Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?

stock ::
Tudi jaz počasi kupujem TV in me zanima, kaj se bol splača za okoli 600€, kot vidim vi tukaj usi kupujete od 1000€ naprej, zdj pa nevem kako je u nižjem rangu je bolše plazma ali LCD.
Kako pa je kaj z vzdržljivostjo obeh, naprimer da bi meu ta tv 10let (ali 15kot tega sedaj)
LP
Kako pa je kaj z vzdržljivostjo obeh, naprimer da bi meu ta tv 10let (ali 15kot tega sedaj)
LP

Tomson ::
Življenska doba panelov je približno enaka, odločit pa se je treba glede na potrebe. Poglej kakšen post nazaj če se tvoje potrebe ujemajo s plazmo. Če se ne, go for LCD.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Sam se nagibam bol k plazmi, kolegi pravjo LCD. Samo nevem meni se zdi slika na obeh obupna in slapša kot na navadnem TVju. Sm gledu mal nazaj te strani (pa bom še mal) samo nenajdem nikjer za nižji rang 500-600€ kaj je bolš LCD ali Plazma.
Kako pa na oba uplivajo zvočniki (če bi bil naprimer woofer kje blizu).
Kako pa na oba uplivajo zvočniki (če bi bil naprimer woofer kje blizu).

No kot sm že prej reku, sm tud zdjle zaslediu za eno plazmo ima življensko dobo do 60 000 ur. Pa če ti praviš, da je življenska doba nekje ista, potem to pomeni, da mi bo tv za 1000€ crknu v 2-3letih???

Ma načelno bi današnji paneli morali zdržati 20-30 let od 6-8 ur uporabe na dan, seveda pa gre tehnologija vedno hitreje naprej, tako da mislim da čez 5 let bomo kupovali nove panele, ki bodo superiorni današnjim.
1000EUR za naslednjih 5 let je po moje realna ocena, potem pa prodaš za nekaj sto evrov naprej, pa kupiš spet tisti trenutek dober panel za 1000EUR za naslednjih pet let.
Tako pač jaz razmišljam, lahko pa imaš brez problema trenutno serijo LCD/PLAZEM naslednjih 20let.
1000EUR za naslednjih 5 let je po moje realna ocena, potem pa prodaš za nekaj sto evrov naprej, pa kupiš spet tisti trenutek dober panel za 1000EUR za naslednjih pet let.
Tako pač jaz razmišljam, lahko pa imaš brez problema trenutno serijo LCD/PLAZEM naslednjih 20let.

ant ::
tudi sam se zanimam za lcd velikosti 32", ki ga nameravam kupiti nekje do poletja. se mi še nikamor ne mudi. cena naj bi bila nekje do 650€. izbira je kar velika pri vseh proizvajalcih, samo katera je najboljša??? videl sem, da je sony p3000 model dobil neko nagrado pa me zanima ali bi bil tale lcd med boljšimi v tem cenovnem razredu. cena je 650evrov.
gledalo se bo 90% analogno telemach kabelsko, ostalo pa divx oz. dvd filmi.
http://www.mimovrste.com/artikel/135008...
LP
gledalo se bo 90% analogno telemach kabelsko, ostalo pa divx oz. dvd filmi.
http://www.mimovrste.com/artikel/135008...
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ant ()

