Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
harinho78 ::
Tomson: "Pri 37'' pa je trenutno bestbuy plasma Panasonic TH-42PX80"
To si mislil resno? Moram reči, da si me fajn nasmejal. To je skoraj tako kot tista stara modrost: Od peciva imam najraje špricar.
To si mislil resno? Moram reči, da si me fajn nasmejal. To je skoraj tako kot tista stara modrost: Od peciva imam najraje špricar.
Tomson ::
Itak da sem mislil TH-37PX80 ....
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
djordjevic ::
Sony pravi. Lol, ta pa zmaga. Ker jim ni v interesu, da čim več folka pokupi njihove izdelke, ne pa samo tisti z ogromnimi dnevnimi sobami?
Ne, ampak zato ker človeško oko na določeni razdalji ne razloči med 720p in 1080p signalom. Teorietično je razlika tudi na 10m, sam bi potem ljudje potrebovali sokolje oko. Če želiš videti vse detajle 1080p, kar je verjetno tudi namen da jih vidiš, mora biti zaslon zelo blizu in zelo velik. In tukaj Sony nič ne marketinško natolcuje, kar lahko preveriš tudi v praksi, v trgovini se postaviš pred dva isto velika panela 720p in 1080p priklopljena na FHD source, stopiš na 1m razdalje in se počasi oddaljuješ. Razdalja kjer slika postane ista je dokaj mala. Zato velja da pod 46' nakup FHD panela ni smiseln, razen če ne gledaš TVja na 1m.
Sicer pa je bilo zanimivo okoli novega leta v Harvey Normanu videti mislim da okoli 270'' plasmo. Sedež je bil na razdalji 3m se mi zdi. Seveda so se predvajale samo FHD vsebine in ekran začuda ni bil nič kaj prevelik. Po 2minutah gledanja človek že razmišlja o 300'' plazmi. Ok, to je hec o 300' plazmi', da ne bo kdo narobe razumel, vse ostalo pa je res!
Sicer pa je bilo zanimivo okoli novega leta v Harvey Normanu videti mislim da okoli 270'' plasmo. Sedež je bil na razdalji 3m se mi zdi. Seveda so se predvajale samo FHD vsebine in ekran začuda ni bil nič kaj prevelik. Po 2minutah gledanja človek že razmišlja o 300'' plazmi. Ok, to je hec o 300' plazmi', da ne bo kdo narobe razumel, vse ostalo pa je res!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Kato ::
Kako 270" plazma? Mislil sem ,da je trenutno največja tista ,ki jo je na CESu pokazal Panasonic 150".
BigFoot ::
Glede na to da imam občutek da je Full HD tema nekako poniknila v pozabo bom tole postal kar tu.
Včeraj sem nabavil LCD TV Sony Bravia 46V3000 (prej se imel pa 32V2500). Moram reči da zaenkrat sem res full zadovoljen. Zelo hitro sem si jo že fajn skalibriral (fine tunal jo bom še kar nekaj časa). Potem sem pa v PS3 ne hitro dal ene par Blu-rayev (Sunshine, Kingdom of Heaven) in zadeva res trga gate. Normalno jo gledam s približno 2,7m in sploh ni prevelika. Blu-raye pa itak lahko brez problema gledam z 1,5m.
Stvar ki me je najbolj presenetila (v pozitivnem smislu) je pa kvaliteta slike preko antene. Zvečer sem gleda hokej in je bila slika res lepa. Odkrito povedano lepša (kljub veliko večji diagonali) kot na 32V2500 ob isti oddaljenosti. Tako da zaenkrat sem full zadovoljen. Na žalost včeraj nisem imel časa da bi sprobal vse kar sem hotel (imam en kup špilov za PS3 ki bi jih rad igral), samo na srečo imamo pred sabo dolg vikend. :)
Tako da če kdo slučajno razmišlja o TVju v tem ranju (2000€, 46", Full HD) vam zadevo toplo priporočam.
