Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
toplakd ::
@bato
Kje si pa ti videl 42x3030d za 1000€. Verjetno si malo zamešal z 42c3500, ker ta pride 1000€. Mam jo jaz in sem zelo zadovoljen z njo.
Lep pozdrav, Dejan Toplak
Kje si pa ti videl 42x3030d za 1000€. Verjetno si malo zamešal z 42c3500, ker ta pride 1000€. Mam jo jaz in sem zelo zadovoljen z njo.
Lep pozdrav, Dejan Toplak
Bato ::
Toshiba 42X3030D jo v Avstriji dobiš za 999,00€ prinas je pa cena 1.260,00€.
Dejan si rez zadovoljen ali ti je žal da nisi kupil Full HD ?
LP
Dejan si rez zadovoljen ali ti je žal da nisi kupil Full HD ?
LP
Bato
Mirage000 ::
Celamp
Potem pravis, da je to res najboljse? Kje si pa te TVje gledal? Oz, kaksna je cena (ce se spomnis) 50" plazme?
Kato,
To so avstrijske strani, a mogoce ves, kje bi mi imeli te plazme? Kolk pa dejansko je razlike med Pioneerjem in Samsungom (Hi-Fi je ze dodelan), ce je Pioneer res vreden svojga denarja..?
A pol ni debate, izkljucmo LCDje? Pa Hitachija tud ni noben pohvalu, ocitno ni vredu?
Hvala, Lp
Potem pravis, da je to res najboljse? Kje si pa te TVje gledal? Oz, kaksna je cena (ce se spomnis) 50" plazme?
Kato,
To so avstrijske strani, a mogoce ves, kje bi mi imeli te plazme? Kolk pa dejansko je razlike med Pioneerjem in Samsungom (Hi-Fi je ze dodelan), ce je Pioneer res vreden svojga denarja..?
A pol ni debate, izkljucmo LCDje? Pa Hitachija tud ni noben pohvalu, ocitno ni vredu?
Hvala, Lp
celamp ::
Mirage000
Gledal sem ga v BigBang-u - 42". Sicer imajo tam le model ki nima funkcije PIP.
Cena za 50" je tu!
Gledal sem ga v BigBang-u - 42". Sicer imajo tam le model ki nima funkcije PIP.
Cena za 50" je tu!
Leks ::
Na hitro kratek povzetek o mojemu TVju
Nabavil SONY KDL 40S3010 (specifikacije iste kot S3000)
gledam ga na slabih 3 metrih in je čisto dovolj velik, na prvi pogled celo prevelik, ker sem bi prej navajen na 82 cm diagonalo!
Doma imam kabelsko TV (oddaja tudi digitalne programe). Slika pri analognem je nikakva, pri digitalnem pa je dosti boljša, vendar tudi ni da bi rekel WAU.
Moram si pa še nastaviti optimalne nastavitve, tako da če kdo pozna zadevo naj jih kar napiše!
Lp
Nabavil SONY KDL 40S3010 (specifikacije iste kot S3000)
gledam ga na slabih 3 metrih in je čisto dovolj velik, na prvi pogled celo prevelik, ker sem bi prej navajen na 82 cm diagonalo!
Doma imam kabelsko TV (oddaja tudi digitalne programe). Slika pri analognem je nikakva, pri digitalnem pa je dosti boljša, vendar tudi ni da bi rekel WAU.
Moram si pa še nastaviti optimalne nastavitve, tako da če kdo pozna zadevo naj jih kar napiše!
Lp
dadomir ::
Lep pozdrav!
Zanima me, kakšne lcd/plazma televizorje proizvaja Philips, dobre-slabe,..Včeraj sem dobil informacijo, da ima prav Philips boljši Tuner in ostale stvari kot kakšen Lg,Samsung, a drži to?
PS: Dozdaj še mi je vsak rekel, da ne kupuj plazme ampak kupi LCD, naj bi bilo boljše???
(kupujem tv min 102cm diagonale)
Hvala za odgovorje!
Zanima me, kakšne lcd/plazma televizorje proizvaja Philips, dobre-slabe,..Včeraj sem dobil informacijo, da ima prav Philips boljši Tuner in ostale stvari kot kakšen Lg,Samsung, a drži to?
PS: Dozdaj še mi je vsak rekel, da ne kupuj plazme ampak kupi LCD, naj bi bilo boljše???
