» »

mat naloga (kvadr. funkcija)

mat naloga (kvadr. funkcija)

N-E-O ::

Včrtaj enakokrakemu trikotniku pravokotnik z največjo ploščino! Ena stranica naj bo na osnovnici trikotnika.
podatki o enakokrakem trikotniku: a=8 (krak), va=16 (višina na a)

zanimata nas x in y stranici pravokotnika?!
Follow the white rabbit.

iskra ::

Je a slučajno osnovnica? Ker sicer naloga ni rešljiva, ker takšen trikotnik ne obstaja ... Mislim, da višina na a ne more biti daljša od kraka a :\ Ali sem pravkar ustrelil kozla?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

N-E-O ::

sam maš prav.. verjetno je napaka v nalogi..
najbrž je a smatrano kot osnovnica..

no, če upoštevamo torej to dejstvo, da je osnovnica a... potem mi pridejo rešitve x=8 in y=4... mam prav?
Follow the white rabbit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: N-E-O ()

iskra ::

Če je pod x mišljena širina pravokotnika, potem ni prav :) Če počakaš do 11h zjutraj, ko bom bolj na volji za srednješolsko matematiko, ti sporočim odgovor. Sedaj imam še nekaj univerzitetne matematike za obdelat.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

ch'i ::

Če je osnovnica enakokrakega trikotnika a = 8, njegova višina va = 16, pa če je x stranica pravokotnika tista na osnovnici, potem maš prav, samo obrnit moraš x pa y :).

ekma234 ::

enakokrak trikotnik je tist k so vsi trije kraki enak dolgi ane? torej 8; pa tud koti so vsi 3 enak velki ane. Upam da se prou spomnm. Pa tud kvadrat je pravokotnik, tko da jz mislm, da tukaj v trikotnik vrišeš kvadrat ( 3*5=15 ; 4*4=16 - večja ploščina ).

Mislm da je točka, ki je vogal kvadrata razdeli krak trikotnika na pol, a/2, pol pa probi tko

McHusch ::

To, kar ti praviš, je enakostranični trikotnik.

Sycroft ::

a ni tako da ima enakokrak trikotnik po 2 kota enaka in enega razlicnega? hehe, zdaj je ze mene zacela zanimati malo srednjesolska matematika in take naloge so mi bile vedno vsec. torej ce bi vzeli a za osnovnico in Va bi se ga moglo dat narisat ali pac ne? (grem probat hehe) (kje mam ze cd z autocadom:D )

sherman ::

Po mojem izračunu je N-E-O pravilno izračunal s tem da je y širina in x višina pravokotnika.:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tristrane POKOČNE PRIZME

Oddelek: Šola
112150 (1702) Bikica195
»

Geometrija

Oddelek: Šola
194051 (3124) invisable
»