Včeraj sem nabavil LCD TV Sony Bravia 46V3000 (prej se imel pa 32V2500). Moram reči da zaenkrat sem res full zadovoljen. Zelo hitro sem si jo že fajn skalibriral (fine tunal jo bom še kar nekaj časa). Potem sem pa v PS3 ne hitro dal ene par Blu-rayev (Sunshine, Kingdom of Heaven) in zadeva res trga gate. Normalno jo gledam s približno 2,7m in sploh ni prevelika. Blu-raye pa itak lahko brez problema gledam z 1,5m.
Stvar ki me je najbolj presenetila (v pozitivnem smislu) je pa kvaliteta slike preko antene. Zvečer sem gleda hokej in je bila slika res lepa. Odkrito povedano lepša (kljub veliko večji diagonali) kot na 32V2500 ob isti oddaljenosti. Tako da zaenkrat sem full zadovoljen. Na žalost včeraj nisem imel časa da bi sprobal vse kar sem hotel (imam en kup špilov za PS3 ki bi jih rad igral), samo na srečo imamo pred sabo dolg vikend. :)
Tako da če kdo slučajno razmišlja o TVju v tem ranju (2000€, 46", Full HD) vam zadevo toplo priporočam.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
cekr ::
Začuda so se v Merkurju in Big Bangu pojavili tudi Sony 40W3000. Zgleda, da so šli v solo akcijo nakupa iz Nemčije, ker Sony se je odločil, da smo pri nas dovolj bogati, da lahko kupujemo X serijo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
biokill ::
lih to me zanima, kakšna je razlika med temi črkami D, W, S, X pr braviah, katere so boljše in zakaj? kako si sledijo...
cekr ::
Na vrhu je X, malo nižje je pa W. Za ostali seriji ne vem. X ima 100Hz, drugače je pa zelo podoben W. Sam sem z 46W3000 zelo zadovoljen. Prednost je tudi, ker imata seriji W in X vgrajen DVB-T h.264. Kolikor sem informiran, je to trenutno dina ponudba na trgu s sprejemniki, ki delujejo tudi pri nas.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
SasoS ::
X3500 je na vrhu in ima aluminjast okvir, drugače je identičen X3000, ki je 100Hz in BRAVIA Engine Pro. W ima samo BRAVIA Engine (brez Pro) in je brez Motionflow (100Hz). V serija nima 10-bitnega panela (kot imata W in X). D je še FullHD ostali potem niso več.
Zigy ::
Prjatli!
Včer sem slučajno naletu na tale topic ko sem iskal informacije o plazma vs LCD ... pustmo debato, več ali manj mi je jasna. No kakorkoli še pred kratkim sem bil prepričan da rabim LCD, zdaj se pa zelo nagibam k plazmi, predvsem ker bo namenjena gledanju TV-ja in vsake toliko kakšne film. SIcer je v planu en htpc v prihodnosti samo najprej rabim TV.
Gledam tele panasonice, verjetno 42", mogoče 37". Prej sem razmišljal obratno .
Ok vprašanja:
Kako ma lahko PX model 15000:1 kontrast, medtem ko ma FULL HD matrika pr PZ700E komi 5000:1, WTF?
Zakaj je PZ700 dražji od PZ70 s tem da ma slednji 10000:1 kontrast.
Ali se vam ne zdi da bi morala imet plazma vsaj 1366x768 (720p) resolucijo, ne pa 1024x768 ?
Glede na to, da BOM uporabljal htpc in digitalno TV (t2), naj grem na full hd ali ne? Ker če ja, ne vem če ni LCD skoraj boljša rešitev za 37", 40" al pa 42"?
