Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

Modri dirkač ::
Filmi na splošno imajo lahko zelo različna razmerja.
Nekateri puščajo tudi na 16:9 TV-ju rob zgoraj in spodaj.
Nekateri puščajo tudi na 16:9 TV-ju rob zgoraj in spodaj.
Everybody lies!

Kato ::
Si prepričan ,da gledaš film v 16:9 razmerju(torej 1.78:1)? Ogromno filmov je posnetih v razmerju 2.39:1 ali pa 1.85:1, ta zadnji je še posebaj nadležen saj vidiš ,da praktično ni nobene razlike in je povsem nepotreben. Če gledaš kakšen novejši spektakel bo skoraj gotovo v 2.39:1 (LOTR, peti element,...)

fiori ::
Pozdravljeni,
Tudi sam nameravam kupiti Panasonica 42PX80 ali PV80. Sedaj že posedujem Philips CRT televizor formata 16:9. Prepričal sem se, da je ta Panasonic res dober in trenutno best buy. Moti pa me nekaj, kar v trgovini Pri formatu slike 4:3 in nastavitvah formata na TV na “samodejno” se slika LINEARNO raztegne na 16:9 samo v vertikalni smeri, kar recimo obraz na ekranu precej raztegne. Pri mojem Philipsu se slika tudi raztegne, vendar je v sredini ekrana praktično nepopačena, levo in desno proti zunanjima roboma ekrana pa se bolj raztegne. Raztegne se tudi po višini, tako da je zgornji in spodnji del slike nekoliko “porezan”. Posledično je taka slika mnogo bolj gledljiva. Na enak način deluje tudi slavni PIONEER.
Prosil bi nekoga (Ksim, rikta33, malimoz…), ki imate Pansonica 42PX80 ali PV80, če mi lahko preverite, kako pri načinu samodejno raztegne sliko iz 4:3 na 16:9.
Je morda lahko kdo tako dober, dami fotografira testni signal s krogom in kvadratki, ki najbolj nazorno pokaže, kako je slika formata 4:3 postavljena v format 16:9.
Vnaprej hvala tistemu, ki mi pošlje sliko.
LP fiori
Tudi sam nameravam kupiti Panasonica 42PX80 ali PV80. Sedaj že posedujem Philips CRT televizor formata 16:9. Prepričal sem se, da je ta Panasonic res dober in trenutno best buy. Moti pa me nekaj, kar v trgovini Pri formatu slike 4:3 in nastavitvah formata na TV na “samodejno” se slika LINEARNO raztegne na 16:9 samo v vertikalni smeri, kar recimo obraz na ekranu precej raztegne. Pri mojem Philipsu se slika tudi raztegne, vendar je v sredini ekrana praktično nepopačena, levo in desno proti zunanjima roboma ekrana pa se bolj raztegne. Raztegne se tudi po višini, tako da je zgornji in spodnji del slike nekoliko “porezan”. Posledično je taka slika mnogo bolj gledljiva. Na enak način deluje tudi slavni PIONEER.
Prosil bi nekoga (Ksim, rikta33, malimoz…), ki imate Pansonica 42PX80 ali PV80, če mi lahko preverite, kako pri načinu samodejno raztegne sliko iz 4:3 na 16:9.
Je morda lahko kdo tako dober, dami fotografira testni signal s krogom in kvadratki, ki najbolj nazorno pokaže, kako je slika formata 4:3 postavljena v format 16:9.
LP fiori

rikta33 ::
Čakaj, čakaj. Saj vsak kabelski operater že oddaja tudi digitalno. Vprašanje je le, ali je tvoj televizor sposoben digitalni sistem prežvečit. Ako nima potrebnega digitalnega tunerja, ga ne more.
KRS Triera/Rotovz ponuja digitalno tv za zelo veliko programov od pop-tv, čarli-tv, ZDF, RAI itd itd...
KRS Ljubljana to kar imamo mi v štepancu ponuja digitalno tv samo za HBO prav tako sam Telemach.
Torej edini ki lahko koristijo večino programon digitalne tv z digitalnim sprejemnikom na digitalni televiziji so tisti z KRS Triero/Rotovz... seveda vsi ti so pod okriljem Telemacha za ostale ponudnike pa ne vem
Ritka33 a tvoj operater ponuja vse programe v digitalni obliki?
jaz sem pri T-2!

litleman ::
Si prepričan ,da gledaš film v 16:9 razmerju(torej 1.78:1)? Ogromno filmov je posnetih v razmerju 2.39:1 ali pa 1.85:1, ta zadnji je še posebaj nadležen saj vidiš ,da praktično ni nobene razlike in je povsem nepotreben. Če gledaš kakšen novejši spektakel bo skoraj gotovo v 2.39:1 (LOTR, peti element,...)
Na ovitku filma piše format 16:9, in to je . Kje pa lahko to še preverim?
Fiori ko bom doma(tole pišem v službi) bom preveril.

rikta33 ::
Pozdravljeni,
LP fiori
cuj,
programe sem res gledal bore malo ampak nisem opazil popacenj v smislu zelo raztegnjene slike, da bi npr. podobe bile tako raztegene, da so ze hecne...vsaj jaz nisem tega opazil...to je odgovor na prvo zogo...

