» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
42 / 154
»»

lolek84 ::

Kaj pa pravite na ta tv: 42PFL5322/10 LCD TV Philips KLIKNI ME NEŽNO
Ima kdo izkušnje z njim. Kaki + in kaki - v zvezi s tem televizorjem

urosbe ::

Zanima me, kakšno je vaše mnenje o Philips 42PF7320, ki ga imajo v Harvey Normal za 899 EUR (znižano iz 1.290 EUR)?

Nekaj glavnih specifikacij:
- plazma TV sprejemnik 107cm 16:9
- Pixel Plus tehnologija
- 852x480
- 13000:1, svetilnost 1500cd/m2
..

V 99% se bo na njej gledalo T-2 IP TV. Je to ugoden/pameten nakup ali gledati kaj drugega?

Hvala že vnaprej za nasvet in odgovor!

delfinus ::

Urosbe, pozor, to niti HD ready ni. Sicer ce bos gledal samo TV signal potem bo ok, sicer pa za to ceno dobis pri Media Marketu (LJ,KP) kaj boljsega.

To vem, tudi sam bi raje izbral HD Ready ali celo FullHD, ampak 42" velikost HDReady se pričnejo s cca 1200 EUR, FullHD te velikosti pa vsaj 500 EUR dražje. Bi bila plazma iz Mediamarkta v Avstriji boljša izbira (Samsung PS42C62 za 599 EUR)? Ali pa celo počakati na Panasonic TH-42PX80 za 1050 EUR (150 EUR dražje, vendar čisto novi model)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urosbe ()

MediamarKET (LJ, KP) ni enako MediamarKT (AUT).

LG 42PC52
Panasonic TH-42PV7F
Panasonic TH-42PV71

Sam bi vzel tretjo, ce bi sedajle kupoval. Vse so pa HD Ready. Harvey ma vedno prenapihnjene cene, to velja za vse artikle, ki jih prodaja. Btw. tist Panasonicov nov model zna bit zelo zanimiv ja. Js bi pocakal. Lp, D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Ne bi bilo v tem primeru (če bi se odločil za tretjo) bolj pametno počakati na letošnji model: Panasonic TH-42PX80, ki ga ima PCGiga za 1050 EUR?

Da vsekakor. lp, D.

tropinovec ::

Sploh ni najmanjšega dvoma, da je treba počakati na Panasonic TH-42PX80, ki ma precej boljše karakteristike od PV71 in to za za približno enako ceno - poglej komentarje nekaj postov nazaj. V SLO bo prišel marca.

8-)

Zgodovina sprememb…

Super, hvala za nasvet. Tudi sam sem enakega mnenja. Se splača počakati na novi model.

Vprašal bi pa še tiste, ki ste šli po Samsunga PS-42C62 v Mediamarket v Seiersberg (599 EUR), kako ste zadovoljni? In ali ta otvoritvena cena še traja in jih imajo še na zalogi?

V akciji pa imajo tudi 50" plazmo Philips 50PFP5532:
V Avstriji: 999 EUR - http://www.mediamarkt.at/?page_id=2251&...
Pri nas: 1529 EUR - http://www.mimovrste.com/artikel/135008...
Tudi ne izgleda tako slab nakup, sploh za tako ugodno ceno?

pajanko ::

Ta Samsungova plazma iz akcije pokaže čisto zadovoljivo sliko. V menujih ma pa polno nastavitev, edino kakšen vhod več bi prišel prav. Ampak za tako ceno čist OK.
Pa ni več v akcije, bila je samo do srede.

Ta Philips pa tudi ne zgleda slabo, čeprav lahko to oceniš še le ko vidiš v živo. Akcija velja pa samo do 23.02.2008.

Aha, torej ta Samsungova je zamujena. Kaj ne traja ta akcija za 50" plazmo za 999 EUR 21.2. - 28.2.?

ElviS ::

Hmm, ta Philipsova plazma se definitivno splača... če bo danes čas, mislim da jo grem pogledat... ne najdem glih nekih ocen na netu... (samo 500EUR je 500EUR :D , pa jo kasneje zamenjam za 42PX80 >:D )

LinaM ::

Sama tudi kupujem Panasonicovo plasmo. Iskala sem po netu in zasledila, da so PX modeli delani za tuje tržišče, kar pomeni, da imajo MPEG2 format, v SLO pa uporabljamo MPEG4 format. Kaj to pomeni? Eden izmed "uradnih" trgovcev Panasonica mi je razložu, da PX modeli v SLO ne delajo. Ali je to res? Problem naj bi bila tudi garancija, saj v SLO pri uradnem serviserju za Panasonica pod garancijo servisirajo samo TV s slovensko in ne evropsko garancijo (beri: za PX model v SLO ne priznajo garancije). Kako je s tem?