Pred nakupom preveri še cene pri Mediamarktu, imajo bistveno nižje cene kot na mimovrste.
Sicer pa precej hvalijo tudi tega Panasonica, ki ima menda fantastično sliko tako SD kot HD. Sicer nalo dražji, a če je res kot pravijo, vreden nekaj EUR več:
http://mediamarket.si/index.php?D=3&id=...
Še review:
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Pa...
Sicer pa precej hvalijo tudi tega Panasonica, ki ima menda fantastično sliko tako SD kot HD. Sicer nalo dražji, a če je res kot pravijo, vreden nekaj EUR več:
Še review:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Intacto ::
Pozdrav,
Bral sem forum in ker vidim, da so nasveti zelo dobri, sem se odločil, da še sam povprašam.
Dilemo LCD ali PLASMA sem že rešil. Sem namreč pred nakupom PLAZME TV PANASONIC 42' zaslon:
Kaj mi svetujete za nakup:
TH-42PZ80E (Full HD) ali
TH-42PX80E (HD ready)
Gledalo bi se digitalni AMIS-TV (50%) in DVD ter Divx (50%), kasneje (čez kako leto) Bluray.
Razdalja: 4 metrov
ALi se mi splača dati več za 1080 pix, ali bo razlika pri sliki vidna?
Na kakšni višini od tal se priporoča imeti TV, še vedno velja, višina oči pri sedečem položaju ali je lahko višje?
Ali je pri tej razdalji že morda bolje razmišljati o 46' in kaj priporočate, še vedno Panasonic ?
Ker bi TV rad obesil na steno še morda namig kakšno ugodno stojalo za obesit?
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem na forumu.
Bral sem forum in ker vidim, da so nasveti zelo dobri, sem se odločil, da še sam povprašam.
Dilemo LCD ali PLASMA sem že rešil. Sem namreč pred nakupom PLAZME TV PANASONIC 42' zaslon:
Kaj mi svetujete za nakup:
TH-42PZ80E (Full HD) ali
TH-42PX80E (HD ready)
Gledalo bi se digitalni AMIS-TV (50%) in DVD ter Divx (50%), kasneje (čez kako leto) Bluray.
Razdalja: 4 metrov
ALi se mi splača dati več za 1080 pix, ali bo razlika pri sliki vidna?
Na kakšni višini od tal se priporoča imeti TV, še vedno velja, višina oči pri sedečem položaju ali je lahko višje?
Ali je pri tej razdalji že morda bolje razmišljati o 46' in kaj priporočate, še vedno Panasonic ?
Ker bi TV rad obesil na steno še morda namig kakšno ugodno stojalo za obesit?
Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem na forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Intacto ()

Pri razdalji 4m je o 42" FHD panelu škoda govorit. Če res želiš FHD na 4m je minimalna diagonala 50". Pa še to je za FHD bistveno premalo. Optimalno bi naj bilo 42" na 1.5m. FHD seveda.
Ne glede na to da se bo kasneje gledalo tudi preko Bluraya se pri takšni razdalji ne bo poznalo niti 1%. Tako da po moje je PX80 optimalen nakup.
Višina je po moje nekje v višini oči vredu, oz. malo višje - odvisno tudi od sedežne ...
Sicer pa pri 4m bi bilo za razmislit o večjem zaslonu, se mi zdi da je 42" super na nekje 2-3m, več pa skoraj ne. Sicer pa je odvisno od posameznika. Nekateri imajo raje male zaslone, drugi spet večje. Na tej razdalji bi komot prebavil 46" za AMIS-TV, 50" bi bilo pa že malo kockasto vse skupaj - je za probat če je kje možnost. Sicer pa je to malo problem ker Panasonic 46PX80 me obstaja, za 42 modelom je samo 50" ... Za 46" je edina opcija PZ80, ki pa bo precej dražji od 42PX80 ...
Ne glede na to da se bo kasneje gledalo tudi preko Bluraya se pri takšni razdalji ne bo poznalo niti 1%. Tako da po moje je PX80 optimalen nakup.
Višina je po moje nekje v višini oči vredu, oz. malo višje - odvisno tudi od sedežne ...
Sicer pa pri 4m bi bilo za razmislit o večjem zaslonu, se mi zdi da je 42" super na nekje 2-3m, več pa skoraj ne. Sicer pa je odvisno od posameznika. Nekateri imajo raje male zaslone, drugi spet večje. Na tej razdalji bi komot prebavil 46" za AMIS-TV, 50" bi bilo pa že malo kockasto vse skupaj - je za probat če je kje možnost. Sicer pa je to malo problem ker Panasonic 46PX80 me obstaja, za 42 modelom je samo 50" ... Za 46" je edina opcija PZ80, ki pa bo precej dražji od 42PX80 ...

Hvala, torej če prav razumem, če nabavim 46'ko ali 50'ko je nujno FHD, drugače bo slika od AMIS-TV kockasta, ali bi bilo HD tud vredu npr...PANASONIC TH-50PX8 (HD ready) ali ste hoteli povedati, da na taki razdalji (večji od 4m) FHD sploh ne pride do izraza?

