Forum » Kaj kupiti » Plazma ali LCD televizor?
Plazma ali LCD televizor?
13DaDO ::
Tudi jaz prebiram te stani približno dva meseca in vidim, da poznate samo dva proizvajalca TV-jev.
Primerjal sem med plazmo in lcd-jem in prišel do spoznanja, da je boljši lcd za gledanje kabelske in IPTV-ja. Slika na lcd-ju je bolj ostra v obeh primerih v realnosti barv pa ni velike razlike. TV-je nisem primerjal v trgovinah ampak doma in cene nad 2000€.
l.p.
Primerjal sem med plazmo in lcd-jem in prišel do spoznanja, da je boljši lcd za gledanje kabelske in IPTV-ja. Slika na lcd-ju je bolj ostra v obeh primerih v realnosti barv pa ni velike razlike. TV-je nisem primerjal v trgovinah ampak doma in cene nad 2000€.
l.p.
irumed ::
Mene pa nekaj zanima glede tega že tako opevanega DVB-C tunerja pri Sonyo in sicer ali je ta tudi odvisen od prenosov mpeg2 oz mpeg4, sprašujem zato ker mi je trgovec v trgovini BB dejal da ta DVB-c ne pomaga nič ker je mpeg2 in ne mpeg4 kot ga ima Slovenija.
Nisem čist prepričan ali je odvisen ta DVB-C od teh mpeg-ov.
Jaz osebno sem milil da pač nek kabelski operater dobi signal iz ali mpeg2 ali mpeg4 in nato oddaja naprej po kabelski kateri pač ni odvisen od tega sranja.
Če kdo ve bi bil hvaležen za odgovor ker pač kupujem lcd v rangu do 1500 in nevem ali se mi splača kupit zaradi tega Sony ker pač v večini gledam SD signal.
P.S.
Pa prosim da me ne zmerjate če neumnosti sprašujem ker sem amater na tem področju!!!
Nisem čist prepričan ali je odvisen ta DVB-C od teh mpeg-ov.
Jaz osebno sem milil da pač nek kabelski operater dobi signal iz ali mpeg2 ali mpeg4 in nato oddaja naprej po kabelski kateri pač ni odvisen od tega sranja.
Če kdo ve bi bil hvaležen za odgovor ker pač kupujem lcd v rangu do 1500 in nevem ali se mi splača kupit zaradi tega Sony ker pač v večini gledam SD signal.
P.S.
Pa prosim da me ne zmerjate če neumnosti sprašujem ker sem amater na tem področju!!!
Enzo` ::
A mogoče kdo ve, kje bi lahko videl Panasonic TH-42PX730E v živo?
Sem v dilemi med Panasonicom pa Sonyem 40S3000, pa sem si rekel da moram obedva vidit v živo
Sem v dilemi med Panasonicom pa Sonyem 40S3000, pa sem si rekel da moram obedva vidit v živo
SasoS ::
X-i ga imajo, nisi omenil da gre za V...
Na kablu je zaenkrat samo mpeg2 kot vem. Pomoje ne bodo šli na mpeg4 (vsaj ne tako kmalu), zakon o radiodifuziji je samo za zemeljske antene.
Na kablu je zaenkrat samo mpeg2 kot vem. Pomoje ne bodo šli na mpeg4 (vsaj ne tako kmalu), zakon o radiodifuziji je samo za zemeljske antene.
dre1 ::
ENZO:
Tegale sonya v zivo v kakem big beng, bof ali harwey norman nebos videl mogoce pri kakem svercerju,ker je narejen za nemsko trzisce ,za panasonic nevem kokr sm js videl je panasonicov najvec v harweju normanu.
Tegale sonya v zivo v kakem big beng, bof ali harwey norman nebos videl mogoce pri kakem svercerju,ker je narejen za nemsko trzisce ,za panasonic nevem kokr sm js videl je panasonicov najvec v harweju normanu.
