Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
Kato ::
Baje bojo začel delat tudi LCD-je , katere jim bo izdeloval Sharp. Fino bi bilo ,da bi to tehnologijo ,ki jo ima Pioneer posredoval Panasonicu in potem bi dobili ekvivalente Kurotu za tretino cene, samo to se verjetno ne bo zgodilo.
Tomson ::
Ali pa bodo Panasonic plasme postale ekvavilentne KUROtu, in 50% dražje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Gugie ::
Kaj se bo zgodilo s temi združevanji?
Za nas potrošnike verjetno nižje cene(posledično zaradi nižjih stroškov razvoja)
Vendar tako kot je že nekdo omenil, bodo počasi vsi televizorji praktično enaki(enaka tehnologija)
in predvsem se mi zdi, da ne bomo deležni tolikih izboljšav in inovacij kot doslej.Ločili se bodo predvsem
le po obliki in katera blagovna znamka ti je bolj pri srcu. Tako se že lep ćas dogaja tudi pri avtomobilskih
proizvajalcij. Ja globalizacija očitno še bolj zajeda vse panoge na vseh področjih sveta.
Za nas potrošnike verjetno nižje cene(posledično zaradi nižjih stroškov razvoja)
Vendar tako kot je že nekdo omenil, bodo počasi vsi televizorji praktično enaki(enaka tehnologija)
in predvsem se mi zdi, da ne bomo deležni tolikih izboljšav in inovacij kot doslej.Ločili se bodo predvsem
le po obliki in katera blagovna znamka ti je bolj pri srcu. Tako se že lep ćas dogaja tudi pri avtomobilskih
proizvajalcij. Ja globalizacija očitno še bolj zajeda vse panoge na vseh področjih sveta.
Ampak kaj to konkretno pomeni pri Pioneerju. Glede na to da opušča proizvodnjo KUROta očitno te tehnologije ne bo kar "šenkal" Panasonicu, glede na to da ne bo združitve ampak bo Pioneer panele kupoval pri konkurenci namesto izdeloval svoje, tako da sami Panasonic plasma paneli verjetno ostajajo isti, le da bodo sedaj vgrajeni še v Pioneer plasme, ki bodo očitno posledično bistveno cenejše ampak tudi slabše glede na trenutne KURO panele. Al si js narobe razlagam?
ufm ::
Še dolgo časa bomo gledali signale, ki niso HDT (za TV program) in zame je plazma zaslon za te namene veliko boljši. Ne verjamem, da se jih bo opustilo. Ali pa naj LCDje izboljšajo.
destiny ::
Samsung je baje na Cebitu predstavil 31' oled, ki naj bi po besedah mojega sodelavca zgledal fantastično. Tako da ja, plasmi so šteti dnevi... LCD se bo verjetno obdržal malo dlje zaradi nizke cene in nizke porabe.
No ja, glede na to da so plasme cenejše od lcdjev, poraba pa je povprečno enaka v praksi, če zanemarimo tehnične podatke ki glede porabe niso usklajeni, ta tvoja trditev ne bo držala ...
Surfar ::
Na CES 2008 je pioneer pokazal, da je z razvojem svetlobna leta naprej. Vsaj kar se tiče plasemske tehnologije. "Zvezda" njihovega prostora je bila na prvi pogled plasma debela le 9mm. Se je kar trlo glav pred tem zaslonom. Ampak to je bila le zvezda pod narekovaji. Prava stvar je bila malo bolj skrita očem javnosti. V posebnem prostoru... Nekako je veljalo, da zaradi same narave zaslonov LCD in plasma ne bo mogoče prikažati 100% črnine. Ampak Pioneerju je nekako uspelo. V popolni temi v posebnem prostoru so imeli 3 plasemske zaslone. Na levi in desni 8 generacijo, malo zadaj med obem 8kama pa nek nov zaslon. No, na teh se je prikazavala 0 IRE slika (prava črnina). Na 8kah se je videlo da ni popolna črnina, na srednjem zaslonu je bilo malo boljše, ampak se je še vedno videlo da ni čisto črno. No, izkazalo se je, da v prostoru niso samo 3je zasloni, ampak 4je. In eden od teh je bil popolnoma črn. Skoraj nemogoče... Žal je to prototip in ga ne bo v proizvodnji. Vsaj še nekaj let, če bo sploh ugledal luč sveta...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Surfar ()
[SkA] ::
To da Pioneer opušča proizvodnjo panel še ne pomeni, da opušča tudi proizvodnjo plazma TVjev in Kuro serijo. Sicer pa, več o tem tule. Dokler bo kvaliteta ostala enaka kot do sedaj (in zaenkrat ni nobene indikacije, da temu ne bi bilo tako - beri linkano novičko), je za kupca vse skupaj precej transparentno. Morda celo pride do kakih pocenitev njihovih plazem, če bo proizvodnja zaradi tega cenejša.
