» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
43 / 154
»»

urosbe ::

Samsung 42" imas gor v akciji za 599 EUR. Ce pa zelis najnovejso tehnologijo, pa pocakaj na sredino marca, ko pridejo ven Panasonic TH-42PX80 (PCGiga jih ima po 1050 EUR).

tropinovec ::

PcGiga pravi, da jih ima na zalogi:

PcGiga

Tudi sam si bom omislil tole zadevo! :D

Zgodovina sprememb…

NightHawk ::

meni je pa tale vsec, malo drag ampak.....mnenja? :)

klik

Tr0n ::

Z bravijo ne mores zgresit. Ce mas gnar, go for it.

Valentin ::

Ali Philips ima plasmo full HD velikosti 50' ? Na internetu je ne najdem...

urosbe ::

Ravnokar priklopili prvo TV in smo vsi navdušeni :) Po 5 minutah gledanja sem se spomnil na nastavitve, ki sem jih objavil, ki naj bi veljale za najbolj optimalne in res... originalne nastavitve so imele preveč Brightnessa in preveliko nasičenost barv. Sedaj z novimi-objavljenimi nastavitvami je slika fenomenalna. Je pa TV priključen na T-2 IP TV. Gledamo jo iz razdalje 5m.

levaky ::

LP! Imam podoben problem kot že veliko pred menoj. Kupujem nov LCD in se odločam med dvema modeloma: TOSHIBA 42X3000P SONY 40S3000 BRAVIA TV bom gledal iz razdalje nekje med 3,5m in 4m. 90% bojo filmi iz PCja, 10% IPTV. Toshiba je FULL HD(1080p ima sicer samo preko kompnentnega vhoda), ampak glede na razdaljo iz katere bom gledal, se mi po prebrani literaturi zdi, da ne bo razlike med 720p in 1080p, tako da tisti kvazi full HD ne igra tako velike vloge. Kako se obneseta po drugih lastnostih? Slika? Toshibo ima bratranec in mi je TV všečen, Sony-a pa nisem še nikjer videl. Kako je s kontrastom in barvo pri obeh? Cena obeh je 1000€, ima pa toshiba 2 inča več:) Hvala lepa za vse nasvete, Matej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: levaky ()

levaky ::

Se oproščam, ker je zgoraj vse v eni vrstici. Napisano je praviln, ampak stran ne pokaže:)

Greg_007 ::

Flori:
Spraševal si za TH42PX730E. Takrat ga nisem vzel. Imam pa že dva meseca TH42PZ70E (Mediamarket cena 1.400€) Full HD.
Do sedaj kakšnih vtisov še niti nisem pošiljal. Torej:
Nad televizorjem sem pravzaprav navdušen. Za gledanje z razdalje 2,5 - 3 m je za moj okus ravno prav velik.
Antirefleksni premaz opravlja svoje delo odlično - imam ga poleg dveh vrat 140 x 200.
Slika SAT programov je odlična - seveda se je bilo potrebno malo poigrati z nastavitvami.
DVD (že navaden da odlično sliko). Ko ga upscalamo na 720p je super že z dveh metrov in pol. Ko pa signal vržem na 1080p in izključim Overscan, je pa sploh bomba. Full HD playerja še ne mislim kupovat, dokler se trg malo ne umiri (Toshiba je zavrgla svoj HD DVD format)!
Glede raztegovanja slike:
Imam naštimano na auto. Na sredini je slika malenkostno raztegnjena, proti obema robovoma pa vedno bolj. Najbolj je to vidno ob kakšnih pasicah - tekočih tekstih.
Glede porabe elektrike naj te ne skrbi preveč, če ne boš gledal programa s HTPC. V tem primeru pa obe mašine kar pokurita kakšnih pol kilowata ali več...
LP

fiori ::

Greg_007:
Hvala za odgovor. Še posebej za "delovanje" AVTO formata. Če pri Panasonicu deluje, kot si opisal, mi je to kar všeč. Sicer pa mislim, da pri vseh znamkah deluje tako. V BB sem vprašal prodajalca, pa je rekel, da je tako le pri Pionerju in ne vem še kateri znamki. Na Panasonicu je imel nastavljen nek drug format, da so bile face tudi na sredini ekrana raztegnjene. Daljinca pa ni bilo za dobit, da bi lahko sam preveril vse formte.
Glede nakupa TH42PX730E pa sem se malo ohladil. Sedaj berem da je aktualen model 2008 TH42PX80. Žal ga še nihče nima, da bi poročal o vtisih. Sicer pa je pomlad pred vrati in obilica novih modelov raznih znamk tudi. Nesmiselno bi bilo hiteti z nakupom, saj mi Philips CRT 36 col še lepo služi.
Veseli me, da si zadovoljen s svojim TH42PZ70E FHD. Zgleda da je Panasonic plazma res zakon. Celo zastopnik za Pioneerja mi je rekel, če že ne kupite KURO-ta (ki je precenjeno drag) pa ostane samo še Panasonic.

