» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
54 / 154
»»

masko ::

O tem kaj se izplača in kaj ne, mislim, da je bilo že veliko napisanega. Lahko pa bi to primerjal z avtomobilom. Po naših cestah lahko vozimo največ 130 km/h, pa vozimo avtomobile, ki gredo krepko čez 200, 300 km/h.

Tomson,
kar si napisal drži, vendar le pod pogojem, če boš spremljal na tv-ju samo televizijski program. Kaj pa blu-ray, HD-DVD, HD kamere ali dober upscaling ( up-conversion to 1080p), itd?
Lp

jonny77 ::

hvala jonny77 za tvoj odgovor. Kje pa si ga kupil? Koliko je bil?

Kupil sem ga tu

Takrat je bil 875€. Dokupil sem še zavaraovonje oz. podaljšanje garancije za 5 let, za 70€.
Upam, da ta firma doživi teh 5 let:)

Lp

maf007 ::

lep pozdrav mojstri!

zanimam se za nakup ene 82 cm lcdjke in se trenutno odločam med:

Sony KDL-32P3000 oz.
KDL-32P3020,
Sony KDL-32U3000,
in
Philips 32PFL 5322.

na omenjenih linkih so cene 550-600€ in tak je tut moj budget. Mam pa par vprašanj:

1. Je razlika med P3000 in P3020 res samo barva (črna/srebrna), al je še kej druzga?

2. V čem se U3000 razlikuje od P3000/3020? Na uradnih straneh nism našu glih kej razlik, je pa zanimiva razlika v ceni pri nas. U3000 je namreč povsod okol 600€, P3000 pa je hitro nad 630€ in več, medtem ko je v mediamarktu 550€ (no, sicer P3020, ampak mislim, da ni razlike?). Človek bi mislil, da je torej U3000 slabši TV od P3000/3020, a je v mediamarktu in pcgiga slednji cenejši. Od tu moje kolebanje kar se tiče izbire med Sonyji.

3. Philips? Se lahko primerja s Sonyji oz. je boljša izbira? Vsekakor se mi vizualno zdi lepši, pa je performance kaj boljši, glede na isto ceno?

Seveda povsod sprašujem za performance v praksi, oz. mnenja uporabnikov, ki jih poznate, oz. uporabnikov po tujini. Če ste kaj zasledili =)
Kolebam, ker je papirnati peformance dokaj podoben in bi raje slišal mnenja od mojstrov.

Hvala za vso pomoč vnaprej!

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maf007 ()

ant ::

sam imam p3000 in sem zadovoljen z njim. sicer je priklopljen na kabelski signal in se opazi slabšo kvaliteto slike na nekaterih programih, vendar na splošno je slika v redu.

predlagam ti nakup v MM, saj je tam najcenejši (izogibaj se pc giga).

morda bi pogledal tudi philips 7762d, ki je za en razred boljši tv od 5322 kot tudi od p3000.
aja u3000 je vstopni model in ti ga ne priporočam, potem raje p3000 vzameš, ki je definitivno boljši.

no tale 7762 naj bi se lahko primerjal s s3000 serijo po kvaliteti slike in po ceni. s3000 ima tole prednost, da ima že vgrajen dvb-c tuner, preko katerega lahko spremljaš tudi digitalne kabelske kanale, s katerimi pridobiš boljšo kvaliteto slike in še nekaj dodatnih kanalov (ljubljanski kabel, triera, za telemach ne vem natančno).

7762d je od jutri dalje tudi v akciji pri leclercu za okoli 615€ z njihovo kartico, drugače pa ga dobiš že za 650€.

če imaš doma kabelsko tv bi se jaz odločil za s3000 prav zaradi dvb-c tunerja (670€ v MM)

u super! hvala za odgovor! za 610€ bom vzel 7762D v leclercu, jp! Zgleda res fajn!

hvala še enkrat in lp.