(kupujem tv min 102cm diagonale)
Hvala za odgovorje!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dadomir ()
irumed ::
Bato ; Toshiba 42X3030D jo v Avstriji dobiš za 999,00€ prinas je pa cena 1.260,00€.
Ta cena je bila samo 2 dni nato pa nič več. Zakaj dva dni ? Ker so v dveh dnevih razgrabli vseh 60 LCD-jev kolikor so jih imeli v AKCIJI !!
Preverjeno , sem sam bil v MM in se zanimal za ta LCD.
Tako da te Toshibe NE DOBIŠ za 999€ v MM Avstriji (žal).
Ta cena je bila samo 2 dni nato pa nič več. Zakaj dva dni ? Ker so v dveh dnevih razgrabli vseh 60 LCD-jev kolikor so jih imeli v AKCIJI !!
Preverjeno , sem sam bil v MM in se zanimal za ta LCD.
Tako da te Toshibe NE DOBIŠ za 999€ v MM Avstriji (žal).
Gugie ::
Ali to drži, ni FHD ampak ima pa resolucijo 1080 vrstic (1024*1080), torej lahko bluray polno loćljivost izriše brez pretvarjanja. V tem primeru mislim način prikazovanja slike, izris vrstic 1080progresive. Ali bi to znala biti kakšna prednost ali ne?
Link(Hitachi)
Link(Hitachi)
fiti ::
Celamp,
Pioneer 428-XD bo zagotovo dobra izbira, sam imam 4280 in ti povem, da ne boš razočaran. Pa še možnost ISF kalibracije imaš, v kolikor kdo pri nas to opravlja (mogoče uvoznik???)
Svetoval bi ti le, da za ceno povprasas se v Mediamarktu v LJ, mene je moj prisel skoraj 500 EUR ceneje, kot bi dal zanj v BigBangu.
Mirage000,
Odgovor ali je Pioneer vreden svojega denarja boš pa našel tukaj in tukaj
LP
Pioneer 428-XD bo zagotovo dobra izbira, sam imam 4280 in ti povem, da ne boš razočaran. Pa še možnost ISF kalibracije imaš, v kolikor kdo pri nas to opravlja (mogoče uvoznik???)
Svetoval bi ti le, da za ceno povprasas se v Mediamarktu v LJ, mene je moj prisel skoraj 500 EUR ceneje, kot bi dal zanj v BigBangu.
Mirage000,
Odgovor ali je Pioneer vreden svojega denarja boš pa našel tukaj in tukaj
LP
toplakd ::
@Bato
Ni mi žal ker nimam full hd. Sicer pa tv nisem kupil za 10 let. Kvečjemu za ene 3-4 leta. Ko bom pa kupoval nov tv, bo pa FULL HD itak že vsak tv mel. In takrat bom kupil tv kateri bo večji od 50" zaradi razdalje s katere gledam - 5m.
LP, Dejan
Ni mi žal ker nimam full hd. Sicer pa tv nisem kupil za 10 let. Kvečjemu za ene 3-4 leta. Ko bom pa kupoval nov tv, bo pa FULL HD itak že vsak tv mel. In takrat bom kupil tv kateri bo večji od 50" zaradi razdalje s katere gledam - 5m.
LP, Dejan
Kato ::
Mirage:
Res ,da so cene za Avstrijo samo so v Sloveniji skoraj iste. Jaz sem ga kupil tu
Drugače pa Pioneerja lahko vidiš v Big Bang giga, imajo pa tudi eno trgovino na Celovški (bolje ,da greš sem) malo naprej od Hale Tivoli. Panasonica sem videl v Big Bangu (istem) samo so imeli le 42" model. Samsunga pa nisem še nikjer zasledil, predlagam ga zato ker dobiva zelo pozitivne ocene, so pa tudi uporabniki zadovoljni z njim.
Res ,da so cene za Avstrijo samo so v Sloveniji skoraj iste. Jaz sem ga kupil tu
Drugače pa Pioneerja lahko vidiš v Big Bang giga, imajo pa tudi eno trgovino na Celovški (bolje ,da greš sem) malo naprej od Hale Tivoli. Panasonica sem videl v Big Bangu (istem) samo so imeli le 42" model. Samsunga pa nisem še nikjer zasledil, predlagam ga zato ker dobiva zelo pozitivne ocene, so pa tudi uporabniki zadovoljni z njim.
@fiti
V Mediamarktu je cenejši, ampak imajo le 4280 XA, ta pa nima PIP-a. Zato sem se odločil za tega tu. Je nekaj dražji ampak nekako se mi je ta funkcija zdela zelo pomembna. Upam da ga dobim v kratkem.
