Forum » Pomoč in nasveti » kako ustvariti sliko za zagonski cd
kako ustvariti sliko za zagonski cd
tilen2ki ::
zanima me kako bi naredil zagonski cd? (če nesmete govoriti o tem tukaj me kontaktirajte na tilen2ki@gmail.com hvala
tilen2ki
- zaklenilo: bastadu ()
Feanor ::
Tu ni nic nelegalnega.
Ne vem ali mislis presneti zagonski cd, ali narediti lasten zagonski cd?
V prvem primeru uporabi kaksen ustrezen program (CloneCD, Alcohol 120%,...), v drugem primeru pa je veliko moznosti:
Verjetno imas Nero Burning Rom, zato bom napisal kar za ta program.
Pisal bom na pamet, ker sem na racunalniku na faksu, ki ima samo dostop do interneta.
Ko hoces snemat nov cd, mas na voljo veliko moznosti (VideoCD, Audio CD, Hybrid mode, Data cd, SVCD, Backup...). Med njimi je tudi ena moznost Boot ali Bootable cd ali nekaj takega. Izberes to moznost in potem v enem jezicku nekje lahko izbiras katero datoteko naj ti zazene...
Ce hoces, da s tem cd-jem zazenes racunalnik, pa je drugace. Tega sicer se nisem kdaj poskusal, a po moje moras pogledat strukturo kaksnega taksnega cd-ja in potem moras tudi ti naredit taksno strukturo.
Predpogoj, da ti potem tak cd deluje pa je seveda to, da imas v biosu vklopljeno moznost za zagon racunalnika s pomocjo cd-roma.
lp
Ne vem ali mislis presneti zagonski cd, ali narediti lasten zagonski cd?
V prvem primeru uporabi kaksen ustrezen program (CloneCD, Alcohol 120%,...), v drugem primeru pa je veliko moznosti:
Verjetno imas Nero Burning Rom, zato bom napisal kar za ta program.
Pisal bom na pamet, ker sem na racunalniku na faksu, ki ima samo dostop do interneta.
Ko hoces snemat nov cd, mas na voljo veliko moznosti (VideoCD, Audio CD, Hybrid mode, Data cd, SVCD, Backup...). Med njimi je tudi ena moznost Boot ali Bootable cd ali nekaj takega. Izberes to moznost in potem v enem jezicku nekje lahko izbiras katero datoteko naj ti zazene...
Ce hoces, da s tem cd-jem zazenes racunalnik, pa je drugace. Tega sicer se nisem kdaj poskusal, a po moje moras pogledat strukturo kaksnega taksnega cd-ja in potem moras tudi ti naredit taksno strukturo.
Predpogoj, da ti potem tak cd deluje pa je seveda to, da imas v biosu vklopljeno moznost za zagon racunalnika s pomocjo cd-roma.
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava zagonskega cd-jaOddelek: Programska oprema | 1299 (903) | laguna1 |
» | Kopiranje diskaOddelek: Programska oprema | 2561 (2175) | Preseren |
» | Zagonska disketa v winXPOddelek: Operacijski sistemi | 3294 (3116) | McBoby |
» | Disk 80 GB in particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1151 (853) | ngc2392 |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2401 (1772) | BlackHole |