» »

VIA KT266 revision A (ddr)

VIA KT266 revision A (ddr)

morphling1 ::

Evo od danes naprej lahko pozabite na vse amd760 pa SIS 735 plate , Via je namrec naredila nov revision svojega KT266 ddr chipseta in edino kar lahko recem je zakon!!!!! Vse po vrsti potolce do tal . Test referencne plate si lahko preberete tukaj : Amdmb . Kar je najlepse je to da proizvajalcem ni treba delati novega redesigna plate, ampak lahko samo zamenjajo chipset ter obnovijo bios. Tako da bi morale plate zelo hitro priti v trgovine.

Aja, to sem se pozabil , ABIT KR7- raid , nuff said >:D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Malecky ::

Vse kul sam da bo cena 2X toliko kot SIS735 pravilno je to SIS740, boljši opis je na Anandtechu, Še ena slaba stran izdeluje ga VIA.

Plate pridejo pa čez en mesec!

Nč posebnga sam še dl cajta bom mogu čakat pol bo pa še Nforce zunaj pa bla bla bla...........škoda da je toliko premagal SIS če ne bi plato že kupil, zdaj bom pa čakal!

hatch ::

na anandtechu so boljsi benchi in bolj nepristranski...

res zanimivo... na KT266A se pa res splaca pocakat, ce ne bo cena prevec zasoljena.

Malecky ::

Ja cena BO zasoljena če bo čipset 47$ napram SIS740 27$ pa še stroški proizvodnje so večji pri VI-I.

Počakat počakat sam po moje bo plata npr. ABIT ene 50KSIT brez RAID-A to se mi zdi pa veliko preveč za eno kurčevo plato za pol cene tudi s SIS-om kaj pridobiš pa lohk pol MP-ja namest T-birda kupiš ki pa izkoristi DDR pri Duronih in T-bird-ih se pa še opaz ne 10% to tudi Anandtech zmeri poudarja.

G[e]c ::

A 1ghz duron kej bols podpira DDRam al je isto sranje kot star duron?

Malecky ::

Sej res na to pa še pomislu nisem hmm.. stari Duron je bil narejen na Spitfire jedru novi 1Ghz je pa že narejen na za Durona prirejeno " Morgan" jedru ki je pa izpeljanka(natanko isto kot Palomino sam cachi so drugačne velikosti in kval.).

Po moje da ima Morgan 1Ghz veliko prednosti na DDR kot stari Duron sam zaradi manjšega cache-ja in dodelave še vedno ni kos Athlonu4(XP) kot pričakovano ne bo slabši ceneni proc prehiteval High end AMD-ja je pa pomoje pri isti frekvenci na DDR platformi približno tako hiter kot običen T-bird z DDR če ne celo hitrejši.

Nazgul ::

Ja, plate so absolutno predrage. Kje so tisti dobri stari časi, ko si lahko kupil dobro plato za malo čez 20 tisočakov.

Sem bil totalno presenečen, ko sem zasledil novo ECS plato z novim SIS naborom za cca 25.000 SIT. Mogoče se pa dobri časi povrnejo :D

Malecky ::

Ja VIA se bi morala potrudit narest nekaj podobnega kot SIS svojo All in One solution pol bi blo že bolje.

Je pa hudo kako VIA zatira SIS če še niste brali o tem kako VIA partnerje kot so večje firme zatira s tem da ne dobijo VINIH čipsetov in rabatov če izdelajo SIS ploščo isto kot je in dela Intel velikim prodajalcem računalnikov mislim kriza.

Cenejše komponente naj bi ble njihov cilj sam dokler maš Gigante ki te jebejo u glavo ne moreš nič tudi če si boljši in hitrejši od njih, tako jaz čisto razumem AMD-jevo komercialo imenovanja novih Athlonov XP po modelu ne po megahercih.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera plata za DURONA - čipovje ? SIS ALI VIA ?

Oddelek: Kaj kupiti
372111 (1688) freejack
»

Duron 1.3 ali Athlon XP 1600+

Oddelek: Kaj kupiti
221643 (1292) HUDiR
»

Athlon 1.4GHz 266 + ABIT KT7A

Oddelek: Kaj kupiti
191375 (974) Binji
»

Plata, procesor, ram.

Oddelek: Kaj kupiti
111162 (980) krucymucy
»

DDR Plata

Oddelek: Kaj kupiti
271436 (957) Milko

Več podobnih tem