Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

RudeBw ::
Samo kot opozorilo za vse, ki bi morda želeli kupiti LCD Samsung nove serije A5; Ta model Samsung reklamira kot 24p telecine judder free, v resnici pa temu signalu ni kos in je slika v določenih kadrih močno zatikajoča. Ali je komu znano, kaj lahko v tem primeru storim, ker to ni TV, ki sem ga želel. Ali je v tem primeru prodajalec dolžan na mojo zahtevo aparat zamenjat za kakšen drug model, ali pa gre TV na servis in tam obvisi do izteka roka za popravilo? Gre namreč za problem cele A5 serije. Samsung pa kao o tem nič ne ve, čeprav že tudi testi opozarjajo na to pomanjkljivost:

Tomson ::
Če od nakupa ni minilo več kot 8 dni, ga lahko brez vprašanja vrneš oz. zamenjaš za drugega. Če je minilo več, je stvar trgovca ali bo TV zamenjal za drugega ali ne, v najslabšem primeru ostane servis...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

mihaylo ::
Kupil sem 37LG3000 in lahko rečem da je kar ql zadevca. Ni mislim pisat podrobnih ugotovitev, lahko pa rečem:
* Siolov TV dela odlično iz razdalje 2,5m preko HDMI vmesnika;
* Xbox360 preko HDMIja je itak zakon in zadeva ko nastaviš na 720p postane iz 1 metra en sam veselje ob gledanju/igranju, je skor greh bit bolj stran od TVja
* DVDji in divxi so normalno gledljivi, ko se mal poigraš z nastavitvami je vse skupaj kar fajn.
* TVji v štacuni definitivno zgledajo manjši, kot pa doma ko jih postaviš - meni je tale kar rahlo prevelik za gledanje z razdalje 3 metrov. Pač stvar okusa in potreb.
* Daljinc je na prvi pogled pri tem TVju super, samo čez čas malo najedajo "krožne" tipke za sprehajanje po menujih - oddajajo tak hecen zvok. Drugih pripomb nimam.
* Za 750 EUR (+- glede na ponudbe) zelo soliden TV. Lahko rečem da se prebral mnogo tem na račun LCDjev in plasm, ter na koncu ugotovil da je preveč ponudbe in karkoli kupiš sedaj bo čez par let "povozil čas". Za 1/2 cene boljšega TVja (1500 EUR) imam sedaj solidno igračo in čez par let kupim spet nek value for money za ostalo polovico.
* Trgovci , ki prodajajo TVje so pa taki nakladači (ne vsi) da me ne vidijo določenih prodajalnah nikoli več.
* Siolov TV dela odlično iz razdalje 2,5m preko HDMI vmesnika;
* Xbox360 preko HDMIja je itak zakon in zadeva ko nastaviš na 720p postane iz 1 metra en sam veselje ob gledanju/igranju, je skor greh bit bolj stran od TVja

* DVDji in divxi so normalno gledljivi, ko se mal poigraš z nastavitvami je vse skupaj kar fajn.
* TVji v štacuni definitivno zgledajo manjši, kot pa doma ko jih postaviš - meni je tale kar rahlo prevelik za gledanje z razdalje 3 metrov. Pač stvar okusa in potreb.
* Daljinc je na prvi pogled pri tem TVju super, samo čez čas malo najedajo "krožne" tipke za sprehajanje po menujih - oddajajo tak hecen zvok. Drugih pripomb nimam.
* Za 750 EUR (+- glede na ponudbe) zelo soliden TV. Lahko rečem da se prebral mnogo tem na račun LCDjev in plasm, ter na koncu ugotovil da je preveč ponudbe in karkoli kupiš sedaj bo čez par let "povozil čas". Za 1/2 cene boljšega TVja (1500 EUR) imam sedaj solidno igračo in čez par let kupim spet nek value for money za ostalo polovico.
* Trgovci , ki prodajajo TVje so pa taki nakladači (ne vsi) da me ne vidijo določenih prodajalnah nikoli več.

djordjevic ::
Opa, to pa je neka nova zadevščina. Se posipam s pepelom. Do nedavnega je 8-dnevni rok vendarle še veljal.

No zanimivo, nisem vedel ...

