» »

flashmob v Celju - 8. 6. 2005

flashmob v Celju - 8. 6. 2005

nihil ::

Pred kratkim (v petek, 27. 5. 2005) se je v Celju zgodil ponesrečeni flashmob v Intersparu v Celju. Flashmoba se je udeležilo 13 ljudi, kar je zelo velik napredek, če pomislimo, da so se ob podobnih poskusih organiziranja flashmoba v Ljubljani, le-tega udeležili trije. Navadilo za flashmob je bilo sledeče:

Dobimo se v Intersparu, pri blagajni številka 5, v petek, točno ob 20.00. Najprej uprizorimo glasen aplavz, ki je namenjen nam flashmobovcem, nato pa si na glavo poveznemo papirnate vrečke, ki imajo izrezane odprtine za oči. Po petih sekundah si vrečke snamemo, ponovno zaploskamo in se razpršimo - vsak na svojo stran!

Problem tega flashmoba je bil, da je bila skupina razpršena na dva dela: eni smo čakali pri blagajnah v trgovini, drugi pa pred trgovino. Drug drugega smo opazili prepozno, ko je bila ura že čez 20.00, prej pa si programa nihče ni upal izvajati zaradi navidezno premajhnega števila udeležencev. Nekateri so sicer res ploskali, vendar je zadeva, zaradi slabih navodil, padla v vodo.

Organizator in nekateri udeleženci pa nismo obupali, zato s še večjim zagonom organiziramo ponovni flasmob, ki bo v sredo, 8. 6. 2005 ob 13.50. Točne podatke o dogajanju in kraju boste dobili v torek 7. 6. 2005. Flasmob bo organiziran še preprosteje (brez raznih vrečk, ki so jih nekateri menda pozabili doma) in na mestu, kjer ne bo strahu pred tem, da nas bodo prijeli policaji (nekatere je bilo strah, da bodo prodajalke mislile, da gre za rop in poklicale varnostnike).

Torej, SREDA, 8.6.2005 ob 13.50 v CELJU!

Vsi zainterisirani (Celjeni, in drugi, ki v sredo morda načrtujete prihod v Celje), pišite na naslov flashmob@mail386.com z vsebino: "Hočem informacije o flashmob-u!" + izpisan e-mail naslov, na katerega želite informacije ali telefonska številka mobilnega telefona, če želite dobiti informacije po SMS-u.
"Filozofi so svet samo različno interpretirali, gre pa za to, da ga spremenimo."
  • spremenil: nihil ()

bond007 ::

Super, a lahko malo napišeš zakaj je ta stvar dobra? Z vrečkami na glavi in ploskanje? Si ne znam predstavlat, ali je kei zdravilnga ali je samo divja odštekana ideja?

nihil ::

Namen flashmob-a je v prvi vrsti gola zabava, vendar pa se čedalje več pojavljajo flashmob-i, ki vsebujejo neko idelno ozadje, sporočilo. Idejno ozadje flashmoba, ki bi se naj zgodil v Celju v Intersparu, a je zadeva padla v vodo, bi naj bila da se (v simboličnem pomenu) dušimo od kapitalizma (z vrečkami na glavi).

Kajti, kapitalizem, v katerem živimo, poraja individualizem in sebičnost, saj poudarja uspeh posameznika, ki si ga naj pridobi s pridnim in požrtvovalnim delom. Vendar je tu še stranski učinek. Tak posameznik odriva od sebe druge ljudi, da bi se prebil v prvo vrsto, med elito. Iz te sebičnosti, bi naj izhajali vsi problemi današnjega sveta.

Vendar, Flashmob ni bil izveden kot protest proti kapitalizmu, ampak kot opozorilo vsem ljudem, da naj ob svojih dejanjih tudi razmišlajo, ne le slepo sledijo normam in vrednotam, ki jih postavlje družba.

Torej - ne bodimo sebični, delujmo v dobro kolektiva, takšnega kolektiva, v katerem ni sebičnih posameznikov.
"Filozofi so svet samo različno interpretirali, gre pa za to, da ga spremenimo."

ahac ::

ampak kot opozorilo vsem ljudem, da naj ob svojih dejanjih tudi razmišlajo


Uh, ja.. ko folk vidi neke bebce z vrečkami na glavi se res zamisli: "Moram razmišlat ob mojih dejanjih!".

Smešno... niste se upal izvest, ker vas ni bilo dost. Če bi vas bilo več pa bi uspelo... čredni nagon. Točno to kar kapitalizem veselo izrablja. Sej če bi dost časa tam stal bi si še prodajalke dale vrečke gor.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

nihil ::

Ni mišljeno, da bodo ljudje razumeli poanto flashmob-a že samo z opazovanjem dogodka, poanta je razložena kasneje v medijih, mora pa se zgoditi nekaj dovolj odmevnega, da se o njej sploh govori.

