» »

Problemi z PCjem, verjetno zaradi Maxtorja

Problemi z PCjem, verjetno zaradi Maxtorja

MasterMiG ::

Mam hud proble. Situacija je taka: Imel sem računalnik EPoX 5EPA+, P4 540 Prescott, 512 MB RAM, Maxtor disk 6Y160?? , X700pro 256
V sistemu mi je malo puščala voda (watercooling). Peljal sem ga na servis, rečejo, da je plata uničena. Okej novo plato, tokrat ASUS P5GD2 + nov DDR2 ram. Pa kišta spet ne dela. Obnaša se nestabilno, enkrat mi je celo ratal bootat sistem, večinoma pa kišta zablokera pr IDE preverjanju (Sata 1 Chanell). Pelem mašino še enkrat na servis, rečejo, da je disk. Zamenam disk (isti model, sam nov (bil v garanciji)), pa spet isto. Pa sm probu updatat BIOS. Mogoče ma ta plata talent za kvarjenje diskov.
ZELO vesel bom vsakršne pomoči.
There is nothing to fear but the fear itself.

Han ::

Preostanejo ti še napajalnik, grafika, procesor in spomin. Najprej preveri slednjega - glede na to, da se sistem ne dvigne, ga testiraj z drugim spominom...

Sicer pa, kakšen servis je to, da ne usposobi mašine tako kot je treba ?!?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

MitkoVIP ::

kot je rekel Han probaj zamenjta s ksnim kolegom se napajalnik, grafiko, procesor in ram.samo jz rahlo sumim da ima ram ali pa procesor kake tezave.a na servisu si probu ce dela komp?nazaj nes pa rec nej ga pred tabo zalaufajo.ce ne dela, zahtevaj novega.

LP

MasterMiG ::

problem pr testeranju je, da nimam nobene druge kište, ki bi mela DDR2, pa tut nobene z PCI Express.:\
There is nothing to fear but the fear itself.

MitkoVIP ::

hm to je pol zaj***bano. :\ drugace ram bi lahko testiral z Prime95 da vidis ce je kaj narobe. pol ti edino ostane opcija da spet vleces na servis in nej ti postimajo pa pred tabo zalaufjo.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPU čuden problem

Oddelek: Strojna oprema
441992 (1183) m0LN4r
»

Računalnik se noče zagnati

Oddelek: Pomoč in nasveti
156286 (5636) Uporabnik-6
»

Vklop računalnika = nič

Oddelek: Strojna oprema
131575 (1331) Soniux
»

Maxtor Problemi z diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
131147 (855) baksuz
»

Kriminalne zahteve serviserjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
645485 (3859) flipflop

Več podobnih tem