No sem klical na urad za varstvo potrošnikov, razložil situacijo in so mi povedali, da ne glede na to koliko časa je poteklo od nakupa lahko uveljavljaš odgovornost za stvarno napako (še posebej če gre za serijsko napako). V tem primeru lahko od trgovca zahtevaš vrnitev kupnine, menjavo z istim ali drugim modelom. Kar pa se embalaže tiče, pa da sploh ni pogoj za vrnitev. To naj bi bila samo finta trgovcev, ki te s tem lažje zavrnejo. Bom probal it do trgovca in če rata javim.

frajer1 ::
No sem klical na urad za varstvo potrošnikov, razložil situacijo in so mi povedali, da ne glede na to koliko časa je poteklo od nakupa lahko uveljavljaš odgovornost za stvarno napako (še posebej če gre za serijsko napako). V tem primeru lahko od trgovca zahtevaš vrnitev kupnine, menjavo z istim ali drugim modelom. Kar pa se embalaže tiče, pa da sploh ni pogoj za vrnitev. To naj bi bila samo finta trgovcev, ki te s tem lažje zavrnejo. Bom probal it do trgovca in če rata javim.
Pejt do trgovca in mu zatež, da je stvarna napaka, če ti bo kej sral z embalažo, da mora bit ker oni to vračaja uvozniku..., mu povej enako kot ti je urad za varstvo potrošnikov, to nima veze! Če ne ti pa nej kliče šefa... bo potem sprejel TV nazaj.
Sam če pa ni stvarna napaka oz. zadeve nisi kupu prek kataloške prodaje oz. neta, pa se loh slikaš, je pa sam dobra volja trgovca, da ga vzame nazaj oz. ti da dobropis...
Je pa še ena cvetka naučenih prodajalcev, da poveš, da so zadevo razpakirali že v trgovini in zato nimaš embalaže (ni šlo v avto), pol je pa ok. To se je zgodilo kolegu, ker plazme drugače ne bi spravu v avto... pa so mu sral, ker je hotu za nov model z doplačilom menjat in ni šlo, dokler jim ni to natvezu, pol je blo pa ok... :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frajer1 ()

kmetek ::
Dajte se malo umiriti s temi vašimi stvarnimi napakami, pa grožnjami. frajer1: vidim, da si namazan z vsemi žavbami.
Embalaža je nujno, ker morajo oni izdelek naprej prodati!

Če gre za (serijsko) napako ne, ker v tem primeru lahko trgovec vrne artikel uvozniku ...

To, da je embalaža nujna bi se strinjal takrat, ko z izdelkom ni nič narobe, pa ti pač ni všeč in ga vračaš. Ko pa gre za napako, pomanjkljivost oz. lažno informacijo pa embalaža ni pogoj za vrnitev. Potem bi trgovec naprej prodajal falš robo. To sem izvedel od tistih, ki vse takšne primere dobro poznajo (Urad za varstvo potrošnikov).

apclone ::
Zdravo, odločam se za nakup 32" LCDja do nekje 500€ pa me zanima nekaj stavri. Gldal sem tega LGja ter Philipsa
Philips
LG
Zanima pa pe če ima kdo izkušnje s tem Gorenjevim LCDjem
Gorenje
Na televizor bo priklopljena navadna kabelska ter PS3, oddaljenost od tvje pa ne bo več kot 3m zato se mi zdi ta resolucija dovolj velika. Mislim da je 1080p malo preveč.
Hvala za odgovore.
Philips
LG
Zanima pa pe če ima kdo izkušnje s tem Gorenjevim LCDjem
Gorenje
Na televizor bo priklopljena navadna kabelska ter PS3, oddaljenost od tvje pa ne bo več kot 3m zato se mi zdi ta resolucija dovolj velika. Mislim da je 1080p malo preveč.
Hvala za odgovore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: apclone ()

diNero ::
lp, na hitro sm preletel temo, a je že tako obširna da sem se na koncu že izgubil med vsemi mnenji.. tako da,
prosil bi za čisto enostaven odg. da/ne, in morda kratko obrazložitev zakaj ne, če je odg. ne.
že nekaj časa razmišljam o nakupu tega lcd-ja http://www.mimovrste.com/artikel/135007... ...
uporabljal bi ga na kabelski tv in pa za gledanje dvd-jev.. prosil bi za mnenje..
hvala..
prosil bi za čisto enostaven odg. da/ne, in morda kratko obrazložitev zakaj ne, če je odg. ne.
že nekaj časa razmišljam o nakupu tega lcd-ja http://www.mimovrste.com/artikel/135007... ...
uporabljal bi ga na kabelski tv in pa za gledanje dvd-jev.. prosil bi za mnenje..
hvala..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: diNero ()