Če LCD sem pa dojel da se pogovarjamo samo še s Sonyji
Hvala in lp
Včer sem slučajno naletu na tale topic ko sem iskal informacije o plazma vs LCD ... pustmo debato, več ali manj mi je jasna. No kakorkoli še pred kratkim sem bil prepričan da rabim LCD, zdaj se pa zelo nagibam k plazmi, predvsem ker bo namenjena gledanju TV-ja in vsake toliko kakšne film. SIcer je v planu en htpc v prihodnosti samo najprej rabim TV.
Gledam tele panasonice, verjetno 42", mogoče 37". Prej sem razmišljal obratno .
Ok vprašanja:
Kako ma lahko PX model 15000:1 kontrast, medtem ko ma FULL HD matrika pr PZ700E komi 5000:1, WTF?
Ali se vam ne zdi da bi morala imet plazma vsaj 1366x768 (720p) resolucijo, ne pa 1024x768 ?
Glede na to, da BOM uporabljal htpc in digitalno TV (t2), naj grem na full hd ali ne? Ker če ja, ne vem če ni LCD skoraj boljša rešitev za 37", 40" al pa 42"?
Če LCD sem pa dojel da se pogovarjamo samo še s Sonyji
Hvala in lp
Zigy
Vse je v glavi!!!
Vse je v glavi!!!
Kato ::
Ne se preveč ozirat na kontrast , to so večinoma buče. Sicer je pa PX najnovejši model in so verjetno pri Panasonicu malo dvignili te številke, češ mora biti boljši od prejšnega. Lansko leto je imela PX serija 10000:1 kontrast, pa po testih sodeč ni razlike med letošnjo in lansko PX serijo. Glavne razlike so v tem ,da ima 1 HDMI več, 100Hz (mislim ,da tole nič ne pomaga), pa zelo lepo prebavi 1080p/24 (slika ne "cuka" več).
Ta dva sta praktično ista, vsaj isti panel imata. PZ700 ima malenkost boljšo sliko , ker ima vgrajeno še neko Panasonicovo tehnologijo za zmanjševanje šuma ima pa še en HDMI več (toda ta mislim ,da je spredaj), tako ,da je PZ70 veliko boljši nakup. Estetsko so pa tudi neke razlike , PZ70 ima zvočnike ob strani in je saj meni veliko lepši.
Vsaj mene je to vedno motilo, nekako je logično več pikslov imaš bolj bo slika ostra. Samo imajo plazme določene prednosti ,ki to odtehta bolj naravne barve in praviloma manj šuma. Sicer je za odstranjevanje tega najpomebnejši čip ,ki ga imajo vgrajenega.
To je pa predvsem odvisno od tega iz kakšne razdalje boš gledal
Razdalja je od 1.5m-3.5m. Mene mal moti ta slaba resolucija. Sem bil prepričan, da če kupuješ za daljši čas se splača dat mal zraven pa vzameš dobro zadevo in full hd mi je bil edina opcija. Kaj pa če bom tamalmu kupil PS3 ? Tukaj se bo skoraj sigurno izkazala boljša resolucija in pri htpc tud, media center itd.
Ne rabim morda full hd ampak 720p bi pa že moral bit. Mal sem skeptičen do nakupa karkoli z manjšo resolucijo ...
K rajš dam kakšen euro več pa da mam zadevo zrihtano k da neki ful šparam pol sem pa čist nezadovoljen ...
Ne rabim morda full hd ampak 720p bi pa že moral bit. Mal sem skeptičen do nakupa karkoli z manjšo resolucijo ...
K rajš dam kakšen euro več pa da mam zadevo zrihtano k da neki ful šparam pol sem pa čist nezadovoljen ...
Zigy
Vse je v glavi!!!
Vse je v glavi!!!
SasoS ::
Horizontalna resolucija se dosti manj porajta kot vertikalna. Poleg tega ne 1024 ne 1368 nista dobri izbiri saj v vsakem primeru pride do scalinga.