Sicer pa se je v sklopu teh novic nekaj šuštljalo tudi o Kuro LCDjih v navezi s Sharp panelami (slednje bo začel uporabljati tudi Sony). Bomo videli. Vsekakor zanimivo dogajanje. :)
Sicer pa se je v sklopu teh novic nekaj šuštljalo tudi o Kuro LCDjih v navezi s Sharp panelami (slednje bo začel uporabljati tudi Sony). Bomo videli. Vsekakor zanimivo dogajanje. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Tomaz27 ::
Jaz sem pa slisal nekaj o povezovanju Pioneerja s Perutnino Ptuj, predvsem kar se tiče izdelkov Kuro :)))! Perutnina Ptuj naj bi že imela kuro, ki se je v temi sploh ne vidi, se jo pa včasih sliši, ampak tudi na tem že delajo. Tak da bo kr zanimivo opazovat kaj bo prišlo ven iz te naveze,.
Btw sem v sluzbi in nimam kaj za delat, pa mi grejo bedarije po glavi. To se oprosti ne? :))
Btw sem v sluzbi in nimam kaj za delat, pa mi grejo bedarije po glavi. To se oprosti ne? :))
Perutnina Ptuj naj bi že imela kuro, ki se je v temi sploh ne vidi, se jo pa včasih sliši, ampak tudi na tem že delajo.
Jest sem pa slišal, da imajo težave s pregrevanjem, kar pa se ob lakoti spremeni celo v uporaben feature :D
P.S.: sem tudi v službi in mam precej za delat, ampak mi še vseen bedarije hodijo po glavi :)))
LedStorm+++ ::
Mene zanima kateri so to modeli, ki jih imajo na oddajah... Trenja, Svet. Meni so taki všeč, ali jih še prodajajo, jih ne zasledim po prodajalnah. Prosim...
Pingvin :-)
ales44 ::
No kot sem obljubil se javljam po enem tednu.
Na ta novem Panasonicu je slika z vseh virov super.
Priklopljeno mam T2 , kabelsko preko UPC Telemach in DVD player. Računalnika še nisem probal priklopiti.
Slika je bila pri nastavitvah malo slabša ampak sem po dveh tednih dobil občutek, da gledam "pametno" TV, ker je slika po parih dnevih
vse lepša in lepša. Občutek imam, da TV sam zazna in izbere najboljše nastavitve, da o izbiri prikaza (16:9, itd...) ne govorim.
Vseeno sem malo previden bo kontrast zmanjšan na polovico vsaj v prvem mesecu.
Zanima me kakšni so pogoji, da bi gledal HD programe. Sicer itak pokličem danes na T2 in se pozanimam.
Glede debat predhodnikov pa moram rečt da me LCD (za moje potrebe) res ni prepričal. Če bo hotu zmagat bo mogu postat boljši (vsaj za gledanje TV ob sedanjih pogojih).
Aja pa še en nasvet: pri nakupovanju TV-ja pazite, da bo dovolj velika. Hitro se ti zazdi da je tudi 42"diagonala (107 cm) iz 2,5-3 m komaj dovolj. Preverjeno!
Na ta novem Panasonicu je slika z vseh virov super.
Priklopljeno mam T2 , kabelsko preko UPC Telemach in DVD player. Računalnika še nisem probal priklopiti.