[SkA] ::
irumed, trgovec je bil žal zmeden, kot so ti že nekateri drugi povedali. Če ima vgrajen DVB-T tuner (za W3000 in X3xxxx serijo vem da ga imajo), potem podpira MPEG4. Sočasno ima lahko vgrajen tudi DVB-C tuner, kjer se uporablja mpeg2 (W3000, X3xxx in če se prav spomnim tudi S3000 serija imajo vgrajen DVB-C tuner). DVB-T uporabljaš za anteno, DVB-C za kabelsko. :) Obstajata pa lahko sočasno v televizorju, ker se standarda ne prekrivata... ;)
Dre1, glede S3000 pa mislim da se motiš, razen če si mislil točno 40" model. Lorex ga npr. ponuja v 32" verziji, pa so eden izmed uradnih zastopnikov za Sony v Sloveniji. Moj-TV.com vidim da prodaja 40" model, pa kolikor vem trgovina ni "švercer". ACS ima 32" model na ceniku. :)
Dre1, glede S3000 pa mislim da se motiš, razen če si mislil točno 40" model. Lorex ga npr. ponuja v 32" verziji, pa so eden izmed uradnih zastopnikov za Sony v Sloveniji. Moj-TV.com vidim da prodaja 40" model, pa kolikor vem trgovina ni "švercer". ACS ima 32" model na ceniku. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
SKA:
Enzo je spraseval za 40S3000,za ta model sem odgovoril sem precesal Ljubljano in Celje podolgem in pocez pa o telem modelu ne duha ne sluha ,zato je brat nabavil:KDL40U2520K ,ko jo mal sprobam povem mnenje in prilepim kako slikco,men lcd tko ne disi bom v kratkem kupil 50 plazmo (se pa splaca vzet v bofu zarad moznosti podaljsane garancije),Moj-TV.com : ma pa prevec modelov da bi mel vse tole na zalogi,prek neta narocit lcd al pa plazmo je mal dvorezno(ze pri prevozu sm videl tako zmeckano embalazo da me je vse minilo)
Enzo je spraseval za 40S3000,za ta model sem odgovoril sem precesal Ljubljano in Celje podolgem in pocez pa o telem modelu ne duha ne sluha ,zato je brat nabavil:KDL40U2520K ,ko jo mal sprobam povem mnenje in prilepim kako slikco,men lcd tko ne disi bom v kratkem kupil 50 plazmo (se pa splaca vzet v bofu zarad moznosti podaljsane garancije),Moj-TV.com : ma pa prevec modelov da bi mel vse tole na zalogi,prek neta narocit lcd al pa plazmo je mal dvorezno(ze pri prevozu sm videl tako zmeckano embalazo da me je vse minilo)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dre1 ()
iverson3 ::
@Jan999
Potem bi bil ta Sharp boljši nakup, kot Sony S3000 40˝? Gledam te cene od Sharpov pa se mi zdijo čedalje bolj napumpane ... Cene se pa za iste modele tudi veliko razlikujejo. V tehnounionu je cena 1700€, danes dobim na mail ponudbo za isti model 1250€! Ha?! :D
Sharp ima res tako veliko različnih modelov, da se že res težko odločim kaj bi in kaj ne bi ... Cene so pa tudi zelo različne ...
edit: Pa še nekaj me zanima. Imam dvd/divx player od Philipsa 5960. Zanima me, kako bo s podnapisi (največja velikost) na tako velikem lcdju (37¨/40¨)?
Potem bi bil ta Sharp boljši nakup, kot Sony S3000 40˝? Gledam te cene od Sharpov pa se mi zdijo čedalje bolj napumpane ... Cene se pa za iste modele tudi veliko razlikujejo. V tehnounionu je cena 1700€, danes dobim na mail ponudbo za isti model 1250€! Ha?! :D
Sharp ima res tako veliko različnih modelov, da se že res težko odločim kaj bi in kaj ne bi ... Cene so pa tudi zelo različne ...
edit: Pa še nekaj me zanima. Imam dvd/divx player od Philipsa 5960. Zanima me, kako bo s podnapisi (največja velikost) na tako velikem lcdju (37¨/40¨)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iverson3 ()
Sedaj me pa zanima kateri od navedenih lcd-jev bi bil primernejši oz prednosti in slabosti enega in drugeg in sicer
SAMSUNG LE40F86bd
SONY KDL-40v3000 ali ?(W3000)? višja cena
Odločam se za nakup enega ali drugega v rangu nekje 1500
Gleda se sd signal in pa preko PC-ja dvd, dvdrip ...
Razdalja od lcd-ja do fotelja cca. 3m
SAMSUNG LE40F86bd
SONY KDL-40v3000 ali ?(W3000)? višja cena
Odločam se za nakup enega ali drugega v rangu nekje 1500
Gleda se sd signal in pa preko PC-ja dvd, dvdrip ...
Razdalja od lcd-ja do fotelja cca. 3m
IRUMED:
Nevem zakaj bi deval 1500 evrov za lcd ce bos gledal dvd ali dvd ripe(divx),drazji lcd ni nujno da bo slika boljsa ko bos gledal dvd ali pa divx ,pri hd materjalu bo razlika veliko bolj obcutna vendar hd materjala roko na srce ,trenutno se ni v izobilju (cetudi bos s torentov dol deval),tko da lepo laptopa v roke gres v trgovino priklops na tv ,ki ga misls gledat predvajas dvd ali divx in vidis kaj ti bo ugajalo,pol pa lepo na net najdes ugodno ceno in kupisRazdalja za lcd 40 je za 3m super ,za moje pojme gre lahko tud 42 najbolj pa sam ves.
Nevem zakaj bi deval 1500 evrov za lcd ce bos gledal dvd ali dvd ripe(divx),drazji lcd ni nujno da bo slika boljsa ko bos gledal dvd ali pa divx ,pri hd materjalu bo razlika veliko bolj obcutna vendar hd materjala roko na srce ,trenutno se ni v izobilju (cetudi bos s torentov dol deval),tko da lepo laptopa v roke gres v trgovino priklops na tv ,ki ga misls gledat predvajas dvd ali divx in vidis kaj ti bo ugajalo,pol pa lepo na net najdes ugodno ceno in kupisRazdalja za lcd 40 je za 3m super ,za moje pojme gre lahko tud 42 najbolj pa sam ves.
