Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
SasoS ::
Jaz sem nabavil 46 KDL-X3000 in se doma vsi strinjamo da bi bil 40 premajhen. Razdalja gledanja je okoli 3m in se večinoma vrti T-2. Slika je za moje pojme zelo dobra, brez večjih popačenj, HD materjala zaenkrat niti nimam (razen xbox pa še tisto je boljalimanj 720p). Verjamem da FHD s take razdalje ne bi bil bistveno boljši od 720p.
nitro2 ::
bato praviš, da boš gledal fhd material...imaš ps3 ali xbox360?...ker če nimaš omenjenih dveh stvari ga ne boš gledal...tudi naslednji dve leti, za kolikor kupuješ tv kot si napisal...očitno imaš viška denarja, ker ne vem kdo kupuje tv "vsaj" za dve leti...
najbolj racionalen nakup je nakup dobrega hd ready tv-ja za okoli 1000€...čez pet ali več let ko bojo na voljo fhd vsebine se pa nabavi fhd-tv za 1000€, ki bo svetlobna leta boljši od teh, ki se prodajajo sedaj. Suma sumarum-2000€ v petih do desetih letih. Višek denarja ki imaš namenjenega za tv pa porabi raje za pametnejše stvari kot je gledanje Tv.
Samo moje osebno mnenje...pa brez zamere.
Lp
najbolj racionalen nakup je nakup dobrega hd ready tv-ja za okoli 1000€...čez pet ali več let ko bojo na voljo fhd vsebine se pa nabavi fhd-tv za 1000€, ki bo svetlobna leta boljši od teh, ki se prodajajo sedaj. Suma sumarum-2000€ v petih do desetih letih. Višek denarja ki imaš namenjenega za tv pa porabi raje za pametnejše stvari kot je gledanje Tv.
Samo moje osebno mnenje...pa brez zamere.
Lp
roCkY ::
Svetlobna leta boljši??
V čem? Psihološkem zadovoljstvu uporabnika? Cene bodo pa seveda šle dol.
To enostavno ne bo res. Črna je že črna, bela je že bela, vse nastavitve so nekje na sredini. Svetilnost je zadostna saj so nastavitve za osvetlitev v spodnjem rangu, če le ni ekran nasproti okna...
Prepričan sem, da mi bo TV če ga le kaka strela ne pošlata ali pride do predrage okvare čez 10 let še lepo služil in se mi ne bo zaradi same slike nič kolcalo po drugem. Podobno kot sem še vedno zelo zelo zadovoljen z tistim kar mi prikaže debele 4 leta star samsung 191T, ki je bistveno boljši od marsičesa kar sem sedaj (svetlobna leta kasneje) videl pri kolegih in znancih. Ne vem kaj sploh še lahko pričakujem od slike.
Vse kar dandanes manjka je 500 vrstic podatkov pri distribuciji TV signalov za vse ekrane nad 30". Na PS3 z prihajajo igre v 1080p in je filing res enkraten. Blu-ray diski pa bodo tudi počasi prišli do videotek... Upscaling DVD je odličen. Pa to ne govorim samo za TV, ki ga imam ampak za gornji rang, ki je sedaj na trgu.
Štos je namreč tudi v tem, da je del sedanje generacije že sposoben pokazat več brv kot jih dobi.
V čem? Psihološkem zadovoljstvu uporabnika? Cene bodo pa seveda šle dol.
To enostavno ne bo res. Črna je že črna, bela je že bela, vse nastavitve so nekje na sredini. Svetilnost je zadostna saj so nastavitve za osvetlitev v spodnjem rangu, če le ni ekran nasproti okna...
Prepričan sem, da mi bo TV če ga le kaka strela ne pošlata ali pride do predrage okvare čez 10 let še lepo služil in se mi ne bo zaradi same slike nič kolcalo po drugem. Podobno kot sem še vedno zelo zelo zadovoljen z tistim kar mi prikaže debele 4 leta star samsung 191T, ki je bistveno boljši od marsičesa kar sem sedaj (svetlobna leta kasneje) videl pri kolegih in znancih. Ne vem kaj sploh še lahko pričakujem od slike.
Vse kar dandanes manjka je 500 vrstic podatkov pri distribuciji TV signalov za vse ekrane nad 30". Na PS3 z prihajajo igre v 1080p in je filing res enkraten. Blu-ray diski pa bodo tudi počasi prišli do videotek... Upscaling DVD je odličen. Pa to ne govorim samo za TV, ki ga imam ampak za gornji rang, ki je sedaj na trgu.