borut666 ::
A mi lahko kdo pove če je tale lcdtv dobra izbera:
Picture/Display
Aspect ratio Widescreen
Brightness 500 cd/m²
Dynamic screen contrast 30000:1
Response time (typical) 5 ms
Viewing angle 176º (H) / 176º (V)
Diagonal screen size (inch) 42 inch
Diagonal screen size (metric) 107 cm
Display screen type LCD Full HD W-UXGA Act. matrix
Panel resolution 1920x1080p
Picture enhancement Pixel Plus 3 HD , 3/2 - 2/2 motion pull down , 3D Combfilter , Active Control + Light sensor , Colour Enhancement , Colour Transient Improvement , Digital Noise Reduction , Dynamic contrast enhancement , Luminance Transient Improver , 1080p 24/25/30Hz processing , 1080p 50/60Hz processing , HD Natural Motion
Screen enhancement Anti-Reflection coated screen
Ambilight
Ambilight Features Ambilight 2 Channel
Preset modes 4 Active Adaptive modes
Supported Display Resolution
Computer formats 640 x 480, 60, 72, 75, 85Hz , 800 x 600, 60, 72, 75, 85Hz , 1024 x 768, 60, 70, 75, 85Hz , Via HDMI/DVI input,
Video formats 480i, 60Hz , 480p, 60Hz , 576i, 50Hz , 576p, 50Hz , 720p, 50, 60Hz , 1080i, 50, 60Hz , 1080p, 24Hz, 25Hz, 30 Hz , 1080p, 50Hz, 60Hz
Sound
Equaliser 5-bands
Output power (RMS) 2 x 15W
Sound Enhancement Auto Volume Leveller , Graphic Equaliser
Sound System Nicam Stereo , Virtual Dolby Digital , BBE
View more technical specifications View less technical specifications
Loudspeakers
Built-in speakers 2
Loudspeaker types wOOx loudspeakers
Convenience
Child Protection Child Lock+Parental Control
Clock Sleep Timer, Wake up Clock
Ease of Installation Auto Program Naming, Automatic Channel Install(ACI), Automatic Tuning System (ATS), Auto store, Fine Tuning, PLL Digital Tuning, Plug & Play
Ease of Use 4 favourite lists, Auto Volume Leveller (AVL), Delta Volume per preset, Graphical User Interface, On Screen Display, Program List, Settings assistant Wizard, Side Control
Electronic Programme Guide Now + Next EPG, 8 day Electronic Program Guide
Picture in Picture Text dual screen
Remote Control TV
Remote control type RCPF03E08B
Screen Format Adjustments 4:3, Auto Format, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Super Zoom, Widescreen
Teletext 1200 page Hypertext
Teletext enhancements 4 favourite pages, Program information Line
Smart mode Movie, Standard, Vivid
Multimedia Applications
Multimedia connections USB
Playback Formats MP3, Slideshow files (.alb), JPEG Still pictures
Tuner/Reception/Transmission
Aerial Input 75 ohm coaxial (IEC75)
TV system PAL I, PAL B/G, PAL D/K, SECAM B/G, SECAM D/K, SECAM L/L', DVB COFDM 2K/8K
Video Playback NTSC, SECAM, PAL
DVB DVB Terrestrial *
Tuner bands Hyper band, S channel, UHF, VHF
Tuner Display PLL
Connectivity
Ext 1 Scart Audio L/R, CVBS in/out, RGB
Ext 2 Scart Audio L/R, CVBS in/out, RGB
Ext 3 YPbPr, Audio L/R in
Ext 4 HDMI v1.3
Ext 5 HDMI v1.3
Ext 6 HDMI v1.3
HDMI-control (CEC features) One touch play, System standby
Front/Side connections Audio L/R in, CVBS in, Headphone out, S-video in, USB, HDMI v1.3
Other connections Analogue audio Left/Right out, PC Audio in, S/PDIF out (coaxial), Common Interface
Power
Ambient temperature 5 °C to 35 °C
Mains power 220 - 240V, 50/60Hz
Power consumption 210 W
Standby power consumption 0.15 W
Dimensions
Set Width 1046 mm
Set Height 644 mm
Set Depth 111 mm
Set width (with stand) 1046 mm
Set height (with stand) 716 mm
Set depth (with stand) 262 mm
Weight incl. Packaging 42 kg
Product weight 22.5 kg
Product weight (+stand) 27 kg
Box width 1151 mm
Box height 793 mm
Box depth 333 mm
Colour cabinet Black colour deco front & white colour back cover
VESA wall mount compatible 400 x 400 mm
Accessories
Included Accessories Power lead, Quick start guide, User Manual, Warranty certificate, Remote Control, Batteries for remote control
Glegal bom pa T-2 tv, pa tud ksn fhd film.
Picture/Display
Aspect ratio Widescreen
Brightness 500 cd/m²
Dynamic screen contrast 30000:1
Response time (typical) 5 ms
Viewing angle 176º (H) / 176º (V)
Diagonal screen size (inch) 42 inch
Diagonal screen size (metric) 107 cm
Display screen type LCD Full HD W-UXGA Act. matrix
Panel resolution 1920x1080p
Picture enhancement Pixel Plus 3 HD , 3/2 - 2/2 motion pull down , 3D Combfilter , Active Control + Light sensor , Colour Enhancement , Colour Transient Improvement , Digital Noise Reduction , Dynamic contrast enhancement , Luminance Transient Improver , 1080p 24/25/30Hz processing , 1080p 50/60Hz processing , HD Natural Motion
Screen enhancement Anti-Reflection coated screen
Ambilight
Ambilight Features Ambilight 2 Channel
Preset modes 4 Active Adaptive modes
Supported Display Resolution
Computer formats 640 x 480, 60, 72, 75, 85Hz , 800 x 600, 60, 72, 75, 85Hz , 1024 x 768, 60, 70, 75, 85Hz , Via HDMI/DVI input,
Video formats 480i, 60Hz , 480p, 60Hz , 576i, 50Hz , 576p, 50Hz , 720p, 50, 60Hz , 1080i, 50, 60Hz , 1080p, 24Hz, 25Hz, 30 Hz , 1080p, 50Hz, 60Hz
Sound
Equaliser 5-bands
Output power (RMS) 2 x 15W
Sound Enhancement Auto Volume Leveller , Graphic Equaliser
Sound System Nicam Stereo , Virtual Dolby Digital , BBE
View more technical specifications View less technical specifications
Loudspeakers
Built-in speakers 2
Loudspeaker types wOOx loudspeakers
Convenience
Child Protection Child Lock+Parental Control
Clock Sleep Timer, Wake up Clock
Ease of Installation Auto Program Naming, Automatic Channel Install(ACI), Automatic Tuning System (ATS), Auto store, Fine Tuning, PLL Digital Tuning, Plug & Play
Ease of Use 4 favourite lists, Auto Volume Leveller (AVL), Delta Volume per preset, Graphical User Interface, On Screen Display, Program List, Settings assistant Wizard, Side Control
Electronic Programme Guide Now + Next EPG, 8 day Electronic Program Guide
Picture in Picture Text dual screen
Remote Control TV
Remote control type RCPF03E08B
Screen Format Adjustments 4:3, Auto Format, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Super Zoom, Widescreen
Teletext 1200 page Hypertext
Teletext enhancements 4 favourite pages, Program information Line
Smart mode Movie, Standard, Vivid
Multimedia Applications
Multimedia connections USB
Playback Formats MP3, Slideshow files (.alb), JPEG Still pictures
Tuner/Reception/Transmission
Aerial Input 75 ohm coaxial (IEC75)
TV system PAL I, PAL B/G, PAL D/K, SECAM B/G, SECAM D/K, SECAM L/L', DVB COFDM 2K/8K
Video Playback NTSC, SECAM, PAL
DVB DVB Terrestrial *
Tuner bands Hyper band, S channel, UHF, VHF
Tuner Display PLL
Connectivity
Ext 1 Scart Audio L/R, CVBS in/out, RGB
Ext 2 Scart Audio L/R, CVBS in/out, RGB
Ext 3 YPbPr, Audio L/R in
Ext 4 HDMI v1.3
Ext 5 HDMI v1.3
Ext 6 HDMI v1.3
HDMI-control (CEC features) One touch play, System standby
Front/Side connections Audio L/R in, CVBS in, Headphone out, S-video in, USB, HDMI v1.3
Other connections Analogue audio Left/Right out, PC Audio in, S/PDIF out (coaxial), Common Interface
Power
Ambient temperature 5 °C to 35 °C
Mains power 220 - 240V, 50/60Hz
Power consumption 210 W
Standby power consumption 0.15 W
Dimensions
Set Width 1046 mm
Set Height 644 mm
Set Depth 111 mm
Set width (with stand) 1046 mm
Set height (with stand) 716 mm
Set depth (with stand) 262 mm
Weight incl. Packaging 42 kg
Product weight 22.5 kg
Product weight (+stand) 27 kg
Box width 1151 mm
Box height 793 mm
Box depth 333 mm
Colour cabinet Black colour deco front & white colour back cover
VESA wall mount compatible 400 x 400 mm
Accessories
Included Accessories Power lead, Quick start guide, User Manual, Warranty certificate, Remote Control, Batteries for remote control
Glegal bom pa T-2 tv, pa tud ksn fhd film.

