» »

AMD 1.4GHZ Tb na KK266A MB V P4 2.0Ghz

AMD 1.4GHZ Tb na KK266A MB V P4 2.0Ghz

Malecky ::

Benchmark / Tbird 1.4/ P4 2.0
----------------------------------------
Business Winstone / 60.4 / 53.9
CC Winstone / 75.6 / 71.3
Office Sysmark / 166 / 151
ICC Sysmark / 161 / 217
Office Bench / 17.4 / 21.0 <--- Lower is better
3DSMax / 16.2 / 17.2 <--- Lower is better
Q3A / 223.6 / 240.5
DroneZ / 114.66 / 124.6
Aquamark / 47.4 / 42.4

Škoda ker nimam rezulatatov 1,2Ghz MP ki bo še več pridobil in bo Intel pušil z 800Mhz VEČ!!!!!!!!!!

Haha...intel ni še izdelal najhitrejšega že kar nekaj časa ne pa zgleda bolj slabo da bo kdaj.:D

Malecky ::

Emmm popravek je sam na čipsetu KT266-A od VIE ne pa KK266A kot piše v naslovu:D

To je na VIA reference board da ne bo pomote da je že kakšna IWILL KK266A zunaj sam bo pa siguren.

Ah ta Iwill me zmeri zmede:D

Luigi ::

A kdo ve, kdaj pridejo Athloni na Palominu jedru in kako se bodo imenovali pri nas?

Malecky ::

Po moje se še sploh ne ve kako se bodo imenovali ta zadna različica imena za desktop Palomino je AthlonXP kar je men najbolj bedna naj bi bil pač Athlon4 pa je, al pa Palomino pa se najbol kul sliš.

Takoj v začetku oktobra naj bi bil planiran AMD-jev udar, 1.53Ghz MP pol pa še Athloni XP do "modela" 2.0Ghz.

Vsi pravijo da takrat Intel spet ne bo imel za burek.

Luigi ::

Kolk bo ka kej s pregrevanjem. Jest mam namreč mašino non-stop ON pa mi ne diši, da bi poslušal 5 ventilatorjev celo noč. Jest upam, da bo AMD čimprej presedlal na 0.13.

Malecky ::

Primer "ne" segrevanja lahko vidiš pri Atlonu MP ki je na Palomino jedru, segreva se za okoli 20% manj tako da je to kar vspodbudno laufa pa na 1.75V če ne clo na 1,85V to je pa zato ker je to serverska različica ki niti pod razno ne sme zajebat zato tudi večja voltaža kot je sploh potrebna za njegovo delovanje, to je sam en faktor povezan s tem sam ta se nanaša tudi na temperaturo.
Mislim da ne bo potrebno preveč ventilatorjev sam en dober cooler pa tudi ne škoduje prav nič, razen mal po žepu.

Ko že omenjaš velikost in prehod na 0,13 ti lahko povem da to AMD-ju ne pomeni niti približno toliko kot to pomeni Intelu če si pogledaš T-birda in P4 je P4 za 60% večji procesor mislim jedro je večje. Tako da AMD po velikosti še krepko vodi sam manjšo velikost je tudi težje hladit za 0,13AMD-je pričakujejo isto velikost sam pa več tranzistorjev kar je tudi dobro. Najbolj pri AMD-ju bo vžgalo SOI "Silicon on Insolator" ki bo povečal hitrost do 30% kar ne vem kako bo Intel temu sploh pariral ker ga bo AMD s tem požgal par let nazaj, to pomeni da bo Northwood pri 3,5Ghz imel velike probleme sploh kaj nardit še sploh pa ker ga še dolgo ne bodo sposobni proizvajat. Intelov 0,13 proces je tako slab da je dober vsak ~ petnajsti procesor. Dokler se to ne popravi še ne boš videl 0,13 procesorjev od obeh če ne bodo pa dragi.

OldSkul ::

Telebajsek!:O
Kar neki nakladaš.Če ma AMD tko dobre stvari ki si jih imenu.Zakaj že zdaj ne izdajo 2 ghz procesorja.In vi mislte da bo Intel kar pr mir stal pa gledal kako ga AMD prehiteva!I don"t think so!
Drgač pa je Intel že predstavil Delujočega 3.5 ghz northwooda.Ki pa z večjim predpomnilnikom sigurno bo bil hitrejši od vseh procesorjev pa če se AMD še ne vem kako trudi!