Štos je namreč tudi v tem, da je del sedanje generacije že sposoben pokazat več brv kot jih dobi.
dre1 ::
Nitro2 s tabo se strinjam 100%,mal poglejte 2 leti nazaj pa poglejte koliko je kaj kostalo, pa kaj si za ta denar dobil.Razvoj gre hitro naprej,ceprav menim da bo nas najvecji problem ker nebo veliko hd programov v kratkem casu, oziroma se vse zelo po polzje premika,lcd oziroma plazma pa je bez hd materjala (kot riba bez vode).
Simč ::
Lep pozdrav vsem.Tukaj na tem forumu sem prvič.Po mnogo prebranih mnenjih, sem se odločil za nakup Plazme.Odločam se med Panasonic TH 42PV71f in Samsung PS 42 C91H.Gledal bom predvsem T2( veliko športa ),kakšen DVD ali Dvix.PV 71f naj bi imel 100Hz osveževanje, kar je dobro za gledanje hitrih gibov pri športu ( napisano na 17 strani ).Zanima me ali ima to 100Hz osveževanje tudi Samsung in ali ima slovenski meni? V tem primeru se bolj nagibam k Samsungu, ki je v MM cenejši za 160 Eurov.Prosim za mnenja in odgovore. Hvala in LP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Simč ()
Greg_007 ::
No, sedaj ko imam TH42PZ70E (super zadeva, res), me zanima, kateri nosilci pri Panasonicu pridejo v poštev?
watersport ::
Mene pa zanima konkretno primerjava modela Philips 32PFL7762D ter Philips 32PFL7862D ali je ta drugi res vreden takšne razlike v ceni prvi cca. 900 € drugi cca 1200 € in če ga kdo ima enega ali drugega in kako se mu v praksi obnese.
Hvala!
Hvala!
13DaDO ::
Philips 32PFL7862D je boljši model v plošči, ki je takšna kot pri 100hz televizorjih,
dostopni čas 4ms,
4x zvočniki,Virtual Dolby Digital
avto format slike,
USB priključek
Mislim, da je kar precej boljši od modela 7662.
dostopni čas 4ms,
4x zvočniki,Virtual Dolby Digital
avto format slike,
USB priključek
Mislim, da je kar precej boljši od modela 7662.
Mogoče še kakšno mnenje, bil bil zelo hvaležen.
Hvala!
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: watersport ()
Tomaz27 ::
Tak bom reko, tisti ki primerjate cene izpred 5 let in sedaj zivite v zmoti. Cene vec ne bodo nic kaj padale, bo pa tako, da bos za isti denar dobil vedno vec. Poglejte si recimo racunalnike. A ste ze kdaj kupili nov racunalnik za 20.000 SIT? Pa so na sceni ze 20 let in so najprej stali dosti vec. Predvidevam da ne. Jaz dam za racunalnik ze 10 let isto denarja, okoli 800 EUR, je pa res da dobim vsaki 2 leti za ta denar 2x hitrejsi procesor, boljso graficno, vec rama,.... Tako bo pa tudi pri LCD in ostalih TV-jih. Za dober TV bos dal vedno vsaj 1000 EUR, bo pa seved to pocasi pomenilo TV z 200 MHZ, ultra full hd in ostale kozlarije. Tako da cakat sedaj da bodo 46 LCD-ji za 200 EUR je pomoje nesmisel. Cene bodo se padale, predvsem vecjim modelom ampak pocasi in samo do dolocenega nivoja, ki pa ni vec dalec.
No ja ... pred tremi leti sem dal za top-noch računalnik cca. 2000€, dandanes bi ga dobil za slabih 1500€. Nekaj razlike je.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Tomaz27 ::
Ce bi prebral moj post bi videl da nisem trdil da vedno dobis za isti denar, ampak da cene potem padajo ampak zmerno. Ce je plazma stala pred 5 leti 5000 EUR, zdaj pa jo dobis za 800 EUR je to bil res velik padec. Da bi pa zdaj iz 800 EUR na 100 EUR prisli pa dvomim. Sigurno pa bodo cene se padal je, samo definitivno vec ne bos toliko prisparal. Za 200 EUR pa jaz ne bi cakal 1 leto da kupim nov TV. Vedno mores pac gledat kolko s cakanjem prisparas. Jaz sem LCD hotel kupiti ko so bili tam po 2500 EUR pa sem reko to mi je absolutno prevec. Pri 1500 sem bil ze zelo zagret pa sem vseeno rekel ko bo 1000 kupim in sem tako tudi naredil. Da bi pa zdaj ko so 1000 cakal 1 leto da bodo 800 mi je pa too much. Verjamem pa da se komu tudi 200 EUR toliko pozna in bo se cakal,..