Slika je bila pri nastavitvah malo slabša ampak sem po dveh tednih dobil občutek, da gledam "pametno" TV, ker je slika po parih dnevih
vse lepša in lepša. Občutek imam, da TV sam zazna in izbere najboljše nastavitve, da o izbiri prikaza (16:9, itd...) ne govorim.
Vseeno sem malo previden bo kontrast zmanjšan na polovico vsaj v prvem mesecu.
Zanima me kakšni so pogoji, da bi gledal HD programe. Sicer itak pokličem danes na T2 in se pozanimam.
Glede debat predhodnikov pa moram rečt da me LCD (za moje potrebe) res ni prepričal. Če bo hotu zmagat bo mogu postat boljši (vsaj za gledanje TV ob sedanjih pogojih).
Aja pa še en nasvet: pri nakupovanju TV-ja pazite, da bo dovolj velika. Hitro se ti zazdi da je tudi 42"diagonala (107 cm) iz 2,5-3 m komaj dovolj. Preverjeno!
Hmm.. Sam tudi nekaj gledam za 2.5m - 3m razdalje, in v trgovini se mi zdi 42' malo mala, ampak verejtno zato ker so zraven vedno kakšni 50' tvji. Po drugi strani pa se bojim, glede na to, da že na zdajšnjem 72cm CRTju, prek SiolTVja določeni programi precej cvetijo da bo na več kot 42' SiolTV negledljiv.
Zdaj res ne vem, je 42' dovolj za to razdaljo al se splača ozret za 46', če sploh ima Panasonic novo serijo panelov v 46' velikosti ...
Zdaj res ne vem, je 42' dovolj za to razdaljo al se splača ozret za 46', če sploh ima Panasonic novo serijo panelov v 46' velikosti ...
roCkY ::
S 46" nikakor ne boš razočaran. Signali pa se bodo tudi popravili. Če že drugega ne bo kak DVB-T HD dosegljiv preden boš spet menjal TV.
ales44 ::
Ser strinjam. Mislim, da bo 46" kar ok.
Malo sem pobrskal po netu glede novosti: novi produkti
verjetno bo nekaj časa trajalo, da jih bodo ponujali v Slo.
Malo sem pobrskal po netu glede novosti: novi produkti
verjetno bo nekaj časa trajalo, da jih bodo ponujali v Slo.
Ampak kolikor gledam je edini 46' tale model: TH-46PZ85E ki stane okrog 1800€, sicer je FHD, ampak to je kvečjemu slabost za 2-3m razdalje in predvsem SD signal ...
Skratka malo predrag se mi zdi, oz. čez budget. Bo mogoče prišel tudi 46' HDReady model, kdo kaj ve?
V čem je sploh razlika med serijami PZ/PX/PV ?
EDIT: (si bom kr sam odgovoril, če še koga zanima)
PX80 - najosnovnejši model 720p (samo 42' in 50')
PZ80 - vstopni 1080p model (42/46/50), izboljšan kontrast 30.000:1
PZ85 - izboljšan 1080p model (42/46/50), izboljšan kontrast 30.000:1, PC Input, Dolby Digital decoder, Digital audio output
PZ800 - dražji 1080p model (42/46/50/58), THX standard, kontrast 30.000:1, 4xHDMI, izpopolnjen antirefleksni premaz (One sheet of glass)
Zdaj pa dilema, TH-42PZ800 ali TH-46PV80 ... Kakšni nasveti ?
Skratka malo predrag se mi zdi, oz. čez budget. Bo mogoče prišel tudi 46' HDReady model, kdo kaj ve?
V čem je sploh razlika med serijami PZ/PX/PV ?
EDIT: (si bom kr sam odgovoril, če še koga zanima)
PX80 - najosnovnejši model 720p (samo 42' in 50')
PZ80 - vstopni 1080p model (42/46/50), izboljšan kontrast 30.000:1
PZ85 - izboljšan 1080p model (42/46/50), izboljšan kontrast 30.000:1, PC Input, Dolby Digital decoder, Digital audio output
PZ800 - dražji 1080p model (42/46/50/58), THX standard, kontrast 30.000:1, 4xHDMI, izpopolnjen antirefleksni premaz (One sheet of glass)
Zdaj pa dilema, TH-42PZ800 ali TH-46PV80 ... Kakšni nasveti ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
cekr ::
Kdor ima FHD tv s primernim DVB-T si lahko sedaj ogleda testno FHD sliko, ki se oddaja z zemeljskega oddajniškega sistema.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
biokill ::
Mene pa zanima, kakšen LCD bi se splačalo kupit........