Intacto ::
Pravkar nabavil Panasonic 42PV80. Tudi pri meni sliko, ki ima vertiklano zgoraj in spodaj črni rob samodejno raztegne, ali kdo ve kako se nastavi, da se to izklopi?
Nabavil sem AMIS IPTV, kjer pa nisem preveč zadovoljen s kvaliteto slike slovenskih programov (TVSLO, A; POP)še posebej hitrih scen (nogomet) pa tudi nekaterih drugih. Zanima me ali je kvaliteta na CATV- TRIERA digitalnega signala za katerega potrebujem še DVB-C tuner morda boljša od te internetne TV. Ravno sem že napovedal izklop CATV, zdaj pa se mi zdi, da mi bo morda žal in bom čez mesec dni postal "povratnik".
Kakšen DVB-C tuner priporočate, ki ima HDMI priključek, če ostanem pri CATV, in ve kdo morda če se da kartice za sprejem plačljivih programov (HBO+ dodatni paketi) nabaviti mimo operaterja ceneje?
Nabavil sem AMIS IPTV, kjer pa nisem preveč zadovoljen s kvaliteto slike slovenskih programov (TVSLO, A; POP)še posebej hitrih scen (nogomet) pa tudi nekaterih drugih. Zanima me ali je kvaliteta na CATV- TRIERA digitalnega signala za katerega potrebujem še DVB-C tuner morda boljša od te internetne TV. Ravno sem že napovedal izklop CATV, zdaj pa se mi zdi, da mi bo morda žal in bom čez mesec dni postal "povratnik".
Kakšen DVB-C tuner priporočate, ki ima HDMI priključek, če ostanem pri CATV, in ve kdo morda če se da kartice za sprejem plačljivih programov (HBO+ dodatni paketi) nabaviti mimo operaterja ceneje?