Gre verjetno bolj za to, da danes za 1000€ dobiš že kar kvalitetno Plasmo/Lcd, vendar boljši modeli še vedno stanejo 1500€+. Do nekje junija ko bodo cene Plasm/LCdjev dosegle najnižjo točko, se pravi v roku 5mesecev pocenitev do 300-400€, potem pa bodo cene obstale in se bodo pojavljali sami boljši LCDji/Plasme za isti denar. Izjema bo verjetno še vedno Pioneer, katerega cene bodo vedno večje od konkurence.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
No ker sem lepo vprašal za tisto primerjavo Philpsov nekaj postov nazaj, bi le prosil kak pameten komentar.
Hvala!
Hvala!
Bombastic
Aja pa še nekaj sem pozabil, nekje na netu sem prebral da določeni LCD televizorji v standby spuščajo nekekšne visokofrekvenčne zvoke, kaj bi to pomenilo, oziroma kaj je res na tem. Ker v štacunah verjetno ni možnosti, da bi to preveril, zaradi preglasnega ozadja-dogajanja v štacuni.
Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore!
harinho78 ::
No no, watersport, malo potrpežljivosti ne bo škodilo. Po enem dnevu ne moreš pričakovati disertacije na svojo temo. Na tem forumu se o Philipsih zelo malo govori, razen tega, da so (baje) Philips/LG paneli popolnoma inferiorni Sonyju in Samsungu. Meni se zdi, da samo še djordjevic napiše kak post Philipsu v bran. Jaz sem s svojim Philipsom (37in 7332) zelo zadovoljen, pa gledam 99% SD kabelsko.
V tvojem primeru je pa tako, kot ti je 13DaDO napisal. Kaj dosti ni več za dodati. 78 ima boljši panel od 77, več barv, večjo odzivnost, večjo svetilnost (pojdi na nemško stran philipsa in poišči razlike). Če je to vredno 300 evrov oziroma če tvoje oko opazi te razlike, pa moraš presoditi sam.
Še nekaj: auto format je super zadeva, sam imam vedno nastavljeno na auto format.
Dodatek o visokofrekvenčnih zvokih: moj TV oddaja visokofrekvenčni pisk (ne konstantno, glasnost mu niha, je pa opazen, če je tišina) samo in izključno ob gledanju Jonasovega milijonarja na SLO1, drugače pa je popolnoma tiho.
Pozdrav,
Andrej
V tvojem primeru je pa tako, kot ti je 13DaDO napisal. Kaj dosti ni več za dodati. 78 ima boljši panel od 77, več barv, večjo odzivnost, večjo svetilnost (pojdi na nemško stran philipsa in poišči razlike). Če je to vredno 300 evrov oziroma če tvoje oko opazi te razlike, pa moraš presoditi sam.
Še nekaj: auto format je super zadeva, sam imam vedno nastavljeno na auto format.
Dodatek o visokofrekvenčnih zvokih: moj TV oddaja visokofrekvenčni pisk (ne konstantno, glasnost mu niha, je pa opazen, če je tišina) samo in izključno ob gledanju Jonasovega milijonarja na SLO1, drugače pa je popolnoma tiho.
Pozdrav,
Andrej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harinho78 ()
[SkA] ::
Na hdtvtest.co.uk so pred kratkim naredili test Philipsove 9632 serije. Prehvaljena obdelava SD signala, ampak kar se mene tiče je občutnih (in svojevrstnih - 1080p pretvori v 1080i potem pa nazaj v 1080p, zaradi česar prihaja do težav) minusov več kor preveč za televizor, ki cenovno rangira Sony X3000/X3500 seriji.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/2008/01/26/philips-37pfl9632-review/
Dejstvo je, da ko odstraniš par naprednejših funkcij iz tega Philipsa, ki jih ne najdeš potem v cenejših modelih, dobiš izredno povprečen televizor. Zato se o Philipsih ne govori pretirano veliko.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/2008/01/26/philips-37pfl9632-review/
Dejstvo je, da ko odstraniš par naprednejših funkcij iz tega Philipsa, ki jih ne najdeš potem v cenejših modelih, dobiš izredno povprečen televizor. Zato se o Philipsih ne govori pretirano veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Televizor mora imeti avtoformat slike drugače je brez tega eno veliko sranje. Raje dam malo več denarja kot pa da preklapljam med formati ali gledam sliko s črnim robom.
Glede Philipsa pa, če nima naprednih funkcij je pa en navaden tv za nizko ceno tako kot pri vseh ostalih modelih drugih proizvajalcev.
Glede Philipsa pa, če nima naprednih funkcij je pa en navaden tv za nizko ceno tako kot pri vseh ostalih modelih drugih proizvajalcev.
Ja, SkA, se popolnoma strinjam, da če odstraniš par naprednejših funkcij, dobiš izredno povprečen televizor. A to se zgodi pri vseh znamkah televizorjev, kot je napisal že 13DaDO.