Ali si moral opraviti dosti popravkov v nastavitvah, mogoče nastavitve objavljene v AV Forumu?
V Mediamarktu je cenejši, ampak imajo le 4280 XA, ta pa nima PIP-a. Zato sem se odločil za tega tu. Je nekaj dražji ampak nekako se mi je ta funkcija zdela zelo pomembna. Upam da ga dobim v kratkem.
Ali si moral opraviti dosti popravkov v nastavitvah, mogoče nastavitve objavljene v AV Forumu?
@Gregec
Kupil sem ga v mediamarketu. Imel sem opcijo tudi v Avstriji, vendar je bila cena cca 50€ cenej, prišteti pa bi moral tudi poštne stroške (Trgovina RedCoon). Ko sem se registriral in hotel naročiti mi je navilo poštne stroške na cca 64 € in skupni znesek me je prišeč nekaj čez 1000€. Ker sem imel glih brata v LJ sem mu rekel naj mi gre v MM in ga kupi za 1000€.
Lp
Kupil sem ga v mediamarketu. Imel sem opcijo tudi v Avstriji, vendar je bila cena cca 50€ cenej, prišteti pa bi moral tudi poštne stroške (Trgovina RedCoon). Ko sem se registriral in hotel naročiti mi je navilo poštne stroške na cca 64 € in skupni znesek me je prišeč nekaj čez 1000€. Ker sem imel glih brata v LJ sem mu rekel naj mi gre v MM in ga kupi za 1000€.
Lp
trdoreh ::
Če nameravaš na tvju gledat samo SD signal si popolnoma zgrešil pri nakupu! Slika ni "nikakva" ampak kar dobra, v primerjavi z ostalimi LCD tvji!
Lp, Jan
Lp, Jan
@celamp
Pokliči v MM in vprašaj, če lahko dobavijo, ko sem se jaz zanimal za drug model Pioneerja ni bilo nobenega problema.
Uporabil sem bumtiousove nastavitve z AV foruma. TV pa rabi ene 200 ur, da se ''usede'', torej več ur ima, boljše je slika...
Pokliči v MM in vprašaj, če lahko dobavijo, ko sem se jaz zanimal za drug model Pioneerja ni bilo nobenega problema.
Uporabil sem bumtiousove nastavitve z AV foruma. TV pa rabi ene 200 ur, da se ''usede'', torej več ur ima, boljše je slika...
13DaDO ::
Pred nakupom novega tv-ja sem bil v dilemi kaj, plazma ali lcd.Ker je plazem na trgu vedno manj sem se odločil za lcd. Po ogledu raznih modelov sta prišla v ožji izbor dva proizvajalca, to je Sony in Philips, odločil sem se za Philips 42 PFL 9632 in mi ni žal. Slika je odlična, imam priklopljenega na SiOL ter na računalnik.
Prijatelj je kupil Sony 40X3000 in rekel, da je na Philips-u lepša slika.
Prijatelj je kupil Sony 40X3000 in rekel, da je na Philips-u lepša slika.
@Jan999
SONY LCD40S30XX + Analogni signal = nemogoče gledljivo!
Dosti boljše je na digitalnem, ker pa sem TV kupil za 90% gledanja filmov prek prenosnika (HDDVD) mislim da nisem zgrešil z nakupom. 10% pa ostane za digitalni National geographic in Discovery (lepo gledljivo)
Lp
SONY LCD40S30XX + Analogni signal = nemogoče gledljivo!
Dosti boljše je na digitalnem, ker pa sem TV kupil za 90% gledanja filmov prek prenosnika (HDDVD) mislim da nisem zgrešil z nakupom. 10% pa ostane za digitalni National geographic in Discovery (lepo gledljivo)
Lp
Luciano ::
Kaj ima kdo izkušnje s kupovanjem preko spleta v tujini?
Kako je z dostavo, kolikšna je poštnina itd?
Nekaj dni nazaj sem gledal spletno trgovino, mislim da je bila angleška kjer so bili isti LCD televizorji za 50% cenejši. Ali mogoče poznate še kakšno tako trgovino, ne v sloveniji.
Kako je z dostavo, kolikšna je poštnina itd?
Nekaj dni nazaj sem gledal spletno trgovino, mislim da je bila angleška kjer so bili isti LCD televizorji za 50% cenejši. Ali mogoče poznate še kakšno tako trgovino, ne v sloveniji.