Muks ::
Ja men tut to samodejno razširi sliko in nisem zasledil v navodilih kje se to spremeni oz. izklopi!
Drugače pa itak triera kabel z digitalnim signalom in dvbc-jem proizvede dosti boljše sliko kot iptv.
Drugače pa itak triera kabel z digitalnim signalom in dvbc-jem proizvede dosti boljše sliko kot iptv.

kozmos ::
Na daljincu imaš tipko mislim zdraven rdeče za vklop in izklop (puščice so označene gor).
Drugače pa svetujem da kar pustiš na samodejno raztegnitev, tja do prvih 200ur uporabe in vklopi si "Cinema/Teater mode" pri nastavitvah kontrasta.
Po 200 urah pa lahko nastavitve malo spremeniš.
Več pa tukaj
Drugače pa svetujem da kar pustiš na samodejno raztegnitev, tja do prvih 200ur uporabe in vklopi si "Cinema/Teater mode" pri nastavitvah kontrasta.
Po 200 urah pa lahko nastavitve malo spremeniš.
Več pa tukaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kozmos ()

ant ::
kaj pravte na 32" toshibo model av505dg? na tej spletni strani je napisan kontrast 20.000:1 http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/831825/...
a bi bil dober nakup? v leclercu je 455€.
LP
a bi bil dober nakup? v leclercu je 455€.
LP

maresan ::

samsunga dobiĹĄ Ĺže za 550 evrov. http://www.ceneje.si/samsung-lcd-tv-le-...
p.s. a limanje povezav še vedno ne dela na novem S-T?
p.s. a limanje povezav še vedno ne dela na novem S-T?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ant ()

maresan ::
Mah, jaz sem se kar odločil, grem jutri pogledat leclerc, pa bo odločitev tam padla
Še tole sem našel na netu glede te televizije: link

Še tole sem našel na netu glede te televizije: link

ko hočem narediti link na spletno stran mi javi neko napako.
Pozor! Pri podatkih je prišlo do sledeče napake:
Vnešeni HTML ni pravilno zaključen:
Pozor! Pri podatkih je prišlo do sledeče napake:
Vnešeni HTML ni pravilno zaključen:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ant ()

Tomson ::
Meni tudi linkanje v novem forumu ne deluje, ali javi napako ali pa sploh ni linka ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

SepoX ::
Em, ko klikneš na tisto ikono za url in vneseš povezavo moraš potem še enkrat vnest povezavo ali pa besedilo in še enkrat kliknit ikonco za url da zaključi z "/a" v onih oklepajih

pa to je kr neki. na starem s-t je bilo to čist fajn urejeno, ne vem zakaj spreminjati preizkušene stvari.
P.S. ali mislite, da je najmanjša plazma 32" lg dobra izbira? gledalo bi se največ sd kabelsko in kakšen dvd, divx preko pc. primerjam predvsem s tisto toshibo iz leclerca ter sony 32p3000.
thx
deluje link
P.S. ali mislite, da je najmanjša plazma 32" lg dobra izbira? gledalo bi se največ sd kabelsko in kakšen dvd, divx preko pc. primerjam predvsem s tisto toshibo iz leclerca ter sony 32p3000.
thx
deluje link

pa to je kr neki. na starem s-t je bilo to čist fajn urejeno, ne vem zakaj spreminjati preizkušene stvari.
thx
deluje link
Bolje zate da pogledaš za kako Panasonico-vo , LG baje niso najboljše. Odloči se pa sam. Raje vzemi malo večjo ne bo ti žal. Po teh karakteristikah to ni plazma ,ampak prej LCD
Kategorija izdelkov
Avdio & Video > Televizorji > Plazma televizorji
Proizvajalec LG
Diagonala zaslona (v cm) 82
Full HD ne
Kontrastno razmerje 15000 : 1
Ločljivost 852 x 480
Svetilnost (v cd/m2) 550
Velikost zaslona (v ") 32
VGA / DVI / HDMI vhod VGA, HDMI
Zgodovina sprememb…
- spremenil: litleman ()

Keyser Soze ::
Jao, LG ropota približno tako kot en kamion. Grozljivka. Sploh če si malo bolj občutljiv na take zadeve (imaš boljši sluh oz. "ADD" =D ).
Če bi vedel za to dejstvo pred nakupom, ga sigurno ne bi kupil (oz. bi jim preprečil nakup). Tako da, dobro preposlušajte! (ne samo preglejte) zadevo tam v štacuni.
Če bi vedel za to dejstvo pred nakupom, ga sigurno ne bi kupil (oz. bi jim preprečil nakup). Tako da, dobro preposlušajte! (ne samo preglejte) zadevo tam v štacuni.
OM, F, G!

a to govoriš točno o tem modelu plasme? kaj pa lahko poveš o kvaliteti slike in nasplošno povej še kaj. kako se lahko primerja kvaliteta slike z lcdji na sd kabelskem signalu?
thx
thx

