Forum » Omrežja in internet » Kje kupiti kabel za Gigabyte mrežo?
Kje kupiti kabel za Gigabyte mrežo?
Highlag ::
Kje kupiti kvalitetne kable za gigabytno omrežje?
Kot berem naj bi to bili CAT 6 kabli, samo ta standard menda še ni bil sprejet, tako da se uporabljajo boljši CAT5e kabli?
Kdo kaj ve o tem?
Kot berem naj bi to bili CAT 6 kabli, samo ta standard menda še ni bil sprejet, tako da se uporabljajo boljši CAT5e kabli?
Kdo kaj ve o tem?
Never trust a computer you can't throw out a window
Boeing ::
CAT6 se že zdavnaj dobijo, sicer bolj težko (pri dealerjih in specialcih) in je relativno drag, cca 150-180 sit/m, za razliko od CAT5e, ki je okoli 80-100.
Realno je tako, da če boš kupil FTP CAT5e kabel in FTP konektorje, jih kvalitetno in dobro skrimpal in pravilno položil (ne zraven elektrike in kabelske), ti bo mreža letela tako kot se reče, s 800+mbit.
J
Realno je tako, da če boš kupil FTP CAT5e kabel in FTP konektorje, jih kvalitetno in dobro skrimpal in pravilno položil (ne zraven elektrike in kabelske), ti bo mreža letela tako kot se reče, s 800+mbit.
J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Grill ::
Mene to tudi zanima.. Doma imam 2 kišti in prenos med njima je obupno počasen :(
Imam msi k8n neo (navadno, ni platinum) in mislim da je tukaj že giga mrežna (kako sploh vem če je?). Če si nabavim še na drugi kišti giga mrežno in povežem s CAT 6 kablom, bi morala stvar laufat kot se spodobi ali se motim?
Imam msi k8n neo (navadno, ni platinum) in mislim da je tukaj že giga mrežna (kako sploh vem če je?). Če si nabavim še na drugi kišti giga mrežno in povežem s CAT 6 kablom, bi morala stvar laufat kot se spodobi ali se motim?
gumby ::
cat5e je vec kot dovolj za 100Mbit mrezo. pravilno ozemljen FTP je bolj odporen na motnje, kot UTP - drugace ni razlik med njima.
cat6 in 7 je pa (zaenkrat) nepotrebno kompliciranje... sploh za domaco mrezo z 2-3 racunalniki
cat6 in 7 je pa (zaenkrat) nepotrebno kompliciranje... sploh za domaco mrezo z 2-3 racunalniki
Gumby: gre za 1000MB mrežo, če ti Gigabajt nič ne pove.
Dusan_HD ::
Malo za info, čeprav je govora o Gigabitni povezavi.
S kolegom imava mrežo 100Mbit na razdalji 45m, kabel od moje do njegove hiše pa je speljan mimo električnega droga, in celo pot zraven električne napeljave katera pelje do njega (drog je 2m od moje hiše).
Mreža laufa 100Mbit, večkrat preverjeno. Nekje 7-8MB/s. Pustil laufati ping več kot pol ure in povprečje je bilo manj kot1ms. :)
Upam samo, da ne bo strela gdaj tega kabla požgečkala ... ter še kaj drugega zraven...
Playing with fire, water, 220v is dangerous :)
raY_
S kolegom imava mrežo 100Mbit na razdalji 45m, kabel od moje do njegove hiše pa je speljan mimo električnega droga, in celo pot zraven električne napeljave katera pelje do njega (drog je 2m od moje hiše).
Mreža laufa 100Mbit, večkrat preverjeno. Nekje 7-8MB/s. Pustil laufati ping več kot pol ure in povprečje je bilo manj kot1ms. :)
Upam samo, da ne bo strela gdaj tega kabla požgečkala ... ter še kaj drugega zraven...
Playing with fire, water, 220v is dangerous :)
raY_
raY_
ups, spregledal
za gigabit je ze fajn imet cat6. sicer gre po 5e tud (brand-rex ima/je imel naprimer giga-lan kabel)...
cat6 kable pa ni problem dobit - ce ne najdes v tgovinah, potem vprasaj pri kakih elektroinstalaterjih. ti kabli se namrec precej uporabljajo v novih stavbah.
rabil bos pa tud cat6 vticnice, ce mislis fiksno instalacijo naredit.
za gigabit je ze fajn imet cat6. sicer gre po 5e tud (brand-rex ima/je imel naprimer giga-lan kabel)...
cat6 kable pa ni problem dobit - ce ne najdes v tgovinah, potem vprasaj pri kakih elektroinstalaterjih. ti kabli se namrec precej uporabljajo v novih stavbah.
rabil bos pa tud cat6 vticnice, ce mislis fiksno instalacijo naredit.
Rabim zaenkrat samo kabel, pa ga pri običajnih trgovinah, ki jih obiskujem nimajo, zato sprašujem če ga je kdo že kje kupil, da ne obrabim čevljev
>Kako vidim če je moja mrežna gb? Imam msi K8N neo?
K8N neo plat je vsaj 5 ali 6 vrst... poglej na http://www.msi.com.tw, tam imas vse informacije.
koliko sem gledal, imajo vse 10/100/1000 mrezne
K8N neo plat je vsaj 5 ali 6 vrst... poglej na http://www.msi.com.tw, tam imas vse informacije.
koliko sem gledal, imajo vse 10/100/1000 mrezne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektro instalacije po tleh + talno gretjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2784 (2514) | Invictus |
» | Kateri kabel za omrežje v hiši? utp/ftp/stp/sftp?Oddelek: Omrežja in internet | 11610 (9286) | antonija |
» | Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15999 (14416) | Invictus |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5062 (4523) | amigo_no1 |
» | Glista x64 -XP 1Gbit NO GOOddelek: Omrežja in internet | 2384 (1928) | Tilen |