Kato ::
950€ za 32" LCD
. Men se to zdi mnogo preveč, glede na to ,da za tak keš dobiš zelo dobro Panasonic plazmo. Če že nameravaš zapraviti toliko za 32" LCD ,potem je tole po mjem mnenju boljša izbira:
http://www.bolha.com/oglas3490622/phili...

http://www.bolha.com/oglas3490622/phili...

se pravi da edino kar je "problem" je cena za 32" LCD, kaj pa drugače se ti zdi zadeva v redu..
sm bil v trgovini in si ga ogledal v živo in se mi zdi slika za kabelsko na katero je bil priklopljen super..
p.s.: je pa res da želim LCD, tako da plasm niti nism gledal...
lp, S1mon
sm bil v trgovini in si ga ogledal v živo in se mi zdi slika za kabelsko na katero je bil priklopljen super..
p.s.: je pa res da želim LCD, tako da plasm niti nism gledal...
lp, S1mon

Kato ::
Panasonic na splošno dela zelo dobre LCD-je, čeprav so dražji od konkurence. Sam ga ne bi nabavil, ker mi ta siva obroba zgleda prepoceni za tako drag TV. Sem pa kar malce presenečen ,da še vedno ni Panasonicove osme generacije LCD-jev, plazme so tu že nekaj časa.
Tole je novejša različica tega TV-ja:
http://www.panasonic.si/index.php?p=new...
Jaz bi se vseeno odločil za Philipsa, na splošno mi ti delujejo kot najboljši LCD-ji, ta pa dobiva tudi dobre ocene na raznih testi. Tale model ima tudi 4 HDMI vhode (zelo koristno) ter SP-DIF izhod (pride zelo prov ,če misliš priklopit na "hišni kino")
Tole je novejša različica tega TV-ja:
http://www.panasonic.si/index.php?p=new...
Jaz bi se vseeno odločil za Philipsa, na splošno mi ti delujejo kot najboljši LCD-ji, ta pa dobiva tudi dobre ocene na raznih testi. Tale model ima tudi 4 HDMI vhode (zelo koristno) ter SP-DIF izhod (pride zelo prov ,če misliš priklopit na "hišni kino")

jah...nič, potem grem pa pogledat še za tem philipsom in se odločit..
napišem kaj ko se vrnem, hvala ti za enkrat...
lp, S1mon
napišem kaj ko se vrnem, hvala ti za enkrat...
lp, S1mon

trdoreh ::
Bom ti jaz!
V glavnem iz razdalje 3m je imo 32" premajhen tv, ampak ok. 1080p na 3m nima smisla. Torej iz 3m HD Ready čisto ok, pa ne sprašuj zakaj, ker je o tem že veliko napisanega.
Tv pa vzami kateri koli, v tvojem primeru za 500 €. Zakaj? Ker tu ni neke bistvene razlike, pomembno je to, da tv vidiš in oceniš z lastnimi očmi. Pa naj ti ne bo težko stopit do par trgovin, (si vzameš par dni za ogled v miru) in malo primerjat različne modele, znamke. Tv vrjetno kupuješ za dalj časa in če zadevo kupiš na blef, si lahko kasneje razočaran nad barvami oz. čim drugim (npr. počasno preklapljanje med programi...banalen primer, ampak mene to moti). Gorenja jaz res nisem čekiral in nevem zakaj bi kupil nekaj kar ni spraksirano. Sam če ga vidiš kje v trgovini, sprobaj, primerjaj in kot sm že omenu, kupi če ti ustreza. Do 37" so meni osebno najbolj všeč Samsung tvji, zaradi dizajna in barv.
Lp, Jan

V glavnem iz razdalje 3m je imo 32" premajhen tv, ampak ok. 1080p na 3m nima smisla. Torej iz 3m HD Ready čisto ok, pa ne sprašuj zakaj, ker je o tem že veliko napisanega.