Ne čisto prav razumeš ...
Če nabaviš 46" pri Panasonicu nimaš druge izbire kot FHD kajti HDReady 46 ne obstaja.
Obstaja pa 50" HDRady model TH-50PX80, kar pa zna pri slabem viru (TV signalu) biti problem. Mislim da bi slika bolj slaba kot dobra. (Govorim samo o TV signalu Amis/SiolTV/T2)
Idealna diagonala za moje pojme bi bila 46" na 4m, ampak kot sem že omenil Panasonic nima HDRady modela te velikosti, tako da ti preostane le še PZ80 in višji modeli ki pa so vsi FHD. Slika TV signala bo verjetno malo slabša kot na HDReady, ampak kar je najhuhje - 46PZ80 je bistveno dražji od 42PX80.
Odločitev je seveda tvoja.
Če nabaviš 46" pri Panasonicu nimaš druge izbire kot FHD kajti HDReady 46 ne obstaja.
Obstaja pa 50" HDRady model TH-50PX80, kar pa zna pri slabem viru (TV signalu) biti problem. Mislim da bi slika bolj slaba kot dobra. (Govorim samo o TV signalu Amis/SiolTV/T2)
Idealna diagonala za moje pojme bi bila 46" na 4m, ampak kot sem že omenil Panasonic nima HDRady modela te velikosti, tako da ti preostane le še PZ80 in višji modeli ki pa so vsi FHD. Slika TV signala bo verjetno malo slabša kot na HDReady, ampak kar je najhuhje - 46PZ80 je bistveno dražji od 42PX80.
Odločitev je seveda tvoja.
Zgodovina sprememb…

Stoyc ::
Jaz imam 37 palčni LCD Philips 7662 D. Je FHD, a kaj to pomaga, če je za zdaj le nekaj kanalov ( IPTV od T2) v HD ločljivosti pa še HD STB naprave mi ne dajo, ker sem preveč oddaljen od centrale. Na starem, res da veliko manjšem CRT televizorju, so se mi zdele slike res odlične, a na tem 37 palčnežu se vidi, da ni ravno neke velike kvalitete. Iz DVD-ja pride slika dosti boljša. In še nekaj, v zvezi z razdaljo in velikostjo. Na 37 palčnem tv ni za gledat na razdalji pod 2 metra. Svak ima res veliko dnevno in ima 40 palčnega Sonya, gledajo z razdalje 4,5 metra in je čisto dovolj velik. Eni zgoraj v komentarjih omenjate neke ekstremne velikosti, a pomoje ni za pretiravati. Večji tv kot je z večje razdalje treba gledati, ker se pri manjši razdalji vidi tudi več napak v sliki- moje mnenje

roCkY ::
Mal OFFT
Trenutno razmišljam, da je 42"/46" čisto OK. Če bi imel 52 bi morda rekel 52?? Le razporeditev v prostoru je treba spremenit. Sedežna, fotelji itd. morajo bljiže ekranu. Nima smisla več kupovat 720p.
Trenutno razmišljam, da je 42"/46" čisto OK. Če bi imel 52 bi morda rekel 52?? Le razporeditev v prostoru je treba spremenit. Sedežna, fotelji itd. morajo bljiže ekranu. Nima smisla več kupovat 720p.

durrenmatt ::
Pred leti sem si kupil 4:3 CRT Philips 72 cm s pixel plus 2 iz serije Cineos. Slika je za tv-signal super. Tako da zaenkrat mirno čakam na nadaljnji razvoj dogodkov na tržišču in nimam potrebe po skorajšnjem preklopu na LCD/plazmo.
Slišal sem, da je pri izbiri LCD televizorjev skrivnost v kvaliteti vgrajenega procesorja slike, in da sta glede na njihovo kvaliteto vodilna Sony in Philips. Philips je celo v rahli prednosti, tako da vodi. Njegovi pixel perfect so najboljša roba na trgu.
Najkvalitetnejše plazme pa dela Pioneer.
Če bi si jaz kupu dober televizor (če keš ne bi bil ovira), bi vzel eno fhd plazmo Pioneer iz serije Kuro.
Slišal sem, da je pri izbiri LCD televizorjev skrivnost v kvaliteti vgrajenega procesorja slike, in da sta glede na njihovo kvaliteto vodilna Sony in Philips. Philips je celo v rahli prednosti, tako da vodi. Njegovi pixel perfect so najboljša roba na trgu.
Najkvalitetnejše plazme pa dela Pioneer.
Če bi si jaz kupu dober televizor (če keš ne bi bil ovira), bi vzel eno fhd plazmo Pioneer iz serije Kuro.

durrenmatt ::
Pričakujem pa, da bo s prodiranjem in razvojem OLED tehnologije cena LCD-jem in plazmam naprej padala.