Mgf79 ::
Ojla!
Zanima me, ker vidim da veliko veste o teh stvareh, pa me zanima kaj mislite o plazmi:
PANASONIC TH-37-PV7, cena pa je 799€ sedaj v "akciji" v Šparu
Oz. kaj priporočate za ta denar (gleda pa se T-2 80% in pa DVD20%)
Prosim za odgovore in Vaša mnenja
Hvala lepa in lp
Zanima me, ker vidim da veliko veste o teh stvareh, pa me zanima kaj mislite o plazmi:
PANASONIC TH-37-PV7, cena pa je 799€ sedaj v "akciji" v Šparu
Oz. kaj priporočate za ta denar (gleda pa se T-2 80% in pa DVD20%)
Prosim za odgovore in Vaša mnenja
Hvala lepa in lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mgf79 ()
trdoreh ::
SONY LCD40S30XX + Analogni signal = nemogoče gledljivo!Pretiravaš! Meni se je slika zdela kar vredu oz. za LCD odlična!
Lp, Jan
Tomaz27 ::
AL pa mas neko cudno, jaz mam S3000 in je slika tudi na navadni kablski cisto ok, dosti boljska kot pri vecini LCD. Sigurno je na digitalni veliko boljsa o tem sploh ni dvoma. PA opazam da je slika dosti slabsa ze ce se 0,5 blizje prestavim in enako za vsako ko gres blizje. Od 2,5 m dalje pa je cisto ok, iz 3 in vec pa ze super. Je pa res tako kot je rekel Jan, ce si kupil samo za SD signal je to napaka. Tudi za HD-DVD je gledat ni nekaj ekstra ce vzames da ni full hd. Se najbolj primerna je za DVD-je, Divx, Ripane HD-DVD filme, digitalno kablsko,.. Jaz zdaj vecinoma dol vlecem 720 P filme, ki so iz 25 GB zripani na 4-10 GB in je super. Da bi pa 30 GB dol vleko zato da bom en film pogledal, ki bo zgledal isto kot HD-RIP je pa nesmisel,..
Torej da še jaz pristavim piskrček. Po dolgotrajnem ogledovanju in tuhtanju sem le prišeč do možnosti sprobati 42LCD Philips na SD signalu. Ne vem modela, je pa aktualen model z ambilightom cena cca. 1.300eur. V glavnem slika na SD signalu je porazna, Blu ray in HD filmi so super, vse ostalo pa pod kritiko. Torej sem se odločil za Panasonic 42PV70 plazmo in po enem tednu lahko rečem samo kapo dol. TV uporabljam 70% za gledanje TVja (SD Signal) in ostalo za DivXe/DVD. Prišel sem do zaključka da bi za 500 eur več dobil slabšo sliko za moje potrebe - tako da po mojem mnenju plazma all the way. Ogledoval sem si tudi Sony 40W2000 in 3000, tam je bila slika boljša vendar še vedno ni dosegala Panasonic plazme.
Moje skromno mnenje če ne boš TV uporabljal samo za HD filme in gaming je plazma best buy.
Moje skromno mnenje če ne boš TV uporabljal samo za HD filme in gaming je plazma best buy.
Ja mogoče imam pa jaz visoko postavljena pričakovanja glede kvalitete slike in mi je kombinacija mojega LCDja + analogna kabelska še zmeraj čisti podn!
Digitalna pa je komot gledljiva (gledam na cca 2,8 m), bom pa v kratkem povečal razdaljo na dobre 3m. Mogoče bo še bolje :)
Sedaj še samo iščem stensko stojalo za omenjen TV. Priporočila ?
Hvala
Lp
Digitalna pa je komot gledljiva (gledam na cca 2,8 m), bom pa v kratkem povečal razdaljo na dobre 3m. Mogoče bo še bolje :)
Sedaj še samo iščem stensko stojalo za omenjen TV. Priporočila ?
Hvala
Lp
Tomaz27 ::
nastavitve definitivno mocno vplivajo. Jaz mam vse zmanjsano za kablsko, recimo backlight 3, brightness 50, kontrast 60,.. Se pozna razlika. Mam pa vse pol visje za ostale input vhode, kjer je lahko vecja osvetlitev in kontrast ,.. Za kablsko mi je se najboljse ce je slika lepo umirjena, da ne trpijo oci, pa se napake so manj vidne. Je pa res tudi kot pravim da ze 30 cm povecana razdalja naredi cudeze. Jaz ko se vstanem in grem proti TV-ju je na razdalji 2m slika obupna, skor kot kockasta itd, ko pa gledam iz 3m oz. 3.15 m pa je zelo lepa in jasna. Sicer sem pa to ugotovil ze v Bofu in velja za plazme in lcdje enako, ko si preblizu slike je skoraj negledljiva,..