Zgodovina sprememb…
deleted ::
Pozdravljeni,
doma smo kupili lcd televizijo in sicer model LG 37LF65. Zanima me, če ima kdo iskušnje s tem televizorjem, kako se obnese ipd.
doma smo kupili lcd televizijo in sicer model LG 37LF65. Zanima me, če ima kdo iskušnje s tem televizorjem, kako se obnese ipd.
toplakd ::
sem mel točno takšen odgovor že napisan, samo potem nisem pritisnil gumba pošlji :)
In drugače? Kako se obnese nov TV?
In drugače? Kako se obnese nov TV?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()
deleted ::
ja zaenkrat odlično - za ta denar prfektne specifikacije. zakaj najprej kupim, potem pa vprašam? hm, ne bi vedel. mogoče se bolj zanašam na svojo oceno stvari, kot na izkušnje drugih. pogledal sem na google in našel nisem ničesar slabega o njem, torej sklepam, da je vredu.
djordjevic ::
Imho so izkušnje običajno kar merodajne. Ne gre vedno verjet zadevam na papirju kakor tudi vsem testom ne. Tudi reviewerji so običajno 'nagrajeni' za dober review, če me razumeš.
TOSHIBA 42Z3030D
Očitno je to eden bolših LCD-jev v tem rangu saj tako pravijo pri HEIMKINO ,
mene pa sedaj zanima ali je kateri od LCD-jev bolši po vašem mnenju tja do 1600eu cena pri MM.
LCD-TV Toshiba 42Z3030D
HEIMKINO 12/07 – Vergleichstest 40- bis 42“ TVs.
Urteil: Testsieger - Note 1,5
Preis-Leistungsverhãltnis: sehr gut
Neuss, 16.11.2007
Ausstattung und Bedienung:
„Toshiba war der erste Hersteller mit drei HDMI-Anschlüssen, von denen einer seitlich angebracht ist, und diese Tradition wird beim 42Z3030D fortgesetzt. Zum TV-Empfang sind je ein Analog- und DVB-T-Tuner integriert, (…) Praktisch ist, dass entweder ein bildfüllender, vollstãndiger EPG oder, beim Druck auf eine andere Taste, ein Now+Next EPG aufgerufen werden kann.“
Bild:
„Ein großer Pluspunkt ist die Umschalttaste für den Tag/Abend/Nacht-Modus, damit kann das Gerãt per Knopfdruck den verschiedenen Umgebungslichthelligkeiten angepasst werden. (…) Die Darstellung von PC-Signalen über HDMI und VGA ist einwandfrei und kann mit dem laufenden TV-Bild kombiniert werden.“
Fazit:
„Ob TV-Empfang, PC-Signal, DVD oder HD-Zuspieler – er leistet sich keine großen Patzer und ist vielseitig einsetzbar.“
Očitno je to eden bolših LCD-jev v tem rangu saj tako pravijo pri HEIMKINO ,
mene pa sedaj zanima ali je kateri od LCD-jev bolši po vašem mnenju tja do 1600eu cena pri MM.
LCD-TV Toshiba 42Z3030D
HEIMKINO 12/07 – Vergleichstest 40- bis 42“ TVs.
Urteil: Testsieger - Note 1,5
Preis-Leistungsverhãltnis: sehr gut
Neuss, 16.11.2007
Ausstattung und Bedienung:
„Toshiba war der erste Hersteller mit drei HDMI-Anschlüssen, von denen einer seitlich angebracht ist, und diese Tradition wird beim 42Z3030D fortgesetzt. Zum TV-Empfang sind je ein Analog- und DVB-T-Tuner integriert, (…) Praktisch ist, dass entweder ein bildfüllender, vollstãndiger EPG oder, beim Druck auf eine andere Taste, ein Now+Next EPG aufgerufen werden kann.“
Bild:
„Ein großer Pluspunkt ist die Umschalttaste für den Tag/Abend/Nacht-Modus, damit kann das Gerãt per Knopfdruck den verschiedenen Umgebungslichthelligkeiten angepasst werden. (…) Die Darstellung von PC-Signalen über HDMI und VGA ist einwandfrei und kann mit dem laufenden TV-Bild kombiniert werden.“
Fazit:
„Ob TV-Empfang, PC-Signal, DVD oder HD-Zuspieler – er leistet sich keine großen Patzer und ist vielseitig einsetzbar.“
Zgodovina sprememb…
- spremenil: irumed ()
Irumed:
Ta toshiba je sigurn 1 boljsih v svojem razredu,me pa zanima s cim bos gledal full hd in pa kak signal mas za navadne programe,ce nimas vira signala primernega za full hd vas ne razumem zakaj sploh nabavljate FULL hd modele,je pa res kamorkoli prides prodajalci samo full hd razlagajo nimajo pa blage veze od kod to sploh izkoristit ,to je moj nasvet okol nabave.