Calligulla ::
OK, v rangu tam okoli 1100 do 1200 Eurov se dobi recimo:
Philips 42pfl7782
Panasonic th-42PZ70E
TOSHIBA 42X3000P
Kateri je najboljsa izbira in zakaj oz je se kaj boljsega za nekako ta denar?
Ce ja, kaj in kje?
Philips 42pfl7782
Panasonic th-42PZ70E
TOSHIBA 42X3000P
Kateri je najboljsa izbira in zakaj oz je se kaj boljsega za nekako ta denar?
Ce ja, kaj in kje?
Trenutno nova, 11- serija Panasonic panelov je skoraj na nivoju Pioneerja, in to za 40% nižjo ceno. Tako dobiš za 1.000€ PANASONIC TH-42PX80. Boljšega za ta denar ne dobiš ... Najcenejši je pri Mediamarket.si za 1000€ nato pa PCGiga za 1.033€. V ostalih trgovinah, Harvey Norman, BigBang od 1.199€ naprej ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
ivek8 ::
Pozdravljeni,
prebral sem okoli 20 strani tega threada, vendar nisem dobil odgovora, po drugi strani pa so odgovori izpred pol leta verjetno ze zastareli...
Vprasanje pa je klasicno (upam da dobim kaksen odgovor sploh) :P
Kaj kupiti?
Zelim LCD 32" ali 37", cena do 1000€.
Kaj je best buy? Jutri grem v celovec, in morda bi tam vzel kaj ce bi kdo hitro kaj pametnega predlagal...
hvala in lep podzdrav!
prebral sem okoli 20 strani tega threada, vendar nisem dobil odgovora, po drugi strani pa so odgovori izpred pol leta verjetno ze zastareli...
Vprasanje pa je klasicno (upam da dobim kaksen odgovor sploh) :P
Kaj kupiti?
Zelim LCD 32" ali 37", cena do 1000€.
Kaj je best buy? Jutri grem v celovec, in morda bi tam vzel kaj ce bi kdo hitro kaj pametnega predlagal...
hvala in lep podzdrav!
Calligulla ::
Thomson,
Panasonic, ki ga omenjas je HD ready in ne 1080P.
Tisti, ki sem jih anstel so cca 100 eurov drazji in 080P.
Panasonic, ki ga omenjas je HD ready in ne 1080P.
Tisti, ki sem jih anstel so cca 100 eurov drazji in 080P.
dexterboy ::
ahoj!
tudi ajz sem prebral par ducat strani, ampak... fse lepo in prav, le da bi jaz že enkrat videl to SED tehnologijo na prodajnih policah in da zasluženo upokojim moje katodnike
Mogoče iz vsega ne bo nič, ampak če koga kaj več zanima, podajam tu povezavo. Z vsem srcem upam, da to tehnologijo ne bojo pospravili v predale, češ, kao se finančno ne splača...
Osebno bi se pa v vsakem primeru odločil za plazmo, ne glede na ostale kritike.
tudi ajz sem prebral par ducat strani, ampak... fse lepo in prav, le da bi jaz že enkrat videl to SED tehnologijo na prodajnih policah in da zasluženo upokojim moje katodnike
Mogoče iz vsega ne bo nič, ampak če koga kaj več zanima, podajam tu povezavo. Z vsem srcem upam, da to tehnologijo ne bojo pospravili v predale, češ, kao se finančno ne splača...
Osebno bi se pa v vsakem primeru odločil za plazmo, ne glede na ostale kritike.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Ne vem če ste kje že tele strani pregledal ampak evo link Panasonic plasme kjer so praktično vsi modeli, pa nekaj ostalih znamk, primerjava med LCD in plasmo, pa oled, pa LCDji ... svašta. No, meni in verjetno še komu zelo uporabna stran.
Kar sem pa hotel vprašat je pa vaše mnenje. Prihajajo novi modeli plasm od Panasonica (Mediamarket še nima) z oznakami PZ80U ipd. Bistvo je do so 1080p in dobri kontrasti (poglej si na zgornjem linku), men so se pocedile sline, ker mislim da je to, to. Najboljš po belem kruhu !