Pozdrav,
Andrej
Pozdrav,
Andrej
djordjevic ::
Harinho: Glede podpore Philipsu imaš prav. Počasi bo minilo eno leto, kar mam 7332-ko in sem še vedno prepričan, da je bil v takratnih razmerah best buy za jurja bruseljčanov. TV me še vedno fascinira, zlasti ko gledam kak DVD ali ne lih telesync divx pa tudi SD signal je nadpovprečno lep. Priznam, da že leto dni ne sledim sceni, ne razumem pa, zakaj vsi doživljajo take ovacije nad sonyji in samsungi. Slednji so imeli v času mojega nakupa za isti denar bistveno slabšo sliko, sonyji pa takisto niso upravičili svojega slovesa. Imho, vsaj. Očitno so se zadeve spremenile. Je pa res, da bi tudi danes posegel po philipsu, samo malo bi se še stegnil in vzel model z ambilightom.
Imam televizor z ambilightom in sem se tako navadil na lučke,da brez njih ne morem gledati tv-ja. Najprej sem mislil da je to samo šminka, sedaj vidim da je zelo uporabno.
Žal niste razumeli, kaj pišem in ni res, da se to v taki meri zgodi pri vseh znamkah. Nekateri stvari z dražjimi modeli nadgrajujejo. Za Philips bi lahko ubral ravno drugačno logiko - pri visokih cenah še nekako opravičuje nakup, ko gledaš cenejše modele pa "ne hvala".
Philips je pri tem fenomen. Njihove poceni TVje se ne splača kupiti, ker konkurenca ponuja več. Dragi pa spet ne opravičujejo svojega nakupa, razen če si tako mahnjen na ambilight. Osebno imam raje črno kot se šika, kot pa da mi zraven nenehno svetlika. Že tako oddaja velik TV ogromno svetlobe. djordjevic, razvoj gre naprej in s tem nove serije TVjev. Letošnji modeli s strani Samsunga in Sonyja so pomojem pometali z vso konkurenco, kar se LCDjev tiče. V vseh cenovnih segmentih.
Npr. Samsung M87 - to ni ravno povprečnež za svoj cenovni razred. Za svojo ceno ponuja mnogo več kot kateri koli Philips v tem cenovnem segmentu. Če Philipsu rečemo povprečnež, potem slednji ne more biti na isti ravni? Razumete logiko sedaj?
Ampak ja, saj razumem - greš v Big Bang, kjer ti prodajalec ponudi Philipsa - zgleda lepo, znamka je fina, zagotovo je super TV. Po možnosti domov privlečeš še 2 leti star model, da se niti ne zavedaš, da črna na LCDjih počasi res lahko izgleda kot črna. Amapk - Philips je super.
Kar mi je bolj hecno je to, da je zgoraj testirani model dobil EISA award. Glede na ceno in vse opisane minuse, je nagrada v mojih učeh izgubila ogromno kredibilnosti.
PS: harinho78, kar se tvojega piskanja tiče - preberi si test, nisi edini, ki mu Philips piska.
Philips je pri tem fenomen. Njihove poceni TVje se ne splača kupiti, ker konkurenca ponuja več. Dragi pa spet ne opravičujejo svojega nakupa, razen če si tako mahnjen na ambilight. Osebno imam raje črno kot se šika, kot pa da mi zraven nenehno svetlika. Že tako oddaja velik TV ogromno svetlobe. djordjevic, razvoj gre naprej in s tem nove serije TVjev. Letošnji modeli s strani Samsunga in Sonyja so pomojem pometali z vso konkurenco, kar se LCDjev tiče. V vseh cenovnih segmentih.
Npr. Samsung M87 - to ni ravno povprečnež za svoj cenovni razred. Za svojo ceno ponuja mnogo več kot kateri koli Philips v tem cenovnem segmentu. Če Philipsu rečemo povprečnež, potem slednji ne more biti na isti ravni? Razumete logiko sedaj?
Ampak ja, saj razumem - greš v Big Bang, kjer ti prodajalec ponudi Philipsa - zgleda lepo, znamka je fina, zagotovo je super TV. Po možnosti domov privlečeš še 2 leti star model, da se niti ne zavedaš, da črna na LCDjih počasi res lahko izgleda kot črna. Amapk - Philips je super.
Kar mi je bolj hecno je to, da je zgoraj testirani model dobil EISA award. Glede na ceno in vse opisane minuse, je nagrada v mojih učeh izgubila ogromno kredibilnosti.
PS: harinho78, kar se tvojega piskanja tiče - preberi si test, nisi edini, ki mu Philips piska.