LP fiori

Ja, mislim da so Panasonicove plazme kar v špici, takoj za Pioneerjevo Kuro serijo.
Sam sem najbolj kolebal med plazmo in LCD zaradi morebitne večje porabe elektrike. Sem pa prišel do tega, da je poraba plazme in LCD-ja enake velikosti le malenkostno višja, če ne skoraj enaka. Stvar je v tem, da ima LCD praktično konstantno porabo zaradi osvetlitve panela, medtem ko pri plazmi poraba varira - odvisna je od slike, oziroma od količine toka za žarenje fosforja v posameznem pikslu.
Novi Panasonicov panel G11 je v tej smeri še bolj dodelan, saj premore še t.i. eko način delovanja.
Ob vsem tem je mogoče pametno misliti na naslednje - zgolj moje osebno razmišljanje: Ker sem si omislil Panasonicovo plazmo, si bom najverjetneje omislil še njihov Blu-ray predvajalnik DMP-BD30EG-K recimo, tako da bom lahko uporabljal VIERA link - isti daljinec za upravljanje več komponent.
Drži pa, da ko bom dal Technicsov receiver v zaslužen pokoj, bi moral potem kupiti npr. SA-XR59EG-S ali kaj podobnega, kar ima (spet) VIERA link.
To puljenje las (kar jih še premorem), me pa še čaka.....

katerega od teh dveh bi izbrali? še 2 dni imam da se odločim in nekako favoriziram LCD :)....po tem, kar sem do sedaj prebral se mi zdi, da sta to najbolj optimalni izbiri

panasonic
sony

Moje skromno mnenje:
V primeru, če bo zadeva v precejšnji meri namenjena še igranju konzolnih iger, brskanja po spletu, prikazovanja slike PC, potem Sony,
v vseh ostalih primerih pa Panasonic.

trenutno bo za gledanje dvdjev, divxov in predvsem običajne antenske televizije in satelitske - kaj kmalu pa pride siol TV. konzole me ne zanimajo, mogoce me pa zanima laufanje filmov preko PCja - lahko obrazlozis, zakaj je v tem primeru boljsi LCD?

Če bi želel veliko igrati konzolne igre ali PC igre, katere imajo del slike statičen (Meniji ipd.), potem bi se lahko pojavil t.i. image retention, kateri se pri plazmah lahko pojavi (obris statične slike - svetlejše polje je lahko vidno še po preklopu na drug program ali stran), pa še to po recimo dveh ali treh urah.
Vendar je ob namenu, kateri je opisan vsaka skrb odveč. Jaz sem se recimo spraševal, kaj bo, ko bom gledal iz DVD-ja sliko v pravem kinotečnem formatu, kjer se tudi pri formatu 16:9 pojavi črn rob zgoraj in spodaj - pa problemov kljub ogledu dveh filmov zaporedno ni.
Če se slika (film) prikazuje iz računalnika se recimo v BS Playerju da nastaviti sliko na anamorphic (me bo že kdo popravil, če je narobe) pa se tudi tem črnim pasovom lahko izogneš....
TH42PV80 (TH42PX80) imajo baje v Harvey Norman, pa si zadevo pojdi pogledat....

UrosPicard ::

Zivjo, se posipam s pepelom ce odpiram temo v napacni rubriki, ampak se je tukaj notri nekaj zelo podobnega ze vrtelo, ampak ne tocno to... V glavnem, imam novi Sony 40w3000, ki seveda podpira MPEG4, prikljucen pa sem na analogno kabelsko (digitalnih signalov ni). Kar me zelo zanima (in verjetno se marsikoga) je, ce se da skupaj skombinirat analogno kabelsko + sprejem "zracnega" MPEG4, kjer ze oddaja SLO1, SLO2 itd. Sem bil kar malo razocaran ker ima TV samo en antenski vhod :( Edina varianta, ki pa mi ni vsec, je da bi preko npr. VCR-a, gledal kabelsko, potem pa na TV antenski vhod probal poiskati digitalne TV programe... Obstaja moznosti kaksnega antenskega razdelilca, ki bi to zdruzil? Hvala :)

Simč ::

Pozdravljeni.Mene zanima tale nova Panasonic plazma TH-42PX80.Zanima me ali je pri Mediamarketu na prodaj enak model, kljub temu da je na koncu še oznaka ( E ) TH-42PX80E ( cena:1.000 EUR )? Ali ima ta plazma slovenski MENU in ali ve kdo kako se kaj obnese pri predvajanju HD vsebin na HD predvajalnikih, če prihaja do zatikanj slike? Hvala in LP:\

tonimona ::

@UrosPicard

Če ni skrivnost, kje si ga nabavil (40W3000)? V MM ga nimajo, v BB pa je kar zasoljen.