Vprašanje je, ali naj čakam? Me zanima koliko časa bo predenj pridejo novi modeli do nas? Načeloma se da direkt na Panasonic sajtu jih naročit sam tok divji pa nism ... no, al pa .
A ti bi? Čaku? Kupu? Kupu kej druzga?
LP
Kar sem pa hotel vprašat je pa vaše mnenje. Prihajajo novi modeli plasm od Panasonica (Mediamarket še nima) z oznakami PZ80U ipd. Bistvo je do so 1080p in dobri kontrasti (poglej si na zgornjem linku), men so se pocedile sline, ker mislim da je to, to. Najboljš po belem kruhu !
Vprašanje je, ali naj čakam? Me zanima koliko časa bo predenj pridejo novi modeli do nas? Načeloma se da direkt na Panasonic sajtu jih naročit sam tok divji pa nism ... no, al pa .
A ti bi? Čaku? Kupu? Kupu kej druzga?
LP
Zigy
Vse je v glavi!!!
Vse je v glavi!!!
bozicek ::
Kaj pa pravite na nov model LG plasme (PG6000)? Mislil sem vzeti Panasonic PX80U, pa sedaj tole vidim
moj-tv
LG site
Ceprav sedaj ko gledam tole Zigiyev Panasonic PZ80U...pa se kostal bo po moje tu nekje (1200€, ce ga rinejo po 1400-1500$)
moj-tv
LG site
Ceprav sedaj ko gledam tole Zigiyev Panasonic PZ80U...pa se kostal bo po moje tu nekje (1200€, ce ga rinejo po 1400-1500$)
Darila letos samo za poredne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bozicek ()
Torej, 32 ali 37inčev za gledanje predvsem preko kabla (dnevnik, šport itd...)
Cena do 1000€
kaj je best buy?
Cena do 1000€
kaj je best buy?
Calligulla: Nisi nikjer napisal da mora bit 1080p, sicer pa pride, oz. je v tujini že dobalvjiv Panasonic TH-42PZ80, za nekje potem malo boljši model PZ85, še boljši model PZ800 in top of the top PZ850. Slednja dva še nista dobavljiva, bosta nekje do maja, sicer pa so vsi 1080p. Best buy od naštetih je PZ80, ki nudi skoraj enake stvari za najnižjo ceno mislim da je trenutno cena okrog 1400€, ampak bo v nekaj tednih padla na kakšnih 1200€ ali manj ...
Kaj pa tale Philips... http://www.mimovrste.com/artikel/135008...
je zadeva boljša od Samsunga LE37M87BD ?
hvala in lp.
i.
je zadeva boljša od Samsunga LE37M87BD ?
hvala in lp.
i.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ivek8 ()
Odvisno na kakšni višini sediš in koliko si oddaljen ...
BigFoot ::
Ja jaz imam svojo 46" Bravio 76cm od tal (se pravi polica na kateri stoji TV je 76cm od tal) in je čisto super. Če bi pa polico postavljal na novo bi jo pa spustil na ene 60cm od tal.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
hamurabi ::
Ivek, si pa zelo dvignil proračun. Za takšno ceno vsekakor poglej še po kakšnem Sony-u. V kolikor pa je 37" tvoj maksimum, potem z nakupom Samsunga ne boš nič zgrešil. Ti pa svetujem da posežeš po malo večji diagonali (40"). Verjemi mi, ne bo ti žal.
Yamaha ::
Ivek, glej 32 ali pa 37, odvisno, koliko si oddaljen od TV-ja. Pozabi Samsunga, poglej Philipsa. V kolikor želiš šparati še LG-ja. Mislim, da je trenutno Philip Best buy...