Zgodovina sprememb…
djordjevic ::
@[SkA]: Daj, ne prodajaj buč. Kdo pa se še danes tako odloča, ko kupuje tv? Osebno sem, denimo, ene štiri mesece raziskoval po netu, hodil v štacune, spraševal znalce in se na koncu odločil. Po svojem mnenju optimalno. In daleč od tega, da bi bil moj tv high end, pravzaprav je bil med cenejšimi philipsi tisti čas, pa je vseeno mel vgrajene cukre, ki jih tv-ji izven serije cineos videli niso. Ponavljam, da ne sledim več razvoju in še kar nekaj let ne bom. Ko bom spet kupoval tv, bodo itak na trgu že oled displayji in bo ta kregancija o superduper črni barvi izpadla banalna. Meni se tudi, recimo, zdi idiotsko, da si kupuješ 100+ inčni televizor za 2000+ evrov za kao par let, dokler ne pride boljša stvar ven, takrat pa jovo na novo. Ampak, hej, če folku paše tak zapravljat denar, ga naj. Kdo sem jaz, da jim bolj solil pamet?
Yossarian ::
Yo. V blok napeljujejo optiko. Katero televizijo bi se splačalo kupit, da bo lahko optika v celoti "izrabljena" 8TV naj bo zaradi določenih stvari 26"). Bi tolele bilo v redu?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yossarian ()
[SkA], glede piskanja: glede na to, kot sem napisal že zgoraj, da se je to piskanje pojavljalo izključno pri Jonasovem milijonarju na SLO1, ki ga itak ni več na sporedu, pa še bolj redko smo ga gledali (otroci pač), drugače pa se ni pojavilo še pri nobeni drugi oddaji na nobenem drugem kanalu in ne pri gledanju DVD-jev, me sploh ne moti. Tudi med oglasi med milijonarjem ga ni bilo, samo med oddajo.
Prebral sem že veliko testov in marsikdo piše o kakšnih čudnih zvokih, ki jih oddajajo televizorji, tudi sestrin CRT Philips je znal včasih, preden se je segrel, oddajati nežen visok zvok. Kateri test konkretno imaš v mislih oziroma ali veš, kaj naj bi bil vzrok tega?
Še o testih in nagradah EISA: nagrado je dobil 47in TV, link zgoraj je na test 37in TV-ja. Med tema dvema je lahko v praksi znatna razlika. Spomnim se debate pri full hd TV-jih o SHARP-TV-jih, ko je 37in imel clouding, 40in ni imela cloudinga, potem 42in spet je imela, potem izboljšana 37in ni imela več...(napisal sem na pamet ne vem več točno, ampak vem, daje bil cirkus, šlo je pa za isti model televizorja v različnih velikostih, o katerem sem tudi sam razmišljal) Tudi, če pogledaš ostale kategorije EISE, so stvari na svojem mestu: full HD plazma je 50in KURO, HD ready TV je Samsung R81/86, HD Ready plazma je Panasonic PV/PX/70/71, ki so tudi na tem forumu opevani. Tako da se mi zdi, da bi težko govorili o izgubi kredibilnosti samo zato, ker SONY ni dobil nagrade za full HD LCD.
Prebral sem že veliko testov in marsikdo piše o kakšnih čudnih zvokih, ki jih oddajajo televizorji, tudi sestrin CRT Philips je znal včasih, preden se je segrel, oddajati nežen visok zvok. Kateri test konkretno imaš v mislih oziroma ali veš, kaj naj bi bil vzrok tega?
Še o testih in nagradah EISA: nagrado je dobil 47in TV, link zgoraj je na test 37in TV-ja. Med tema dvema je lahko v praksi znatna razlika. Spomnim se debate pri full hd TV-jih o SHARP-TV-jih, ko je 37in imel clouding, 40in ni imela cloudinga, potem 42in spet je imela, potem izboljšana 37in ni imela več...(napisal sem na pamet ne vem več točno, ampak vem, daje bil cirkus, šlo je pa za isti model televizorja v različnih velikostih, o katerem sem tudi sam razmišljal) Tudi, če pogledaš ostale kategorije EISE, so stvari na svojem mestu: full HD plazma je 50in KURO, HD ready TV je Samsung R81/86, HD Ready plazma je Panasonic PV/PX/70/71, ki so tudi na tem forumu opevani. Tako da se mi zdi, da bi težko govorili o izgubi kredibilnosti samo zato, ker SONY ni dobil nagrade za full HD LCD.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harinho78 ()
Ne gre se zato da Sony ni pobral nagrade (od kje ti ta ideja, ti delujem kot nek težek fanboy in misliš, da si s stem kako bistvo zadel?), gre se zato da se je nekdo spravil konkretno stestirati in izmeriti kvaliteto slike, pa je našel kup negativnih lastnosti televizorja, ki ga je EISA izbrala za nagrado.
