Forum » Programiranje » [C++] Windows Console - prazne vrstice
[C++] Windows Console - prazne vrstice
Simko ::
Hej!
A ima kdo kakšno idejo, kako bi elegantno dobil Y koordinato zadnje "prazne vrstice" v konzoli, če gledamo od dna screen bufferja proti vrhu.
Recimo imamo konzolo velikosti 80x25 (naj bosta velikosti okna in bufferja enaki - v tem primeru). 20. vrstica vsebuje nek znak. Vrstice nad njo so lahko prazne ali pa ne - ni pomembno.
Če koordinate začnemo številčiti z 0 (iz vrha), bi jaz rad dobil število 20. Torej "prvo prazno" pod "zadnjo popisano" vrstico. Kako?
Pozicija kurzorja v konzoli je poljubna.
Hvala!
A ima kdo kakšno idejo, kako bi elegantno dobil Y koordinato zadnje "prazne vrstice" v konzoli, če gledamo od dna screen bufferja proti vrhu.
Recimo imamo konzolo velikosti 80x25 (naj bosta velikosti okna in bufferja enaki - v tem primeru). 20. vrstica vsebuje nek znak. Vrstice nad njo so lahko prazne ali pa ne - ni pomembno.
Če koordinate začnemo številčiti z 0 (iz vrha), bi jaz rad dobil število 20. Torej "prvo prazno" pod "zadnjo popisano" vrstico. Kako?
Pozicija kurzorja v konzoli je poljubna.
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Pascal] Kako program prepričati, da preskoči vrsticoOddelek: Programiranje | 1153 (876) | joze67 |
» | Ubuntu izdal okvarjen popravekOddelek: Novice / Varnost | 4369 (2906) | Matevžk |
» | Windows Monad shell - res podrobno (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7498 (5936) | 64202 |
» | LINUX c in pogovor(dopisovanje) preko internetaOddelek: Programiranje | 1406 (1286) | Gundolf |
» | Moj Kyro, Linux in Frame bufferOddelek: Operacijski sistemi | 1343 (1180) | trot |