Ne, o 42" modelu LGjeve plazme govorim, PC51 se mi zdi. Slika, jah no, rajši imam LCD kot plazmo, ker imajo plazme na splošno nižjo resolucijo (v istem cenovnem razredu) in vključeno ogrevanje cele sobe. Slika mi je bolj krisp na LCDju (kar najbolj važi pri meni), za razliko od barve in kontrasta, kjer je overall boljša plazma.
Samo glede na to, kako glasen je ta TV, in to naj bi bil kar razširjen problem plazem (predvsem LGjeveih), velja bit kar pozoren na to dejstvo.
Problem baje obstaja zaradi same tehnologije zaslona (visoke napetosti) ter "nekakovostne" sestave le tega - vibriranje, kot pri kakšnih čip/poceni tranformatorjih.
Samo glede na to, kako glasen je ta TV, in to naj bi bil kar razširjen problem plazem (predvsem LGjeveih), velja bit kar pozoren na to dejstvo.
Problem baje obstaja zaradi same tehnologije zaslona (visoke napetosti) ter "nekakovostne" sestave le tega - vibriranje, kot pri kakšnih čip/poceni tranformatorjih.
OM, F, G!

vidiš, sem čisto pozabil na segrevanje plasme in posledično slabega zraka v stanovanju. to mi je kr pomembno, poleg tega pa je tudi poraba skoraj 50w večja kot pri lcd. bo treba še enkrat malo pretehtat prednosti in slabosti plasme in lcdja. trenutno se nagibam k lcd. očitno 32p3000.
p.s. v leclercu tiste toshibe ni več, niti predstavitvenega modela
pa sej pride do poletja še veliko akcij.
LP
LP

The_hammer ::
Pozdrav,
ja takole gre vsa stvar, rabim kar nekaj nasvetov, gleda nakupa TV-ja, ker sem na tem področju totalen laik in nimam pojma na kaj vse morem bit pozoren, bi prosil vas, dragi slo-techovci, da mi priporočate LCD (ali plasma) TV tam nekje od 1.200-1.300 eur. Diagonala oz. velikost naj bi bila okoli 42", TV se kupuje izklicno za gledanje tv programov, dvd-jev. Vse ostalo prepuščam vam, ker vem, da mi boste znali dobro svetovati.
Lp
ja takole gre vsa stvar, rabim kar nekaj nasvetov, gleda nakupa TV-ja, ker sem na tem področju totalen laik in nimam pojma na kaj vse morem bit pozoren, bi prosil vas, dragi slo-techovci, da mi priporočate LCD (ali plasma) TV tam nekje od 1.200-1.300 eur. Diagonala oz. velikost naj bi bila okoli 42", TV se kupuje izklicno za gledanje tv programov, dvd-jev. Vse ostalo prepuščam vam, ker vem, da mi boste znali dobro svetovati.
Lp
Intel E6420@2950, 7900 gto, 2gb,seagate baracuda 160,Keyboard G11,
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W
Mouse mx518,Mouse surface Razer eXactMat, Speed link Medusa 5.1,
Enermax liberty 500W

že vem odgovor, in tudi ti bi ga vedel, če bi prebral vsaj 2 prejšnje strani: plasma panasonic 42px80 v pc giga ali mediamarket za okoli 1000€.
LP
LP

vidiš, sem čisto pozabil na segrevanje plasme in posledično slabega zraka v stanovanju. to mi je kr pomembno, poleg tega pa je tudi poraba skoraj 50w večja kot pri lcd. bo treba še enkrat malo pretehtat prednosti in slabosti plasme in lcdja. trenutno se nagibam k lcd. očitno 32p3000.
LP
Ne vem kje vam podatek o tolikšnem gretju plazem. Sam imam Panasonicovo 42 PZ85 E in lahko vam zagotovim da se je prejšnji CRT Sonyjev 70 cm TV veliko bolj grel saj veliko več toplote je bilo za TV-jem kot za to plazmo. Res ima ta plazma kar 5 ventilatorjev zadaj vendar jih slišiš samo ob vklopu TV pa še to če stojiš tik ob TV-ju. Po vklopu ekrana pa tega zvoka ne slišiš. Če pa držiš roko na tem ventilatorju pa čutiš le rahlo toplota , ki ni omembe vredna. Spomnim se pa pri CRT TV ju je bila ta toplota občutno višja. Zato fantje ne nakladati o teh stvareh. Mogoče to velja za nekvalitetne plazme.Tudi o motečih zvokih ni govora, razen če je slika na panelu čisto bela se sliši, če stojiš tik pred panelom, rahlo brenčanje. Vendar če je v zakulisju zvok tega na slišiš. Tudi poraba elektrike, verjemite mi, ni tak problem kot se ga opisuje. Karakteristike ostalih stvari(resolucija, svetilnost, itd...), pa so problem, kateri je je vreden premisleka.
Zgodovina sprememb…