Če citiram:
In to naj bi bilo award winning? Eh. Dejstva povejo svoje - meni je rahlo smešno, da v FHD kategoriji zmaga televizor, ki 1080p signal pretvori v 1080i in potem nazaj (z izgubo detajlov) v 1080p. Aja, morda vpliva na oceno tudi to, da mora Vincent s hdtvtest.co.uk televizor kupiti, da ga lahko stestira. Me zanima, če to velja za ostale komercialne revije, ki so glasovale za Philipsa v sklopu EISA nagrade.
Kar se različnih velikosti tiče in različnih kvalitet tiče, je pa tako da nekateri proizvajalci TVjev uporabljajo panele drugih proizvajalcev, tako da imaš potem pri istem modelu različne panele. Zato prihaja do razlik. Procesor za obdelavo slike je kompletno isti, in če se ne motim večina (če ne kar vsi) minusov prihaja iz drugih telov televizorja, ne panele (razen tega, da se seveda prikaz črne ne more primerjati z novimi Samsung/Sony televizorji). Za Philipsa to ne velja, ima svojo tovarno in se ne spušča v to, da v televizorje vgrajuje karkoli drugega. Tako da je mirno za pričakovati, da je 37" model enak 47" modelu. Kar za (npr.) Toshibino Z3030 serijo ne moreš trditi.
Če citiram:
# Input lag (100ms slower than a Samsung F96) may impair gaming response, or cause external lip-synch delay
# Converts incoming 1080p signal to 1080i before reconverting it back to 1080p
# Cannot convert video-based 1080i to 1080p without losing resolution
# Weak speakers with poor dynamic range, soundstage and resolution
# Connectivity is slightly quirky (no VGA input; digital audio out is coaxial; component audio in is a 3.5mm mini jack socket)
In to naj bi bilo award winning? Eh. Dejstva povejo svoje - meni je rahlo smešno, da v FHD kategoriji zmaga televizor, ki 1080p signal pretvori v 1080i in potem nazaj (z izgubo detajlov) v 1080p. Aja, morda vpliva na oceno tudi to, da mora Vincent s hdtvtest.co.uk televizor kupiti, da ga lahko stestira. Me zanima, če to velja za ostale komercialne revije, ki so glasovale za Philipsa v sklopu EISA nagrade.
Kar se različnih velikosti tiče in različnih kvalitet tiče, je pa tako da nekateri proizvajalci TVjev uporabljajo panele drugih proizvajalcev, tako da imaš potem pri istem modelu različne panele. Zato prihaja do razlik. Procesor za obdelavo slike je kompletno isti, in če se ne motim večina (če ne kar vsi) minusov prihaja iz drugih telov televizorja, ne panele (razen tega, da se seveda prikaz črne ne more primerjati z novimi Samsung/Sony televizorji). Za Philipsa to ne velja, ima svojo tovarno in se ne spušča v to, da v televizorje vgrajuje karkoli drugega. Tako da je mirno za pričakovati, da je 37" model enak 47" modelu. Kar za (npr.) Toshibino Z3030 serijo ne moreš trditi.
Zgodovina sprememb…
Simč ::
Prosim za odgovor na moje vprašanje glede Samsung plazme PS 42C91H , ki je na tej( 40 strani ).Zanima me še ali je dosti slabša od Panasonic PV71f ? Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Simč ()
Kato ::
Tisto kar sem prebral o tem TV-ju ga zelo hvalijo, večinoma angleške strani, poglej na avforums tam so kar precej pohvalili 50"različico tega TV-ja. Drugače pa pojdi v Harvey Norman (LJ) tam imajo tega in še Q serijo od Samsunga ter še enega Panasonica (zna biti isti) na isti steni tako ,da boš lažje primerjal. Pa reči za daljinca ,ker imajo čisto preveč rumeno poudarjeno.
friksi ::
Čau.
Moj stari televizor je začel ˝štrajkat˝ , zato sem pred nakupom novega. Zaradi prostora v omari, mora biti velikost 26˝. Kaj mi lahko svetujete v tem razredu? Philips, Samsung, ...? Cena praktično ni pomembna (beri: 1000€ + ni težava), saj v te velikosti niso tako drage, bi pa rad dobil res kvaliteten LCD.
LP
Moj stari televizor je začel ˝štrajkat˝ , zato sem pred nakupom novega. Zaradi prostora v omari, mora biti velikost 26˝. Kaj mi lahko svetujete v tem razredu? Philips, Samsung, ...? Cena praktično ni pomembna (beri: 1000€ + ni težava), saj v te velikosti niso tako drage, bi pa rad dobil res kvaliteten LCD.
LP
jakob ::
TRIROG:
Prosim, če mi lahko pomagaš!