Diagonala okoli 40"
Ali je bolje kupit HD ready in dobro matriko (IPS) ali Full HD ina TN matriko.......
Gledal sem pa sony bravie in philipse....
Cena pa tam do 1500EUR v sloveniji, ker če bom šel, bom šel čez mejo iskat, kjer bom dobil ceneje.........
..Pa še zanima me, kako je z garancijo čez mejo, ali jo lahko uveljavišpri slovenskemu pooblaščenemu serviserju......
L.P.
Diagonala okoli 40"
Ali je bolje kupit HD ready in dobro matriko (IPS) ali Full HD ina TN matriko.......
Cena pa tam do 1500EUR v sloveniji, ker če bom šel, bom šel čez mejo iskat, kjer bom dobil ceneje.........
..Pa še zanima me, kako je z garancijo čez mejo, ali jo lahko uveljavišpri slovenskemu pooblaščenemu serviserju......
L.P.
Mr.Q ::
Tudi jaz sem včeraj v mediamarketu kupil plazmo TH-42PX80E. Doma sem v okolici Kranja, pa me zanima, če tu kdo lovi DVB-T signal iz Avstrije- jaz sem stari analogni signal lovil - sedaj pa tema - TV mi ne najde nobenega DVB-T signala. Zanima me tudi, če kaj veste ali lahko prsto SI režo uporabim za mpeg4 kartico ??????
Drugače pa sem s to plazmo zaenkrat IZREDNO zadovoljen (kombiniram analogni TV, SIOL TV in DVD)
Drugače pa sem s to plazmo zaenkrat IZREDNO zadovoljen (kombiniram analogni TV, SIOL TV in DVD)
ufm ::
Sem našel nove kanale DVB-t v mpeg4. Sedaj poleg SLO1, 2 in KP/Parlament oddajajo še SD in HD testni kanal. Jaz lovim s Krvavca.
Mr.Q: Kakšen pa je pri tebi Siol TV na novi plasmi in na kakšni razdalji gledaš?
Me zanima ker razmišljam o isti plasmi, mogoče celo 46', skrbi pa me tale SiolTV, ker na 72cm CRTju večina slovenskih kanalov kar precej cveti (kocke) ...
Me zanima ker razmišljam o isti plasmi, mogoče celo 46', skrbi pa me tale SiolTV, ker na 72cm CRTju večina slovenskih kanalov kar precej cveti (kocke) ...
cekr ::
@ufm
Testno sliko HD se vidi v okviru testnega programa z oznako HD. Ga vidiš, samo počakati moraš, da pride HD posnetek na vrsto. En čas vrtijo neko staro oddajo, vmes pa posnetke z vožnje po Ljubljani. Ti so v HD formatu.
Zgleda, da se POP pripravlja na redno oddajaje v DVB-T.
Testno sliko HD se vidi v okviru testnega programa z oznako HD. Ga vidiš, samo počakati moraš, da pride HD posnetek na vrsto. En čas vrtijo neko staro oddajo, vmes pa posnetke z vožnje po Ljubljani. Ti so v HD formatu.
Zgleda, da se POP pripravlja na redno oddajaje v DVB-T.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
Prej sem imel navaden TV diagonale 82 cm (3:4 - Evelux) - Moram reči, da so sedaj slike na th-42px80e lepše in bolj čiste - tudi analogni signal je boljši !!! - Moti me edino, da imam včasih občutek, da se v določenem trenutku pojavi malo več čudnih odtenkov - ampak to je res skoraj neopazno. Možno je , da zaradi napake v signali siol TV. Kvaliteta slike je še sedaj takšna kot je bila ob vklopu (se še nisem imel čas poigrati z nastavitvami). Slika iz dvd predvajalnika (preko scart) pa je uuuaaauuu !!!!!