Ta toshiba je sigurn 1 boljsih v svojem razredu,me pa zanima s cim bos gledal full hd in pa kak signal mas za navadne programe,ce nimas vira signala primernega za full hd vas ne razumem zakaj sploh nabavljate FULL hd modele,je pa res kamorkoli prides prodajalci samo full hd razlagajo nimajo pa blage veze od kod to sploh izkoristit ,to je moj nasvet okol nabave.
dre1
Js bom kupil FHD zato ker ne kupujem LCD-ja za 1 ali 2 leti ampak 10-15 let če mi bo tolk dolgo sploh zdržal.Jaz nisem oseba ki bi menjaval televizor kot spodnje perilo tako kot so nekateri tudi tule na tem forumu. Ampak želim imeti soliden TV za naslednih 10 let in mislim da je FHD kar zaželena zadeva in pa 24p itd... za naslednja leta.
Sploh pa mi je kabelski operater dejal da bo v naslednjih letih ( 1 ali 2 ) prišla kabelska v digitalni sistem delovanja tako da se že dela nekaj na tem.
In pa cene HD-DVD komponente bodo v bodoče tudi cenejše tako da bomo v kratkem gledali tudi FHD filme.
No zato kupujem FHD tv in pika.
Js bom kupil FHD zato ker ne kupujem LCD-ja za 1 ali 2 leti ampak 10-15 let če mi bo tolk dolgo sploh zdržal.Jaz nisem oseba ki bi menjaval televizor kot spodnje perilo tako kot so nekateri tudi tule na tem forumu. Ampak želim imeti soliden TV za naslednih 10 let in mislim da je FHD kar zaželena zadeva in pa 24p itd... za naslednja leta.
Sploh pa mi je kabelski operater dejal da bo v naslednjih letih ( 1 ali 2 ) prišla kabelska v digitalni sistem delovanja tako da se že dela nekaj na tem.
In pa cene HD-DVD komponente bodo v bodoče tudi cenejše tako da bomo v kratkem gledali tudi FHD filme.
No zato kupujem FHD tv in pika.
Ja sej to je sedaj vprašanje ali 40-42" ali več. Bojim se da je 46" za 3m razfalje že nekoliko preveč za gledanje tv programov in poročil
No sigurno so pa v ožjem izboru Toshiba 42 ali 47 serija Z , Sony 40 ali 46 serija V in pa Samsung 40 ali 46 serija M87 mogoče tudi F
Moram it malo v kako štacuno kjer imajo obe velikosti za primerjat in nato bo padla odločitev, po vsej vretnost pa bom ostal pri 40-42".
Sicer mi pa žena že sedaj teži da naj ne kupujem prevelikega LCD-ja. Njej je že 32 ful ogromen, če bi pa videla 46 bi pa oči ven vrgla
No sigurno so pa v ožjem izboru Toshiba 42 ali 47 serija Z , Sony 40 ali 46 serija V in pa Samsung 40 ali 46 serija M87 mogoče tudi F
Moram it malo v kako štacuno kjer imajo obe velikosti za primerjat in nato bo padla odločitev, po vsej vretnost pa bom ostal pri 40-42".
Sicer mi pa žena že sedaj teži da naj ne kupujem prevelikega LCD-ja. Njej je že 32 ful ogromen, če bi pa videla 46 bi pa oči ven vrgla
Zgodovina sprememb…
- spremenil: irumed ()
S 3m na 46" ne boš opazil razlike med FHD in HDReady. Če boš preko tv uporabljal tudi comp za brskanje po netu ipd. potem vsaj 46". Pa še takrat ti bo na resoluciji 1360x768 vse skup malo premalo za normalno branje. Boš moral povečat pisave.
Jaz mam 42" HDReady in gledam tv s 5m. Gor mam priklopljen tudi računalnik za surfanje po netu. Ko sem na netu sedim 2m vstran in verjemi, da je TV premajhen. Zato mam pisave nastavljene na večje.
Zakaj nisem vzel večjega TV. Iz preprostega razloga. Želel sem si 52" in takrat ko sem kupoval so prišli 52" preko 3k€ in to pri Mediamarket.si, v BOF pa še krepko več. No sedaj je cena določenih modelov že padla na 2400€.
Zato sem raje kupil 42" za 1000€, za ono razliko 2K€ bom pa cez 3-4 leta kupil nov TV, kateri bo vsaj 52", tegale pa podaril staršem.
To je samo moje mišljenje.
LP, Dejan
Jaz mam 42" HDReady in gledam tv s 5m. Gor mam priklopljen tudi računalnik za surfanje po netu. Ko sem na netu sedim 2m vstran in verjemi, da je TV premajhen. Zato mam pisave nastavljene na večje.
Zakaj nisem vzel večjega TV. Iz preprostega razloga. Želel sem si 52" in takrat ko sem kupoval so prišli 52" preko 3k€ in to pri Mediamarket.si, v BOF pa še krepko več. No sedaj je cena določenih modelov že padla na 2400€.