Zato pa je pomembno izbrati pravilno velikost, sestra je ravno zato vzela 37, ker gleda iz 2,5 m in bi bila 40-42 prevelika,. Sam sem pa zato vzel 40, se pa tudi ze med 40 in 42 pozna razlika,.
Zato pa je pomembno izbrati pravilno velikost, sestra je ravno zato vzela 37, ker gleda iz 2,5 m in bi bila 40-42 prevelika,. Sam sem pa zato vzel 40, se pa tudi ze med 40 in 42 pozna razlika,.
PANASONIC TH-37-PV7, cena 799€
oziroma
PANASONIC TH-37PX60 cena 850€
Prosim če mi lahko kdo kej pove o teh dveh plazmah - izkušnje priporočila, razlike??
Oz kaj bi mi priporočili za podoben denar (37"), gleda se pa T2 (80%) in pa DVD
Hvala in prosim za kak odgovor
LP
oziroma
PANASONIC TH-37PX60 cena 850€
Prosim če mi lahko kdo kej pove o teh dveh plazmah - izkušnje priporočila, razlike??
Oz kaj bi mi priporočili za podoben denar (37"), gleda se pa T2 (80%) in pa DVD
Hvala in prosim za kak odgovor
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mgf79 ()
hamurabi ::
Bom še sam dodal par stvari glede Sony-a 40S30xx. Tudi sam sem ga kupil pred slabim tednom dni in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Sprva sem mislil, da bo malce prevelik (2,5m-3m) vendar sem se zelo hitro navadil na velikost televizorja.SD signal sprejemam preko Siol-tv in moram reči, da je na nekaterih kanalih slika bolj povprečna(pop tv...) nekateri kanali so me pa prijetno presenitili (HBO). Kar se pa tiče HD ripov pa samo kapo dol, slika je naravnost fantastična. Tako da zelo priporočam nakup.
N-E-O ::
Kater LCD TV bi priporočali za ceno do max 400EUR? Vem da je bugget nizek, vendar bi imel en tak TV v majhni sobi, kjer ne rabim ravno metrske diagonale.
Bi priporočali kaj konkretnega? Dobro bi bilo, da je 16:9 in da ima po možnosti še HDMI, ni pa to obvezno. LP
Bi priporočali kaj konkretnega? Dobro bi bilo, da je 16:9 in da ima po možnosti še HDMI, ni pa to obvezno. LP
Follow the white rabbit.
[SkA] ::
Hecno Tomaž, jaz imam 46" X3500 in gledam včasih tudi na manjši razdalji od dveh metrov, običajno pa 2.5 in ne morem govoriti o kockah/pixlih. Slika je lepo gladka, edino kar je je pri analognem signalu šum, ki se ga sicer da do precejšnje mere odstraniti z noise reduction funkcijo(sicer ne pri vseh kanalih, sploh če kak Komisar Rex na AKANALU predvajajo), čeprav potem zgubiš nekaj detajlov v sami sliki - vsaj moj občutek je bil tak. Na digitalni kabelski je slika temu primerna, enako kot če si predvajam DivX srednje/višje kvalitete (odvisno od kanala). Pač, ni ostrine ker ni toliko vrstic in vsekakor se loči razliko v detajlih v primerjavi z 720p ali več, ampak tudi na blizu več kot gledljivo, o kakih prevelikih pixlih/kockah zaradi raztegovanja nikjer nisem še videl. Ne pogrešam CRTa sploh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
iverson3 ::
Kateri oz. kje kupiti hdmi/dvi kabel za priklop računalnika z lcd tv-jem? Na mimovste cena 22€, na nakupi.net pa samo slabih 10. Se pozna to na kvaliteti?
hamurabi ::
Sem sprva mislil, da sva vzela prevelik TV (40"), ampak ko sem predvajal HD ripe (1080p), se mi zdi, da bi kakšen dodatni inč prišel kar prav.
N-E-O ::
@Jan999
A z MM misliš Mediamarkt, ki ga ni v Sloveniji? Ker v tujini nimam ravno namena kupovat.
A z MM misliš Mediamarkt, ki ga ni v Sloveniji? Ker v tujini nimam ravno namena kupovat.
