca, direkt iz Nemčije, kjer je večji trg, konkurenca in so cene nižje, medtem ko enaa nabavlja pri slovenskih uvoznikih, ki imajo zaradi manjšega trga in visokih rabatov (tako uvoznikov kot prodajalcev) bistveno višje cene.

Dokler njuna firma posluje po moje z garancijo ni težav. Če pa firma preneha s poslovanjem ... slovenski servis ne popravi na račun garancije (čeprav trdita da imajo artikli evropsko garancijo temu ni tako, vsaj po besedah slovenskih servisov, konkretno sem govoril s Sony servisom in je verjetno edina varjanta da se panel pošlje v nemčijo na servis kar pa potegne s seboj kar velike stroške pošiljanja.

sm56 ::
sem pred nakupom plazme 42'. obešena bo na stensko knjižno omaro, ki ima osrednji del pripravljen za lcd, plazmo... zanima me, kako je z nosilci za montazo na steni: so priloženi plazmam (gledam lg in panasonic) ali se jih kupi posebej? lahko link do kakega zanesljivega modela?
hvala.
hvala.

Stenskih nosilcev ni priloženih. Poleg zaslona so le namizni nosilci.
Če želiš res kvaliteten a tudi malo dražji nosilec predlagam da pogledaš za firmo: VOGELS
Sam sem z dotičnim res zadovoljen. Tako da model 6345 lahko samo priporočam.
Če želiš res kvaliteten a tudi malo dražji nosilec predlagam da pogledaš za firmo: VOGELS
Sam sem z dotičnim res zadovoljen. Tako da model 6345 lahko samo priporočam.

Leks ::
@sm56
Tudi jaz mam VOGELS nosilec, za 40" LCD. Do sedaj še ni dol padel :) Če mene vprašaš so nekoliko precenjeni (vsaj pri nas v BOFu). Jih imaš pa tudi razstavljene v METROju v Avstriji (Celovec). Tako da jih lahko tudi v živo vidiš, ker modelov je kar dosti.
Tudi jaz mam VOGELS nosilec, za 40" LCD. Do sedaj še ni dol padel :) Če mene vprašaš so nekoliko precenjeni (vsaj pri nas v BOFu). Jih imaš pa tudi razstavljene v METROju v Avstriji (Celovec). Tako da jih lahko tudi v živo vidiš, ker modelov je kar dosti.

Sam sem ga nabavil v Celovcu. Npr. model 6345 ki je pri nas 330EUR je v Celovcu ali npr. Grazu od 190EUR naprej.

Leks ::
Točno tako, se splača odpraviti prek meje. Ker pri nas lahko hitro naletiš tako da nosilec stane polovico TVja.
Lp
Lp

extr3m3 ::
Odločam se za nakup LCD televizorja in sicer [b]LG 37LG5000 LCD TV[/b]. Zanimajo me vaša mnenja, priporočila,...
Nekaj specifikacij oz. lastnosti:
tip televizije LCD TV sprejemnik
diagonala zaslona 94 cm (37")
vidna diagonala zaslona 93 cm
tehnologija zaslona XD engine; Full HD Ready
razmerje stranic zaslona 16:9
kontrastno razmerje dinamični 50000:1
svetilnost 500 cd/m2
ločljivost 1920 x 1080
odzivni čas 5 ms
vidni kot 176° / 176°
zvočniki SRS TruSurround XT
5 nastavitev zvoka: standard, music, cinema, game, sport;
4 skriti dvosistemski zvočniki
programski spomin 100 mest
teletekst 1000 strani
kazalo programov da
zmanjševanje šumov Clear Voice
sistem za samodejno nastavitev da
vhodi 3 x HDMI, Component, RGB 15 pin, S-video
izhodi 2 x SCART, Audio za slušalke
dimenzije (ŠxVxG) 936,4 x 685 x 294 mm s stojalom
masa 18,3 kg s stojalom
barva črna
priloženo daljinski upravljalnik, navodila za uporabo, garancija
garancija 2 leti
Povezava do izdelka
Nekaj specifikacij oz. lastnosti:
tip televizije LCD TV sprejemnik
diagonala zaslona 94 cm (37")
vidna diagonala zaslona 93 cm
tehnologija zaslona XD engine; Full HD Ready
razmerje stranic zaslona 16:9
kontrastno razmerje dinamični 50000:1
svetilnost 500 cd/m2
ločljivost 1920 x 1080
odzivni čas 5 ms
vidni kot 176° / 176°
zvočniki SRS TruSurround XT
5 nastavitev zvoka: standard, music, cinema, game, sport;
4 skriti dvosistemski zvočniki
programski spomin 100 mest
teletekst 1000 strani
kazalo programov da
zmanjševanje šumov Clear Voice
sistem za samodejno nastavitev da
vhodi 3 x HDMI, Component, RGB 15 pin, S-video
izhodi 2 x SCART, Audio za slušalke
dimenzije (ŠxVxG) 936,4 x 685 x 294 mm s stojalom
masa 18,3 kg s stojalom
barva črna
priloženo daljinski upravljalnik, navodila za uporabo, garancija
garancija 2 leti
Povezava do izdelka
o_O
Zgodovina sprememb…
- spremenil: extr3m3 ()

