» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
38 / 154
»»

janj2006 ::

Tale "kmalu" za RedCoon, pa traja že več kakor pol leta in bo še kar trajalo. bi bilo pa dobro, zaradi konkurence in s tem cen.:)

parasit ::

Kako ocenjujete ta LCD TV ima resolucijo FULL HD, je pa tudi zanjimiva cena, ga kdo uporablja?

link: LCD LG 42LF65
To je to!

hamurabi ::

Za to ceno priporočam Samsung serija M oz. Toshibo serija Z.

Luciano ::

Kupujem LCD televizor in kot vsi imam iste probleme.

Včiraj sem v BB primerjal 32'' LCD-eje. in je imela najboljšo sliko Toshiba 32A3000 50 Hz (če se ne motim pri oznaki). Kljub temu da sta bila usporedno priklopljena na kabelsko tudi LG in Philips oba 32'' 100 Hz. Sem pa primerjal tudi Sony, misli m da je bil 40'' ki pa ima preveč pudarjene tople barve (rdeča rumena zelena) in zgleda zelo nerealno. To je potrdil tudi prodajalec.

1. Sprašujem ali se te nastavitve da korigirati. Ali te lahko v teh trgovinah s temi nastavitvami zavedejo ko primerjaš več LCD-ejev? Seveda pustimo da so nekateri priklopljeni na kabelsko drugi pa na DVD. Kaj je potrebno paziti pri primerjanju LCD-ejev v trgovinah, razen to da ni priklopljen na DVD?

2. Kaj je potrebno še paziti pri nakupu glede ''priključkov''? Ali je DVB-T sprejemljiv glede na to da so potrdili mpeg4?

3. Imam kabelsko televizijo. Kaj to pomeni glede na potrditev mpeg4 tehnologije? Prodajalec mi je rekel da sedajšni LCD-eji imajo samo podporo mpeg2 in da v kolikor imam kabelsko televizijo bodo to urejali kabelski operaterji. Ali prav razumem, da bodo preko ''kabla'' pošiljali tako mpge4 kot tudi mpeg2 signal in ne bo važno kakšen tv boš imel in ti ne bo potrebno kupiti dodatnega pretvornika? Ali se motim?

PS: V reviji Monitor-november sem zasledil teste LCD-ejev in imajo njboljšo oceno 1. LG 32''LC55, 2. Panasonic TX-32LXD700 ter 3. z najboljšo sliko Sony Bravia KDL-32 D3000. V članku tudi piše da imajo nekateri (ne zgoraj našteti) probleme z nastavitvami razmerja slike na vhodih HDMI ali VGA? Zakaj, in da se to ne da z nastavitvami izboljšati. Zgoraj omenjeni so brez problemov.

4. Ali lahko pri prehodu med programi (kabelska TV) tudi nastanejo take težave z razmerjem slike?

Upam da se bo kateri poznavalec odločil napisati določena pojasnila. Lahko tudi napišete kakšne imate izkušnje s Toshibo (nekaj sem že prebral)? Mene predvsem zanima da ima dobro sliko in ne da ima ambilight v ozadju.

SasoS ::

1. Moj Sony (x3000) ima malo morje nastavitev, že s preseti lahko precej spremeniš sliko od hladne (bolj modra) do toplejše (rumena, rdeča)

2. DVB-T lahko spremljaš samo če imaš mpeg4 podporo (Sony X serija, še kakšen?) ali pa z ločenim sprejemnikom ki ga boš kupil dodatno.

3. Na kablu bodo najbrž še naprej pošiljali mpeg-2, uredba velja samo za zemeljske antene. TV mora imeti DVB-C sprejemnik (Sony X serija :D), drugače rabiš spet ločen sprejemnik...DVB-T ne bo delal s kablom

4. Težave z razmerjem? Kakšne težave? Tako ali tako je večina programov v 4:3. Na tistih ki so 16:9 pa TV avtomatično preklopi v tapravi mode (večinoma...celo na POPu gre v zoom, čeprav ni pravi 16:9 format)

BigBoss_ ::

3. DVB-C ma tudi serija S od Sony-ja

4. Mislim, da je mislil 1:1 pixel mapping

Tomaz27 ::

DVB-C imajo vsi sony serije 3000 dalje, torej S, D, W, X,..

kurjač ::