Follow the white rabbit.
Ne, misli slovenski Mediamarket ( http://www.mediamarket.si).
Zgodovina sprememb…
IVo ::
@iverson3 Ne bi se smel poznat na kvaliteti, razen če si kak superman...z kakim "malo" bolj občutljivim vidom.
@ fiti
No, pa sem dobil Pioneer PDP-428XD - slika je super, sicer sem že poizkušal nekaj z nastavitvami iz AVforuma, ampak bo verjetno bolje da malo še počakam, da se zadeva uleže. Mogoče veš katere nastavitve od BUMTIOUSA je potrebno izvesti za gledanje analogne kabelske TV?
Moti pa me še nekaj - ali daljinec nima nobene funkcije za hiter preklop med dvema na zadnje izbranima programoma? To zelo pogrešam.
Sicer je pa slika kljub analogni TV TOP!
No, pa sem dobil Pioneer PDP-428XD - slika je super, sicer sem že poizkušal nekaj z nastavitvami iz AVforuma, ampak bo verjetno bolje da malo še počakam, da se zadeva uleže. Mogoče veš katere nastavitve od BUMTIOUSA je potrebno izvesti za gledanje analogne kabelske TV?
Moti pa me še nekaj - ali daljinec nima nobene funkcije za hiter preklop med dvema na zadnje izbranima programoma? To zelo pogrešam.
Sicer je pa slika kljub analogni TV TOP!
@Celamp,
jaz imam T-2 IP televizijo in uporabljam nastavitve za freeview, in je slika super. Ni ti treba nič čakati, da se tv ''uleže'', tako da kar nastavi in opazuj kako bo slika vsak dan boljša. Za HDMI naprave pa uporabi D65 nastavitve (tudi če imaš priklopljen PC prek DVI-HDMI)...Pa glej, da boš imel na začetku vklopljen Orbiter (Bumtious ima ves čas izklopljenega), zaradi screen burna. Sicer še nisem zasledil, da bi se komu pojavil ziher je ziher. Kar se daljinca tiče sem si pa jaz nabavil univerzalnega Phillipsa SUR 9600 in si tam nastavil vse mogoče.
Sem bil pa včeraj pri prijatelju, ki ima LG-LCD in je razlika v kvaliteti slike res očitna...sploh črnina je LG zelo slaba....
jaz imam T-2 IP televizijo in uporabljam nastavitve za freeview, in je slika super. Ni ti treba nič čakati, da se tv ''uleže'', tako da kar nastavi in opazuj kako bo slika vsak dan boljša. Za HDMI naprave pa uporabi D65 nastavitve (tudi če imaš priklopljen PC prek DVI-HDMI)...Pa glej, da boš imel na začetku vklopljen Orbiter (Bumtious ima ves čas izklopljenega), zaradi screen burna. Sicer še nisem zasledil, da bi se komu pojavil ziher je ziher. Kar se daljinca tiče sem si pa jaz nabavil univerzalnega Phillipsa SUR 9600 in si tam nastavil vse mogoče.
Sem bil pa včeraj pri prijatelju, ki ima LG-LCD in je razlika v kvaliteti slike res očitna...sploh črnina je LG zelo slaba....
klemenSLO ::
Še moje izkušnje:
Kupil sem Panasonic TH-42PV71 plazmo za 1080 €.
SD signal je super, prav tako Divx i in DVDji,
720p je pa sploh enkratno.
Kabelske ali siol/t-2 nimam,tako da o tem ne morem nič povedati.
Skratka zelo sem zadovoljen, polne barve, lepi kontrasti, črna kot je treba.
V tem trenutko glede na to da nimam niti hardverja za kake fullHD vsebine (pa tudi vsebin samih nitoliko ) je bila to prava izbira.
lp klemen
Kupil sem Panasonic TH-42PV71 plazmo za 1080 €.
SD signal je super, prav tako Divx i in DVDji,
720p je pa sploh enkratno.
Kabelske ali siol/t-2 nimam,tako da o tem ne morem nič povedati.
Skratka zelo sem zadovoljen, polne barve, lepi kontrasti, črna kot je treba.
V tem trenutko glede na to da nimam niti hardverja za kake fullHD vsebine (pa tudi vsebin samih nitoliko ) je bila to prava izbira.
lp klemen
cosmicsuper ::
Lp, prijatelj me je prosu, da povprašam za panasonicovo plazmo TH-50PY70, zdi se mi , da je cena nekje okrog 2000€, mogoče malo več. A ma kdo kakšne izkušnje s tem TVjem. Kakšna je slika na različnih formatih (SD, InternetTV,720p...)? Mogoče priporočate kaj podobnega za to velikost in cenovni razred. Hvala za odgovore.