TV gledam iz cca 4 metrov. Rekel bom samo nekaj - večja kot je slika, bolj opazne so vse napake v slabi kakovosti signala. Meni je ta veličina res dovolj (čeprav marsikdo reče, da tv ni nikoli prevelik - sem se s tem ne strinjam).
Ali je že kdo testiral DVB-T iz Avstrije ali pa celo mogoče s pomočjo CI SLOTA in MPEG4 kartice našo nacionalko ???
TV gledam iz cca 4 metrov. Rekel bom samo nekaj - večja kot je slika, bolj opazne so vse napake v slabi kakovosti signala. Meni je ta veličina res dovolj (čeprav marsikdo reče, da tv ni nikoli prevelik - sem se s tem ne strinjam).
Ali je že kdo testiral DVB-T iz Avstrije ali pa celo mogoče s pomočjo CI SLOTA in MPEG4 kartice našo nacionalko ???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.Q ()
roCkY ::
Z vgrajenim dekoderjem gre brez dodatnih kartic. Na tvojem TV-ju seveda ne.
Za moje oči je slika kot taka zelo OK. Ni nikakršnega kockanja in anomalij ob hitrih scenah. Motijo me nekolk medle barve, ki jih nikakor ne morem spravit v red. V zadnjih dneh mi sicer zadeva zelo kocka. Prej je bilo cca 2 tedna OK z cca. 25 let staro sobno anteno ajdeno na podstrehi.
Za moje oči je slika kot taka zelo OK. Ni nikakršnega kockanja in anomalij ob hitrih scenah. Motijo me nekolk medle barve, ki jih nikakor ne morem spravit v red. V zadnjih dneh mi sicer zadeva zelo kocka. Prej je bilo cca 2 tedna OK z cca. 25 let staro sobno anteno ajdeno na podstrehi.
Simč ::
Ali naj vzamem za gledanje s 3 metrov 37 colsko ali 42 colsko plazmo PanasonicTH-PX80E.Raje bi večjega samo upam da ne bo slika veliko slabša kot na manjšem.Gledal bom T2,DVD,Divx.Hvala in LP
Kolikor berem naokrog in po nasvetu na AVForumu je na 3m bolj dilema 42/46 ... Večina mi priporoča 46, sam ko je kar precejšnja razlika v ceni med TH42PX80 in TH46PZ80, predvsem ker je 42PX 720p, medtem ko 46' ne obstaja 720p ... škoda.
tropinovec ::
Simč:
Ne razmišljaj niti malo in OBVEZNO kupi 42 inčni ekran! Tudi sam sem bil pred kratkim v dilemi, pa gledam z 2,5 m in sem končno kupil plasmo Panasonic TH-PV80 (povsem enak model kot PanasonicTH-PX80E). Prvih nekaj dni se ti bo mogoče še zdelo vse skupaj veliko, sploh če si imel prej kakšnega micenega CRT-ja, kmalu pa boš začel gledati oglase za nakup 50 inčne plasme, hehe... Slika je naravnosti odlična, seveda če imaš dober signal - po možnosti digitalni pretvornik od svojega kabelskega ponudika. Filme na DVD-ju pa itak ni treba posebej omenjati...
Ne razmišljaj niti malo in OBVEZNO kupi 42 inčni ekran! Tudi sam sem bil pred kratkim v dilemi, pa gledam z 2,5 m in sem končno kupil plasmo Panasonic TH-PV80 (povsem enak model kot PanasonicTH-PX80E). Prvih nekaj dni se ti bo mogoče še zdelo vse skupaj veliko, sploh če si imel prej kakšnega micenega CRT-ja, kmalu pa boš začel gledati oglase za nakup 50 inčne plasme, hehe... Slika je naravnosti odlična, seveda če imaš dober signal - po možnosti digitalni pretvornik od svojega kabelskega ponudika. Filme na DVD-ju pa itak ni treba posebej omenjati...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tropinovec ()
Simč ::
Hvala za nasvete,bom kar jutri naročil to 42" plazmo.Se že veselim pogledat kakšen DVD na velikem ekranu.Sedaj sem imeli mali TV diagonale 51 cm.Prav imate, dajmo sliki prostor, če ga imamo na razpolago. LP
Sprašujem vse, ki imate plazmo od panasonica, ali ste kaj dosti poigrali z nastavitvami za sliko ??? - Sam nareč še sedaj gledam sliko z original nastavitvami - mogoče dobim kakšen dober nasvet, preden bom "doktoriral"
Ginginova ::
Hojla folk!