Kaj pa P?
V navodilih nisem nič našel

Navodila so neka cudna, nevem niti ce pri mojih kaj pijse, na tisti nalepki ko je na novem tvju ni blo nic. Samo dvb-t je bil omenjen. Tak da jaz nisn niti vedo da ma dvb-c dokler ga nisem naroco in se zacel spilat s skeniranjem. Naslednji hec je pa bil da pri fast scan ni naslo nobenega kanala, tak da sn mislo da ga ni. Pol sn pa za foro dal se pocasno skeniranje, ki je trajalo 15 min sigurno in naenkrat voila, 190 programs found. Od tega 70 radijskih,.. Tak da se probaj
se kje drugje poznamat ce ma al nima, recimo spletna stran, support, tuji forumi ker v navodilih so ocitno bolj bogi,. A je to P3000 al kaj? Namrec P serije spoh ne poznam

kurjač ::

falotXP ::

Kaj pravite za televizor PHILIPS 32 PFL 7762D...oziroma kakšen 32" model izbrati za gledanje IP TV do cene nekje 1000 Eur?

A mi loh kdo pove kakšni so naslednji LCD-ji (enega od teh nameravam kupiti cenovno tam do cca 1000 evrčku) dobrodošla tudi priporočila kakšnih drugih znamk, modelov. Sicer bom pa še enkrat šel v BB oz. Harvy norman v primerjavo slik.
1. Toshiba 37X3030D
2. Toshiba 37X3000P
3. Toshiba 37C3502P
4. Toshiba 32R3500 100Hz
5. Sony Bravia KDL 32D3000 100 Hz
6. Sony Bravia KDL 32S3000

PS: na prejšnih straneh sem bral okrog DVB-T in DVB-C. Glede na to koliko je o tem že napisanega sem že malo zmeden. Če sem prav razumel:
- DVB-T sprejema (dekodira) zemelski digitalni signal (samo mpeg2 ali tudi mpeg4, ki bo čez čas aktualen pri nas) Ali je trditev pravilna?
-DVB-C sprejema (dekodira) digitalni signal oddan preko kabelske telivizije vendar zopet (''danes'') samo mpeg2 ali tudi mpeg-4 ki bo čez čas pri nas. To je aktualno zame ker imam kabelsko TV.
In kaj pomeni če LCD nima DVB-C sprejemnika? Kot sem se o tem zanimal v BB bodo kabelski operater še vedno pošilajli vse oblik signala tudi po uvedenem mpeg4 (ki baje kot obvezno velja samo za zemeljsko TV). Kaj to pomeni da imjo nekateri po prejšnih cca 50 programih potem 100 programov? Ali je že toliko digitaliziranih? Ali so med njimi tudi POP, RTV SLO, Discovery...?

Lep dan še naprej

SasoS ::

1. Da, DVB-T dekodira zemeljski signal. Ali mpeg2 ali mpeg4 je odvisno od tipa sprejemnika, praviloma pa vsi razen redkih izjem samo mpeg2. Pri nas bo zemeljski signal samo mpeg4.

2. Da, DVB-C dekodira kabelski signal. Ali mpeg2 ali mpeg4 je odvisno od tipa sprejemnika, praviloma pa vsi razen redkih izjem samo mpeg2. Kabelski signal bo najbrž večinoma ostal mpeg2 ker: 1. se jih uredba od oddajanju mpeg4 ne tiče in 2. ker signal tako ali tako že pride preko satelita v mpeg2 in dodatna oprema za prekodiranje stane ter poslabšuje sliko. Kablaši imajo dovolj pasovne širine da si lahko privoščijo mpeg2. Če in ko bodo TV postaje tudi preko satelita oddajale mpeg4 (mogoče nekatere v HD celo že?) potem bo mpeg4 sprejemnik aktualen.

3. Če DVB sprejemnika nimaš in ga hočeš, ga moraš kupiti (ali sam ali pri operaterju). Cene so odvisne od operaterja. Shemo in cenike dobiš pri operaterju (pozor: niso vsi digitalni kanali zastonj, pri nekaterih moraš plačati dodatno naročnino). Za primer, shemo Ljubljanskega kabla dobiš na strani.

eVro ::

Priporočam Toshibo 37C3502P.

celamp ::

Pozdravljeni;

Tudi jaz se zanimam za zamenjavo tv-ja in sem tako kot večina ob izbiranju informacij vedno bolj v dvomih kako in kaj.
Danes sem naletel na ta članek o primerjavi med LCD in PLAZMO, tu je odgovor jasen - PLAZMA!
Ima kdo doma Pioneerjev KURA ? Ali je res toliko boljši, kolikor je dražji?