Zato sem raje kupil 42" za 1000€, za ono razliko 2K€ bom pa cez 3-4 leta kupil nov TV, kateri bo vsaj 52", tegale pa podaril staršem.
To je samo moje mišljenje.
LP, Dejan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toplakd ()
Midva z ženo sva si bila pri velikosti enotna. Oba bi imela 52". Ampak sva se potem odločila za 42" zaradi zgoraj napisanih razlogov.
LP, Dejan
LP, Dejan
roCkY ::
Če se bo dolgoročno gledalo RES samo TV signal vzemi eno relativno poceni 42" 720p plazmo.
Vkolikor pa bo priklopljen kak PC, morda PS3 (kakšna igra, blue-ray, DVD) pa vzemi 46-47" FHD LCD, ki podpira 1080/24p. Večina naštetega podpira s tem, da kot je brati imajo eni modeli nekaj težav. Kot sem pa že parkrat omenu pa pri Sony-u velja dobro razmislit ali vzet 8 ali 10 bitni panel.
Ekran od začetka zgleda velik. Meni se 32" sedaj po dobrem mesecu večinoma za 46" zdi kot enodnevno pišče...
Seveda se pa predvsem pri športu pozna, da manjka cca. 500 vrstic vhodnih podatkov. A ker si zadevo rolam prek PC si ob krizni sliki raje nekoliko zmanjšam diagonalo slike. Pixel na pixel pa je zelo OK. Zraven še live rezultati pa je zaslon izkoriščen. Od ekrana sem pa malo manj kot 2 m. Domači so se od začetka postavili kak meter zadaj a sedaj so uvideli, da je okoli 2 m kar prava razdalja razen kot rečeno za kak dinamičen šport je na močno komprimiranem Siol IPTV mal krizno.
Vkolikor pa bo priklopljen kak PC, morda PS3 (kakšna igra, blue-ray, DVD) pa vzemi 46-47" FHD LCD, ki podpira 1080/24p. Večina naštetega podpira s tem, da kot je brati imajo eni modeli nekaj težav. Kot sem pa že parkrat omenu pa pri Sony-u velja dobro razmislit ali vzet 8 ali 10 bitni panel.
Ekran od začetka zgleda velik. Meni se 32" sedaj po dobrem mesecu večinoma za 46" zdi kot enodnevno pišče...
Seveda se pa predvsem pri športu pozna, da manjka cca. 500 vrstic vhodnih podatkov. A ker si zadevo rolam prek PC si ob krizni sliki raje nekoliko zmanjšam diagonalo slike. Pixel na pixel pa je zelo OK. Zraven še live rezultati pa je zaslon izkoriščen. Od ekrana sem pa malo manj kot 2 m. Domači so se od začetka postavili kak meter zadaj a sedaj so uvideli, da je okoli 2 m kar prava razdalja razen kot rečeno za kak dinamičen šport je na močno komprimiranem Siol IPTV mal krizno.
Dejte ga lomt da se na 40" hd televiziji ne vidijo crke pri pc signalu,pa tole o priklopu pc na fhd lcd je tud mal napamet govorenje priklopte pa pol povejte kaka razlika je ,da nebote preseneceni ,ko boste videleli velikost ekrana in crk,pa vecina se boji kupit velik lcd ali plazmo,po parih dneh gledanja se oci navadijo tko da vsak rece ,to pa sploh ni tako velika zadeva kot je na zacetku zgledala.Pa ko pravte bom sel v trgovino in primerjal razne lcd in plazme v zivo ,to skor nbenga smisla nima ,ker Tv signal ki ga majo je zanic ,full hd prezentacijski pa nimajo realnega stanja gleda na tisto za kar ga vecina kupcev uporablja,mam doma T2 kar je verjetno trenutno najboljse ,kar se da prinas dobiti za tv signal(slika moram rect da je gledljiva),hd filmi in pc signal pa je v 0 ,tko da tuhtat kaj bo cez 5 let nima smisla ,kupis nekaj kar je realno za tvoj zep.Pa se nekaj vecina misli da bojo dvd ripi(divx),na velikih lcd lahko gledali enako kot na crt, 80% ripov odpade na lcd jih,ker je slika milo recena zanic,zato ostanejo dvd in hd dvd tu pa je uzitek ki odtehta tistih 1000 evrov in naprej.
djordjevic ::
@ dre1: Okej, tista o jivxih je malo mimo. V vsakem primeru so kvalitetni divx posnetki še kako primerni za lcd-je in podobno šaro. Telecinov, telesyncov, camov in podobnega sranja namreš imho ne moreš štet med divxe. Kvalitetni xvid, dvdscreenerji in dvd-ripi so še vedno svetlobna leta pred kakim sd signalom, tud national geographici in discoveryjem ter podobnimi kanali.
dre1
Kakšno velikost LCDja oz PLAZME pa imaš in na kakšni razdalji.