Kar pa se tiče drugega dela kritike... Kapitalizem "čredni nagon" sicer res izrablja, ampak t.i. čredni nagon (kot ga ti imenuješ) flashmob-a nima podlage v kapitalističnem izkoriščanju, ampak nasprotno - proti njemu!
"Filozofi so svet samo različno interpretirali, gre pa za to, da ga spremenimo."

Vikking ::

Spet eni razvajenci, ki nimajo kaj pametnega za delat in se grejo bedarije, da postanejo in se pokažejo kot najbolj idiotske osebe, ki jih premore širni svet.

Le moje mnenje.

d20 ::

glede na tezave (pozabl vrecko doma, tezave z branjem/razumevanjem kje je zbiralisce ...) niste ravn cvet slovenskih intelektualcev, kaj?
http://www.worldjumpday.org

nihil ::

Med skupino se vedno najde par posameznikov, zaradi katerih skupina ni popolna. Nisem reku, da so kr vsi pozabl vrečko doma...
navodilo je blo pa res dvoumno - kaj češ? (kar je je)...
"Filozofi so svet samo različno interpretirali, gre pa za to, da ga spremenimo."

d20 ::

naj mi nekdo razlozi kaj je v Dobimo se v Intersparu, pri blagajni številka 5, v petek, točno ob 20.00. dvoumnega. al pa mogoce raj ne -- da se ne bom se jst poneumu.
http://www.worldjumpday.org

nihil ::

Mene zanimajo vaši predlogi - kako bi vi izpeljal flashmob, kakšno bi bilo vaše idejno sporočilo. Razpište se in uporabte svojo domišljijo.

Za vse tiste, ki dvomte v flashmob in na njega gledate kot golo oslarijo, pa lahk rečem sam to - še en dokaz za slovensko konzervativnost, ki jo preveč omejuje javno mnenje. Čas je da se premaknemo s te točke naprej.

Zakaj se flashmoba ne bi udeležil? Napište pozitivne in negativne strani flashmob-a.

Jaz v tem vidim razvedrilo, možnost posredovanja sporočila, ki bi bilo drugače neodmevno, možnost ustvarjanja umetnosti - t.i. žive inštalacije, povezovanje ljudi-skupinsko druženje, čeprav le za kratek čas...
Res pa je, da te lahko tudi vidi kdo, ki ne bi blo glih fajn, da bi te (spet kak konzervariveni Slovenec), če so ideje preveč radikale, lahko pride do posredovanja policije...

Pište!
"Filozofi so svet samo različno interpretirali, gre pa za to, da ga spremenimo."

Vikking ::

Mene zanimajo vaši predlogi - kako bi vi izpeljal flashmob, kakšno bi bilo vaše idejno sporočilo. Razpište se in uporabte svojo domišljijo.

Ej ni problema idej je miljon, boste naredili veliko koristnega za naravo, okolje in za svoje zdravje.

Ideje: Lepo greste pobirat papirčke ob cesti... pomagat ostarelim na dom... sej bi še pisu ampak itak si skapiru.

Pozitivna stran: pravijo da je smeh pol zdravja in jst bi sigurno dol padu od smeha k bi vidu tipe k si devajo vrečke na glavo. Skužu itak nebi da se grete nekakšno anti-kapitalistično sranje, in bi mi bilo prav malo mar. Lepo bi si pir privoščil in gledu žlobudrajeke k se afnajo.

Roadkill ::

Ta forum bi bil tako žalostno prazen, če bi se vsi ljudje, preprosto dali mir, če jih neka stvar ne zanima.
Ampak seveda je veliko bolj zanimivo izlit žolč, pa čeprav zaradi tega porabiš koristne minute, ki bi jih lahko porabil za reševanje planeta s svojim super razvitim umom.

Po domače: STFU.

Flashmobi so pač "malo" drugačen način izražanja. Slovenski zgledajo bolj žalostno kot organizirano, a če bi stvar bila izpeljana tako kot je treba bi vse skupaj mogoče celo bilo zanimivo. Če ne drugega se mimoidoči lahko vsa nasmehne ob misli "Sem pa misli, da sem že vse videl..."
Ni zame, ampak nimam pa nič proti.

Bah škoda zraka težit težakom...
Ü

OwcA ::

Meni se je zdel zanimiv tist, kjer so se nabrali in postavili super (distribuiran) računalnik.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Kekec ::

nato pa si na glavo poveznemo papirnate vrečke, ki imajo izrezane odprtine za oči.