LapD ::

Ko gledaš nekaj časa v Kurota ugotoviš, da je to ljubezen na prvi pogled, a potem ugotoviš, da je to navadna kespicka:D

Res je hudo vse skupej, pomojem najbolši TVji ta hip a pri ceni ima verjetno zelo velik delež značka Pioneer. Če pa maš 3k€ na razpolago pa pomojem ni debate;>

Tomson ::

Tudi sam malo gledam po trgovinah in se vedno ustavim pri Pioneerju, čeprav je out of range (1900€) :D

Enostavno nima konkurence. Poleg res črne barve ki je itak samoumevna me je takoj prepričal SD signal. Isti signal na npr. 10 Plasmah/LCDjih, in tukaj mi ni jasno kako je lahko slika na Pioneerju npr. 20-30% boljša od konkurence, glede SD signala da se razumemo. Malo verjetno gre na račun da je za odtenek temnejše vse skupaj, ampak kako lahko tako lepo zgladi slab SD signal? Prav neverjetno ...

Je pa res da slika ni 50% boljša kakršna je cena napram konkurecni. Se pravi 50% več denarja za recimo 25% boljšo sliko. A ga ne morejo lepo prodajat za 1000€ pa konc?!! >:D
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

_obby ::

Evo, vceraj nabavil Panasonic 42PV70 plazmo in moram rect da ima super sliko, totalno zadovoljen. Kolega ima Pioneer KURO 4280 in ga bi najraje zamenjal za tega mojega saj je razlika v ceni skoraj 1000€, ki pa je ne mores nikakor opravicit pri Pioneer-ju... Ce kopujete plazmo, kupite Panasonic, razmerje med ceno in kvaliteto je optimalna in nimate kaj zgresit.

fiti ::

Jaz sem pred nivim letom nabavil Pioneer PDP-4280 XA...slika je res enkratna, sploh ko je enkrat v uporabi več kot 200 ur.Uporabil sem nastavitve, ki sem jih dobil na AV Fourms. Slika (Out of Box) je boljša od večine LCD-jev in Plazem na tržišču, če se pa še malo poigraš z nastavitvami pa si dobesedno ''Blown away''. Modeli 428xd, 528xd pa imajo tudi vmesnik za ISF kalibracijo, kar je v tujini zelo pogosta praksa. Osnovni model ( 4280 XA) je v MM 1940 EUR in kar se mene tiče se splača....če mi kdo ne verjame naj si ogleda tale post: AV Forum

[SkA] ::

Dejstvo je da ima Pioneer Kuro trenutno najkvalitetnejšo sliko od vseh plazm/LCDJev, temu nihče ne oporeka. Cena je temu primerna in tisti, ki si lahko privošči, verjetno ne bo razmišljal o price/performance faktorju ampak bo za svoj denar želel največ. Tako pač je, tako da je rahlo smešno, da se nekdo "izprsi" za Kurota, potem pa pravi da bi raje 1000 evrov nazaj in Panasonica. ;)

Sicer pa, glede na to da je to računalniški forum, lahko hitro zadevo preneseš na najnovejši in najhitrejši Intel/AMD procesor. Običajno ima najhitrejši tudi abnormalno ceno, nihče pa ne more oporekati, da je v tistem momentu najhitrejši in najboljši. Ali se splača ali ne je pa vse relativno. ;)

Ko sem začel razmišljati o novem TV-ju sem bil prepričan, da bom kupil FHD LCD, potem pa sem v zadevo bolj poglobil, začel prebirati teste in tuje forume in dobil objektivno sliko, kaj bo za moje potrebe in finance najbolje. Potem je bila odločitev lahka. Vsem ki kupujete nov TV priporočam, da malo pobrskate po kompetentnih forumih (ne verjemite vsega kar vam reče prodajalec) in dobili boste konkretne odgovore...potem bo odločitev glede na vaše potrebe ''budget'' precej lažja. Torej največ za svoj denar....

Če lahko še kakšen da mnenje glede spodaj naštetih LCD-ejev, dobil sem samo eno. A je kdo mogoče primerjal te telivizorje dejansko v prodajalni?

1. Toshiba 37X3030D
2. Toshiba 37X3000P
3. Toshiba 37C3502P
4. Toshiba 32R3500 100Hz
5. Sony Bravia KDL 32D3000 100 Hz
6. Sony Bravia KDL 32S3000

PS: 1. Ali je bolje da je LCD 32'' in 720p ter 100 Hz ali je bolje da je 40'' ali 37'' 1080p ter 50Hz?

