» »

slab signal

slab signal

Neon87 ::

Pozdravljeni!

Danes sem dobil router in brezžično mrežno kartico, vse povežem kot je treba in dela, vendar pa z zelo šibkim signalom, ki ga občasno tudi zmajnka, če pride na drugem PC-ju do kakšne večje obremenitve na internetu se kr disconnecta.
Router in mrežna sta v istem nadstropju vmes so 3 stene, razdalja pa je okrog 10m.

Verjamem, da že o tem kje piše, vendar vas vseeno prosim, če mi lahko poveste v čem je problem tako slabega signala?
Kakšen nasvet kaj naj naredim, da bo boljši signal?

Aja pa uporabljam Belkin High-Speed brezžični mrežni komplet (125MB/s), ob mojem zelo šibkem signalu je povezava 5,5-11MB/s ;((

Slowenc ::

Zgleda da malo mešaš bite z byti. Če ti vleče tja to 11MB je kar ql in se nimaš kaj pritoževat. 8-)
Skiny gate.

Neon87 ::

se opravičujem za zmoto,..
pa še naprej prosim, če lahko kdo odgovori ne pa da gleda na napake. Slowenc dobrš veš ka sem mislu,...

Pa sej fora je v tem da imaš čist vredu signal.

125Mbit = 15,625MB
11MB/s = 0,7x15,625MB/s

se pravi da ti v najboljšem primeru vleče 70% polne TEORETIČNE hitrosti, katere ne bi dosegel, tudi če bi imel kartico oddaljeno od routerja 5cm. Kot si pa rekel, da imaš vmes tri stene, pa nimaš kaj praskat za boljšim signalom. Pač tolk ti leti po luftu in pika.

A bo vredu odgovor.

Lahko pa nam tudi razložiš kaj je zate večja obremenitev internet povezave? Da se z dvema bejbama preko chata pogovarjaš? >:D >:D
Skiny gate.

No, in človek je ugotovu, da mora bit res nekaj v povezavi med biti in byti... >:D >:D

Ali pa se je čist zaklepetal na chatu.
Skiny gate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ozko grlo omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
181897 (1299) x.sci
»

Hitrost brezžične omrežne povezave

Oddelek: Omrežja in internet