Kupujem plazmo v rangu novega Panasonica TH-37PX80. Torej 37 colsko je dovolj. Plazma pa zato, ker imajo LCDji en gravž od slike, še posebej dokler bo dominiral SD signal.
No, predvsem me zanima, kje se da ugodno dobit Panasonicove nove plazme. Po možnosti v Sloveniji. Zaenkrat sem našel le spletno trgovino PC Giga, da lahko nabavi tovrstno robo.
Se skratka priporočam za dodatne informacije. Več glav, več ve.
Ogo
Kupujem plazmo v rangu novega Panasonica TH-37PX80. Torej 37 colsko je dovolj. Plazma pa zato, ker imajo LCDji en gravž od slike, še posebej dokler bo dominiral SD signal.
No, predvsem me zanima, kje se da ugodno dobit Panasonicove nove plazme. Po možnosti v Sloveniji. Zaenkrat sem našel le spletno trgovino PC Giga, da lahko nabavi tovrstno robo.
Se skratka priporočam za dodatne informacije. Več glav, več ve.
Ogo
Najugodneje TUKAJ
Še vedno dokaj ugodno TUKAJ
Potem pa prodaja še Harvey Norman, ki je nekje 20% dražji, BOF bo verjetno, če še nima na zalogi, imel še višje cene ....
Še vedno dokaj ugodno TUKAJ
Potem pa prodaja še Harvey Norman, ki je nekje 20% dražji, BOF bo verjetno, če še nima na zalogi, imel še višje cene ....
Zgodovina sprememb…
a bi lahko še meni kdo pomagal..????
Diagonala okoli 40"
Diagonala okoli 40"
ant ::
jaz pa nameravam v bližnji prihodnosti kupiti 32" tv, vendar ne vem ali bi šel na lcd, saj vsi ful hvalite plazme. gledal bom kabelski SD signal (telemach). izbira 32" plazem je mizerna, zato mi verjetno ne preostane drugega kot lcd mar ne? zakaj 32"? ker enostavno ni več prostora.
hvala
hvala
Za 32'' bo LCD kar dobra izbira. Poglej za kakšnim Sonyjem ali Samsungom... Pri 37'' pa je trenutno bestbuy plasma Panasonic TH-42PX80
Sicer pa je po mojih izkušnjah kabelski Telemach boljši od IP TVja. Sam sem pred leti imel Telemach kabel, sedaj imam IP TV Siol. Toliko popačenj kot jih je pri IPTVju ... Pogosto se slika kocka, pri športu se na trenutke zamegli (sploh pri smučanju), skratka kabl je boljši, sploh če govorimo o digitalni kablski ni primerjave.
Sicer pa je po mojih izkušnjah kabelski Telemach boljši od IP TVja. Sam sem pred leti imel Telemach kabel, sedaj imam IP TV Siol. Toliko popačenj kot jih je pri IPTVju ... Pogosto se slika kocka, pri športu se na trenutke zamegli (sploh pri smučanju), skratka kabl je boljši, sploh če govorimo o digitalni kablski ni primerjave.
Zgodovina sprememb…
Alexius Heristalski ::
Kdor ima FHD tv s primernim DVB-T si lahko sedaj ogleda testno FHD sliko, ki se oddaja z zemeljskega oddajniškega sistema.
Ni FHD, ker na žalost oddajajo 1080i25. Mar bi raje dali 720p50 ... Pa niti ni blazno dobra slika, najbrž so šparali pri kameri
jaz sem stari analogni signal lovil - sedaj pa tema - TV mi ne najde nobenega DVB-T signala
Imaš zunanje antene ali sobno? Če prvo, potem imaš verjetno ojačane kanale, ki so se uporabljali pri analognih programih, ti pa so zdaj ugasnjeni, saj je DVB-T na drugih kanalih (recimo Dobrač K24 mux A in K30 mux B).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
ant ::
menjava ip tv ni opcija, saj imamo v bajti 5 tvjev priklopljenih , iptv je pa največ za 2 tv.