Philips mogoče ima vgrajen Pixel perfect pa še kaj drugega verjento, ampak ko vidim skupaj Philips/Samsung/Sony LCDje, ima Philips - vsaj za moje oči - daleč slabšo sliko od Sonya in Samsunga...
Kar pa se Pioneerja tiče, dela trenutno res najboljše plazme, a treba je vedet da se je Panasonic z novo serijo plazem nevarno približal Pioneerju. Mogoče po kvaliteti zaostaja le še kakšnih 5-10% tako na grobo, pri tem pa je iredno pomembno da stane npr. Pioneer 1800EUR, Panasonic pa 1000EUR. Tukaj pa se je že za vprašat koliko je vredno preplačat tistih 10%.
Se pa strinjam, za tiste ki ne vejo kam z denarjem, go for Pioneer!
Sicer pa je zgovorna informacija, da bo Pioneer prenehal z proizvodnjo lastnih panelov in je podpisal pogodbo s tovarno, ki izdeluje panele za Panasonic.
Kar pa se Pioneerja tiče, dela trenutno res najboljše plazme, a treba je vedet da se je Panasonic z novo serijo plazem nevarno približal Pioneerju. Mogoče po kvaliteti zaostaja le še kakšnih 5-10% tako na grobo, pri tem pa je iredno pomembno da stane npr. Pioneer 1800EUR, Panasonic pa 1000EUR. Tukaj pa se je že za vprašat koliko je vredno preplačat tistih 10%.
Se pa strinjam, za tiste ki ne vejo kam z denarjem, go for Pioneer!
Sicer pa je zgovorna informacija, da bo Pioneer prenehal z proizvodnjo lastnih panelov in je podpisal pogodbo s tovarno, ki izdeluje panele za Panasonic.

Kato ::
Tomson dej umiri se že enkrat s temi Panasonici, govoriš kot da so res na ravni Pioneerja. Sicer jih še nisem videl v živo vendar po testih sodeč so le malo boljši od prejšne generacije, torej niti slučajno le 10% slabši.
Tole je pa kar se mene tiče slaba novica, nekako tako kot ,ko je Sony nehal izdelovati plazme.
Tole je pa kar se mene tiče slaba novica, nekako tako kot ,ko je Sony nehal izdelovati plazme.

Saj sem napisal "tako na grobo" in tudi da so Pioneerji še vedno bolšji, ampak z vsako generacijo so razlike manjše.
Kar se SD signala tiče je Pioneer še vedno pred konkurenco, pri HD vsebinah pa so razlike manjše. (tukaj se primerja tudi PZ80/PZ85 ki je v istem cenovnem rangu)
Sicer pa ne moreš oporekat dejstvu, da Pioneer nima 80% lepše slike ... (kolikor je sicer dražji) - kar je tudi bistvo mojega posta če dobro prebereš.
Kar se SD signala tiče je Pioneer še vedno pred konkurenco, pri HD vsebinah pa so razlike manjše. (tukaj se primerja tudi PZ80/PZ85 ki je v istem cenovnem rangu)
Sicer pa ne moreš oporekat dejstvu, da Pioneer nima 80% lepše slike ... (kolikor je sicer dražji) - kar je tudi bistvo mojega posta če dobro prebereš.
Zgodovina sprememb…

Ali ve kdo kje se da v živo videt te Panasonice razstavljene, BIg bang jih nima?
TH-42PZ80E (Full HD)
TH-42PX80E (HD ready)
Rad bi se v živo prepričal o razliki preden nabavim?
TH-42PZ80E (Full HD)
TH-42PX80E (HD ready)
Rad bi se v živo prepričal o razliki preden nabavim?

