» »

Keytronic kt-2001 in PS2 / USB pretvornik

Keytronic kt-2001 in PS2 / USB pretvornik

Technitz ::

Zanimiva tezava! Kot sem ze vceraj napisal mi na ta noumu notebooku (USB 2.0) keyboard pretvornik iz PS2 keyboard na USB port, ki so ga imeli pri Techtrade-u oznaka cy-155 ni delal. Stekal je u nulo. Zdaj imam nekega novega in sem bil do danes preprican da dela BP, a sem se zmotil. Ko sem ravno pisal en mail, sem skopiral neko vrstico, sel dol dol dol, Ctrl + V in zacudeno gledam Print Screen (screenshot) kot del mojega maila.

Izgleda da mi tale ta-nou adapter z vsako Gor, Dol, Levo, Desno, Page UP, Page Down posilja tudi Print Screen kodo. In jest sem mislu, da ima sam odzivni cas bl slab. Pha!

Ima kdorkoli kakrnokoli idejo kako disable-at tale bedast Print Screen v Windows-ih? Keyboard Layout manager sem ze probal in edina tipka ki se je NE DA spremenit je Prnt Scr. Sranje! Adapterja nocem jt ponovno menjat, ker mi je ze zoprno (ta je ze ene peti)

lp

Technitz ::

RESITEV!!! Disable print screen key!!!
In ko se enkrat spravis po netu googlat ugotovis da imajo vsi tweek site-i navodila samo za disable windows key. O print screen-u ne duha ne sluha. Cudezno sem vse potrebno nasel na microsoft.com straneh. Evo linkov:
http://www.microsoft.com/whdc/device/in... (Windows keyboard scan code mapping - dela samo na W2k, XP in naprej)
http://www.microsoft.com/whdc/device/in... (Windows keyboard scan codes - Download .exe file)
http://www.microsoft.com/whdc/device/in... (Human input interface mapping)

In da vas resim nepotrebnega branja in little indian premetavanja:
Za disable print screen v Win2k, XP...
start -> run -> regedit
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout
New -> Binary Value
Name = "Scancode Map"
Value = "00 00 00 00 00 00 00 00 02 00 00 00 00 00 37 E0 00 00 00 00"
Save -> Exit -> Logicno Reboot.

Bonus! Dela na sveh tipkovnicah, za vse uporabnike, in ALT + PrntScrn SE VEDNO PRIME.

Sweet :D

MrStein ::

Nove informacije (nove za temo, ne po dejanski starosti):

Tile PS2 v USB pretvorniki so zgleda vsi zanič ali vsaj ti cenejši.
Sam imam dva in sta oba zelo slaba.

Na enem recimo ne gre skoz ena kombinacija tipk (Alt-nekaj, se zdaj ne spomnim, mogoče ravno AltPrtScr). Na drugi ne vem, če je enak problem.

Na obeh pa se dogaja vsakih nekaj minut, da se resetirata. To pomeni, da za sekundo-dve neha delovati tipkovnica. Nato se ji prižgejo vse tri LED-ke, višek ugasne in potem spet 5-15 minut dela. Idealno, da ti med tipkanjem zmanjka nekaj črk v stavku...

Imena modelov ne vem, ker na njiju nič ne piše, od enega pa lahko izbrskam škatlo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vista in dve mrežni kartici - problem

Oddelek: Omrežja in internet
62578 (2404) sosko1
»

Usb - device not recognized

Oddelek: Pomoč in nasveti
72350 (2119) e-marko
»