Tv pa vzami kateri koli, v tvojem primeru za 500 €. Zakaj? Ker tu ni neke bistvene razlike, pomembno je to, da tv vidiš in oceniš z lastnimi očmi. Pa naj ti ne bo težko stopit do par trgovin, (si vzameš par dni za ogled v miru) in malo primerjat različne modele, znamke. Tv vrjetno kupuješ za dalj časa in če zadevo kupiš na blef, si lahko kasneje razočaran nad barvami oz. čim drugim (npr. počasno preklapljanje med programi...banalen primer, ampak mene to moti). Gorenja jaz res nisem čekiral in nevem zakaj bi kupil nekaj kar ni spraksirano. Sam če ga vidiš kje v trgovini, sprobaj, primerjaj in kot sm že omenu, kupi če ti ustreza. Do 37" so meni osebno najbolj všeč Samsung tvji, zaradi dizajna in barv.
Lp, Jan

miko.m ::
Ali mi lahko nekdo od lastnikov plasme Panasonic 42PX80 pove, kakšna je razdalja med luknjami (širina), ki so namenjene za montažo na steno. Dobil sem namreč stenski nosilec za TV do 42 col, pa me zanima če bi bil za to plasmo.
Hvala.
Matej
Hvala.
Matej

Zurbum ::
Zdravo.
Ima kdo kaj izkušnje z Sony-evimi LCDji 46" Full HD? Odločam se za nakup, pa me zanima vaše mnenje. Predvsem bom gledal DVDje, kabelske skoraj ne gledam. Zaenkrat bom gledal na razdalji okoli 3.5m, menite, da je 46" preveč? Kateri model svetujete. Serija X je predraga in odpade.
Ima kdo kaj izkušnje z Sony-evimi LCDji 46" Full HD? Odločam se za nakup, pa me zanima vaše mnenje. Predvsem bom gledal DVDje, kabelske skoraj ne gledam. Zaenkrat bom gledal na razdalji okoli 3.5m, menite, da je 46" preveč? Kateri model svetujete. Serija X je predraga in odpade.

BigFoot ::
^ W4000 je kar luštna zadeva. Drugače pa sam gledam 46" Full HD (isto Sony) iz 2,5m in mi je ravno prav. Tako da mislim da s 3,5 ne bo problema (meni bi bilo še premajhno).
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

delfinus ::
Sem gledal oba modela, ki sta bila skupaj postavljena W in X v enem Sony Shopu v Aziji prejsnji mesec. Na obeh se je rolala ista slika z HD vsebino. Slika na X modelu je bila taksna, da sem preprosto osupnil. Slika kot, da bi gledal cez okno in zelel prijemati predmete, ki so na ekranu. Mislim, da je to najboljsa slika kar sem jo kdaj videl. W je bila vredu, a dalec stran od detajlov in ostrine, ki jo je imela X. W je pac v rangu vseh ostalih solidnih HD sprejemnikov. Samo X pa stane. Kaj ces. lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()

litleman ::
Sem gledal oba modela, ki sta bila skupaj postavljena W in X v enem Sony Shopu v Aziji prejsnji mesec. Na obeh se je rolala ista slika z HD vsebino. Slika na X modelu je bila taksna, da sem preprosto osupnil. Slika kot, da bi gledal cez okno in zelel prijemati predmete, ki so na ekranu. Mislim, da je to najboljsa slika kar sem jo kdaj videl. W je bila vredu, a dalec stran od detajlov in ostrine, ki jo je imela X. W je pac v rangu vseh ostalih solidnih HD sprejemnikov. Samo X pa stane. Kaj ces. lp, D.
Ti si pa res naiven kupec, takim naši trgovci prodajo tudi drek za zlato. Ali si dobil v roke mogoče daljinec da bi se z njim poigral? Menim da potem nebi več videl take blazne razlike v sliki. Čez okno ko gledaš ni nikoli tako žareče čista kot to zmorejo prikazati LCD displeji z FHD signalom saj vsi vemo da je taka slika nerealna. Kar pa sem omenil zgoraj govorim iz lastnih izkušenj v trgovini ko so mi hoteli vele umni trgovci(trgovec) prodati starejšo serijo proizvoda za boljšo robo. Detajle pa itak mora prikazati FHD zaslon saj zato je namenjen, seveda če dobi ustrezen signal.

