» »

Kaj narediti v primeru, da stran internetna stran neha delovati in je ponudnik gostovanja nedosegljiv?

Kaj narediti v primeru, da stran internetna stran neha delovati in je ponudnik gostovanja nedosegljiv?

smash ::

Človek naredi neko internetno stran in jo objavi pri nekem ponudniku gostovanja. Po dveh letih vloženi trudov v to, da bi kar največ uporabnikov obiskovalo to stran, stran kar naenkrat neha delovati. Po pogovoru z gostiteljem strani dobimo informacijo, da bo zadeva urejena v roku ene ure. Po parih urah še vedno nič, gostitelj je nedosegljiv.. in tako zdaj že tretji dan...KAJ STORITI V TEM PRIMERU OZ KAJ BI VI STORILI?

LP

Gandalfar ::

backupe imas,
nadzor nad dnsji imas,
..

v roku parih ur si lahko ze pri drugem ponudniku. Obiskovalcem se pa opravicis za izpad.

Mati ::

:)) Ti imaš tudi pri Boštjan Ra.... postavljeno stran? :))

bzp ::

Zamenjas ponudnika ... takoj ko je mozno

smash ::

backupi so stari en teden, gostitelj je nedosegljiv( ni nikakršnega opravičila z njegove strani) in gostitelj je celo samostojni podjetnik

smash ::

torej vi bi mirno odšli k drugemu ponudniku? kaj pa vsa škoda, ki jo je povzročil s tem izpadom?

kaj pa kakšna prijava na tržni inšpektoriat in podobno?

ps: odhod k drugemu ponudniku je že v izvajanju

Gandalfar ::

Najprej poskrbis za stran ane. Za tozbe ponudnika bo ze se cas..

Mati ::

Se sme zvedet kateri ponudnik je to, ker imam identični primer. Moja stran je že 3 dni mrtva, ponudnika pa ni. Slišal pa sem, da je na počitnicah in da nima nikogar, ki bi resetiral server. :|

jype ::

Obicajno dobis tisto, za kar placas.

Ce kdo potrebuje gostovanje spletne strani, ki ne pade dol, to lahko ponudi moje podjetje. Vsekakor ni zastonj, so pa masine na treh lokacijah po Sloveniji in ena drugi sluzijo kot failover, tako da dejanskega izpada (razen zacasne nedosegljivosti posameznih omrezij, predvsem SiOLa) se nisem dozivel.

smash ::

jype: ali gostuješ ASP.NET ter SQLSERVER?

jype ::

Seveda ne. Tako dragih tehnologij nima smisla uporabljati, kadar ne prinesejo ocitne konkurencne prednosti.

Ce bi zelel legalno ponujati tako gostovanje, bi moral imeti vsaj 30 strank, ki bi placale vsaka vsaj 30.000 SIT mesecno, da bi se podjetju v dveh letih izplacalo. Takega trga v Sloveniji enostavno ne vidim, zato podjetje tega ne bo ponujalo (razen ce kdo podari hardver in licence in je pripravljen zagotavljati varnost windows streznikov, prikljucenih na hitre internetne povezave).

Lahko dobis redundnancno povezavo na Postgres ali MySQL, nad katerimi lahko v pythonu (z mod_python) ali phpju zgradis aplikacijo. Ob primernem placilu lahko uredimo tudi Tomcat za jsp.

Kvot za e-mail in spletno stran ni (lahko imas poljubno stevilo domen, postnih predalov in uporabljas poljubno mnogo prostora na disku). Cena je odvisna od zanesljivosti, ki jo potrebujes. Ob krsenju zakonov (distribuciji vsebin, za katere nimas dovoljenja) se dostop do spornih vsebin seveda takoj onemogoci.

smash ::

jype: potem se s tabo na žalost ne gre menit ker NE omogočaš asp.net-a ter sqlserverja....

ampak da se ne bomo kregal o očitnih prednosti asp.neta proti ostalim tehnologijam, se prosim vrnite k problemu nezanesljivosti gostiteljev ter kaj storiti oz. kako ukrepati v primeru večdnevnega izpada. Sam menim, da bi moral gostitelj prevzeti krivdo ter bi jaz kot stranka bil upravičen do odškodnine, ki jo povzroči tak izpad..

kaj menite?

jype ::

Saj nisem rekel, da asp.net nima prednosti pred ostalimi tehnologijami, samo da microsoftovega SQL serverja ne morem kupit, ker se ne izplaca.

Problem tehnologije, ki je tako draga in po vrhu se zaprta in odvisna od enega samega vendorja je posledicna astronomska cena resitev, ki bi omogocale zanesljivost.

Ce si upravicen do odskodnine ti verjetno pise v pogodbi, ki si jo podpisal, ko si stran postavil tja. Vsekakor ti nihce ne more garantirati zanesljivosti nad poljubnim stevilom devetk, tako da s tozbo zagotovo ne bos dosegel prav dosti (razen ce v pogodbi pise, da ti zagotavljajo tak-in-tak odzivni cas in tak-in-tak cas odprave napake).

Vecina ponudnikov gostovanja ti dejansko _ne more_ zagotoviti, da bo _tvoja_ aplikacija delovala, zato imajo v pogodbi napisano, da niso odgovorni za prakticno nic, ce gre kaj narobe. Oni zagotavljajo streznik in link in ce streznik pade dol zaradi tvoje aplikacije (oz. aplikacije nekoga drugega na isti masini), bo ponudnik zavracal vso odgovornost za izpad. Pri tebi je seveda izpad ze smesno dolg, zato verjetno lahko zavrnes racun za gostovanje, ali pa zahtevas denar nazaj (ce si placal vnaprej). Tezko bos dobil kaj vec.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

E-pošta in drugo gostovanje

Oddelek: Izdelava spletišč
193357 (2936) Jerry000
»

Optimalno gostovanje za joomlo?

Oddelek: Izdelava spletišč
476275 (3807) jelly
»

Gostovanje ASP.NET

Oddelek: Izdelava spletišč
62081 (1831) Joze_K
»

PHP ASP

Oddelek: Izdelava spletišč
352858 (2183) MrBrdo
»

Glavni PHP razvijalec dal odpoved

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
356518 (4474) darkolord

Več podobnih tem