Upam, da veš, da je cena v bistvu 700€, razliko do 610€ pa dobiš kot bonus na kartico???

pa predlagam ti, da greš jutri že takoj ob 8.30 pred leclerca stat. ko sem jaz kupoval lcd je bila zjutraj že poštena gužva. lcdje imajo ponavadi nekje na desni strani na sredini.

poročaj kako se obnese :)

LP

vem da gre na kartico, sam glede na to, da tm kupujemo fasungo skoz, dajo ta stari teh 90€ razlike pač men, pol majo pa oni na kartici za naslednjič...skratka mene stane 610€ :P grem pa že dans pogledat, če majo dan prej mogoče hehe. itk mi ni huda razdalja od doma (okol 3 km).

lp

zmaki ::

Kupujem nov TV za vsaj naslednjih 5 let (tedaj bo verjetno že kakšna nova tehnologija (OLED?)).
Zaradi družine je pri meni TV prižgan vsaj 12 ur na dan, to nanese cca 5.000 ur na leto, ali skupno predvidoma vsaj 25.000 ur.
Nekje sem prebral da je življenjska doba plazma zaslona cca 100.000 ur, torej bistveno več kot rabim.
Kako pa je z LCD zasloni (življenjska doba) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zmaki ()

morda bi malo razmislil glede porabe elektrike. plazme so namreč po podatkih skoraj enkrat požrešnejše od lcd. če pa te to ne briga, potem pa je na tem forumu najbolj opevana panasonic px80 plasma za nekaj pod 1000€ (42").

LP

Kato ::

To je Bull, plazme imajo napisano maksimalno porabo medtem ,ko je pri lcd-jih napisana konstantna poraba. Če gledaš recimo kakšen temen film (npr Alien) bo poraba veliko manjša kot pri lcd-ju enake velikosti.

GasoIT ::

Poraba plazem ni 2x večja od LCD, je pa res nekje od 100-150W večja od primerljivih LCD-jev, kar pa je toliko kot 1 normalna žarnica.
npr. plazma 42" porabi cca 380W, ne razumem zakaj je to za vas velik porabnik. Ko pa nabaviš 600W napajlnik za PC, si pa nihče ne beli glave. Da ne govorim o raznih grelnih napravah, ki pa so dejansko veliki porabniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GasoIT ()

Poraba plazem je res večja. Vendar pa je poraba pri plazmah odvisna od barv pri prikazovanju slike ( največ porabi pri beli barvi). Pri LCD-jih pa je poraba konstantna zaradi stalne osvetlitve displeja.
Življenska doba LCD-jev se giblje med 40.000 in 60.000 ur.
Lp

SepoX ::

@GasoIT: Poraba Panasonic plazme 42" PX80 je, citiram: Stromverbrauch: maximal 255W, Durchschnittlicher Stromverbrauch: 215W.

GasoIT ::

Poznam 5 let staro plazmo Panasonic 42", ena izmed tistih prvih variant, ki so bile "kao" ful potratne.
, njena poraba 383W. To sem napisal, ker vlja neko prepričanje da plazme porabijo >500W, kar je popolna bedarija, tisti podatek pa sem čisto od oka za občutek napisal.

jao ste me pa napadli :)

sej pravim, če mu je vseeno za porabljeno elektriko naj vzame plazmo. bo pa tv le 12 ur na dan priklopljen.

Tomson ::

In kot so napisali, bistvene razlike v letnem računu za elektriko ne bo.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

litleman ::

Poraba plazem ni 2x večja od LCD, je pa res nekje od 100-150W večja od primerljivih LCD-jev, kar pa je toliko kot 1 normalna žarnica.
npr. plazma 42" porabi cca 380W, ne razumem zakaj je to za vas velik porabnik. Ko pa nabaviš 600W napajlnik za PC, si pa nihče ne beli glave. Da ne govorim o raznih grelnih napravah, ki pa so dejansko veliki porabniki.