Vem da odpadejo razni ripi in tako naprej, sej imam v kratkem namen nabavit tud en HD-DVD oz se moram še pozanimati ali je že to sploh kaj uporabno,ali se sploh dobijo HD-DVD filmi.
Drugače pa pol prebiraš razna mnenja bol si zmeden glede velikosti
PA še nekaj me zanima in sicer ali podpirajo Plazme 24p
Kakšno velikost LCDja oz PLAZME pa imaš in na kakšni razdalji.
Vem da odpadejo razni ripi in tako naprej, sej imam v kratkem namen nabavit tud en HD-DVD oz se moram še pozanimati ali je že to sploh kaj uporabno,ali se sploh dobijo HD-DVD filmi.
Drugače pa pol prebiraš razna mnenja bol si zmeden glede velikosti
PA še nekaj me zanima in sicer ali podpirajo Plazme 24p
Djordevic:divx in t2 signal sta skoraj ista po kvaliteti vsaj 70% programov ,kakih 20% programov pa je boljsi kot vsak divx ,med temi je tud discoveri to govorim za t2 mam pa centralo 15 m stran,lcd je od sony 40" razdalja 2,5 do 3 m ,hd predvajam prek pc slika je v 0,to je bratov lcd js bom v roku 1 ali 2 mesecev kupil plazmo 50" razdalja 3,5m do 4m,za predvajanje full hd prek racunalnika po moras met precej dober pc recmo za 600 evrov,je pa res da se da po torentih precej filmov najti velikost filmov hd okol 5do 6 gb ,full hd pa tm okol 9gb ,blu rey pa okol 40 gb s tem da so to okvirne stevilke,ce nimas hitre linije interneta 10 mb raj ne pobirat ,o velikosti bom pa rekel samo tole strah ima veliko oci, tko je tud razmak od crt proti lcd zato se vsi bojijo,brez strahu ekran nebo prevelik za 3m komot 42",ce pa napisem kok je specifikacija proizvajalcev bo pa tko smeh za 40" manj kot 2m.
Nemislim pametnjart vsak zase najbolj ve,tko da zaupajte svojim ocem predvsem pa $$$$$$$$$$$$.
Nemislim pametnjart vsak zase najbolj ve,tko da zaupajte svojim ocem predvsem pa $$$$$$$$$$$$.
Modri dirkač ::
Pa kaj je to zadnje čase na tem forumu (seveda tudi na drugih)?
Vsi pišejo brez odstavkov, v neki spakedravščini.
Vse moraš 3x prebrat, da lahko dešifriraš vsebino ...
Vsi pišejo brez odstavkov, v neki spakedravščini.
Vse moraš 3x prebrat, da lahko dešifriraš vsebino ...
Everybody lies!
@dre1
Nihče ni rekel da se na 40" ne vidijo črke. Dejal sem da iz 3m je 42" premajhen za uporabo z PC. Za filme gledat je ok, za kakšno surfanje po netu ipd. pa je 42" premajhen na 3m. Jaz comp uporabljam iz 2m in je premajhen, bi bolj prav prišel 46".
Pa ločljivost na compu mam 1360x768, ter vključene EXTRA LARGE FONTS.
Če bi mel FHD in comp naštelan na 1920x1080 bi črke ble še manjše.
LP, Dejan
Nihče ni rekel da se na 40" ne vidijo črke. Dejal sem da iz 3m je 42" premajhen za uporabo z PC. Za filme gledat je ok, za kakšno surfanje po netu ipd. pa je 42" premajhen na 3m. Jaz comp uporabljam iz 2m in je premajhen, bi bolj prav prišel 46".
Pa ločljivost na compu mam 1360x768, ter vključene EXTRA LARGE FONTS.
Če bi mel FHD in comp naštelan na 1920x1080 bi črke ble še manjše.
LP, Dejan
Modri dirkac:
Bom raj nehal debatirat,ker bo treba napisati ,profesionalno urejen clanek.
Bom raj nehal debatirat,ker bo treba napisati ,profesionalno urejen clanek.
Zgodovina sprememb…
Še vedno mi pa nihče ni odgovoril kaj je trenutno najbolj pameten nakup za okrog 1500.-, kajti v tem cenovnem razredu je tolk LCD-jev da se izgubiš.
13DaDO ::
Za srfanje po spletu vam bo tud 52" premajhen iz treh metrov. Jaz uporabljam Zoom Text in je super tudi na 42"
hamurabi ::
Toliko govora o Toshibi, predvsem o seriji Z. Ima kdo kakšne izkušnje glede X serije? V mediamarketu jo dobiš (37") za dobrih 1000 €, kar je še vedno 300 € manj kot serija Z. A res mislite, da je Z model toliko boljši?
Očitno je vredna toliko več denarja ,tu je en komentar o tem;
The big question is whether the 42Z3030D is worth the £350 premium over the excellent Toshiba 42X3030D, and ultimately the answer is yes. You're getting an extra HDMI port, 100Hz processing, xvYCC wide colour gamut, Deep Colour support and a more stylish design. And you'll be safe in the knowledge that this TV sits at the top of the Toshiba tree.