P.S.
Ko sem malo brskal po googlu, so rezultati iskanja zelo čudni, večinoma sem zasledu nizozemske strani, skratka, ali je ta plazma bolj poznana pod katero drugo oznako.
P.S.
Ko sem malo brskal po googlu, so rezultati iskanja zelo čudni, večinoma sem zasledu nizozemske strani, skratka, ali je ta plazma bolj poznana pod katero drugo oznako.
SKA napisal si da da imaš 46 T V in da ga gledaš včasih na 2.5m ali ni to preblizu, meni so v trgovini odsvetovali za 3m 46 -TV
Priporočakli mi so da naj vzamem 37 max 40.
Mene osebno vleče 46 ampak se res bojim da bo prevelika in nimam možnosti pobvečati razdalje.
Ali je za 3 m razdalje primern 40 ali 46 inčni LCD TV ( Full HD).
Hvala
Priporočakli mi so da naj vzamem 37 max 40.
Mene osebno vleče 46 ampak se res bojim da bo prevelika in nimam možnosti pobvečati razdalje.
Ali je za 3 m razdalje primern 40 ali 46 inčni LCD TV ( Full HD).
Hvala
Bato
roCkY ::
Če bi bral malo više ali temo o FHD bi našel članek z razlago primernih razdalij glede na ločljivost, da oko sploh še zazna detalje.
Sam sem za 46" nameščen malo pod 2m pa mi je super. IP TV je res kaka kocka pri hitrih scenah (šport) malo velika za DVD video je OK, PS3 (neglede ali je 720 ali 1080p) in PC pa je idealno. Sony za FHD 46" priporoča 1,85m kar je dokaj realno. Ko sem gledal recimo Samsungov katalog je priporočena razdalja 2,5m...
Sicer pa kakor komu paše. Meni najbolj ustreza, da je razen ekrana čimmanj v vidnem polju.
Sam sem za 46" nameščen malo pod 2m pa mi je super. IP TV je res kaka kocka pri hitrih scenah (šport) malo velika za DVD video je OK, PS3 (neglede ali je 720 ali 1080p) in PC pa je idealno. Sony za FHD 46" priporoča 1,85m kar je dokaj realno. Ko sem gledal recimo Samsungov katalog je priporočena razdalja 2,5m...
Sicer pa kakor komu paše. Meni najbolj ustreza, da je razen ekrana čimmanj v vidnem polju.
jglavac ::
Po pregledu tega foruma in mnogih ostalih sem prišel do ožjega izbora kateri LCD TV naj kupim, vendar se še ne morem odločiti. Za favorita imam Sony KDL-40S3000 in Samsung LE-40R81B, popolnoma pa nisem izključil tudi naslednjih modelov: Sony KDL-40S2530 ter Samsung LE-: 37R81B, 37R86BDX,40R86BDX. TV bo za gledanje T-2 televizije in gledanje DivX ter DVD filmov. Sicer imam izkusnje z obema znamkama (imam Samsungov LCD monitor, Sony Vaio laptop, slika na slednjem mi je boljša, vendar Samsung ne zaostaja bistveno-na obeh zaslonih je slika odlična). Pred mano je nekdo že spraševal za razliko med S3000 in R81B ampak ni dobil odgovora... Je razlike v ceni 200€, zato me zanima ali je vredno dat toliko več za Samsunga:) Oba modela moram videti še prižgana ipd, vendar me zanima mnenje tistih, ki si jih lastite. Aja...da ne pozabim...če imate še kakšen boljši predlog za LCD do 1200€ (max +50€) je dobrodošel. Najlepša hvala za pomoč:D
Pozdravljeni nekako sem prišel do naslednje izbire:
1.Toshiba 42X3030D - 1250€
2.Toshiba 42Z3030D - 1500 €
3. Sony KDL 46-W3000 - 2170€
Predvesem me zanima ali razlike v cenah odtehtajo kvaliteto je sony toliko boljši.
Hvala !
1.Toshiba 42X3030D - 1250€
2.Toshiba 42Z3030D - 1500 €
3. Sony KDL 46-W3000 - 2170€
Predvesem me zanima ali razlike v cenah odtehtajo kvaliteto je sony toliko boljši.
Hvala !