Malecky ::

Pizda take izjave mi pa gredo na kurac nimaš ne tehnične ne komercialne podlage za to kar si napisal.

1. AMD ne bo nikoli šel kr tako izdat 3X boljši procesor od Intela ker se to sploh ne splača dokler te ne prehitijo ali pa osramotijo nimaš kaj praskat. Misliš da Intel ni sposoben izdat 2,4Ghz P4 lahko bi ga sam se komercialno ne splača če ne bi imel dolg cajta zatišje če vsako novo arhitekturo navije do konca to gre postopoma po 100mhz. AMD ima že večje ASE sam se trenutno testirajo v obliki MP-ja in Mobile Atglon 4 ki bosta nekoč delovala pri 2Ghz+.

Ja podvojen L2 podvojena cena pa 5-10% hitrejši sej nisem po ŽUP prplaval ma dej ga srat no....tako kot na Intelovi strani da je i845 glih tolk hiter kot 850 ma dej no da bom zarad plate še 300mhz zgubil ker jih mam proti AMD-ju že tako 800 premal...........prosim.....

P.S. Sploh nisem tako zvest AMD-ju ko bo intel tolk cenej in tolk hitrej bom intela kupil to si pa zapomn!

morphling1 ::

Sadarj79, Amd ne naredi 2GHz proc. ker ga z 0.18mikronsko tehnologijo ne more, to pa ne pomeni da je Intel zdaj nek Car, ker jim je to uspelo .Njim je to uspelo zaradi manj uvinkovite strukture proc. P4 , ki v enem ciklu naredi dosti manj kot TB ali pa tudi P3 , kar si enostavno lahko predstavljas ce dela manj v cilku se tudi manj greje. Ko pridejo Oktobra ven desktop Palominoti bo stvar za Intel slaba , ko pride AMD na 0.13 ter SOI se slabsa, za konec pa HAMMER ki je tudi zelo blizu (Q1 2002) , Intel nima pogojev z enako ali malo izboljsano strukturo P4 . Ceprav bo imel 0.13 P4 512 kb L2 cachea to pomeni 10-15% pospesitev v primerjavi z starim jedrom to prednost bo pa zgubil ker bo Intel v 2002 veliko stavil na ddr ker je cenejsi od rdrama. 3.5 GHz P4 pa ne bo se tako kmalu zunaj , tudi Amd ima ze delujocega Hammerja in tudi primerke v 0.13mikronski tehnologiji deluje pri 2GHz hiter je pa kot 3GHz TB kar pomeni da Intel potrebuje vec kot 4GHz P4 da se bo kosal z Hammerjem . Mislim da ima Amd se zelo svetlo prihodnost.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Kot sem že razložil bo za AMD glavno orožje SOI ne pa 0,13!

Jest sem bral o 5-10% pospešitvi pri dodajanju L2 le ta se pa zgodi samo pri SDR ne pa pri rambusu.

2Ghz T-bird bi lahko posekal 4Ghz P4 sicer se pa to da lepo preračunat.

Palomino brez SOI ki naj bi prineslo 30% pohitritev naj bi bil sposoben v 0.18 formatu 2,4Ghz če dodaš še 30% in 0,13 proces bi to še velik naneslo!

Upam da se nam obeta hud boj in da bodo procesorji skor zastonj dobiček bomo imel pa le mi uporabniki.

morphling1 ::

Zdaj pa tudi ti malo brcas v temo. Glavno orozje je bolj napredna struktura. SOI je samo nacin izdelave proc. ki bo posledicno zmanjsal segrevanje proc. -> visje frekvence , podobno kot 0.13 mikrona . AMD bo z 0.18 mikronsko tehnologijo dosegel 1.7- 1.8 G za vec bo uporabil prej opisane tehnologije. Palomino je od enako hitrega TB v povprecju hitrejsi za 10-15% mozni so tudi vecji skoki ampak ne v povprecju. Velikost L2 cachea pri P4 pa pohitri procesor tako z rdr , sdr ali pa tudi ddr, podobno pa velikost L2 cachea vpliva na hitrost pri vseh ostalih procesorjih (glej Duron vs. TB) ne glede na tip spomina. Razlike so pa lahko tudi vecje kot 5-10% pac odvisno od tega za koliko se je L2 povecal ter od nacina obremenitve cpu-ja
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Razumeš tehnologijo SOI? Ni razvita za to da bi zmanjševalo segrevanje morebiti tudi posledično bo sam temu ni namenjena, je pa zlo zanimivo kako bodo to izdeloval.