kozmos ::
Je mogoče kdo našel kakšno dobro ceno za PANASONIC TH-42PX80 v tujini? Pri nas je zaenkrat v Mediamarketu za 1000EUR.
Nekaj sem sam iskal, pa mi nemščina ni ravno po godu.
Nekaj sem sam iskal, pa mi nemščina ni ravno po godu.

username ::
Pred nakupom preveri še cene pri Mediamarktu, imajo bistveno nižje cene kot na mimovrste.Tomson (oziroma kdorkoli drug, ki pozna ta Mediamarket) - kako je pa z garancijo, če pri njih kupiš TV? A jo uradni zastopnik priznava, kako je s tem? Recimo če bi Madiamarket doo propadel, kam nesem TV, če se mi v garancijskem roku pokvari?
Še review:
Me res zanima, ker ko gledam njihovo web stran, ima Mediamarket res konkurenčne cene in me je zamikalo...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

SepoX ::
Model je že dolgo časa na sceni, tako da se ni za bat da bo propadel. Sploh pa mu kar laufa.

kozmos ::
Pravkar sem poklical v Mediamarket in moram reči da so kar prijazni.
Povprašal sem glede dostave in servisa, garancije.
Za prevoz sam plačaš hitro pošto (po besedah prodajalca cca 20EUR)
Garancija je veljavna le pri njih, imajo pa tudi v SLO svoj servis, tako da čakalna doba okvarjenega aparata le ni tako dolga.
Za kaj več pa sami pokličite.
Povprašal sem glede dostave in servisa, garancije.
Za prevoz sam plačaš hitro pošto (po besedah prodajalca cca 20EUR)
Garancija je veljavna le pri njih, imajo pa tudi v SLO svoj servis, tako da čakalna doba okvarjenega aparata le ni tako dolga.
Za kaj več pa sami pokličite.

destiny ::
kozmos: tole je za nemško govorečo EU (lahko preklapljaš mad avstrijo, nemčijo in švico)
http://geizhals.at/?cat=tvplasma
http://geizhals.at/?cat=tvplasma

BigFoot ::
Koliko boste verjeli temu kar mislim napisat je v bistvu vaš problem. Ne bi pa rad da se kdo nategne. V glavnem, iz virov ki jih zaupam sem izvedel da naj bi mediamarket nekaj jebala davkarija (tako da je možno tudi da firma crknila). Zdej roke v ogenj za to ne bi dal, samo vsem ki mislite nakupovat v MM predlagam malo previdnosti.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Pa glih v MM sem mislo kupit PANASONIC-a TH-42PX80, drugje ga v SLO sploh še nimajo, ker je to model za nemški trg, ali ve morda kdo drugače kje bi še ga 'meli?
Zgodovina sprememb…

delfinus ::
Mediamarket fura direkt z Nemcije zato je to tko. Sicer pa so deloma sivi ja. Vcasih so bili bolj, zdaj so manj. Sam sem kupil tam, tezav ni blo nobenih. Tukaj se je potrebno sam odlocit koliko rizika mislis prevzet. Garancija TVja je tako leto, dve. Potem si tako na svojem....
lp, D.
lp, D.

Sem dobil informacijo direktno od zastopnika, da X serije ne bo v SLO, pa tudi, da serija X ni "made in Japan", vse sestavljajo v EU. In garancija je samo 1 leto, podaljšano za 1 leto lahk dokupiš za 10% cene.
"V" model ima tudi SLO meni, nima pa DVB_Tunerja, kar za SLO ni uporabno.
Ali ve morda kdo če ima ta X model iz MM SLO meni? (Tomson hvala za odgovor)
Uradni prodajalec (Janus Trade) že ima V80 modele, cena pa je 1200 EUR na 24 obrokov brez obresti in 1100 EUR za gotovino..in baje grejo za med..
Ali ve morda kdo če ima ta X model iz MM SLO meni? (Tomson hvala za odgovor)
Uradni prodajalec (Janus Trade) že ima V80 modele, cena pa je 1200 EUR na 24 obrokov brez obresti in 1100 EUR za gotovino..in baje grejo za med..
Zgodovina sprememb…