Za plazmo Panasonic TH42PX730 sem med drugim odločil tudi zaradi podpore funkcije PIP/PAP/PAT, vendar mi kljub prebiranju navodil in nastavitev za enkrat še ni uspelo. Ne vem, ali sem jaz ... ali pa ...
Drugače pa sta slika in zvok ena a.
Hvala!
Prosim, če mi lahko pomagaš!
Za plazmo Panasonic TH42PX730 sem med drugim odločil tudi zaradi podpore funkcije PIP/PAP/PAT, vendar mi kljub prebiranju navodil in nastavitev za enkrat še ni uspelo. Ne vem, ali sem jaz ... ali pa ...
Drugače pa sta slika in zvok ena a.
Hvala!
Mgf79 ::
Pozdravljeni!
Ali mi lahko kdo prosim svetuje oz. pove kako izkušnjo z modelom plazme PHILIPS 42PFP5332
ali je ok - recimo tudi v primerjavi z Panasonicovo 42TH 42PV71
Zelo bi vam bil hvaležen za odgovor in nasvet
LP-M
Ali mi lahko kdo prosim svetuje oz. pove kako izkušnjo z modelom plazme PHILIPS 42PFP5332
ali je ok - recimo tudi v primerjavi z Panasonicovo 42TH 42PV71
Zelo bi vam bil hvaležen za odgovor in nasvet
LP-M
GrMar ::
Jakob:
Panasonic TH42PX730 podpira PIP samo preko drugega vhoda (VCR, DVD...). Se pravi, da moraš imeti prižgan videorekorder ali DVD da dobiš sliko ob sliki. Teletekst pa seveda deluje brez dodatnega tunerja, ko bereš teletekst stisni tipko PIP.
LP
Panasonic TH42PX730 podpira PIP samo preko drugega vhoda (VCR, DVD...). Se pravi, da moraš imeti prižgan videorekorder ali DVD da dobiš sliko ob sliki. Teletekst pa seveda deluje brez dodatnega tunerja, ko bereš teletekst stisni tipko PIP.
LP
Yossarian ::
Jaz bi še vedno prosil za odgovor na moje vprašanje z dne 28.1.02. Bitte.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
Tr0n ::
Mogoce malce offtopic, bi pa me vseeno zanimalo. :)
Tisti, ki imate HD LCD TVje, kako ste povezali vas TV s racunalnikom?
Component, VGA, DVI->HDMI ali direktno DVI? Kaksna je razlika, kaj je boljse? :)
Tisti, ki imate HD LCD TVje, kako ste povezali vas TV s racunalnikom?
Component, VGA, DVI->HDMI ali direktno DVI? Kaksna je razlika, kaj je boljse? :)
Jan987 ::
DVI-HDMI, DVI direkt ali pa HDMI direkt je najboljše. Drugje je kar opazna izguba kvalitete.
jglavac ::
še vedno čakam na odgovor glede vprašanja(21.1.2008) glede Sony KDL-40S3000 in Samsung LE-40R81B, ali je taka razlika med njima, da je vredno dat 200€več za samsunga:) nasvet kateri drug model naj še pogledam? hvala:)
virtuals ::
lawbreaker: tudi sam sem bil v isti dilemi, a sem se odločil za samsunga. Sicer nima dvb-tin dvb-c tunerja, a sem po primerjavi v živo vzel raje samsunga.
Zakaj? Enostavno mi je bila slika boljša, pri primerjavi različnih virov(dvd,dvix, satelitska) se je po mojem mnenju bolje odrezal, pa tudi na videz je lepši (to je sicer odločalo pri boljši polovici:))
Aja, pa cenejši je bil od sonya (ne toliko, da bi to odločilo, a vendar).
Zakaj? Enostavno mi je bila slika boljša, pri primerjavi različnih virov(dvd,dvix, satelitska) se je po mojem mnenju bolje odrezal, pa tudi na videz je lepši (to je sicer odločalo pri boljši polovici:))
Aja, pa cenejši je bil od sonya (ne toliko, da bi to odločilo, a vendar).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: virtuals ()
K_PAX ::
fantje, mene zanima, če je kdo kupoval pri spletni trgovini PCGIGA? Ali so vredni zaupanja v robo in garancijo? Prosim če mi kdo pove.
pozdrav
pozdrav
jglavac ::
virtuals najlepsa hvala za mnenje:D bom šel zdaj v akcijo in ju poskusil stestirat v živo...upam da ju bom lahko našel:D
VanDyk ::
Zdravo!
Tudi pri nas se odločamo za nakup LCD televizorja. Niham med tema dvema modeloma. (37")
LCD TV sprejemnik LG 37LF65
http://www.mimovrste.com/artikel/135007......emnik-lg-37lf65
in
LCD TV sprejemnik Toshiba 37C3500P
http://www.mimovrste.com/artikel/135009......oshiba-37c3500p
Zadevi sem videl v živo in slika na Toshibinem modelu je bila malenkost lepša. Zdaj sem v majhni dilemi, saj je na strani LGa še vedno Full HD ready (Ločljivost : 1920*1080), medtem ko je Toshiba HD ready (1366 * 768).