Tudi to ne drži v popolnosti. 380 W je vrednost maximuma se pravi pri belem ekranu, kar pa vemo da je panel redkokdaj popolnoma bel. Tudi vrednost 100-150w ne drži, preverjeno na moji plazmi z dokaj natančnim merilcem.Za hec sem izmeril porabo staremu OCR katodniku(sony 72cm trinitronu) in ugotovil da je porabo okrog 140w in da tudi pri njem rahlo niha glede na nastavitve, vendar še zdaleč ne toliko kot pri plazmi (Panasonic TH 42pz 85).Tako da poraba res ni takšen problem.Tudi gretje plazem, ki ga nekateri tako opevajo ni tak problem. Nekateri(glej poste prejšnjih strani)ta problem enačijo kar z radiarorji v sobi-bedarija na kvadrat.
Tudi napajalnik na PC ima navedeno maximalno porabo ,le redko oz. nikoli, pa te porabe ne doseže, verjetno bi se prej sesul. Tudi današnji LCD, ki naj bi bili energetsko varčni to še zdaleč niso.

litleman ::

In kot so napisali, bistvene razlike v letnem računu za elektriko ne bo.

Res je.

spitavc ::

Fotr kupuje nov TV pa si je zamislil dat tam do 600 evrov, maksimalna velikost je 32". Po silnem brskanju po netu sem samo še bolj zmeden kot prej. Ko sem se že nekako odločil, da mu bom svetovl LCD sem naletel na tole plazmo : http://www.bolha.com/oglas3262153 ki se mi zdi kar kul za svoj denar.

Kaj bi torej človeku svetovali za tak keš? Aja signal mu zagotavlja SiolTv.

HVALA!

kmetek ::

eh raje LCD boljša resolucija, plazma mora bit 42''.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

ma ta je v bigbangu drugač 450 EUR, samo to je star model, ločljivost je mejhna, pa plazma 32' je že tko bl tk. plazme so nad 40' - vsaj zame.
Eto, jst sm včer nabavu Philipsovo 7762D za 610 EUR v Leclercu in je supr. Dans po DVI-HDMI kabl, pol pa itk zmaga. Čeprav tut analogni signal olepša zlo dobr, tk da tut fuzbal ni blo slabo gledat =) kontrast je zlo dobr, barve zlo lepe pa še vgrajeni zvočniki so fajn. To, da ma malo morje priklopov, je pa sploh zmaga. (HDMI 3x, Scart 2x, S-video, 8x navadni priklopi za zvok in video, CI slot, itd...).

lp

Tista plazma še HD ready ni, vzami Philipsa. Zelo fajn TV za to ceno.

ussborg ::

lp mi smo kupili panasonic viera plazma 42"full hd.noben lcd 42" nima kaj iskat napram plazmi en krat ena.lcd ni zmozen narediti črne barve in ostrina slike ni tako dobra in tudi če gledaš od strani lcd blešči.tako da boljše plazma.in tudi cene so tam tam.raje plazma!!!

RuN ::

Moja malenkost tudi kupuje en TV pa gledam ta dva modela:

- Philips 42 PFL 7603 in
- Philips 42 PFL 7962D

Oba sta okrog 1300 EUR, le da ima 7962 razmerje konstrasta 7500:1 - dinamični kontrast (model 7603 pa 30.000:1). V čem je fora tega dinamičnega kontrasta.

Kaj se bolj splača. Trenutno imam SIOL TV, mislim pa v prihodnjosti nabavit tudi BD. Iščem med LCD-ji Full HD in pa Ambilight.

Mate vi kake ideje oz. predloge, kaj je boljš, al pa če ma kdo omenjena modela, in napiše kako je zadovoljen z njim ali pa slabosti ..

Hvala,

LP, RuN

destiny ::

Na AVForumu sem bral da ima večina serij Philips FHD TV-jev neke težave pri prikazovanju FHD, razen serije x903 in še neke, ki imata novejši hardware. Kakšne težave so to pa ne bi vedel iz glave...

Ne se ozirat na dinamičen kontrast in kontrast na splošno, to je čisto neuporaben podatek.
Vzami 7603:
Edini problem je da nima pravega digitalnega tunerja, samo ti imaš itak siol tv
http://www.trustedreviews.com/tvs/revie...

RuN ::

@Kato

Kaj je DVBT tuner pri 7603 vezan na prodajno državo??

Kaj pa kateri drugi do 1500 EUR ??