2. Se pravi če LCD nima DVB-C potem sploh ni mogoč priklop na kabelsko TV in je obvezen umestnik?

djordjevic ::

Valda da je možen priklop, samo pač šibaš analogni signal, če hočeš digitalnega, pa kupiš pretvornik. Mater, ta DVB-c folk samo mede.

DontPanic ::

Živjo.
Doma je 17 let stara:)) CRT televizija izdihnila in sedaj smo se odločili za nakup LCDja. TV se bo gledal iz razdalje cca. 3-3,5m, in zaradi tega pride v poštev 32" lcd.
Ker doma ne serjemo denarja sem se najprej zagrel za Philips 32PLF5322 ki stane okoli €650, lahko pa tudi kakšen drug tv v tem cenovnem rangu (do €750).
Philips 32plf5322

Ko sem fotru malce po netu kazal cenike in specifikacije se je on začuda8-O zagledal za LCDje v rangu €1000, po logiki "tv se bo gledal lepo število let in je bolje kupiti nekaj kvalitetnega". Najbolj nam je v oko padel Philips 32PLF7862D ki stane €1055.
Philips 32plf7862D

V specifikacijah je razvidno da je boljši od 32plf5322 (npr. odzivni 4ms namesto 8ms, frekvenca osveževanja 100Hz, višji kontrast, Pixel Plus 2 HD, itd.). Na papirju je TV super, toda mene malce bode, če je res toliko boljši da odtehta razliko v ceni 350-400 evrov.
Kupovali bomo na obroke (verjetno 24), če bi se odločali za gotovinski nakup, potem TV za €1000 definitivno NEBI prišel v poštev.

Doma imamo T2 optiko. Gledali bi pa tudi divx/dvd filme. Konzole vsaj še nekaj časa ne pridejo v poštev.

Najlepša hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Teh modelov ne poznam.
Definitivno pa nebi NIKOLI za LCD/plasma TV vzel kakršnegakoli (obrestovanega) kredita. Cene se letno praktično razpolavljajo...
V tem preimeru pomoje razlika v ceni še zdaleč ni vredna razlike v kvaliteti. Čez 3-4 mesece bo drugi verjetno stal toliko kot prvi.

SepoX ::

@DontPanic - glede na to, da ne rabite TV za konzole in tudi glede na ostale potrebe, si raje kupite plazmo za okoli 1000€. Kak Panasonic 42" bo super za ta denar. Boste veliko bolj zadovoljni kot pa z nakupom 32" LCD, še posebej, če boste šopali TV v razmerju 4:3 (s črnimi stranicami ob strani). Glede na razdaljo gledanja definitivno morte vzet 42".

Mal si preberte v kolikor si še niste revijo monitor, novemberska izdaja 2007. Test LCD monitorjev 32''. Ne vem pa ali so bili objektivni.
PS: http://www.monitor.si/revija.php?id=95

13DaDO ::

Ne razumem nekaterih zakaj kupujejo LCD-je in plazme, če potem gledajo sliko v razmerju 4:3.
Daj nekaj več denarja in vzemi tisti model, ki ima avtoformat slike in je super zadeva.

Luciano in DontPanic: Obema priporočam Toshiba 37C3502P. Se mi zdi, da bi k vajinim željam prav lepo pasala. Če mi pa ne verjameta, pa pojdita v kakšno štacuno pogledat. Odlična slika SD signala za LCD TV.

Mutiruti ::

v mediamarketu sen nabavil Sony 40S3010, ki ima po prodajalčevem zagotovilu enake karakteristike kot 40S3000 samo, da je temno sive barve. Kako naj vem ali ima LCD tv vgrajeni dvb-c?
Kabelski operater omogoča digitalni signal, vendar v nastavitvah ne znan nastaviti programe.
Prosim za pomoč. Nujno!!
Hvala

_obby ::

fiti, a lahko das na forum ali meni osebno optimalne nastavitve za pioneer-ja 4280 oz. kako si ti nastavil tvojga al pa vsaj link do tistga foruma, ker nisem sam nic nasel.