litleman ::
Pozdravljeni
Končno se mi je uspelo registrirati.
Že dolgo časa berem ta forum saj sem bil v začetku v isti dilemi Plazma ali LCD. In sem se na podlagi forumov odločil za plazmo Panasonic 42 PZ85E. Kupil se jo v MM in moram reči da z njimi nisem imel nobenih težav. Strinjam se z delfinčkom ,da neki riziko pa moraš preuzeti.
Kar hočem povedati je to da je tudi model PZ85E narejen v EU natančneje sestavljen je na Češkem.
Tako ,da ni govora ,da je kak model PZ, PV, PX narejen MADE in JAPAN.
Z TV -jem sem zelo zadovoljen. Slika je na vseh virih ,ki jih imam dobra ,če ne zelo dobra.Komaj čakam kaki HD vir. Skrbela me je tudi deklarirana poraba elektrike, vendar sem z merilcem porabe el.energije prišel do podatka, da porabi ECO mode (ki je zelo gledljiv v temi ponoči-oči te ne bolijo od pretirane svetlosti ekrana) od 70 do 200 watt-ov. Seveda se poraba giblje od svetlosti prizora.
Samo eno stvar mi ni jasna : Kako izklopiti Overscan v nastavitvah.
Pa še to; če ima TV 25 jezikovnih variant je ena sigurno slovenska.Saj pri meni je tako .
Če koga še kaj zanima naj kar vpraša.
Končno se mi je uspelo registrirati.
Že dolgo časa berem ta forum saj sem bil v začetku v isti dilemi Plazma ali LCD. In sem se na podlagi forumov odločil za plazmo Panasonic 42 PZ85E. Kupil se jo v MM in moram reči da z njimi nisem imel nobenih težav. Strinjam se z delfinčkom ,da neki riziko pa moraš preuzeti.
Kar hočem povedati je to da je tudi model PZ85E narejen v EU natančneje sestavljen je na Češkem.
Tako ,da ni govora ,da je kak model PZ, PV, PX narejen MADE in JAPAN.
Z TV -jem sem zelo zadovoljen. Slika je na vseh virih ,ki jih imam dobra ,če ne zelo dobra.Komaj čakam kaki HD vir. Skrbela me je tudi deklarirana poraba elektrike, vendar sem z merilcem porabe el.energije prišel do podatka, da porabi ECO mode (ki je zelo gledljiv v temi ponoči-oči te ne bolijo od pretirane svetlosti ekrana) od 70 do 200 watt-ov. Seveda se poraba giblje od svetlosti prizora.
Pa še to; če ima TV 25 jezikovnih variant je ena sigurno slovenska.Saj pri meni je tako .
Če koga še kaj zanima naj kar vpraša.

Kolikor mi je znano imajo tudi PX modeli menu v slovenskem jeziku...
Glede same izdelave pa sem sam osebno prepričan, da so za namški trg bolj kvalitetni kot za naš.
Lep primer je npr. GORENJE, hladilniki in ostali aparati proizvedeni za slovnski trg se po kvaliteti nikakor ne morejo primerjat z aparati proizvedeni npr. za avstrijski trg. Kar je res žalostno je to, da je Gorenje slovenski proizvajalec, dela pa boljše in cenejše aparate za sosednje države.
Sicer pa poleg Mediamarkta prodaja PX80 model tudi PCGIGA in sicer za 1011EUR, se pravi skoraj za isto ceno, če je res kaj na novici o stečaju MMa. (če ne gre za konkurenčno reklamo, hehe)
Glede same izdelave pa sem sam osebno prepričan, da so za namški trg bolj kvalitetni kot za naš.
Lep primer je npr. GORENJE, hladilniki in ostali aparati proizvedeni za slovnski trg se po kvaliteti nikakor ne morejo primerjat z aparati proizvedeni npr. za avstrijski trg. Kar je res žalostno je to, da je Gorenje slovenski proizvajalec, dela pa boljše in cenejše aparate za sosednje države.
Sicer pa poleg Mediamarkta prodaja PX80 model tudi PCGIGA in sicer za 1011EUR, se pravi skoraj za isto ceno, če je res kaj na novici o stečaju MMa. (če ne gre za konkurenčno reklamo, hehe)

Ne vem kako je pri tvojem TVju, samo pri mojem lahko overscan izklopim samo pri 1080p (pa morda tudi 1080i, nisem siguren). Pri ostalih resolucijah (480p/i, 576p/i, 720p) pa se ga ne da izklopit.

