» »

Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)

Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)

54321 ::

Ker sem začetnik in sem danes že postavil eno začetniško vprašanje se oparavičujem tistim ki jih to moti. Uporabil sem iskanje in prebral ogromno postov. vendar povosd niso glih začetniška vprašanja in odgovori.
Imam pa naslednji problem.
Imam kabelski internet na pc-ju. Ker imam doma še en računalnik in laptop sem nabavil ruter SMC 2804W. Sedaj bi rad priklopil drugi hišni računalnik preko ruterja in kasneje tudi laptop.
Sedaj me zanimajo postopki v korakih če mi je kdo pripravljen pomagat, ker sam sem danes probal najmanj 5x in vsakič me je zabasalo ven in vedno sem klical da me nazaj vklopijo.
KAj moram narediti da bo delovalo, katere IP-je uporabim..kako naredim da bo ruter uporabljal isto mac adresso kot mrežna oziroma kako sploh prav priklopim ter katere nastavitve so pomembne!
Upam da se bo našel kak dobrotnik in mi pomagal
LP

Sami ::

Totalno vse ti piše v Manualu, vstopi v Ruter in nastavi povezavo, IP-je, geslo...vsi ruterji imajo različen meni.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Daedalus ::

Router ma par priključkov - wan - sem se prikluči modem in potem ene par lan priklučkov - sem se prišteka računalo. Za štelanje IP-jev poglej dokumentacijo, verjetno so v obliki 192.168.1.***. Najprej gor priklopiš računalo, mu naštelaš IP, da se lahko preko internet brskalnika povežeš na router. Geslo maš v dokumentaciji, kjer ti tud piše, kako spremenit MAC naslov routerja. Spremeniš MAC, vpišeš podatke za povezavo, na routerju vklopi DHCP in zadeva bi mogla začet delat. Step by step vodiča nima smisla pisat, ker ti piše vse v navodili za uporabo. Pač najprej uštimaš IP-je, da lahko dostopaš do routerja - glej navodila, da boš vedel, kako obliko IP.ja uporabla router (še to ni treba, če ma privzeto vključen DHCP), mu nastaviš MAC adreso, podatke za povezavo in ima da dela. Pol pa še po željah poštelaš firewall in to je to. Za MAC adreso pogledat pa si omisli kak program - google bo z veseljem pomagal. Pa vklopi DHCP, če ni - ti bo avtomatsko nastavil IP-je na računalnikih, ki jih boš priklopo zraven.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

sinko999 ::

Najprej priklopi gor originalno računalnik in kabelski modem tak kot ti je do zdaj delalo potem če uporabljaš windowsw
greš meni start, run, vtipkaš cmd.exe potem vtipkaš ipconfig/all to je če imaš windows2000,xp ali 2003 če imaš 98,98SE,Me vtipkaš command.com .

Potem dobiš tu not podatke ip, mac, getaway, dns, v glavnem vse podatke.
Tvoj kabelski operater ima verjetno statični ip potem greš v router WAN pa izbereš static ip pa to vpises not pa potem se malo poisces ce ima kje je za mac emulirati pa se to not vpises. potem pa prikolpis router se na kabelski modem pa pa kabelski modem moras resetirati, potem pa bi moralo zaceti delati, pa ne bi skodilo ce bi dal kam na net manual ki si ga dobil zraven routerja, pa tam not malo poglej ziher pise kako se nastavi net.

Lp
Ni? ni ve?no !

kanabis ::

Fantje sem ostal brez besed.
Daedalus:
Drugič danes si mi ogromno pomagal, svaka čast da si vzameš čas in ti ni teško.
sinko999:
Enako hvala tudi tebi.
Enkrat pre jsem vprašal tudi eno zadevo katero sem prvič delal in so me v glavnem okurcali..bla..bla.bla...ampak preden vprašam preberem vse poste in če ne najdem polnega odgovora vprašam..in upam da naletim na prijazne in pomoči pripravljene fante...SVAKA ČAST.
Sedaj sem si sprintal vaše odgovore in se bom počasi lotu probat..oziroma bom raje počakal na jutri da ne ostanem zdaj zvečer brez neta:)
lp
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

TeraSonic++ ::

Evo tule imaš še dva linka ki ti znata pomagat;)

link 1

link 2

Pa veliko uspehov pri nastavljanju ruterja :D
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

kanabis ::

Angleščina mi glih ne gre optimalno..ampak videl sem da si bom lahko nekaj pomagal..hvala
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!

TyKee ::

Mene pa resnicno zanima, zakaj bi ostal brez interneta?

Tole mi res ne gre v glavo :)

54321 ::

No zdaj sem vse uredil, bo odličnih in preprostih navodilih katere ste mi posredovali.
NAjveč se mse zajebaval ker sem vse priklopil in nastavil kot ste mi povedali in ni in ni hotelo delat . Probam nazaj priklopi brez routerja na moj pc da vidim če je kabelsko zabasalo ven in dela..dam nazaj preko r+outerja in ne dela. v STATUS-u od roterja pa je vedno kazalo da se ne more povezat z modemom! 5 ur se mse jebal in na koncu mi kapne da resetiram modem (z gumbom zadaj) in je začelo delovati kot je treba. Potem sem priklopil še notepad na ta moj brezični modem, pa printer ker ga imam v USB-ju od routerja in dela vse brezhibno!! HVALA

TyKee:
Zabasalo me je vsakič ven ko sem priklopil preko routerja zato ker za kabelski internet moraš operaterju posredovat MAC številko (številka mrežne karice), router pa ima svojo, oziroma lahko nastaviš kot so mi fantje povedali da KLONIRA številko mrežne katero ima operater zapisano..jaz pa na začetku ker nisem vedel da ima router to možnost tega nisem naredil, pol pa sem moral vsalič klicat Telemach da me ponovno dajo noter.

nokia6310 ::

54321
Kako pa deluje in zgleda ta brezžični modem predsem me zanima kako deluje pa kakšni so prenosi?

eden-X ::

hej. :)
Imam ruter Linksys WRT54GL in ga ne zmam priklopiti na domači računalnik, da bi mi delovala povezava na prenosnem računalniku. Zanima me kam vtaknem kable. Imam pa adsl povezavo za domači računalnik. Prosim, da mi pomagate čimprej.
Hvala Vam. ;)

schtr4jh ::

Iz modema prilopiš lan kabel v WAN vtič na routerju, potem pa na router priklopiš računalnike. V brskalnik vpišeš http://192.168.1.1 (oziroma kar ti piše v start-cmd-ipconfig v local area connection pod gateway) ter nastaviš vse potrebno (avtomatsko dodeljevanje ip naslov s strani ISP-ja in dhcp za tvoje domače omrežje).

Drugače pa je to napisano že na miljon straneh na forumu

eden-X ::

Ali je kdo pripravljen pomagati v "LINKSYS Setup" ker totalno nič ne razumem?
hvala. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako priklopit brezžični router?

Oddelek: Omrežja in internet
1116893 (16138) Tilen
»

Kabelski internet - 2 PC

Oddelek: Omrežja in internet
71495 (1495) balocom
»

TP-LINK WR642G V3 - sesul - rabim pomoč

Oddelek: Strojna oprema
202348 (2348) Belli
»

Kabelski interner samo 1 racunalnik ?

Oddelek: Omrežja in internet
131418 (1171) ELEKTROLJUB
»

Triera kabel preko routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
202893 (2649) boych

Več podobnih tem