X serija je s sliko pac klaso ali dve boljsa kot W in to se je lepo videlo, da me je dosedaj pritegnila kot se nobena FHDjka. Sicer pa vemo, da X model od W razlikuje tudi Bravia PRO engine. Kvaliteti primerno je tudi cena toliko vecja kot W. Kratkomalo na X-u je slika delovala 3D.
Sicer pa ne sodi ljudi, ki jih ne poznas prehitro in jih ne markiraj z neustreznimi pridevniki. Bilo bi lepo, ce bi svoj nekultiviran ton postavil na malo lepso raven, hvala, lp, D.
Sicer pa ne sodi ljudi, ki jih ne poznas prehitro in jih ne markiraj z neustreznimi pridevniki. Bilo bi lepo, ce bi svoj nekultiviran ton postavil na malo lepso raven, hvala, lp, D.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()

litleman ::
Delfinček si mogoče zaposlen v sonyjevi razvojni enoti da si tak maher. Kar se tiče tehnike še zlasti Tv jev pa z mano ne boš kavo pil. Vsi ti detjli kot jih navajaš še zdaleč niso toliko vredni kot jih ti opevaš.Z razvojem bo še veliko takih in drugačnih malenkosti, toda tople vode ne bojo več odkrili kar se tiče LCD jev in plazem. Drugo so LED, laserske tehnologije katere so še v povojih.
Na živce mi gredo ljudje, ki se delajo tako pametne da glava peče.....
Brez zamere ni vse res kar piše po forumih in raznih tujih člankih, vsake oči imajo svojega malarja. Lep dan Delfinček in brez zamere še enkrat
Na živce mi gredo ljudje, ki se delajo tako pametne da glava peče.....
Brez zamere ni vse res kar piše po forumih in raznih tujih člankih, vsake oči imajo svojega malarja. Lep dan Delfinček in brez zamere še enkrat

SepoX ::
littleman - delfincek je bil v tej temi prisoten že davno pred tabo in dajal odlične nasvete, tako da mu nekako bolj zaupam, kot nekemu ciniku, ki brez argumentov žali nekoga.

Netrunner ::
.... nisem sledil celi temi ma glede na vprašanje plazma ali LCD ... jaz osebno se bolj nagibam k plazmi ... zakaj ... ker smo v prehodnem obdobju iz klasične na HD TV ....
danes kupiti full-hd TV je brezveze ker full hd ponudba je še zelo slaba ... tv programov skoraj da ni ... vsi stari divx filmi so vsi po vrsti kockasti .. pa tudi DVDji niso tisto kar bi morali bit ...
res je tukaj vprašanje denarja .. samo če bi jaz kupoval zdaj TV bi jo vzel eno najcenejšo da bi mi služila ene 3-4 leta ... potem bi kupil full hd ... zdaj pa plazmo ali polovični hd bi zadostoval ...
to govorim za povprečne uporabnike .... za ostale ki kupujejo BD filme iz tujine in vlečejo MKVje iz neta ... ti že vejo kaj rabijo ...
danes kupiti full-hd TV je brezveze ker full hd ponudba je še zelo slaba ... tv programov skoraj da ni ... vsi stari divx filmi so vsi po vrsti kockasti .. pa tudi DVDji niso tisto kar bi morali bit ...
res je tukaj vprašanje denarja .. samo če bi jaz kupoval zdaj TV bi jo vzel eno najcenejšo da bi mi služila ene 3-4 leta ... potem bi kupil full hd ... zdaj pa plazmo ali polovični hd bi zadostoval ...
to govorim za povprečne uporabnike .... za ostale ki kupujejo BD filme iz tujine in vlečejo MKVje iz neta ... ti že vejo kaj rabijo ...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

@malimoz nivo komunikacije imas izjemen in ne sodi v to temo. Tako, da na tej tocki tudi zakljucujem polemiziranje s tabo, saj govim iz lastnih videnj in ne iz prepisanih mnenj.
Dosedaj najboljsa slika, ki sem je videl je LCD Sony X nova serija, ki sem jo imel priloznost videt side by side z dugimi Full HD LCD Sony-i.
Sicer pa imam doma LG 42PC3R HD ready plazmo ze doba 2 leta in sluzi odlicno glede na to da pretezno gledam XviD preko XboX in YPbPr kabla, upscalano na 720p. Po HD vsebinah zaenkrat nimam se neke posebne potrebe, zatorej bom ostal na tej plazmi dokler ne izdahne.
lp, D.
Dosedaj najboljsa slika, ki sem je videl je LCD Sony X nova serija, ki sem jo imel priloznost videt side by side z dugimi Full HD LCD Sony-i.
Sicer pa imam doma LG 42PC3R HD ready plazmo ze doba 2 leta in sluzi odlicno glede na to da pretezno gledam XviD preko XboX in YPbPr kabla, upscalano na 720p. Po HD vsebinah zaenkrat nimam se neke posebne potrebe, zatorej bom ostal na tej plazmi dokler ne izdahne.
lp, D.