The big question is whether the 42Z3030D is worth the £350 premium over the excellent Toshiba 42X3030D, and ultimately the answer is yes. You're getting an extra HDMI port, 100Hz processing, xvYCC wide colour gamut, Deep Colour support and a more stylish design. And you'll be safe in the knowledge that this TV sits at the top of the Toshiba tree.
No ja, glede na to, da je že serija x bila zelo pohvaljena (37 coler je bil celo nominiran za Editor's choice Award za leto 2007 na spletni strani Cnet), se mi res ne zdi vredno dajat 300 eur več za Z serijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamurabi ()
Tomaz27 ::
Za vse ki sprasujete za to Toshibo Z3030D, jo imam doma in vam povem, skoda denarja,..
Pri nas je oce kupil Z3030D za 1650 EUR, jaz Sony KDL40S3000 za 1000 EUR, sestra pa Sharpa in sicer 37 model X20E full hd za 1300 EUR.
situacija je taka, 100 hz pri Toshibi ne pomaga nic, naslednji problem je, da po robovih vlece sliko pri premikanju. Gledas recimo nogomet in ko kaze tribuno al pa pac ko premakne kamero je slika na sredini OK, na straneh jo pa vlece, nevem kak bi to opisal. Je pa dal oce se 100 EUR za DVB-C zunanji in ni nic boljse.
Sharp je ok, vendar trenutno priklopljen na navadno kablsko brez DVB-C in je slika slaba.Se dobro da je 37, ker bi bila na 42 se slabsa. Moti me tudi glossy okvir, ker se notri vidis in vse odseve itd. Odvisno pac od ambienta ki ga imas ampak skoraj vsak ima kaksno luc ali okno nekje v blizini in to se pol notri vidi. Sam sem se najprej navduseval nad glossy, tudi Samsungom M87,.. ampak ko sem vel v BB sem takoj opazil moteci faktor odsevov.
Final verdict:
spet bo zgledalo kot da sem subjektivn in hvalim samo svoje ampak pri nas doma so se vsi strinjali, da je bil moj nakup Sonyja best buy, ravno zaradi zgoraj nastetih razlogov, obenem pa dalec najnizje cene proti obema. Oce je rekel da ce bi se 1x izbiral bi tega dal takoj nazaj in vzel Sonyja, sploh zaradi ze vgrajenega DVB-C, zdaj ma namrec 2 daljinca,
zaradi tega ker ne vlece slike po robovih, zato ker 100 HZ ne naredi cisto nobene razlike,..
Smo sprobali na nogometu, dirkah itd, nic! O tem sem btw ze veckrat bral tudi na forumih, vecina ne vidi razlike, nekateri pa pisejo da je,.. Sam je nisem opazil pa smo namensko preklapljali sem in tja itd. Sicer pa kot pravim moj Sony tega nima pa ni cisto nobenega trailinga za zogo.
Moje mnenje torej: ne rabite 100 HZ, ne rabite full hd, razen pri velikostih nad 46 inch, ne kupujte glossy lcd-jev, ne pretiravajte z velikostjo ce boste gledali samo navadno kablsko, ker bo slika na vecjem se slabsa, ne mecite goro denarja za nekaj, kar bo cez 2 leti zastarelo in boste zeleli spet nov TV z 250 HZ, multi full HD, 15x hdmi in DVB-XZ standardom,..
Pri nas je oce kupil Z3030D za 1650 EUR, jaz Sony KDL40S3000 za 1000 EUR, sestra pa Sharpa in sicer 37 model X20E full hd za 1300 EUR.
situacija je taka, 100 hz pri Toshibi ne pomaga nic, naslednji problem je, da po robovih vlece sliko pri premikanju. Gledas recimo nogomet in ko kaze tribuno al pa pac ko premakne kamero je slika na sredini OK, na straneh jo pa vlece, nevem kak bi to opisal. Je pa dal oce se 100 EUR za DVB-C zunanji in ni nic boljse.
Sharp je ok, vendar trenutno priklopljen na navadno kablsko brez DVB-C in je slika slaba.Se dobro da je 37, ker bi bila na 42 se slabsa. Moti me tudi glossy okvir, ker se notri vidis in vse odseve itd. Odvisno pac od ambienta ki ga imas ampak skoraj vsak ima kaksno luc ali okno nekje v blizini in to se pol notri vidi. Sam sem se najprej navduseval nad glossy, tudi Samsungom M87,.. ampak ko sem vel v BB sem takoj opazil moteci faktor odsevov.
Final verdict:
spet bo zgledalo kot da sem subjektivn in hvalim samo svoje ampak pri nas doma so se vsi strinjali, da je bil moj nakup Sonyja best buy, ravno zaradi zgoraj nastetih razlogov, obenem pa dalec najnizje cene proti obema. Oce je rekel da ce bi se 1x izbiral bi tega dal takoj nazaj in vzel Sonyja, sploh zaradi ze vgrajenega DVB-C, zdaj ma namrec 2 daljinca,
zaradi tega ker ne vlece slike po robovih, zato ker 100 HZ ne naredi cisto nobene razlike,..