Emm ja prav seveda da bo predpomnilnik prinesel pohitritve vsem sem se tudi butasto izrazil sam bodo majhne cena bo pa veliko večja saj prej so imeli velike probleme z večjimi predpomnilniki zaradi cene.

Pa še to Palomino je tako hiter kolkr se pohitri DDR na SDR platformi nimaš z njim nč za počet.

!,2Ghz Palomino razbije 2.0Ghz P4 to sploh verjet ne morš kdo bi šu še kupovat procesor za 100KSIT +MB 60KSIt +Ram 50KSIT groza pa to folk kupuje:D

morphling1 ::

Razumem tehnologijo SOI , lahko bi pisal ampak je tu na kratko opisana SOI .
Pa še to Palomino je tako hiter kolkr se pohitri DDR na SDR platformi nimaš z njim nč za počet , tu nevem kaj si tocno mislil ampak Palomino je tudi na enaki platformi hitrejsi od TB-ja , sicer pa dobro optimiziran in navit sdram sistem je skoraj tako hiter kot default ddr sistem (pc2100) od pc1600 je pa vedno hitrejsi. (zato tudi cakam da pride ven kt266a ali nforce ter 333ddr , potem pa tudi jaz prestopim). Glede tega kdo kupuje pa Intel sisteme se pa samo strinjam. Enostavno ne mores verjeti :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Ja Palomino je hitrejši tudi na SDR platformi ampak, na DDR platformi šele seka in zato se ti ne splača kupovat niti približno ne SDR in Palomina.

Tisto kar prinese Palominu prednost je največ data prefetch(prefect).

ZAsledil sem 300mhz DDR se mi zdi da Corsair. Hmm a ponovnem KT266A podpira 333mhz DDR? Nikjer nisem tega zasledil verjetno da ker čene bi VIA spet pušila pred SIS-om. Kar sploh ne bi blo tako slabo saj se bi lahko odločil spet za najhitrejšo in najcenejšo:))

morphling1 ::

KT 266a uradno ne podpira ddr333(166MHz) , ampak Micron je predstavil delujoc modul na Via technology forumu News in tudi drugace sodeluje z proizvajalci chipsetov kot Ali in Sis. Da bo pa ddr 333 uporaben ze z zdajsnimi chipsetu je pa preverjeno na amd760 ,recimo na Epoxovi plati ter ddr nad 166Mhz, pci spet lepo dela na 33MHz. Folk pa veselo uporablja prav Corsairov pc2400 (150MHz) ddr ram in ga navija na 170-180 Mhz najvec pa prav na Epox-ovi 8K7A plati ,ki je trenutno najbolj OC friendly. Zato tudi ne dvomim da bodo prisle ven KT266a plate (Abit , Epox , Iwill ) ki se bodo z ddr333 ramom navijale tudi do 200Mhz , potem bo pa tudi edini test v katerem se Intel P4 v komb. z rdramom se raztura zelo ogrozen.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Težko bo AMD premagal intela brez SSE2 ukazov to pozabljaš ko se gre za Bandwith, drugače bodo pa itaq pro inštrukcijam dodal SSE2 sam ne še na Athlon4 ampak Hammer.....itd.

Če pa P4 posekaš SSE2 krila je pa še sam en junk od procesorja, do takrat ko bo kdo pisal programe in uporablajl te ukaze je pa še dovolj cajta.

Kero ploščo bom kupil z KT266A hmmm.... Asus,Iwill, Abit,Epox to so moji favorti sam mal velik jih je:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Athlon XP 3000+: končno procesor, ki prehiti P4 3,06 GHz?

Oddelek: Novice / Procesorji
372361 (2361) morphling1
»

BAPCo razkrinkan

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
51657 (1657) kuglvinkl
»

Kje kupiti DDR333

Oddelek: Strojna oprema
301752 (1348) kuglvinkl
»

Testi 1.2 GHz Tualatina

Oddelek: Novice / Procesorji
61733 (1733) yjj

Več podobnih tem