Nastavitve so na postu št. 1 na tem linku. Poglej spodaj pod tabelo imaš Attached files. Imaš pa različne nastavitve za različne naprave oz. vhode (SCART DVD, HDMI DVD....). Pozorno preberi pa ti bo vse jasno. Pa vzemi v obzir, da plazma postane prava šele nekje po 200 urah uporabe...

jugato ::

Kakšno je vaše mnenje za LCD TV GORENJE LCD32VIP81BPHD
LCD panel HD READY
Diagonala
82 cm – 16:9 format
Ločljivost
WXGA 1366X768
Svetilnost
550 cd/m²
Dinamično kontrastno razmerje
7500:1
Odzivni čas
8 ms
Slika
Pixellence procesiranje slike
PIP - slika v sliki
PAP - slika ob sliki
PAT - slika in tekst
Teletekst
1000 strani
STEREO - DSP digitalni procesor
Priključki
2xSCART,AV vhod,S-VHS,VGA,2xHDMI,Y/Pb/Pr vhod,slušalke

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jugato ()

Mutiruti: poglej si moj post malo visje nekje. Ima vgrajen DVB-C ampak mores v pravem meniju dat iskanje kanalov in to tisto natancno in pocasno. Meni v hitrem iskanju ni naslo niti 1 programa,.

falotXP ::

@DontPanic tudi jaz se odločam med modelom PHILIPS 32PFL 7862D in PFL7762D in ne vem, če se splača tista razlika, saj model PFL7762D dobim že za 765EUR, medtem, ko ta drugi model stane 1015 EUR...se splača? POGLEJ sam.

DontPanic ::

Ne se ne splača. Tudi fotra sm prepričal da razlika v ceni €400 ne odtehta malce boljših specifikacij za TV iste velikosti. Kot kaže sva midva istih misli, saj bom najverjetneje tudi jaz kupil 32pfl7762d.

alsl ::

Starši so se odločali, da si nabavijo plazmo, tako da sem jim prodal mojo LG 42PC1R s katero sem bil zelo zadovoljen. Prodal sem pa zaradi nabave PS 3, 2 HDMI vhoda sta postala premalo, pa tudi statična slika se je vtisnila v zaslon (no saj po nekaj minutah gledanja običajnega programa so sence izginile).

Tako sem nabavil LCD Sony 40V3000. Prvič ko sem jo vklopil in priklopil kabelsko nanjo me je kar stisnilo zaradi grozne slike. Potem sem se spomnil, da so bile tudi pri plazmi začetne nastavitve slabe. Izklopil sem vse avto funkcije, pa noise reduction, vklopil standardni barvni prostor, tako da se je slika zelo izboljšala. V primerjavi s plazmo, ki je HD ready je običajni SD signal (kabelska, Siol TV) boljša na plazmi (predvsem se na LCD dosti bolj vidne vse posledice stiskanja na Siol TV - seveda od blizu), HD signal iz satelita je boljši na Soniju kadar gledaš od blizu, z razdalje 3 metrov pa razliko med HD ready in Full HD ni več opazit. Kadar priklopiš nanjo računalnik ali PlayStation 3 v full HD pa je slika na LCD praktično kot na računalniškem monitorju :)

Moti me le, da je ozvočenje zame bolj slabo (sicer ima analogni in optični avdio izhod - kateri pretvori signal vedno v stereo obliko tudi, če dobi preko HDMIja DD signal). Slika ob sliki deluje tako, da imaš lahko večjo sliko iz HDMI vhoda in ob njej manjšo iz običajnih analognih ali digitalnih TV programov (ne pa tudi poljubnega vhoda). Digitalni sprejemnik lovi brez problemov programe preko antene v MPEG2 kodiranju (sem ob meji), v MPEG4 kodiranju (Slovenija) pa je samo zvok. Preko kabelske nisem stestiral, ker pri nas kabelska ne oddaja digitalno preko kabla. Računalnik v full HD deluje le preko HDMIja, preko VGA pa ne.

Moje mnenje je: če boste na TV priklapljali računalnik ali konzolo potem je boljši LCD drugače pa plazma.

JXS ::

jaz bi prosil, če mi lahko pomagate pri izbiri LCD TVja. Velikost je omejena na 20"-23".
Med tistim, kar sem našel se odločam med:

SONY KDL-20S3000

Samsung LE-23R81B

Samsung LE-23R86BDX

Razlika med Samsungoma je le v tehnologiji panela LCD vs. TFT-LCD, razlika v ceni pa 100€. Jaz sem za LE-23R81B doma pa pravijo, da naj se kupi najboljše, torej LE-23R86BDX. Vseskozi pa mi diši tudi Sony.