K_PAX ::

HELLO lastniki Sonyev. Odkar je kolega priklopil digitalno satelitsko na sonyev 40V3000 ima na panelu stalni prikaz uhoda (hdmi, AV.....). Ali mogoče kdo ve kako se to izklopi, če se sploh da, kajti šel sem po nastavitvah in nič takega.
Zahvalil bi sed vam za odgovore.
tnx

Hmm, z info gumpov na daljincu vklapljas in izklapljas tole. :)

roCkY ::

Če prav zasropim gre za prikaz podatkov aktivnega vhoda.
Skrajno gornja leva tipka vklaplja in izklaplja. Če je daljinc kaj drugačen poišči tipko z "?".

hvala obema za odg., mu bom še1x povedal, vendar mislim da je že vse te gumbe nadaljincu sprobal

Leks ::

Mene pa zanima kje in kateri stenski nosilec naj nabavim za SONY KDL 40S3000 ?? Hvala za vsa priporočila.
Rad bi takšnega da se da TV sukati v vse smeri.

Hvala

Ponovno prosim za odgovor na vprašanje ki je zastavljeno malo višje na tej strani glede nove PANASONIC plazme.Torej ali gre za enak model? Če gre za enak model jo nameravam kupiti pri MM. Hvala za informacije že vnaprej.LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Simč ()

cekr ::

@K_PAX

Če je satelitski sprejemnik prižgan potem se ob vklopu TV takoj preklopi na ta signal. Je pa to možno izklopit v nastavitvah od TV-ja. Verjetno pa ima možnost nastavitve avtomatskega vklopa tudi satelitski sprejemnik.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

rikta33 ::

hallo maheri za televizije!
prosim za sugestije in predloge...tv prek T2, gledanje divx-ov, dvd-ev, razdalja 2,8m, 37" ali 42", kater' model kupiti?...budget do 1000€.
Vnaprej hvala in lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rikta33 ()

Po mojem tisto Plazmo ki jo tudi jaz kupujem že navedeno zgoraj.Gledam isto T2,Divx,DvD.Definitivno pa predlagam Plazmo. Po moje je ta najboljši izbor, če ne rabiš Full HD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Simč ()

rikta33 ::

a ja! sem opazil, da vsi na forumu hvalijo tega Panasonica..., je res dober ta model plazme? kaj pa kaj LCD-ji...je kaksen model, ki bi bil primeren na moje ne tako velike zahteve ali enostavno tole zadevco kupim?
Hvala

LoneWolf ::

Panasonicovo plazmo TH-42PX80E imam zdaj slab teden dni (kupljena pri Mediamarketu). Kar se trgovine tice fer odnos, vse je teklo kot smo se zmenili, dva dneva od narocila do prevzema. Plazma je zame super, kvaliteta slike SD signala me je prijetno presentila, o HD virih pa ne bi izgubljal besed, slika je krasna. Kaksne razlike med TH-42PV80 in TH-42PX80E ne poznam, niti je nisem opazil ob fizicni primerjavi (Harvey Norman ima TH-42PV80) - specifikacije mi zgledajo identicne, videz in prikljucki tudi. TH-42PX80E ima tudi slovenski menu (Mediamarket dobavlja iz Nemcije).
Sem pa pri tej plazmi opazil eno samo slabo tocko, ki jo stejem kot "bug". Ce imam preko kateregakoli HDMI prikljucka prikljucen PC (DVI->HDMI) ko prizgem plazmo, potem se analognemu tunerju malo strga. Od 40 kanalov jih mogoce dela 5 v dolocenem kanalnem obmocju kabelske, ostalih ne zna stunat. Ce so HDMI vhodi prosti, ko prizgem plazmo, ali ce priklopim DVI-HDMI habel ko je plazma ze prizgana, potem vse dela OK. Kaksnih drugih kombinacij nimam moznosti preiskusat.

UrosPicard:
Koliko je meni znano - pogovarjal sem se z mojstri z Oddajniki in zveze se DVB lovi z isto logaritemsko anteno kot običajen signal. Vse skupaj tudi teče po istem koaksialcu.Dobro pa si je nabaviti kakšno "jagi" anteno, da zadeva ni občutljiva na vremenske vplive.Če imaš vgrajen MPEG4 dekoder, in ustrezno anteno, ter si na pokritem območju, potem prestavi TV na digitalni tuner, vključi iskanje, pa bi zadeva morala sama najti (kanal 23 ali 24 - nisem siguren). Tako so mi rekli.
Moja plazma Panasonic ima digitalni tuner MPEG2 in profil za MPEG4. Dobiti moram kartico, katera se namesti v CI režo, prenese software v TV, pa bi vse skupaj moralo delati - hipotetično.
Se je kdo s tem že kaj ukvarjal (malo sem off topic:D ) ???