Koje ::

Lp,

Pri prebiranju postov in brskanju po netu sm se odločil da bom drug teden nabavu lcd televizor diagonale 102 cm(na njem bom imel priklopljen HTPC + T2 digitalno televizijo, se prav bom gledal 70% hd-ready vsebine in 30% jeftinjaka - dnevnik pa te fore/če ne bom znoru od glupih poročil bom pa od razmazanega Pucerja :)...)
Od TV-ja bom oddaljen 3 metre, ker sem zasledil v prejšnjih temah da na tej razdalji pri diagonali 102 cm ne razločš full hd signala od hd-ready signala se mi zdi nesmiselno kupovat full hd tv-ja. Vprašal vi vas za kateri od teh dveh televizorjev bi se odločili vi:

- http://www.mimovrste.com/artikel/135007...
LCD TV sprejemnik Sony KDL-40S2530 ali
- http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Sony LCD Bravia TV sprejemnik KDL-40D3500

V tej trgovini k ga bom vzel je razlika med tema dvema televizorjema 200€! V živo mi je bila slika nekako boljša na KDL-40S2530, sam mi je potem prodajalc prodal buče da ta tv nima MPEG-4 standarda kodiranja. Mal sm pobrsku po netu in vidu da ga res nima, sam sm pa tud ugotovu da ga tud ta drug nima, ustvari noben ga nima v tej štacuni. V čem je fora tega?

Nakup tv-ja z MPEG4 DVB-T-jem je smiselen samo v primeru, da boš spremljal tv program preko navadne antene (RF). Za spremljanje programa preko drugih virov pa ga ne potrebuješ.
Lp

Nakup tv-ja z MPEG4 DVB-T-jem je smiselen samo v primeru, da boš spremljal tv program preko navadne antene (RF). Za spremljanje programa preko drugih virov pa ga ne potrebuješ.
Lp

Masko hvala ti, se prav takoj en problem manj!

A kaj pravte ker tv se bolj splača?

lp

HudPes ::

Kaj pa mislte o temle Philipsu?
http://www.consumer.philips.com/consume...
Aja rabil bi večinoma za divx, računalnik in navadni analogni signal cca.4m

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HudPes ()

Koje,
Glavna razlika med tema dvama tv-jema je v kontrastnem razmerju.D3500 je full HD S2350 pa HD redy, prvi ima tudi veliko boljšo zvočno kuliso. Pri dveh ponudnikih je D3500 cenejši kot S2350, torej bi ti priporočal prvega.
Lp

FR34K ::

Zanima me kaj menite o tej plazmi, za domačo rabo?

http://www.nakupovanje.net/Philips-BDH4...

jonny77 ::

To je monitor. Pa cena je grozna.

Lp

Zanima me kaj menite o tej plazmi, za domačo rabo?

http://www.nakupovanje.net/Philips-BDH4...

Kot ti je že napisal jonny77 je to monitor. Torej je brez tunerja in brez priključka HDMI.In cena je res grozna.
Za kaj bi jo pa uporabljal.
Lp

zmaki ::

Panasonic plazma TV ne delajo z Neotion MPEG4 moduli

V podatkih novejšega PANASONIC PLASMA TV TH42PX8B pa piše :
...
PCMCIA slot for MPEG4 or codiert programms
...

Torej,
- ali novejši Panasonic plazma TV delajo z Neotion MPEG4 moduli ?
- ali pa ne delajo samo z Neotion moduli, pa morda obstaja kak drugi (ne Neotion) modul, s katerim dela MPEG4 ?

Ali gdo ve kaj več ?

Koje,
Glavna razlika med tema dvama tv-jema je v kontrastnem razmerju.D3500 je full HD S2350 pa HD redy, prvi ima tudi veliko boljšo zvočno kuliso. Pri dveh ponudnikih je D3500 cenejši kot S2350, torej bi ti priporočal prvega.
Lp

Eto dans sm šu v trgovino po enga od teh dveh... Po več kot eni uri zajebancije in testiranja različnih signalov se odločim za Sony S2350 (boljša mi je slika na tem kot na D3500), pravm prodajalcu da to je to! Potem mi pa prav da jih nimajo več in da lahko kupim sam tega iz izložbe... Dobr, dej mi pol D3500, prav isto zadnji (pa kaj mi takoj ne reče kolk je ura)... Ok, ne popizdim takoj in ga vprašam kolk mi da popusta na razstavne TV-je, potem pa mi zabije da mi da 3% popusta ;(( šok!
Ko se bom umiril se bom vrnu, da še enkrat pogledam če majo še kakšn drug TV (v drugo trgovino ne grem ker mam v tej en dobropis)! Mogoče vzamem kakšnega philips ali LG-ja ?
Lp

Ps: 3% popusta bi mi moru dat samo zato k sm vstopu v trgovino...

jap ob 7-10% marži pa res....

djordjevic ::

Meni so dali na en precej kvaliteten parni sesalnik 5% na razstavni model.

pust ti drug segment prodaje, kjer so lahko višje marže....na lcdjih verjemi, če je max 10% si car.