No, no mali mož. Človek bi rekel, da se preživljaš s prodajo teh izdelkov.
Plazme SE kar pošteno grejejo napram drugim televizorjem. Rajše jih probaj side-by-side, ne pa po občutku, pa boš videl razliko.
Kar se tiče pa šuma oz. nadležnih zvokov, ki jih spuščajo plazme, pa vseeno velja biti pozoren. Ko imaš doma plazmo višjega cenovnega razreda, ki ima "manufacturing fault" in zaradi tega brni precej več od svojih sester je prepozno. Mi je pa zanimivo, kako folk zanemari ta aspekt, se osredotoči na samo sliko, potem pa stoka, ko izdelek falira na drugih področjih.
P.S.: Ne nakladat. ;)
P.P.S.: Pri LCDjih se sploh ne sliši brenčanja, pa naj si bo slika že čisto vijolična od same beline. =P
Plazme SE kar pošteno grejejo napram drugim televizorjem. Rajše jih probaj side-by-side, ne pa po občutku, pa boš videl razliko.
Kar se tiče pa šuma oz. nadležnih zvokov, ki jih spuščajo plazme, pa vseeno velja biti pozoren. Ko imaš doma plazmo višjega cenovnega razreda, ki ima "manufacturing fault" in zaradi tega brni precej več od svojih sester je prepozno. Mi je pa zanimivo, kako folk zanemari ta aspekt, se osredotoči na samo sliko, potem pa stoka, ko izdelek falira na drugih področjih.
P.S.: Ne nakladat. ;)
P.P.S.: Pri LCDjih se sploh ne sliši brenčanja, pa naj si bo slika že čisto vijolična od same beline. =P
OM, F, G!

No, no mali mož. Človek bi rekel, da se preživljaš s prodajo teh izdelkov.
.S.: Ne nakladat. ;)
Ne ne ne preživljam se s tem. Povedal sem gola dejstva, ki jih opazujem pri svojem televizorju s katerim sem zelo zadovoljen. Bela barva ni bela če je vijolična.Pri plazmi pa je bela bela.Da črni ne govorim. Kaj si pa mislil s tem
stavkom" Ko imaš doma plazmo višjega cenovnega razreda, ki ima "manufacturing fault" in zaradi tega brni precej več od svojih sester je prepozno".
Gretje novejših plazem ni tak problem kot ga ti predstavljaš. Daj v trgovini enkrat roko za ekran velikega LCD ja pa boš tudi čutil toploto ampak s tem ne boš stanovanja grel.Tudi pri plazmi je podobno, verjetno pa je tudi količina toplote odvisna od požrešnosti TV- ja . Verjetno pa se življenjska doba naprave poveča ,če je aparat pravilno hlajen(poglej računalniki) . Tudi ne misli da sem vzel plazmo na en dva tri.Prebral sem morje forumov in člankov in na koncu sem se prepričal da zame je edina rešitev plazma. Vsaj kar se prikaza SD signala tiče. Naštel bi še mnogo faktorjev ki so me spravili k tej odločitvi.
Keyser Soze Kako pa se toplota še drugače proba kot z občutkom? Moje stanovanje ni z namestitvijo plazme nič toplejše, verjemi.
Zato vsak se mora sam odločiti kaj kupiti . Enotnega recepta ni. NIč od naštetega ni boljše , vsaka stvar ima določene pomanjkljivosti in prednosti, od tebe pa je odvisno na kaj daš poudarek in katera stvar je pri tebi odločujoča in na kraju moteča. Šeštej pluse in minuse pa se odloči. Jaz lahko demantiram in potrdim , le stvari ki jih opazim pri sebi doma.
Pa veselo nakupovanje vam želim.
Zgodovina sprememb…

Hint: Hiperbola. Kje, boš pa sam pogruntal. =)
Tudi pri najvišjih (najboljših) modelih, prihaja do odstopanj med posameznimi primerki. In to vzrokuje temu, da se eni grejejo bolj, drugi manj, eni so glasnejši, drugi tišji... Ipd.
In to, da plazme, zaradi načina izgradnje, lahko brnijo, nikogar ne moti. In posledično na to skoraj nihče ni pozoren, dokler ne ugotovi, da je vrgel stran par tisočakov za über zvočnike, saj v tihih scenah vzdušje kvari "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz".
Logično, če nimaš sreče, te to lahko tepe tudi pri LCDju, kjer lahko dobiš kakšno "faulty" komponento. Ampak je verjetnost tako majhna da res ni vredna omembe. Pri plazmi je pa to vseeno malo bolj verjetno.
P.S.: Kar se tiče gretja je pa tako. Poleti je bilo precej hladneje v moji sobi, če nisem imel prižganega računalnika z 350W napajalnikom. S tem, da je bil sistem kar precej časa v "idle mode".
Tudi pri najvišjih (najboljših) modelih, prihaja do odstopanj med posameznimi primerki. In to vzrokuje temu, da se eni grejejo bolj, drugi manj, eni so glasnejši, drugi tišji... Ipd.
In to, da plazme, zaradi načina izgradnje, lahko brnijo, nikogar ne moti. In posledično na to skoraj nihče ni pozoren, dokler ne ugotovi, da je vrgel stran par tisočakov za über zvočnike, saj v tihih scenah vzdušje kvari "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz".
Logično, če nimaš sreče, te to lahko tepe tudi pri LCDju, kjer lahko dobiš kakšno "faulty" komponento. Ampak je verjetnost tako majhna da res ni vredna omembe. Pri plazmi je pa to vseeno malo bolj verjetno.
P.S.: Kar se tiče gretja je pa tako. Poleti je bilo precej hladneje v moji sobi, če nisem imel prižganega računalnika z 350W napajalnikom. S tem, da je bil sistem kar precej časa v "idle mode".
OM, F, G!