Tomson ::

Mogoče kdo ve, bo pri Panasonicu modelu TH-42PX80E sledil kakšen model v smislu TH42PX730E, ki je imel dodatno še antirefleksni premaz, boljši zvok (31W), PIP/PAP/PAT ... ?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

LoneWolf hvala za tvoj odgovor glede Panasonic plazme.Zanima me le še to ali gledaš HD vsebine preko predvajalnika HD ali imaš mogoče T2 ? Sam imam namreč T2.Hvala in LP:)

LoneWolf ::

HD vsebine plazma dobi iz PCja na HDMI vhod, TV signal je navadna SD kabelska. Pri T2 imam samo internet, televizije ne.

Hi,
me zanima HD vsebine iz PC-ja. Namreč sem pobral z qtorrenta film Blood.Diamond.2006.1080p.HDDVD.x264-DEFiNiTE. Zdej to je vse v WinRaR arhivu. Ali moram vse to odzipat oz. extrakt, da bi si lahko ogledal ta film.
LP

SasoS ::

Odvisno, ali si kupil TV s podporo za rar? Drugače ne bo nič...

ElviS ::

@K_PAX: Ekstrahiraj in dobil boš najverjetneje .mkv datoteko. Za predvajanje rabiš:
- Haali media splitter
- ffdshow (oz. CoreAVC, če maš slabši rač.)
i'm still in the building...

Surfar ::

Elvis, imam isti TV kot ti. Zanima me če preko računalnika prikazuje 1360*768 resolucijo ali samo 1024*768. Namreč nimam še kabla DVI->HDMI pa ne vem.

Saj nekaj filmov že imam z končnico .mkw (z emule)in mi lepo špilajo na tv z bs playerjem(cccp), le ta z qtorenta je v RaRu in mi ga kot kaže noče extrahirat. A je to zanič error file, al ga potrebno še drugače odpret.
hvala še 1x za odgovore
LP

SepoX ::

Mislim, da tvoj problem ne spada sem.

Zanima me še to, kako je kaj z dobavo plazme po hitri pošti.Ali ima kdo izkušnje s tem (varnost).Cena je nekje 15 Eur, rok dobave pa 2 dni.Imam namreč manjši avto tako da ne bi šla not, pa še od Ljubljane sem kar precej oddaljen.Zato sem se odločil za to varjanto.LP

ElviS ::

@K_PAX: Možni sta obe ločljivosti, najboljša kvaliteta je na 1024.
i'm still in the building...

ales44 ::

Glede na debate pred meseci...sem se končno odločil.
Evo bebice Panasonic TH42PV80...:D

Hvala vsem forumašem za vaša mnenja.

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: STASI ()

In kakšna je slika, sploh SD signal, glede na superiorno bivšo TV? :D

S kakšne razdalje gledaš in kateri je TV ponudnik ?

ales44 ::

Trenutno je preko Amino vmesnika (Scart) priključena samo T2.
Gledam od 2,5 do 3 m in glede na prejšnji superiorni TV, se na 107 cm zelo hitro privadiš.
Slika je fenomenalna, se pa sicer zgodi kakšno kockanje, za kar je bolj kriva moja stara povezava do tel. omarice kot pa TV.

Imam tudi kabelsko od UPC Telemacha (še ni priklopljena, ker je kabel v steni in čaka električarja, da opravi končno inštalacijo).
Sicer imam do bajte optiko od Siola ampak ne vem kdaj jo bodo priklopili.

Na superiornem CRT-ju je bila slika kabelske TV preko antenskega kabla precej boljša od T2 IPTV (priklopljenega preko Scarta).
Še sporočim če bo kakšna razlika pri plazmi. Pričakujem pa da bo slika še boljša.

Nisem pa tudi še sprobal DVD playerja. Sporočim drug teden.

V velikih štacunah "najboljšega soseda" od danes LG 42 PC52 plasma z 1-letno garancijo za 734 EUR (z M.Piko)

cya
k2b
...obsolete...

Kibby ::

Ehm, mi lahko kdo pojasni razliko med LG 32LC55 in 32LC56 modelom?
Tukaj vidim par razlik, ampak preko spleta je bolj tko primerjat... v praksi pa bom tezko najdo v stacuni tv zravn tvja da bi v zivo primerjal... ce ima kdo kake izkusnje please help :D
KLIK

Ufff... kaj bo to sedaj pomenilo, če bo Pioneer zaslone kupoval od Matsushita Electric Industrial (se pravi Panasonica), da Pioneer več ne bo razred zase, no more KURO al kako? Potemtakem bodo Panasonic/Pioneer plasme postale enakovredne ...
««
43 / 154
»»