Hvala za odgovore!

ElviS: Jo imajo pri nas v kakšni trgovini razstavljeno? Obvezno moraš napisati mnenje, ko jo vidiš, kajti tudi sam resno premišljujem o nakupu...

pajanko ::

Po katalogu sledeč traja samo do 23.02...? Navpični mali tekst na levi strani slike vsaj pravi tako.

Ja kriza, to pomeni do jutri ali vključno še jutri? Bi bil kdo tako dober, da bi preveril, ali jih sploh še imajo (da ni zmajkalo zaloge) - nekdo ki zna nemško seveda :)

urosbe: Meni je kolega poklical; majo še kar nekaj komadov. Danes definitivno letim gor, mislim da bom do 17. nazaj z ali brez nje; poročam v vsakem primeru :D

frajer1 ::

Kaj menite glede cen pred EURO 2008, jaz sem si dal cilj nakup LCD-ja 40"-42" do začetka prvih tekem. Mi je en kolega iz Big banga reku, da praviloma začnejo cca. mesec dni prej z akcijami. saj se pred fuzbalom vedno računa na dobro prodajo.

Do takrat pa bo še očitno CRT zakon.

Kdaj pa sicer pridejo nove serije-2008 LCD-jev od Philipsa, Sonya,...

roCkY ::

Za fuzbal bo CRT zakon, če ti ne bo kdo 1000+ vrstic slike uspel dobavit! Zarad tega kupvat LCD/plazmo za SD signal nima smisla oz. je neumnost.

ElviS: Glej, da obvezno čimprej poročaš... Ker po vsej verjetnosti tudi jaz jutri zjutraj šibam ponjo, saj 50" plazmo za tak denar pa res ni za izpustit :)

stenmark70 ::

mene tudi zanima plazmaPhilips 50PFP5532.berem da ima PIP.samo nima pa VGA vhoda.menda lahko priklopim computer-laptop(žal nima HDMI)preko komponentnega vhoda z kabelom VGA-3 componetni ima kdo kake izkušnjez tem?elvis poroči če jih še imajo,da ne bom hodil še drugič ta teden gor.

Zgodovina sprememb…

Glede na to, da obstaja DVI -> HDMI kabel, konverter VGA -> DVI pa imaš priložen zraven vsake grafične kartice, bi morala ta kombinacija v tvojem primeru brez problema delovati? Torej VGA->DVI->HDMI? Nisem sicer praktičnih izkušenj, ker še nimam HDMI TV-ja, ampak teoretično bi moralo delovati.

Zakaj imam feeling, da nas bo jutri kar nekaj v Gradcu :)

Modri dirkač ::

@urosbe

Ko bi bilo res tako enostavno. Če daš na VGA izhod na grafikulji VGA->DVI adapter dobiš DVI-A signal, kar je pa daleč od DVI-D signala, ki ga rabiš za HDMI.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

iz vga na dvi pa potem na hdmi-to močno dvomim da gre.v mslih sem imel vga na rumeni,rdeči in zeleni činč vhod.uros tudi jaz se počasi ogrevam za 50" philipsa.berem malo forume in folk pravi večinoma ful pozitivne stvari.

no elvis a že priklapljaš?8-O

Torej kot sem rekel, pravkar prispel iz Seiersberga, zadevo sestavil, gremo:

PRVI VTIS:
8-O 8-O 8-O glede velikosti :D

SD signal (MB kabelska): Slika je ostra (ok, značilno za plazme, da imajo malo boljšo sliko), barve OK, dobre default nastavitve, v glavnem zelo zadovoljen
HD signal (računalnik preko HDMI): 720p neverjeten, kontrast še posebej, zelo dober black level (glede na LG, ki sem ga imel do zdaj)

No, tak na kratko.... zadeva je 100% vredna 1500EUR, kolko pri nas stane (ne pa avstrijskih 1k :D ). 1000% priporočam, kdo ma šanso.

aja, zaenkrat pogrešam samo VGA priklop....

glede zaloge: ko sem bil tam jih je v trg. bilo še min. 10 zapakiranih (pa kdo je takrat vzel, je v bistvu dobil iz skladišča, tak da pomoje ni panike)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ElviS ()

elvise nisi reo kolko jih še imajo, in če veš kdaj se odpre jutri mm v grazu!:P

Odprto:

Pon-pet: 9-19.30
Sob: 9-18

Go get'em :D

elvise si me prepričal!jutri štartam zgodaj.misliš da gre na koponetni vhod na 50" z vga?

ej elvise
zanima me ali ima sliko v sliki.

http://www.amazon.de/Philips-PFP-5532-Z...
Picture in Picture: VideotextDoppelbild

tu piše da ima samo sliko ob teletekstu se pravi !ne PIP ampak PAP.
kaj si ti ugotovil?
thank s

Evo še par slik (1080i):

malo se še špilam z razmerjem kontrast/svetilnost....

stenmark70: kar sem zaenkrat sprobal, je res samo PAP... morem malo manual preletet... glede VGA>component mislim da nebi smelo bit problema

Zgodovina sprememb…

na slikah zgleda cool.a to si dobil philipsov demo dvd zraven?bi prosil kako sliko z pip om ali pap om če je možno.me prav zanima kakšna bo slika ko ga bom priklopo na dreambox(sat) preko scarta in na pionirjev dvd z hdmi(upscaling 1080p!!)!!!

fiti ::

malo se še špilam z razmerjem kontrast/svetilnost....

Mogoče boš na tem LINKU našel kakšne dobre nastavitve...

stenmark70: to so demoji z neta (HDBits.org, ki je kriv, da mam 300gb diska zafilanega z HD materialom :D ), PAP mislim, da deluje samo TV/TTX pol/pol, še morem malo potestirat...

fiti: hvala za link

Tudi jaz grem jutri dopoldan po 2 komada (enega še za starše). Sem pisal v Mediamarkt na mail in dobil odgovor, da jih imajo še dosti na zalogi, tako da pomojem ni bojazni, da bi jih zmanjkalo:)

ElviS: Poskusi z naslednjimi nastavitvami:
Brightness - 55
Colour - 45
Contrast - 65
Sharpness - 3
Colour Temp - Normal
Contrast+ - Off
NR - Off

Našel sem jih na: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=672597&highlight=50PFP5532

LP
Uroš

evo kupil.priklaplam 50" .mi je rekel v skladišču v mm da mora biti 2 uri v pokončnem položaju preden jo lahko prižgem.uros a si jo vzel?

a so to najboljše nastavitve?
elvis a si zadovoljen?

meni ni nič rekel za 2 uri... vprašal me samo , če sem ziher, da jo spravim v avto :D

moje trenutne nastavitve:

TV:
Brightness: 45
Colour: 40
Contrast: 65
Sharpness: 3
Col. temp.: Normal
Contrast+: OFF
NR: OFF

PC (HDMI):
Brightness: 35
Contrast: 75 (z INHD Tuneup bi naj bilo optimalno 85, samo mi je osebno preveč)
Col. temp: Cool

XBOX360 (Component):
Brightness: 45
Colour: 45
Contrast: 75
Sharpness: 3
Col. temp: Normal
Contrast+: OFF

Sicer pa one nastavitve niso slabe... pač stvar okusa...

fizolcek ::

Zdele sem videl na TV reklamo da ma Harvey Norman eksluzivno Panasonic 42pv80 za 1190€, ni slaba cena, glede da gre za čisto nov model.

tropinovec ::

Po specifikacijah sodeč gre očitno za model Panasonic TH-42PX80, ki ga omenjamo nekaj postov višje, le da se za naš in še nekatere druge trge prodaja pod nazivom PH-42PV80. Sicer pa se je tudi nagrajeni model iz lanskega leta TH-42PV70 prodajal v Nemčiji in še kje pod nazivom TH-42PX70, pri nas pa kot TH-42PV70.

EISA AWARD

Torej se bolj splača kupiti TH-42PX80 na Bolhi za 1050 evrov , saj gre za enak model...

BOLHA

še primerjava:

Panasonic TH-42PX80

PANASONIC TH-42PV80P

8-)

Zgodovina sprememb…

ufm ::

Ta TV bi bil zame super, če bi imel DVB-T mpeg4.

Ali kdo pozna kako 42" Plazmo, ki že ima vgrajen takt tuner?