Simč ::
Danes končno dobil plazmo.Navsezadnje sem se odločil za 37" plazmo Panasonic PX80E pri MM.Gledam T2 signal.Slika je res odlična, razen na nekateih programih ki imajo slab signal.Nastavitev še nisem spreminjal, zato me zanima če ima kdo že izkušnje s tem modelom in jih je že kaj spreminjal. Prosim za nasvete in priporočila o tem. DVd-jev še nisem sprobal.Hvala in LP
Ginginova ::
Jaz sem tudi sveže pečeni lastnik Panasonica TX-37PX80 kupljenega pri MM. Imam pa en problem: Vgrajeni tuner mi zazna samo 3 TV programe, moral bi jih pa 9. Star TV na istem koaksu še vedno lovi 9, ta novi Panasonic pa ne jebe 5% in lovi samo 3, ostale pa kot da ignorira ali pa ima filter not. Reč je nastavljena na Nemčijo.
Še dobro, da mi je T-2 že dostavil HDTV STB. Vendar bi jaz rad imel bekap vsaj tisto nekaj analognih TV kanalov, ko T-2ju spet presekajo optiko, kot se rado dogaja.
Ima tale Panasonic kak skrit meni, kjer se ga da prepričat, da naj lovi vse možne frekvence, ki jih premore? Al je moj preprosto "zjeban"? Ker ni nobene logike, 3 kanale, ki jih lovi so TV Koper in Slovenija 2 iz Nanosa ter RTL z Učke, ostalo pa se mu jebe in ne vidim v čem je keč.
Ogo
Še dobro, da mi je T-2 že dostavil HDTV STB. Vendar bi jaz rad imel bekap vsaj tisto nekaj analognih TV kanalov, ko T-2ju spet presekajo optiko, kot se rado dogaja.
Ima tale Panasonic kak skrit meni, kjer se ga da prepričat, da naj lovi vse možne frekvence, ki jih premore? Al je moj preprosto "zjeban"? Ker ni nobene logike, 3 kanale, ki jih lovi so TV Koper in Slovenija 2 iz Nanosa ter RTL z Učke, ostalo pa se mu jebe in ne vidim v čem je keč.
Ogo
Evo, prišel model, ki sem ga čakal. Sam še dnar rabim , upam da v roku 1 mesca tole zrihtam.
Panasonic 42PZ85E
Vzel bi pa PZ85E samo zaradi vga konektorja, kdor ga ne rabi bo 80-ka več kot odlična. Aja, razlika je še v kontrastu 20k:30k - kar pomoje je že v vsakem primeru dovolj.
Če je pa kdo že lastnik katerga od teh modelov, se pa priporočam za informacije iz prve roke.
LP
Z
Panasonic 42PZ85E
Vzel bi pa PZ85E samo zaradi vga konektorja, kdor ga ne rabi bo 80-ka več kot odlična. Aja, razlika je še v kontrastu 20k:30k - kar pomoje je že v vsakem primeru dovolj.
Če je pa kdo že lastnik katerga od teh modelov, se pa priporočam za informacije iz prve roke.
LP
Z
Zigy
Vse je v glavi!!!
Vse je v glavi!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zigy ()
LoneWolf ::
Ogo: Najbrz imas STB ze priklopljen na plazmo? Odklopi zadaj vse konektorje razen antene in napajanja, in daj plazmi se enkrat za poiskat programe. Tuner bo zelo verjetno cudezno nasel vse - glej moj post dve ali tri strani nazaj.
LoneWolf, hvala za informacije. Bom napravil reset na tovarniške nastavitve, iztaknil vse pritikline razen antenskega in štrom kabla ter ponovno probal.
Ogo
Ogo
Evo, LoneWolf, tvoj recept sproban še v praksi. TV je sedaj ulovil vseh 9 analognih TV signalov ter še 4 hrvaške DVB-T (iz oddajnika na Učki).
