Forum » Strojna oprema » Philips 150S
Philips 150S
Darko ::
V akciji ministrstva smo lani nabavili nekaj računalnikov firme DTK (Celeron 2400, integrirana grafika Intel 845, monitorji Philips 150S, Windows XP). Ta monitor ima precej slabo sliko, črke so nekako razmazane, včasih imajo rdečkast odtenek, linije na diagramih so slabo vidne (zlasti v načinu Clear Type). V raziskovalcu se npr. ne vidi osenčeno polje, po katerem so datoteke razvrščene. (na mojem 3 leta starejšem Relisys-u so lepo vidne).
Preizkusil sem vse nastavitve na zaslonu, pognal priložen program za optimiranje slike pa ni učinka. Ker nisem vedel ali je kriva grafika ali zaslon, sem ga priklopil na prenosnika (IBM R51) in je razlika očitna. Na prenosniku je slika jasna, črke ostre, kontrasti lepi, na Philipsu pa revščina. Ima še do takšne težave s temi monitorji?
Najbrž bom poklical firmo DTK in jih zaprosil za pregled, samo ne vem kako naj dokažem, da je res slaba slika, če bo slučajno trdil, da je v redu.
LP Darko
Preizkusil sem vse nastavitve na zaslonu, pognal priložen program za optimiranje slike pa ni učinka. Ker nisem vedel ali je kriva grafika ali zaslon, sem ga priklopil na prenosnika (IBM R51) in je razlika očitna. Na prenosniku je slika jasna, črke ostre, kontrasti lepi, na Philipsu pa revščina. Ima še do takšne težave s temi monitorji?
Najbrž bom poklical firmo DTK in jih zaprosil za pregled, samo ne vem kako naj dokažem, da je res slaba slika, če bo slučajno trdil, da je v redu.
LP Darko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaposleni v Samsungu, LG-ju aretirani zaradi industrijskega vohunjenjaOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 9519 (7292) | roli |
» | Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5777 (4836) | iso2000 |
» | Kateri LCDOddelek: Kaj kupiti | 1641 (1183) | Tr0n |
» | VELIKOSTI MONITORJEV (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5606 (3078) | element |
» | 17" monitor za 70-90 kSITOddelek: Kaj kupiti | 1894 (1580) | RookY |