Smo sprobali na nogometu, dirkah itd, nic! O tem sem btw ze veckrat bral tudi na forumih, vecina ne vidi razlike, nekateri pa pisejo da je,.. Sam je nisem opazil pa smo namensko preklapljali sem in tja itd. Sicer pa kot pravim moj Sony tega nima pa ni cisto nobenega trailinga za zogo.
Moje mnenje torej: ne rabite 100 HZ, ne rabite full hd, razen pri velikostih nad 46 inch, ne kupujte glossy lcd-jev, ne pretiravajte z velikostjo ce boste gledali samo navadno kablsko, ker bo slika na vecjem se slabsa, ne mecite goro denarja za nekaj, kar bo cez 2 leti zastarelo in boste zeleli spet nov TV z 250 HZ, multi full HD, 15x hdmi in DVB-XZ standardom,..
Tomaž, dobro napisano. Si me kar malo potolažil. Upam, da mi bo ratal prepričat mojo za malo večji ekran, 40" namreč. Do sedaj je bil zornji limit 37", pa čeprav bom gledal iz približnoo 3 metrov. Pa veš, kje bi se dalo tistega Sonyja (s3000) videt tudi v živo.
BigBoss_ ::
Ta model (S3000) naj bi bil delan za Nemški trg, zato ga pri nas najbrž ne boš mogel nikjer videt.
Tega sony-a bi se dalo po vsej verjetnosti videt v kakšnem MediaMarktu v avstriji. V Seiersbergu piše da je na Lagerju. Cena pa 1499€
Lp, Dejan
Lp, Dejan
mare4444 ::
Naj še jaz pristavim piskrček. Doma smo se končno odločili za trio paket in s tem tudi za nakup novega tv sprejemnika. Prva dilema je postala LCD ali plasma. Po ogledu petih trgovin v Ljubljani sem dobil štiri priporočila za plasmo in eno proti. Prebral sem že večino te teme pa sem še vedno v dilemi. Zanima me kakšno je vaše mnenje glede na to da se bo večinoma gledalo siol tv in nekaj malega divx-ov iz razdalje treh metrov?
Če bi se odločil za plasmo me zanima v čem se razlikuje model PANASONIC TH-37PV7F od modela
PANASONIC TH 42PV71F? Glede na to da je pri obeh plasmah ista resolucija bi morala po mojem mnenju biti lepša slika na TH-37PV7F. Zanima me ali gre za isto plasmo samo v manjši izvedbi in nižji ceni (280€) ali je še kakšna druga razlika zaradi katere bi bila slika slabša?
hvala za konstruktivne odgovore
lp
Če bi se odločil za plasmo me zanima v čem se razlikuje model PANASONIC TH-37PV7F od modela
PANASONIC TH 42PV71F? Glede na to da je pri obeh plasmah ista resolucija bi morala po mojem mnenju biti lepša slika na TH-37PV7F. Zanima me ali gre za isto plasmo samo v manjši izvedbi in nižji ceni (280€) ali je še kakšna druga razlika zaradi katere bi bila slika slabša?
hvala za konstruktivne odgovore
lp
LapD ::
Razlik je veliko več kot samo v velikosti (št. priključkov, kontrast, barve). Pomojem se če si že pri tem bolj splača večjega vzet po drugi strani je pa Sony s3000 za jurija zelo mamljiv:D
mm46 ::
Če kdo rabi, imam 3 kupone za 12% popust v merkurju, ker sem tam kupu TV in sem dobil za 5 kuponov nalepk
Dam za 10eur na kupon
Dam za 10eur na kupon
nitro2 ::
mare4444
ne vem ali si že nabavil zadevo ali ne...
razliko med modeloma je napisal že lapD....
lastim si model 42pv71f...gledamo ga na približno 3 metrih 80% siol-tv ostalo dvd pa tudi kakšen divx...
z nakupom nimaš kaj falit...slika ful lepa...
lp
ne vem ali si že nabavil zadevo ali ne...
razliko med modeloma je napisal že lapD....
lastim si model 42pv71f...gledamo ga na približno 3 metrih 80% siol-tv ostalo dvd pa tudi kakšen divx...
z nakupom nimaš kaj falit...slika ful lepa...
lp
Leks ::
Pred nakupom imam še eno vprašanje, v različnih trgovinah sem videl 2 različni oznaki za en model TVja
SONY KDL-40S3000
in
SONY KDL-40S3000 E
Ali ve kdo kaj pomeni tisti "E", ali pa so ga v nekaterih štacunah pozabili pripisat ??
Lp
SONY KDL-40S3000
in
SONY KDL-40S3000 E
Ali ve kdo kaj pomeni tisti "E", ali pa so ga v nekaterih štacunah pozabili pripisat ??
Lp