Keyser Soze Ko bi ti malo manj tujk uporabljal, bi bilo za vse bralce lažje. Ravno tako skrivnostne, na pol napisane, stavke.
Pa brez zamere.
Pa brez zamere.
Zgodovina sprememb…

delfinus ::
Vse plazme ne brnijo, verjetno je odvisno res od trenutnih komponent, ki jih vgrajujejo, da kaksna nenormalno brni. Imam Plazmo LG 42PC3R ze dve leti (2006 letnik), ne brni nic motece. Ce prides do back panela je podobno ali celo manj kot vsak traflc v CRT. Ventilatorjev ta plazma nima, da bi pa govoril o kakem hudem gretju pa tut ne. Dalec od tega, da bi mi ogrevala ambient ipd. Kar se pa tice porabe je pa pri plazmah le-ta dinamicna. Odvisno je od slike. Temnejsi kadri manjsa poraba, svetlejsi vecja. Pri LCD pa je konstatna, neglede na osvetljenost. Torej sta oba aparata prakticno na istem kar se tice porabe po stevcu.
lp, D.
lp, D.

Delfinček se kar strinjam s tabo. Mislim da nekateri iščejo dlako v jajcu , glede brnenja in ogrevanje plazem.

orion9 ::
A ma kdo slučajno model PANASONIC TH-42PX8. Kakšno mnenje bi bilo dobrodošlo.
Izbiram med tem in modelom TH-42PX80. Zanima me predvsem ali se mi splača dati cca 200 € več za novejši model?
Gledala bi se kabelska tv, dvd.
Izbiram med tem in modelom TH-42PX80. Zanima me predvsem ali se mi splača dati cca 200 € več za novejši model?

Zdravc1 ::
Pozdravljeni.
Kupil sem LCD Philips 9703. TV je fenomenalen in mislim da ima podobne karakteristike kot je malo prej nekdo napisal.
Problem se mi je pojavil, ko sem priklopil sliko preko računalnika. Priklopil sem iz DVI na HDMI. V računalniku je kartica Geforce 9600 GT. Ko je namizje je slika super, ko pa na računalniku vklopim film nima veze kateri predvajalnik mi začne na LCD slika po cca 4 sekundah izginajti za 2 sekundi in to se ponvalja. Pa nima veze ali se film vrti na računalniškem monitorju ali LCD. Prvo sem imel nastavlujeno na Dual viev nato na clone pa ni bilo nobenih sprememb.
Spreminjal sem resolucijo na LCD in računalniškem monitorju pa vseskozi isto.
Zatem sem priklopil samo LCD na grafično kartico pa je bilo namizje OK, zatem pa ko sem zagnal film so se pričele dogajati iste težave.
A mi lahko kdo pomaga
LP
Kupil sem LCD Philips 9703. TV je fenomenalen in mislim da ima podobne karakteristike kot je malo prej nekdo napisal.
Problem se mi je pojavil, ko sem priklopil sliko preko računalnika. Priklopil sem iz DVI na HDMI. V računalniku je kartica Geforce 9600 GT. Ko je namizje je slika super, ko pa na računalniku vklopim film nima veze kateri predvajalnik mi začne na LCD slika po cca 4 sekundah izginajti za 2 sekundi in to se ponvalja. Pa nima veze ali se film vrti na računalniškem monitorju ali LCD. Prvo sem imel nastavlujeno na Dual viev nato na clone pa ni bilo nobenih sprememb.
Spreminjal sem resolucijo na LCD in računalniškem monitorju pa vseskozi isto.
Zatem sem priklopil samo LCD na grafično kartico pa je bilo namizje OK, zatem pa ko sem zagnal film so se pričele dogajati iste težave.
A mi lahko kdo pomaga
LP

Zdravc1 ::
Za borut666
Če se ne motim je to Philips 9603.
Jaz sem kupil 9703 pa je to TV tak ko mora biti. Tudi slika na kabelski pa čevprav imam priklučene 3 TV-je je dobra.
Kupi ne bo ti žal.
lp
Če se ne motim je to Philips 9603.
Jaz sem kupil 9703 pa je to TV tak ko mora biti. Tudi slika na kabelski pa čevprav imam priklučene 3 TV-je je dobra.
Kupi ne bo ti žal.
lp

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zdravc1 ()

Saladin ::
Morda je že bil omenjen, ampak search nič ne najde:
TOSHIBA 32XV505D Full HD
in
Toshibina stran
Meni nekako pozitivno izstopa iz ranga cenejših, 1920x1080 full-HD LCD-jev.
Mnenja?
TOSHIBA 32XV505D Full HD
in
Toshibina stran
Meni nekako pozitivno izstopa iz ranga cenejših, 1920x1080 full-HD LCD-jev.
Mnenja?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Saladin Kupi plazmo!
Plazma ni futureproof.
Ob "manjšem" 32" (za večjega ni prostora) pa sploh nimaš kaj za razmišljat o plazmi.
Btw., dosedaj sem našel zgolj pozitivna mnenja ( 4 in 5 zvezdic ) za 32XV505D.