ja glede lcd pa itak že vrabčki čivkajo SSSSSSSSSS3000
LP
ja glede lcd pa itak že vrabčki čivkajo SSSSSSSSSS3000
LP
sulaco ::
Ant:
sam imam 32d3000, ki je po vseh testih najboljša 32" LCDTV, v MM je 920€ kar je zelo ugodno od lanskoletne cene 1250€. Priklopljeno imam na Lj.Kabel-Telemach (analogen) in je slika odlična, ko pa vklopiš digitalen tuner DVB-C so pa npr. nemški kanali skoraj "HD", tisti šrot od kanalov tj. tvpika, paprika je bil poden od slike že na CRT-ju tu je pa isto. Opremljenost sonija je vrhunska, d3000 ima stvari ki jih bodo imeli modeli ki šele prihajajo. Na začetku se boš moral malo poigrati z nastavitvami (jih je včasih še preveč) potem pa uživaš.
Jaz jo gledam iz 3 metrov in mi je čisto prav, ne razumem pa zgornjih postov "mladičkov", ki vsi po vrsti nabijajo da moraš iz 3m imeti 50" plazmo..........potem se pa čudijo če je z SD signalom slika slaba.....
V eminentnih revijah so ugotovili da je idealna razdalja gledanja za 32" in 37" od 3-3,5m, za 42" 4metre in nad 4,5m 46",50". Res je pač razdalja gledanja stvar okusa ampak pri nekaterih postih imam občutek da nekateri z velikostjo TV-ja kompenzirajo pomanjkanje v .........
Go for it, ne bo ti žal
LP
sam imam 32d3000, ki je po vseh testih najboljša 32" LCDTV, v MM je 920€ kar je zelo ugodno od lanskoletne cene 1250€. Priklopljeno imam na Lj.Kabel-Telemach (analogen) in je slika odlična, ko pa vklopiš digitalen tuner DVB-C so pa npr. nemški kanali skoraj "HD", tisti šrot od kanalov tj. tvpika, paprika je bil poden od slike že na CRT-ju tu je pa isto. Opremljenost sonija je vrhunska, d3000 ima stvari ki jih bodo imeli modeli ki šele prihajajo. Na začetku se boš moral malo poigrati z nastavitvami (jih je včasih še preveč) potem pa uživaš.
Jaz jo gledam iz 3 metrov in mi je čisto prav, ne razumem pa zgornjih postov "mladičkov", ki vsi po vrsti nabijajo da moraš iz 3m imeti 50" plazmo..........potem se pa čudijo če je z SD signalom slika slaba.....
V eminentnih revijah so ugotovili da je idealna razdalja gledanja za 32" in 37" od 3-3,5m, za 42" 4metre in nad 4,5m 46",50". Res je pač razdalja gledanja stvar okusa ampak pri nekaterih postih imam občutek da nekateri z velikostjo TV-ja kompenzirajo pomanjkanje v .........
Go for it, ne bo ti žal
LP
Pa kako se ti sonyevi LCDji razlikujejo, ker eni majo nakonc samo 3000, spet drugi 3500, kako veš kateri imajo boljšo tehnologijo, aja pa še ene črke imajo spredi, eni imajo 40x, drugi 40W, 40v, 40D, 40S,..... Pa zanima me še ali je bolje kupit za ene 1000EUR res dobro HD ready, ali se bolj splača malo slabšo FULHD READY......
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()
Kato ::
Ja jaz gledam iz nekaj manj kot treh metrov, imamo pa 50" plazmo. Zadeva se je pokvarila za nadomestilo smo pa dobili 32" LCD in kot prvo zadeva je drobčkana pa še slika je bila slabša kot pri plazmi, tako da smo bili vsi full happy ko smo po enem tednu dobili novo plazmo. Zdaj kot praviš je razdalja stvar okusa , ampak jaz ne vidim popolnoma nič narobe ,ko tako "blizu" sedim. Če pa upoštevaš še ,da za gledanje HD vsebin moraš biti blizu (recimo sony pravi ,da moraš biti od njihovega 46" full hd-ja odaljen 1,8m).