Kaj bi naredili vi?
LP
Tudi pri nas se odločamo za nakup LCD televizorja. Niham med tema dvema modeloma. (37")
LCD TV sprejemnik LG 37LF65
http://www.mimovrste.com/artikel/135007......emnik-lg-37lf65
in
LCD TV sprejemnik Toshiba 37C3500P
http://www.mimovrste.com/artikel/135009......oshiba-37c3500p
Zadevi sem videl v živo in slika na Toshibinem modelu je bila malenkost lepša. Zdaj sem v majhni dilemi, saj je na strani LGa še vedno Full HD ready (Ločljivost : 1920*1080), medtem ko je Toshiba HD ready (1366 * 768).
Kaj bi naredili vi?
LP
hamurabi ::
Vzemi Sony 40s3000. Ne bo ti žal, zagotovo. Če misliš, da je velikost prevelika, ti iz osebnih izkušenj povem, da ni. Tudi sam sem kolebal med 37" LCD-ji (Toshiba, LG, Samsung) in na koncu vzel Sony S3000. TV je vreden vsakega centa.
VanDyk ::
Hvala za tvoj odgovor, vendar se bo na mojem LCD TVu gledala večinoma kabelska televizija. Doma nekako nismo mahnjeni na filme in podobno. In ja, 40" je prevelik, ker sem okleval že med 32" in 37", vendar mi je slednja trenutno bolj pri srcu.
Sony (Bravia) so me v živo napram LGu in Toshibi razočarali, sem pa tudi malo bolj radikalen glede firm in mislim, da ni vse samo v znani firmi, ampak bi rad poskusil tudi kaj drugega.
Tako, da še vedno oklevam med tema dvema televizorjema oziroma LCD TVi velikosti 37", v kolikor so v istem cenovnem rangu še kakšni dobri modeli.
LP
nace
Sony (Bravia) so me v živo napram LGu in Toshibi razočarali, sem pa tudi malo bolj radikalen glede firm in mislim, da ni vse samo v znani firmi, ampak bi rad poskusil tudi kaj drugega.
Tako, da še vedno oklevam med tema dvema televizorjema oziroma LCD TVi velikosti 37", v kolikor so v istem cenovnem rangu še kakšni dobri modeli.
LP
nace
hamurabi ::
VanDyk...sem bil pred enako dilemo kot ti. Tudi sam sem bil rahlo skeptičen glede firme in zato sem se Sonyev že od daleč izogibal in iskal alternative pri drugih proizvajalcih. Pred nakupom sem prečesal marsikateri forum in vsi so zatrjevali, da ima model S3000 izjemno lepo, kakovostno sliko tudi pri navadnem PAL signalu, kar ne velja za nakatere LCD-je. Ko mi je glede velikosti nakako uspelo prepričati tudi boljšo polovico, sva se odločila za nakup Sonya. Kot sem že rekel, izjemno lepa slika tudi na navadnem SD signalu, da ne omenim HD vsebin. Če bi rad zvedel kaj več o informacij pred nakupom, ti priporočam tol spletno stran http://www.high-def.si/portal/
Leks ::
@hamurabi
zanima me nekaj pri tej TV, ali ko gledaš na "digital" in prestavljaš kanale, ali se ti na zgornji tretjini ekrana poajavi modro okno v katerem pišejo informacije o kanalu za cca 3 sekunde? Meni je to ful moteče, se da kako odpravite, prav tako mi preklaplja med programi zelo počasi.
Če gledam na "analog" preklaplja hiteje in ni modrega okna na zgornji tretjini slike. Seveda pa na analognem skorajda ni gledljiva slika (navaden kabelski signal).
Je pa zanimivo da na analog so pri National geographic podnapisi pri digitalni pa NE.
Pri discoveryu pa so povsod (analog in digital)
Lp
zanima me nekaj pri tej TV, ali ko gledaš na "digital" in prestavljaš kanale, ali se ti na zgornji tretjini ekrana poajavi modro okno v katerem pišejo informacije o kanalu za cca 3 sekunde? Meni je to ful moteče, se da kako odpravite, prav tako mi preklaplja med programi zelo počasi.
Če gledam na "analog" preklaplja hiteje in ni modrega okna na zgornji tretjini slike. Seveda pa na analognem skorajda ni gledljiva slika (navaden kabelski signal).
Je pa zanimivo da na analog so pri National geographic podnapisi pri digitalni pa NE.
Pri discoveryu pa so povsod (analog in digital)
Lp