Pa upscala divxe na 720p (YPbPr kabl) ? ... ker DVDje vem da upscala samo v primeru HDMI ali VGA povezave. Razen če uporabljaš MediaCenter. Potem verjetno bo 720p.

Tomson. Jap upscala vse kar mu dam tudi DVD. Da uporabljam XBMC. Na plazmi je skos 720p/60Hz. Sicer sem moral XboX v NTSC-M postavit, ker na PAL pac ne dela. YPbPr je torej za XboX1 dovolj za upscale. Lahko bi dal tudi v 1080i, ampak se mi slika ne zdi tako dobra kot na 720p in tudi XboX znatno upocasni. S sliko na LG plazmi in upscalom sem moram rect zelo zadovoljen. lp, D.

Aha, Xbox1, no to pa ze ... Ker pri 360tki gredo, vsaj za DVDje vem, na 720p samo prek HDMI ali VGA kabla.

Utk ::
Dajte se malo umiriti s temi vašimi stvarnimi napakami, pa grožnjami. frajer1: vidim, da si namazan z vsemi žavbami.
V kateri firmi ti delaš?

bossko ::
Živjo!
Jaz kupujem LCD televizor. Kaj mi lahko poveste nekaj v zvezi s sprejemnikom DVB-T? Zanima me namreč, če mi kej pomaga DVB-T sprejemnik, če mislim gledat Siol TV?
Drugače se odločam med Sony KDL-32V4500 in Philips 32PFL5403D, ena varianta pa je tudi Sony 32P3000, ki je v Merkurju v akciji za 599€? Vaše mnenje???
Za vsakršne odgovore vam bom zelo hvaležen, ker sem dokaj laik na tem področju.
Lep dan vsem!
Jaz kupujem LCD televizor. Kaj mi lahko poveste nekaj v zvezi s sprejemnikom DVB-T? Zanima me namreč, če mi kej pomaga DVB-T sprejemnik, če mislim gledat Siol TV?
Drugače se odločam med Sony KDL-32V4500 in Philips 32PFL5403D, ena varianta pa je tudi Sony 32P3000, ki je v Merkurju v akciji za 599€? Vaše mnenje???
Za vsakršne odgovore vam bom zelo hvaležen, ker sem dokaj laik na tem področju.
Lep dan vsem!

ant ::
sam imam p3000 in sem zelo zadovoljen. sicer pa nisem nek hudo zahteven uporabnik. gledam predvsem kabelsko tv, divx in dvd (preko vga iz laptopa). slika je odvisna seveda od signala. konkretno se to opazi pri mtv, tv1000 in hallmark, kjer je slika zelo dobra.
če te ša kaj zanima vprašaj. jaz sem tv dobil v leclercu za 515€.
LP
če te ša kaj zanima vprašaj. jaz sem tv dobil v leclercu za 515€.
LP

Zurbum ::
Včeraj sem nabavil KDL w4000, pa me nekaj zanima. Imam Telemachov kabel in TV mi najde veliko digitalnih in analognil kanalov. Problem je, da digitalni velikokrat ne delajo. Izpiše se mi, kateri film se vrti itd., slike pa ni (čeprav pred 5 minutami je bila). Kaj bi bilo lahko narobe?
Imel sem prekratek koaksialni kabel, zato sem uporabil 2. Ali je zaradi tega signal veliko slabši?
Kaj svetujete.
Imel sem prekratek koaksialni kabel, zato sem uporabil 2. Ali je zaradi tega signal veliko slabši?
Kaj svetujete.

Če si ga doštukal 15m, potem se sigurno pozna, pri 1m pa neke bistvene razlike ne bi smelo bit, malo sicer tudi razdelilc odnese, pač probaj brez podaljšanja pa z, pa boš videl razliko ...

Wad@ ::
No mene zanima podobno kot bossko-ta, namreč živim na območju kjer ni kabelske TV pa tudi za siolov TV sem malenkost predaleč od centrale, torej bi koristil DVB-T signal, sicer ga na nanosu še ni in bo predvisoma jeseni (http://dvb-t.apek.si/multipleks_a). Ker pa je TV-jev z mpeg-4 zelo malo (Tvji z mpeg-2 in CI režo so standard ali tudi bolj izjema kot pravilo??) me zanima ali je smiselno kupiti takega ali je bolje kupit posebej sprejemnik za DVB-T?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wad@ ()