Tomson ::

Ne bo čisto držalo. Marže velikih trgovcev v Sloveniji so med 20-30%. Govorim iz izkušenj.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

lol, ok če ti tako praviš :) sploh pa se pogovarjamo za LCD TVje. Če ti praviš da so 20-30%, pol pa naj bodo.

djordjevic ::

Če pustimo vnemar dejstvo, da so lcd-jem cene precej padle in se za hip vrnemo v preteklo leto, lahko tisti, ki smo takrat zadeve kupovali, hitro potrdimo, da je bil razkorak pri določenih modelih med Slovenijo in tujino zlahka 30-odstoten in še več. Tudi z model, ki sem ga kupil sam, sem odštel 999 evrov, v Avstriji pa je bila recimo 840, le da bi moral čakati nanjo kakšne 3 tedne, pa je bil firbec prevelik. :P In daleč od tega, da bi bil to edini model. Praktično vse, ki sem jih gledal, si lahko v tujini dobil izdatno ceneje.

Leks ::

Takole izven konteksta, ko sem kupoval pomivalno korito alveus od SLO proizvajalca Kovinoplastika Lož, sva skupaj s trgovcem gledala po računalniku s cenikom za različnimi modeli in ko sva našla pravega, sem zraven videl kolono z napisom marža, vnešena vrednost pa je bila 65%.
Videno v Merkurju!

Mogoče je pri tehniki kaj manj marže, ampak vseeno mislim, da pod 20% ni nikoli.

Lp

Malo sem si v živo ogledal LG 32LG3000, DVB-T. Nisem mogel verjeti kok majhen TV je to v primerjavi z 37''...hehe...

Obstaja kak 37'' da je max širina 90cm?

zini69 ::

Hello!

Kupujem lcdja, 32''. Max 600€, gledal sem http://www.mimovrste.com/artikel/135010... in mi je všečen. Mnenja? TV bo pa namenjen domači uporabi (dvix, pc, slo/en/de programi...).
Zanima me tut ka je s tem MPEG-2 in MPEG-4 kodekom, morm bit kj posebi na njiju pozoren al ne?
Oziroma na kaj moram bit najbolj pozorn pri nakupu.
Mam pa kabeljsko.

benx ::

Marže se gibljejo med 15%-25% odvisno od modela televizije, na novejših je marža večja, na starejših nižja ker jim je cena najbrž že nekajkrat padla.
delam v trgovini s tehniko in sem šel preverjat za par letošnjih panasonicov, lanskih samsungov, sonyjev...
je pa res da nismo ravno ogromna trgovina, tako da kako je v merkurjih in big bangih pa ne vem.

majstor ::

Kateri LCD - Plasma priporocate do 1000 €?
Ali je res da se opazi ghosting pri lcd TV? Nameraval sem vzeti Panasonic 42PX80...mnenja?

Hvala!

jap ob 7-10% marži pa res....

Ok, priznam da ne vem kakšne so marže pri slovenskih trgovcih, sam dejte mi potem razložit od kod takšna razlika v ceni televizorja med tema dvema trgovinama:

- http://www.mediamarket.si/index.php?D=3...
SONY KDL-40V3000 Full HD - Mediamarket d.o.o.

- http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
Sony LCD Bravia TV sprejemnik KDL-40V3000

Leks ::

V marži in številu posrednikov?

Če malo pogledaš vidiš da pride roba za MM iz Nemčije, kje naročijo dosti več teh modelov, kot pa uvoznik za SLO od katerega jo potem kupi Gambit aka. ENAA.

Lp
««
54 / 154
»»