Bemu Panasonic in njihove bedaste hrošče.
Ogo
Bemu Panasonic in njihove bedaste hrošče.
Ogo
kinche ::
Odločam se za nakup med PANASONIC TH-42PX80E HD ready in PANASONIC TH-42PZ85E Full HD. Katerega priporočate za t2, DVD, divx in čez nekaj časa PSP3? Moti me, da ima TH-42PZ85E precej visoko porabo (385W). LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kinche ()
Glede na našteto sploh nimaš kaj razmišljat. TH-42PX80! T2-DVD-Divx signal bo na TH-42PZ85 izgledal bistveno slabše kot na PX80.
PS3 slika je sicer na PZ85 verjetno malo boljša, sicer pa je večina iger če se prav spomnem še vedno 720p, poleg tega pa če si na razdalji 3m ali več tudi na PS3 večje razlike ne bo opazit med 720p/1080p ...
PS3 slika je sicer na PZ85 verjetno malo boljša, sicer pa je večina iger če se prav spomnem še vedno 720p, poleg tega pa če si na razdalji 3m ali več tudi na PS3 večje razlike ne bo opazit med 720p/1080p ...
b0le ::
xjure ::
Mene pa zanima kaksne imate kaj izkusnje s Philispovim 42pfl7662 modelom oz. Samsung LE-40M86 B modelom.. Izbiram v bistvu med tema modeloma.. Mogoce predlaga kdo kaj boljsega - kupujem namrec Full HD televizor max. 42" tja do 1300 € . Posegel bi po kaksnem Panasonicu, a kaj ko so cene slovenskih trgovcev tako visoke (z izjemo PC Giga, a ne dopusca moznosti nakupa na obroke). Ja, pomembno mi je, da je mozen nakup na obroke, kar pomeni izkljucitev Mediamarketa in pa seveda PC Giga (ki sta po cenah najnizja). PLZ HELP!!
roCkY ::
Mislim, da je trenutno pametno počakat z nakupom kak mesec ali dva. Prihajajo nove serije, ki bodo verjetno tudi nekoliko premešale potencialni izbor posameznika. Cene straih serij že padajo. Najave cen novih modelov v tujini so atraktivne glede na lanske...
Jack Odpirac ::
Pozdravljeni
Imam en problem; zanima me najbolša kombinacije cene/kvalitete LCD televizije do nekje 500-600€ Televizija ni prvotno namenjena nam ampak sosedom, tako da ni treba da je nevemkakšna diagonala. Je pa potrebno da ima 720p smile.gif
Hvala
Imam en problem; zanima me najbolša kombinacije cene/kvalitete LCD televizije do nekje 500-600€ Televizija ni prvotno namenjena nam ampak sosedom, tako da ni treba da je nevemkakšna diagonala. Je pa potrebno da ima 720p smile.gif
Hvala
Keyser Soze ::
Hvala enako.
Imam isto situacijo. Le da rabi sestra en "mali televizor" za občasno gledanje poročil na siol TV. Skratka nobenih filmov, HD vsebin oz. ostalih namenov, ki zahtevajo dober TV. Na kratko, išče se 82cm flat tv za nadomestek za 52(??) cm katodnik, kateremu ne dela scart vmesnik.
Imam isto situacijo. Le da rabi sestra en "mali televizor" za občasno gledanje poročil na siol TV. Skratka nobenih filmov, HD vsebin oz. ostalih namenov, ki zahtevajo dober TV. Na kratko, išče se 82cm flat tv za nadomestek za 52(??) cm katodnik, kateremu ne dela scart vmesnik.
OM, F, G!
Jack Odpirac ::
Pozdravljeni
Hvala
Anyone?
Se mi zdi da sta enaka, le da je PV80 za naš trg, PX80 pa za nemški ...
(kar posledično pomeni da je PX80 kvalitetnejši)
(kar posledično pomeni da je PX80 kvalitetnejši)