» »

php thumbnailing

php thumbnailing

lordgreg ::

iz slike, ki jo nekdo uploada, bi rad naredil tudi "thumbnail". preverim manual pa opazim, da je prekleto veliko funkcij za slike. eni izmed takih sta tudi ImageSX($filename); in ImageSY($filename); ko pa zadevo probam, tako doma kot na netu na drugem serverju pa vedno piše, da je to njemu neznana funkcija...

jebemti ovca... kdorkoli... naj mi nekdo pošlje samo code snippet, kjer se slika zmanjša v določeno dimenzijo.

hvala vsem ;)

darh ::

za operacije s slikami rabs libarije za JPEG, PNG ali GIF skompajlat zraven PHPja... tukej je trik.. pol bos pa lohka une funkcije uporablu...

oz si dobodi kake externe proggye k jih bos pol z PHPjem gnal...

lp,x
Excuses are useless! Results are priceless!

DeViCeD ::

Potrebujes gdlib, se mi zdi pa da potem skompilas php z --with-gd. GDlib sedaj podpira JPEG, PNG pa se kaksen format, razen GIF-a. Ce ti to napise na kaksni strani od kakega ponudnika potem ocitno niso skompilali GDlib podpore.
Lp,
Dejan
So, if I press C, E and G I play C?

McAjvar ::

Jup, edino kar lahko ponucas brez gd knjiznice, je funkcija getimagesize(), ki ti vrne dimenzije gif, jpg, png in swf image filetov.

Ko pa bos mel enkrat skompajlano s knjiznico, pol pa lahko uporabis recimo imagecopyresized() funkcijo, in iz original fileta naredis poljubno veliko kopijo. Tudi majcken thumbnailcek :)
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

vsem hvala..

začne se teženje adminu!!!

edmund ::

Kaj je to že kateri spohal? Jaz bi to tudi mogoče kje rabil ;))
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)

jaz... na serverju kelt so gdlib pred kratkim ukinili zaradi konstantnega rušenja celotnega apache serverja!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DLNA mreža za TV (PROGRAM)

Oddelek: Programska oprema
83666 (2812) radmannsdorf
»

Google predstavlja WebP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
639594 (8089) MrStein
»