Tudi jaz sem jih šel včeraj iskat... pripeljal sem 3 - če bi bila embalaža 5 cm širša, ne vem kam bi jih dal :) Zaloge jim še kar ni zmanjkalo. Presenečeno sem ugotovil, da je tudi tista Samsung 42" za 599 EUR še vedno v akciji in na zalogi. Nekaj utrinkov:

50" plazma za 999 EUR:

42" plazma za 599 EUR:

Ko sem zagledal embalažo, sem se ustrašil, če bodo šle sploh vse 3 na prikolico :)

Varno razpakirane v domači garaži:

Prvi pogled v svet :)

Montaža podstavka:

Sestavljena, čaka na jutrišnji prvi priklop:

Sem jih pa samo razpakiral in postavil na stojala, čez noč so mirovale, danes jih pa prvič prižgem... Prodajalec in skladiščnik sta povedala, da naj bi plazma mirovala 2 uri (preden jo priklopiš), predvsem v primeru, če jo imaš med transportom položeno vodoravno.. pri meni so bile vse tri navpično, ampak kljub temu... zihr je zihr :)

Občutek, ko vidiš 50" plazmo je odličen, sploh ker gre za prvi TV te kategorije... do sedaj smo gledali 27" CRT 50 Hz:)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

@ urosbe:

Super "reportaža" o nakupu, i like it:))

Ti je mogoče kaj znano, kaj bo z ostalimi plazmami (42" in 50") ki se bohotijo na paletah -> bo akcija še trajala do razprodaje zalog ali se je z 23.02. končala?

cya
k2b
...obsolete...

Pojma imam, ampak zaloge imajo dovolj. Glede na to, da je bilo rečeno, da je bilo v sredo akcije za 42" Samsung konec, včeraj pa so jo kljub temu imeli še po takšni ceni, bi rekel, da bo akcija tko za 50" kot tudi za 42" trajala do razprodaje zalog. Je pa fajn če prej pokličeš ali pa pošlješ e-mail - ti bodo v enem dnevu sigurno odgovorili.

urosbe: dobro si ti to zrihtal :D; si se že kaj igral z nastavitvami, si zadovoljen z nakupom?

btw, slika v garaži 8-O (pa ne (samo) zaradi tv-jev :D )

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

kaj ti bodo 3 lcdji, polni denarja a >:D

mislim,da bom mojega novo plazmo Philips 50" ,ker mi je prevelik prodal ali pa zamenjal za manjši displaj,če katerega zanima naj mi pošlje pm!

Zgodovina sprememb…

kmetek: Ni se za bat:) Eno je tako ali tako prijatelj vzel zase. Druga je moja, tretja pa za starše. Smo ravno pri opremljanju hiše, tako da je bila akcija kot naročena.

stenmark70: Si ugotovil, da je prevelik?:) Hecam se, zakaj prodajaš?

ElviS: Nič še, pravzaprav me od včeraj še ni bilo doma, tako da še nisem niti priklopil. Danes zvečer...
Garaža... moj hobi zadnjih petih let ja:)

roCkY ::

STENMARK70: Če ti to kar pišeš misliš resno, počakaj kak teden. TV bo "postal manjši"... >:D >:D

NightHawk ::

urosbe, poves naslov trgovine kjer tole prodajajo? celo stran sem prebral pa sem ocigledno falil.....ravno kupujem TV za okoli 1000 eur in se mi ne da poglabljat, ocitno bi bil tole best buy, ko vsi tako kupujete in ju3 grem tako ali tako v avstrijo (sej je iz avstrije an?)

Vprašaj najprej stenmark70, ki jo je včeraj dopoldan nabavil (par ur pred menoj). Če jo ima res namen prodati, bo on zadovoljen, ti pa tudi, ker se ti ne bo potrebno voziti v Gradec. To je MediaMarkt Seiersberg - 5km pred Gradcem.

Odpri stran:
http://www.mediamarkt.at/
izberi "MediaMarkt Seiersberg"
klikni na 5 ikonco iz leve proti desni in se ti bo odprl letak z akcijo 50" plazma za 999 EUR

Če boš vozil na GPS, vpiši STREET: Shoppingcity Seiersberg, CITY: Seiersberg in te bo pripeljal direktno pred vhod. Sicer pa nimaš kaj zgrešiti, ker je to direktno ob avtocesti.

NightHawk ::

jao, jao. ne morem imet 50", sem pogledal na mimovrste in je 1250mm siroka, kar je pa prevec :(

zdej grem pa tole temo nazaj listat, da vidim kateri 40" LCD je best buy. lahko pa kdo predlaga, za okoli 1000 EUR
««
42 / 154
»»