če bi stal za tabo bi te verjetno tresnil s čim po glavi, ker bi pač napačno sklepal oz. prehitro ... Zato raje opustite ta del.

jype ::

Zdaj vemo, zakaj mora obstajati kriticna masa. Ce bi bili samo trije, bi jih kekec prebutal.

Matek ::

če bi stal za tabo bi te verjetno tresnil s čim po glavi, ker bi pač napačno sklepal oz. prehitro ... Zato raje opustite ta del.


Če ne naredijo nekaj čudnega/novega/presenetljivega, je cela zadeva pointless. In zakaj bi jih ti tepu? Kao roparji al kaj si mislu?

Sicer pa, meni se zdi, da se zadeve ne oglašuje dosti, jaz prvič slišim za te zadeve, lahko bi bolj zreklamirali stvar, pa bi bila udeležba večja.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Kekec ::

Ja valda da roparji, a tebi se zdi to čudno? Model si da vrečko na glavo pred blagajno čudno da si ne da še roke v žep in naredi kot da drži pištolo v roki.

Matek ::

Jah no sej če ga gledaš pa si da vrečko na glavo, mu nič ne koristi. Mogu bi prit že prej v vrečko oblečen, pa tut vrečka ni najbolj praktična, če že pol štumf.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Kekec ::

Hmmm verjetno nisi gledu tiste oddaje o neumnih roparjih :D.
Tip oropa trgovina v kateri dela tako da si da nase koš od smeti seveda nič ne vidi, pa kaj šele da bi se preoblekel da nebi prišel v istih oblačilih v katerih je prej delal cel dan :P

Ziga Dolhar ::

Al pa rečmo kej takega ...

Colorado Springs: A guy walked into a little corner store with a shot gun and demanded all the cash from the cash drawer. After the cashier put the cash in a bag, the robber saw a bottle of scotch that he wanted behind the counter on the shelf. He told the cashier to put it in the bag as well, but he refused and said "Because I don't believe you are over 21." The robber said he was, but the clerk still refused to give it to him because he didn't believe him. At this point the robber took his drivers license out of his wallet and gave it to the clerk. The clerk looked it over, and agreed that the man was in fact over 21 and he put the scotch in the bag. The robber then ran from the store with his loot. The cashier promptly called the police and gave the name and address of the robber that he got off the license. They arrested the robber two hours later.
https://dolhar.si/

nihil ::

Sicer pa, meni se zdi, da se zadeve ne oglašuje dosti, jaz prvič slišim za te zadeve, lahko bi bolj zreklamirali stvar, pa bi bila udeležba večja.


Sej zdej skušam zadevo zlo zreklamirat tako, da jo objavlam na različnih forumih. Zato še enkrat ... če ste vsaj mal zainteresirani, pište na naslov:

flashmob@mail386.com

z vsebino: "Hočem informacije o flashmob-u!" + izpisan e-mail naslov, na katerega želite informacije ali telefonska številka mobilnega telefona, če želite dobiti informacije po SMS-u.

SREDA, 8.6.2005 ob 13.50 v CELJU!
"Filozofi so svet samo različno interpretirali, gre pa za to, da ga spremenimo."

jype ::

Saj se me ne tice, ker ne pridem, ampak, a SREDA, tegapatega ob 13.50 v CELJU je tolk tocno dolocen kraj in cas, da bo kdo znal priti?

Boeing ::

Flashmobi so pač "malo" drugačen način izražanja...

Če bi se smrkavci raje izražali z lopato, krampom, ali pa, bognedaj, knjigo v roki, bi bil to sicer res malo manj "drugačen", pa po drugi strani tudi bistveno bolj produktiven način izražanja.


Me pa vsa stvar načeloma ne moti, konec koncev naj vsak počne kar hoče. Ampak s temi vrečkami na glavah ste pa morali zgledat kot pobegli oddelek psihiatrije Vojnik... mi je po svoje prav žal, da nisem videl.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Alexius Heristalski ::

Kaj sploh pomeni flashmob?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Bob Rock ::

___________________________________________________
gance hale ale cuzamen


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indiana Jones and the Dial of Destiny [Nov Indiana Jones] (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21042419 (3096) Gagatronix
»

Letni časi na "ZEMLJI"

Oddelek: Loža
71779 (881) msjr
»

ChatRoulette mob: prihodnost interneta?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
156083 (4873) pss-m
»

1. slovenski organzirani flashmob (v celju)

Oddelek: Loža
61615 (1356) NoUse4AName
»

Flashmob 30.08. v LJ

Oddelek: Loža
121086 (811) Avenger

Več podobnih tem