Ne vem kako je pri tvojem TVju, samo pri mojem lahko overscan izklopim samo pri 1080p (pa morda tudi 1080i, nisem siguren). Pri ostalih resolucijah (480p/i, 576p/i, 720p) pa se ga ne da izklopit.
Mi lahko točno poveš kako. Ali to velja tudi pri ne HD materijalu.

^ Kako to misliš pri ne HD materijalu? A če imaš priklopljen PC (resolucija na 1920x1080) pa predvajaš video datoteke? V tem primeru nima veze kaj predvajaš na PCu (resolucija je vedno ista, pač ti raztegne video). Isto je recimo tudi če imaš priklopljen PS3 (na 1080p) in predvajaš video (ni važno ali gre za Blu-ray, za DVD ali za DivX). Prav tako je če imaš na TV priklopljen DVD player ki upscale-a na 1080p.
Kot sem rekel, če pa resolucija ni 1080p (npr. 576i kot je Siol TV) ti bo pa vedno overscan-alo (vsaj pri meni je tako).
Drugače imam pa jaz Sony TV, tako da dvomim da ti bo kaj pomagalo če ti povem kako nastavim. Pač ko naprava priklopljena na TV oddaja 1080p signal mi TV v nastavitvi za overscan ponudi dodatno opcijo "Full pixel" (drugače imam samo ene par opcij za to koliko slike naj mi odreže).
Kot sem rekel, če pa resolucija ni 1080p (npr. 576i kot je Siol TV) ti bo pa vedno overscan-alo (vsaj pri meni je tako).
Drugače imam pa jaz Sony TV, tako da dvomim da ti bo kaj pomagalo če ti povem kako nastavim. Pač ko naprava priklopljena na TV oddaja 1080p signal mi TV v nastavitvi za overscan ponudi dodatno opcijo "Full pixel" (drugače imam samo ene par opcij za to koliko slike naj mi odreže).

janwoolf ::
jaz bom kupil nov lcd monitor 22" za igranje iger, gledanje filma...
http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
a je dober nakup? NUJNO
http://www.superstore.si/index.asp?tn=p...
a je dober nakup? NUJNO
C2D E8400, Crucial Ballistix Tracer 2x1gb PC-8500,
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W
P5K-E, XFX 8800GTS (G92) 512MB,Antec nine hundred
cooling 4x120mm and 1x200mm, Enermax Infiniti 650W

Muks ::
Čaki mal lih sem kupil 42pv80p model in da smo si na jasnem, DVB-T nima, ima pa DVB-c?? Torej če imam kabelski sistem doma za tv signal mi ni treba kupiti dvb-c pretvornika, ker ima že vgrajenega tale pv80 model!?

Čaki mal lih sem kupil 42pv80p model in da smo si na jasnem, DVB-T nima, ima pa DVB-c?? Torej če imam kabelski sistem doma za tv signal mi ni treba kupiti dvb-c pretvornika, ker ima že vgrajenega tale pv80 model!?
A si siguren, da ima DVB-C tuner, ker mi je uvoznik rekle da nima nobenega tunerja, ker v SLO se še nismo odločili katerega bomo imeli?
In drugače, kako si zadovoljen s tem TV jem in kje si ga nabavil? Jaz ga milsim tudi vsak čas in se bomo pol kaj več pomenili, kako in kaj je treba nastavit?

Intacto zdejle ga montiram
Jah zdej mam samo ta antenski priključek in noče notr težave težave. EDIT: No zdaj je šel kabel not in mi zvok hrešči... kr neki!
Kupu sm ga u harvey normanu oz. ga nisem kupu jaz dubu sm ga sicer bi šel v mediaparket :)
Jah zdej mam samo ta antenski priključek in noče notr težave težave. EDIT: No zdaj je šel kabel not in mi zvok hrešči... kr neki!
Kupu sm ga u harvey normanu oz. ga nisem kupu jaz dubu sm ga sicer bi šel v mediaparket :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Muks ()

Intacto lih kar pogledal, panasonic model px80 ima DVB-T tunner vgrajen, DVB-c zgleda da ne. Predvidevam da je pri modelu prirejenem za naš trg PV80 enako!