A ma kdo slučajno model PANASONIC TH-42PX8. Kakšno mnenje bi bilo dobrodošlo.
TV se ponavadi ne kupuje za 2 leti, saj jaz ne pa verjetno tudi ostali ne.Prav smešno se mi zdi ko nekateri pravijo sedaj kupi HD redy čez par let pa boš kupil full HD. Jaz ne mislim kupovati vsakih nekaj let novega TV-ja. Pa tudi težko bo prodati tvoj rabljeni TV ki ni full HD. Vemo pa vsi da je digitalizacija TV pred vrati. Potem pa je že bolje še malo počakati pa ne bo dileme ali HD redy ali full HD.

Thanks ;)

terminator70 ::
Pravkar nabavil Panasonic 42PV80. Tudi pri meni sliko, ki ima vertiklano zgoraj in spodaj črni rob samodejno raztegne, ali kdo ve kako se nastavi, da se to izklopi?
Aspect ratio nastavi "po meri".Tako je slika pri nekaterih programih bolj naravna oz srednji del ožji kot pri "samodejno" in podnapisi ostanejo vidni.
Vsaj na moji TH 42PV70P je bilo tako, sicer pa mi je sedaj po pol leta crknil ekran in čakam na novo Tv(serijska napaka).

nisem še kupil. čakam na evropsko prvenstvo in morebitne akcije :)
se še ne mudi
sem pa že dost prepričan, da vzamem sonya za okoli 620€, če ne bo res kaj ugodnejšega v istem rangu.
LP
se še ne mudi
sem pa že dost prepričan, da vzamem sonya za okoli 620€, če ne bo res kaj ugodnejšega v istem rangu.
LP

Tomaz27 ::
malimoz:
ti pa res pametujes s temi plazmami. Sam imam LCD Tv Sony in ga tudi nikoli ne bi zamenjal za plazmo, tako kot ti plazme za LCD ne. Se pa vsi pri plazmah tolazijo da so boljse za SD signal in kabelsko itd, a 90 % folka ima zdaj moznost digitalne kablske, kjer plazma spet nima nobene prednosti vec. Ne recem za navadno kablsko. V mojem Sony-ju recimo je DVB-C ze vgrajen in uzivam v krasni digitalni sliki. Btw plazme SE veliko bolj grejejo kot LCD-ji, zakaj pa mislis da imas vzadaj 5 ventilatorjev. Posledicno tudi bolj ruzijo itd.
Za full-hd pa se tudi motis. Zakaj bi danes kupoval nekaj kar se 5 let ne bos rabil, vmes pa TV ze prodal? Cisto brezveze. Sploh ker se ne zavedas da pri TV-jih manjsih od 50 je to cisto stran metanje denarja oz. medijski hype. Mamo 3 LCD-je doma, od tega 2 FHD in mojega, ki to ni, pa ni prav nobene
razlike pri vseh filmih. Bi moral pri 42 sedet res zelo blizu da bi verjetno videl kaksno razliko, dvomim pa da kdo filme iz 1m gleda.
To mi je priblizno isto kot folk ki si kupuje nov racunalnik, nikoli igric ne igra, pa si vseeno kupi graficno za 400 EUR. Ker za windowse pa jo res rabis ja. Mislim da so prednosti LCD-jev dobro poznane, tako da ne bomo vec izgubljali besed, sicer pa poglej malo koliko se proda LCD-jev in koliko plazem. Razmerje je 80:20, po navedbah iz BB,.. Da ne omenjamo sploh burn-in efekta in vecnega strahu, da se ti nebo logo notri vzgal, da ne bos slucajno TV pustil prizgan na staticni sliki itd. TO pri LCD-jih odpade,.
ti pa res pametujes s temi plazmami. Sam imam LCD Tv Sony in ga tudi nikoli ne bi zamenjal za plazmo, tako kot ti plazme za LCD ne. Se pa vsi pri plazmah tolazijo da so boljse za SD signal in kabelsko itd, a 90 % folka ima zdaj moznost digitalne kablske, kjer plazma spet nima nobene prednosti vec. Ne recem za navadno kablsko. V mojem Sony-ju recimo je DVB-C ze vgrajen in uzivam v krasni digitalni sliki. Btw plazme SE veliko bolj grejejo kot LCD-ji, zakaj pa mislis da imas vzadaj 5 ventilatorjev. Posledicno tudi bolj ruzijo itd.
Za full-hd pa se tudi motis. Zakaj bi danes kupoval nekaj kar se 5 let ne bos rabil, vmes pa TV ze prodal? Cisto brezveze. Sploh ker se ne zavedas da pri TV-jih manjsih od 50 je to cisto stran metanje denarja oz. medijski hype. Mamo 3 LCD-je doma, od tega 2 FHD in mojega, ki to ni, pa ni prav nobene
razlike pri vseh filmih. Bi moral pri 42 sedet res zelo blizu da bi verjetno videl kaksno razliko, dvomim pa da kdo filme iz 1m gleda.
To mi je priblizno isto kot folk ki si kupuje nov racunalnik, nikoli igric ne igra, pa si vseeno kupi graficno za 400 EUR. Ker za windowse pa jo res rabis ja. Mislim da so prednosti LCD-jev dobro poznane, tako da ne bomo vec izgubljali besed, sicer pa poglej malo koliko se proda LCD-jev in koliko plazem. Razmerje je 80:20, po navedbah iz BB,.. Da ne omenjamo sploh burn-in efekta in vecnega strahu, da se ti nebo logo notri vzgal, da ne bos slucajno TV pustil prizgan na staticni sliki itd. TO pri LCD-jih odpade,.