Bato
dre1 ::
Bato ti mas preveliko odstopanje med cenami nemores primerjat stvar za 1000 evrov z neko za 2000evrov,ce mas dost dnarja kups neki za 5000 evrov pa je sigurn SPICA,za moje pojme vec kot 1500 evrov devat za 40" je nesmisel,pa mesas 42" z 46" kar negre skupaj.
@ Bato
Hmm, če že misliša dajati 2K za televizor, potem si bolje oglej Pioneer PDP 428-XD ali PDP 4280-XA (cena cca. 2K€)
Slika da te kap!!! Verjetno je to zares nr. 1 med televizorji v tem momentu - se splača pogledat.
Hmm, če že misliša dajati 2K za televizor, potem si bolje oglej Pioneer PDP 428-XD ali PDP 4280-XA (cena cca. 2K€)
Slika da te kap!!! Verjetno je to zares nr. 1 med televizorji v tem momentu - se splača pogledat.
Bato, kot ti je že Rok povedal, višja kot je resolucija gledanega materjala, bljižje moraš sedeti, da oko loči vse detajle. :) Na kakšni razdalji zgleda slika standardne resolucije še dobro pa je verjetno nekoliko odvisno tudi od samega televizorja. :)
Zgodovina sprememb…
Pozdravljeni
Vem, da izbiram med 42 46 ampak je nekako tako, da bom gledal Full HD stvari. nevem kako se odnesejo HD ripi.
Bil sem nekako že odločen za Sony KDL-40W3000, ampak po branju teh foromuv ter ogledu TV me mika 46.
In sedaj je tukaj dilema ali vezeti Toshibo X ali Z razlika je 250€. Poznam sicer razlike oz. sem si pogledal teh. specifikacijo ampak lahko nekdo reče, da je Z serija vredna doplačila 250.
Sony vsi zelo hvalijo, kot sem že napisal 40W3000 ste mi nekako odsvetovali - gledam iz razdalje 3m in za to razdaljo je boljše vzeti 46.
Če pogledam Tosibo 47Z3030D je cirka 250€ cenejša ali je Sony toliko boljši.
Celamp na plasmo nekako nisem najbolj navdušen, vem pa da je slika lepša.
Predvesm me moti, ker nišče ki kupi omenjeni Tv nič kaj dosti ne napiše kako je zadovoljem. Kopujem TV za vasj 2 leti gledam TV, DVD ter sevada bodo FHD materiali vse cenejši. In sedaj je tukaj dilema ali plačat tisto razliko, da kupiš Sony ali da vzameš večji zaslon.
Recimo daš za TV 1300,00€ pa pol z cenejšim nisi zadovoljen potem si v bistvu izgubil največ. Nekako najti nek kompromis kaj je trenutno najboljše kupiti, za gledanje FHD materiala ter iz razdalje ca 3m ter se splača kupit LCD TV za 2000€
LP Bato
Vem, da izbiram med 42 46 ampak je nekako tako, da bom gledal Full HD stvari. nevem kako se odnesejo HD ripi.
Bil sem nekako že odločen za Sony KDL-40W3000, ampak po branju teh foromuv ter ogledu TV me mika 46.
In sedaj je tukaj dilema ali vezeti Toshibo X ali Z razlika je 250€. Poznam sicer razlike oz. sem si pogledal teh. specifikacijo ampak lahko nekdo reče, da je Z serija vredna doplačila 250.
Sony vsi zelo hvalijo, kot sem že napisal 40W3000 ste mi nekako odsvetovali - gledam iz razdalje 3m in za to razdaljo je boljše vzeti 46.
Če pogledam Tosibo 47Z3030D je cirka 250€ cenejša ali je Sony toliko boljši.
Celamp na plasmo nekako nisem najbolj navdušen, vem pa da je slika lepša.
Predvesm me moti, ker nišče ki kupi omenjeni Tv nič kaj dosti ne napiše kako je zadovoljem. Kopujem TV za vasj 2 leti gledam TV, DVD ter sevada bodo FHD materiali vse cenejši. In sedaj je tukaj dilema ali plačat tisto razliko, da kupiš Sony ali da vzameš večji zaslon.
Recimo daš za TV 1300,00€ pa pol z cenejšim nisi zadovoljen potem si v bistvu izgubil največ. Nekako najti nek kompromis kaj je trenutno najboljše kupiti, za gledanje FHD materiala ter iz razdalje ca 3m ter se splača kupit LCD TV za 2000€
LP Bato
Bato