Intacto lih kar pogledal, panasonic model px80 ima DVB-T tunner vgrajen, DVB-c zgleda da ne. Predvidevam da je pri modelu prirejenem za naš trg PV80 enako!
Vem za X80, daj še 1x pogledaj ali ima V80, ki si ga ti kupil res DVB-C tuner ali nobenega tunerja vgrajenega?
Hvala in lp

intacto zdej sem v službi ampak zgleda da ga nima. Berem po forumih in pravijo da ga nima tako da če hočemo boljšo sliko bo zgleda treba nabavit DVB-c.
EDIT: Tisti ki imate kabel pod okriljem telemacha sem klical in baje prešaltajo avtomatično na digitalni signal poleti... hudo... ne bo več obremenjevanja z temi tunnerji! Ampak to najbrž že usi veste :)
EDIT: Tisti ki imate kabel pod okriljem telemacha sem klical in baje prešaltajo avtomatično na digitalni signal poleti... hudo... ne bo več obremenjevanja z temi tunnerji! Ampak to najbrž že usi veste :)
Zgodovina sprememb…

djordjevic ::
Čakaj, čakaj. Saj vsak kabelski operater že oddaja tudi digitalno. Vprašanje je le, ali je tvoj televizor sposoben digitalni sistem prežvečit. Ako nima potrebnega digitalnega tunerja, ga ne more.

rikta33 ::
koncno postal lastnik panasonica 42"PV80...uh! odleglo mi je ko sam odpiral skatlo, mislec, da bo razdalja 2,8m premalo...kaksen feeling bi rekli, jaz bom pa rekel, kaksen life!!! tv je vec kot vreden svojega denarja. za zacetek ogled polfinala champions league...uf! se skocil bi zraven po kaksno zogo :-)....skratka, vec kot zadovoljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rikta33 ()

Čakaj, čakaj. Saj vsak kabelski operater že oddaja tudi digitalno. Vprašanje je le, ali je tvoj televizor sposoben digitalni sistem prežvečit. Ako nima potrebnega digitalnega tunerja, ga ne more.
KRS Triera/Rotovz ponuja digitalno tv za zelo veliko programov od pop-tv, čarli-tv, ZDF, RAI itd itd...
KRS Ljubljana to kar imamo mi v štepancu ponuja digitalno tv samo za HBO prav tako sam Telemach.
Torej edini ki lahko koristijo večino programon digitalne tv z digitalnim sprejemnikom na digitalni televiziji so tisti z KRS Triero/Rotovz... seveda vsi ti so pod okriljem Telemacha za ostale ponudnike pa ne vem
Ritka33 a tvoj operater ponuja vse programe v digitalni obliki?
Zgodovina sprememb…

Flori:
Ko pa signal vržem na 1080p in izključim , je pa sploh bomba.
LP
Zdravo
Mi lahko pojasniš kako izklopiš Overscan, oz kje? Sem lastnik PANASONIC TH 42PZ85E in tega gladko malo v nastavitvah ne najdem. Kaj sploh je overscan?
LP in hvala

^ Overscan je ko se pri prikazu slike en del le-te (ob straneh) odreže.

Pozdravljeni
Ali mi kdo lahko pomaga z nasvetom kako gledati DVD-je posnet v 16:9 načinu. Namreč vsakič ko gledam DVD , ki je posnet v načinu 16:9 mi moj TV PANASONIC TH 42PZ85E prikazuje z črnim robom spodaj in zgoraj.Kljub temu da imam na tv izbran način 16:9 ali samodejno. Tudi v nastavitvah DVD snemalnika sem poskusil pa nič ne pomaga. Kaj narediti da bo slika čez cel ekran.
Hvala
Ali mi kdo lahko pomaga z nasvetom kako gledati DVD-je posnet v 16:9 načinu. Namreč vsakič ko gledam DVD , ki je posnet v načinu 16:9 mi moj TV PANASONIC TH 42PZ85E prikazuje z črnim robom spodaj in zgoraj.Kljub temu da imam na tv izbran način 16:9 ali samodejno. Tudi v nastavitvah DVD snemalnika sem poskusil pa nič ne pomaga. Kaj narediti da bo slika čez cel ekran.
Hvala