jaz sem vzel lg 3000
sem bil popolnoma zadovoljen stem kar sem videl v trgovini tak da še sam čakam da mi ga dostavijo.
drugače pa imaš tukaj forum za lg lcd-je http://www.hifi-forum.de/viewforum-145....
lp
sem bil popolnoma zadovoljen stem kar sem videl v trgovini tak da še sam čakam da mi ga dostavijo.
drugače pa imaš tukaj forum za lg lcd-je http://www.hifi-forum.de/viewforum-145....
lp

extr3m3 ::
Zanima me še nekaj. Ta LCD TV ima 50.000 kontrasta. Ali je to dobro oz. čudno se mi zdi ker televizije z manj kontrasta (ista firma) je skoraj še enkrat dražja od te tukaj.
o_O

pikasti ::
sm kupu panasonicovo plazmo 42px80 pa me neki matra.
zadeva nej bi imela dvb-t dekoder vgrajen. pa ga nikakor ne morem vklopit. je potrebno na kakšen način enejblat...
ob skeniranju mi vedno pregleda samo analogne kanale.
a ima kdo od tisih ki ste kupili ta model tudi te probleme?
zadeva nej bi imela dvb-t dekoder vgrajen. pa ga nikakor ne morem vklopit. je potrebno na kakšen način enejblat...
ob skeniranju mi vedno pregleda samo analogne kanale.
a ima kdo od tisih ki ste kupili ta model tudi te probleme?

Magic1 ::
Vsi omenjate Panasonicovo plazmo px80, kaj pa ti dve, ki sta full hd: TH-42PZ8 in TH-42PZ80
Se mi zdita dosti bolj pripravljeni za prihodnost, cena je pa 200 eurov visja. Mnenja? Nisem zasledil nobenega pogovora o fullhd plazmah.
Se mi zdita dosti bolj pripravljeni za prihodnost, cena je pa 200 eurov visja. Mnenja? Nisem zasledil nobenega pogovora o fullhd plazmah.
Magic

Kako je z namiznimi stojali?
A lahko kupis drugega, ali si primoran uporabljati tistega katerega dobis zraven TVja
A lahko kupis drugega, ali si primoran uporabljati tistega katerega dobis zraven TVja

pikasti: dvb-t dekoder ki je vgrajen ni pravi za Slovenijo. Saj mislim da je gor na nalepki pisalo za katere države je.
magic1: to make a long story short: (drugače pa malo pobrskaj nazaj) prišparaj 200EUR, razen če boš gledal 42" FHD na 1m
magic1: to make a long story short: (drugače pa malo pobrskaj nazaj) prišparaj 200EUR, razen če boš gledal 42" FHD na 1m

Tomson
ja to vem, problem je drugi, da sploh noče skenirat digitalnih kanalov.
slo mpeg4, ma italijanske in hrvaške na mpeg2 bi pa mogu dobit, glede na to da jih sosed ki ima sonijev lcd bp.
ja to vem, problem je drugi, da sploh noče skenirat digitalnih kanalov.
slo mpeg4, ma italijanske in hrvaške na mpeg2 bi pa mogu dobit, glede na to da jih sosed ki ima sonijev lcd bp.

Kolikor mi je znano, imajo novi Sony LCDji že vgrajen pravi dekoder za Slovenijo ... pri PX80 pa sicer nisem probal ker imam IpTV ampak po neki logiki, če ni pravega dekoderja ne moreš lovit nič. (naj me kdo popravi)

mortal ::
Panasonic PX80 ima MPEG-2 decoder in ne delujejo SLO kanali (kateri so MPEG-4). Zato pa delujejo italijanski,hrvaški in avstrijski za tiste ki ste blizu meje.

smetko ::
Tomson: PX80 slovenske digitalne kanale sicer najde, vendar ne prikaže slike (pokaže napis da slike ne more prikazati), predvaja pa zvok.
Bi pa verjetno pokazal tudi sliko z sledečim modulom (nisem testiral) http://www.elsat.si/spletna-trgovina/pr...
Bi pa verjetno pokazal tudi sliko z sledečim modulom (nisem testiral) http://www.elsat.si/spletna-trgovina/pr...
No comment

točno tako
me ne moti če vem da je kodirano v mpeg4 in da jih ne morem gledat, finta je, da mi sploh digitalni tuner ne skenira, zato pa sprašujem imetnike, če imajo tud probleme s tem al jim use lepo laufa
me ne moti če vem da je kodirano v mpeg4 in da jih ne morem gledat, finta je, da mi sploh digitalni tuner ne skenira, zato pa sprašujem imetnike, če imajo tud probleme s tem al jim use lepo laufa

masko ::
Tomson: PX80 slovenske digitalne kanale sicer najde, vendar ne prikaže slike (pokaže napis da slike ne more prikazati), predvaja pa zvok.
Ta modul sem osebno preizkusil na svojem PZ80, tako da ti lahko z gotovostjo potrdim, da ne deluje!! Če boš prebral kakšno stran nazaj, boš videl tudi zakaj.
Magic1: Če boš tudi ti pogledal kakšno stran nazaj boš zelo veliko izvedel prav o fullhd plazmah. Kot sem že zapisal, sem z svojo PZ80 zelo, zelo zadovoljen. Še posebno sedaj, ko sem nabavil novi bluray PANASONIC DMP-BD30EG z zelo dobrim up-conversion to 1080p . Slika je, da ti "trga gate".
Lp