Sem kak TV spregledal?
Kaj bi vi izbrali?

Sony.

Jan987 ::

Sam pa išečm nekoliko večji LCD oz. plazma televizor (okrog 42') in imam nekaj vprašanj. Veliko se povdarja, da je plazma od LCD-ja slabša, ker ima ''omejen delovni čas''. Vendar pa kolikor sem računal bi pri moji povprečni uporabi televizije čas delovanja plazme bil kakšnih 20 let kar je več kot dovolj. So še kakšne druge razlike?

Max. pri ceni je nekje 1500€. Kaj mi svetuete za ta denar?

Mirage000 ::

vidim, da mamo vsi podobna vprasanja... tudi sam ne vem, kaj je boljse, plazma ali LCD, vse pa bi blo tm okrog 50". Ponujali so mi tole plazmo: Hitachi P50XR01, za okrog 3300eurov, kaksna se vam zdi? al je bl pametno kej druzga najdt?
Hvala

Jaz sem se zadnji teden kar precej zamudil na raznih forumih, da bi ugotovil kako in kaj.
Nekako sem se odločil da kupim nekaj boljšega - tu pa je zadeva glede na splošno mnenje forumašev jasna - PIONEER KURO (Plazma).
Cena je seveda astronomska, zato sem se odločil za 42" PDP-428XD. 50" je enostavno predraga!
Za ta model sem se odločil, ker ima funkcijo PIP (picture in picture). Razdalja za gledanje bo nekje med 2,5 do 3,0m - upam da ni premajhna - no če do sedaj 68cm diagonala ni bila, potem ni hudič da tudi ne bo!

_Tom_ ::

Panasonic TH42 PZ70E ali TH50PZ70E....

Kato ::

Samsung

Panasonic

Pioneer

Če si pripravljen dati 3300€ za TV potem kupi Pioneerja, to je trenutno najboljši TV. Drugače pa vzameš Samsunga in 1000€ nameniš k audio sistemu.

damjan11 ::

Gorenje naj dela štedilnike ne pa lcdjev in dvd predvajalnikov

Bato ::

Pozdravljeni, prebral že veliko tudi si ogledal nekatere Tv-je v živo.( predvesem Sony-a). Amapk sta še vedno odprti dve vprašanji.

1. Velikost Tv-ja 42 ali 46 - razdalja 3m gledanje DVD filmov in seveda tudi Blu-Ray filmov zato kupujem tudi FULL HD TV.

2. Vzeti Sony 40-46 serijo V ali (W) ali Toshiba 42 -47 - X3030D ali Z3030D.

Predvsem me zanima kdo že ta Tv ima in kako je z njim zadovoljem.

Moje mnenje je raje dam malo več denarja in vem da bom potem zadovoljen ali mi lahko kdo potrdi da z nakom obeh proizvajalcev nebom razočaran.

Ne kupujem TV za 10 let ampak za več kot eno leto pa že.

Hvala že v naprej !
Bato

LapD ::

Za jurja in pol je trenutno najboljši nakup pomojem 42" Sony W3000... vsaj glede na prebiranje raznih testov v zadnjih tednih:D

Bato ::

Odkrito povedano mene tudi Sony kar zelo navdušil ampak me predvsem mika tudi 46.

In tu je sedaj dilema ker je cena pri soyu za 46W - preko 2000€.

Ali je sploh simeselno imeti na 3m zaslon velikosti 46. Sem si TV že ogledal v trgovini ampak nekako tam ne dobiš realne slike ker je sam prostor zelo velik, pa tudi dosti drugih televizorjev je zraven. In se meni ne zdi glih velik.

In recimo Toshiba 42X3030D stane 1000€ recimo Sony mislim da ca 1500€ ali je Sony toliko boljši.

A ima kdo izkušnje z obema televizorjema.

V kolikor bi se odločil za Toshibo ali vzeti X ali Z je Z vredna svojega denarja.

Lp
Bato

Ja, tole z velikostjo je res problem. In ko ga prvič postaviš doma v sobo se ti zdi vse veliko. Potem se pa z leti kar nekako skrči - ist kot velja za računalniške monitorje. Potem pa še sosed večjega kupi, si pa tam :\

jugato ::

Gorenje naj dela štedilnike ne pa lcdjev in dvd predvajalnikov

Si morda preiskusil kakšno njihovo LCD, da lahko sodiš tako slabo o Gorenju.
««
38 / 154
»»