Forum » Šola » mat naloga (kvadr. funkcija)
mat naloga (kvadr. funkcija)
N-E-O ::
Včrtaj enakokrakemu trikotniku pravokotnik z največjo ploščino! Ena stranica naj bo na osnovnici trikotnika.
podatki o enakokrakem trikotniku: a=8 (krak), va=16 (višina na a)
zanimata nas x in y stranici pravokotnika?!
podatki o enakokrakem trikotniku: a=8 (krak), va=16 (višina na a)
zanimata nas x in y stranici pravokotnika?!
Follow the white rabbit.
iskra ::
Je a slučajno osnovnica? Ker sicer naloga ni rešljiva, ker takšen trikotnik ne obstaja ... Mislim, da višina na a ne more biti daljša od kraka a Ali sem pravkar ustrelil kozla?
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.
N-E-O ::
sam maš prav.. verjetno je napaka v nalogi..
najbrž je a smatrano kot osnovnica..
no, če upoštevamo torej to dejstvo, da je osnovnica a... potem mi pridejo rešitve x=8 in y=4... mam prav?
najbrž je a smatrano kot osnovnica..
no, če upoštevamo torej to dejstvo, da je osnovnica a... potem mi pridejo rešitve x=8 in y=4... mam prav?
Follow the white rabbit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: N-E-O ()
iskra ::
Če je pod x mišljena širina pravokotnika, potem ni prav Če počakaš do 11h zjutraj, ko bom bolj na volji za srednješolsko matematiko, ti sporočim odgovor. Sedaj imam še nekaj univerzitetne matematike za obdelat.
Ajow! 5 metru drow ...
ch'i ::
Če je osnovnica enakokrakega trikotnika a = 8, njegova višina va = 16, pa če je x stranica pravokotnika tista na osnovnici, potem maš prav, samo obrnit moraš x pa y .
ekma234 ::
enakokrak trikotnik je tist k so vsi trije kraki enak dolgi ane? torej 8; pa tud koti so vsi 3 enak velki ane. Upam da se prou spomnm. Pa tud kvadrat je pravokotnik, tko da jz mislm, da tukaj v trikotnik vrišeš kvadrat ( 3*5=15 ; 4*4=16 - večja ploščina ).
Mislm da je točka, ki je vogal kvadrata razdeli krak trikotnika na pol, a/2, pol pa probi tko
Mislm da je točka, ki je vogal kvadrata razdeli krak trikotnika na pol, a/2, pol pa probi tko
Sycroft ::
a ni tako da ima enakokrak trikotnik po 2 kota enaka in enega razlicnega? hehe, zdaj je ze mene zacela zanimati malo srednjesolska matematika in take naloge so mi bile vedno vsec. torej ce bi vzeli a za osnovnico in Va bi se ga moglo dat narisat ali pac ne? (grem probat hehe) (kje mam ze cd z autocadom )
sherman ::
Po mojem izračunu je N-E-O pravilno izračunal s tem da je y širina in x višina pravokotnika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tristrane POKOČNE PRIZMEOddelek: Šola | 2150 (1702) | Bikica195 |
» | GeometrijaOddelek: Šola | 4051 (3124) | invisable |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3262 (2631) | manniac |
» | Enakokrak trikotnikOddelek: Šola | 1476 (1314) | lebdim |
» | Matematična nalogaOddelek: Šola | 1516 (1339) | nokaut240 |