Forum » Navijanje » Dual Channel Ram => doseg nižje ferkvence????
Dual Channel Ram => doseg nižje ferkvence????
Mr Hilter ::
A se da to kako izklopiti ker meni ne rata, al si moram kupit š eno palco rama, da bom mel 3 (sej trial channel ne odstaja a ne?? )
Gwanaroth ::
V manualu (prirocniku) od plate imas sigurno opisano, kako moras postavit ploscice (v katera vodila), da bodo v Dual Channel nacinu. Ce pa tega noces, jih enostavno ne postavis v taksen polozaj. Lahko pa poves tocen model plate in ti mi pomagamo, akoravno si bolj lene narave.
Lights often keep secret hypnosis..
Gwanaroth ::
jani123:
..direkt iz manuala: "To enhace system performance, utilize dual-channel feture when installing additional DIMMs. Install the DIMMs in any of the following sequence: Sockets 1 & 3 or Sockets 2 & 3 or Sockets 1, 2 & 3."
Upam, da si razumel.
..direkt iz manuala: "To enhace system performance, utilize dual-channel feture when installing additional DIMMs. Install the DIMMs in any of the following sequence: Sockets 1 & 3 or Sockets 2 & 3 or Sockets 1, 2 & 3."
Upam, da si razumel.
Lights often keep secret hypnosis..
Good Guy ::
kaka je pa razlika v hitrosti med dual in navadnim načinom?
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
OZZY ::
Eni pravjo da majhna ampak bi blo dobr tuki kak test nardit single in dual varjante z najnižjimi tajmingi in pa najvišjo frekvenco...Pa da se vidi razlika..
Go with the flow.
OZZY ::
mene zanima predvsem kok razlike je v frekvenci rama med s in dc varjanto...Kok DC nekako zmanjša max frekvenco!! In koliko vpliva zmožnost laufanja na večji frekvenci v SC in najnižjih tajmingih v primerjavi z DC in najnižjih tajmingih pri najvišji možni frekvenci...
takega testa pa še nisem zasledu..
takega testa pa še nisem zasledu..
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
SavoS ::
ASUS A7N8X-X sploh ne podpira dual chanel!!
Link do specifikacij
Drugače pa na NF2 platformi dual chanel napram single ja razlike max do 10% v prid dual chanel-a....
Link do specifikacij
Drugače pa na NF2 platformi dual chanel napram single ja razlike max do 10% v prid dual chanel-a....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Spajky ::
To z manjšimi doseženimi OC frekvencami rama je z več kot enim stickom rama vedno veljalo in IMHO podobno je z S-ch in 2-ch in z manjšimi sticki gre malček višje (podobno kot pri navadnih platah včasih. Ta fora z dual channel je IMHO v glavnem marketinški nateg, dobiček je minimalen ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Spajky ::
To tudi res; pa od konstrukcije (dizajna) plate tudi malo ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Mam Abit NF7-S, pa mi nikakor ne rata da bi blo bres 2channel ? A kdo ve kaj naredim, k sem bral da lohk tud s 3 palčkami dela v 2-channel ž, sicer le 2.
Jaz bi se rad 2-ch znebil, k mi ferkvenca ne gre čez 210mhz, oziroma je pol 1000000 napak vsako sekundo (prime laufa par minut). Vsaj upam da bo kaj bolje.
Jaz bi se rad 2-ch znebil, k mi ferkvenca ne gre čez 210mhz, oziroma je pol 1000000 napak vsako sekundo (prime laufa par minut). Vsaj upam da bo kaj bolje.
tiborrr ::
Imeti moras 3x enake goste palcke, torej 3x256MB ali 3x512MB, potem dela DC na NF7.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Ja v navodilih ne najdem (NF7), pa tud že vse možne pozicije sem probal pa je zmeri 2Ch.
A je komu to na tej plati kdaj ratal naj prosim pove.
A je komu to na tej plati kdaj ratal naj prosim pove.
GUFY ::
tiborrr: tle si pa mal kiksnu, treba je imeti 2 x 256 MB rama in pa 1 x 512 MB. 512 MB palčka mora biti v slotu, ki stoji sam, 2 x 256 MB pa v slotih, ki sta skupaj.
tiborrr ::
Aja, tocno, prav imas... Se posipam s pepelom . Tisti 512MB zavzame dve banki, 256MB single sided modula pa vsak po eno al kak je nareto?
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje na deklarirano frekvencoOddelek: Navijanje | 2056 (1778) | strumf666 |
» | Pomoc pri nakupu plate in procesorjaOddelek: Kaj kupiti | 1910 (1552) | Racunalnik |
» | Dual chanel s 3x 256 MB rama na NF7 Rev 1.2Oddelek: Navijanje | 1687 (1332) | MEDENA |
» | Kakšno mat. ploščo za AMD 2800 (čipovje)Oddelek: Kaj kupiti | 1442 (1260) | Dead_Eye |
» | Problem z osnovno ploščo A7N8X-XOddelek: Strojna oprema | 1166 (1078) | Lith |