Forum » Operacijski sistemi » XP + Fedora Core 3
XP + Fedora Core 3
H2o ::
Pregledal sem vse vase teme in nisem nasel resitve. Prej sem imel winxp in fedora 3 in je bil dual boot ok. Zdaj sem instaliral winse na novo in seveda dual boot ni viden. Poskusal sem z drugacnimi nastavitvami grub.conf, vendar ni uspelo.
grub.conf:
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,5)/boot/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title Fedora Core (2.6.10-1.770_FC3)
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.10-1.770_FC3 ro root=LABEL=/ rhgb quiet
initrd /boot/initrd-2.6.10-1.770_FC3.img
title Windows
rootnoverify (hd0,1)
chainloader +1
Kaj moram spremeniti in ali je potrebna se kje drugje kaksna sprememba?
hvala,lp!
grub.conf:
default=0
timeout=5
splashimage=(hd0,5)/boot/grub/splash.xpm.gz
hiddenmenu
title Fedora Core (2.6.10-1.770_FC3)
root (hd0,5)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.10-1.770_FC3 ro root=LABEL=/ rhgb quiet
initrd /boot/initrd-2.6.10-1.770_FC3.img
title Windows
rootnoverify (hd0,1)
chainloader +1
Kaj moram spremeniti in ali je potrebna se kje drugje kaksna sprememba?
hvala,lp!
Ja možnost je, vendar mi ne deluje: kao da niso nameščeni paketi za jedro. Tako da mislim, da bo treba kar direkt grub spremenit.
64202 ::
Ja, ce ti je winxp install zgazil MBR, ga moras nazaj popravit. Najprej poglej, ce ima fedora install cd kaksen rescue install, da lahko zapeces grub nazaj v MBR.
Ce ne, vedno deluje ta postopek, ne glede na distro:
1. butni z install cdja in pojdi v "rescue" komandno vrstico
2. zmountaj root particijo v /mnt, recimo mount /dev/hda7 /mnt
3. zmountaj boot particijo v /mnt/boot, mount /dev/hda6 /mnt/boot
4. chroot /mnt /bin/bash, da nastavis nov root, simuliras kot da si v sistemu na disku
5. grub-install /dev/hda
6. exit
7. reboot
Seveda moras vnesti taprav /dev/hdXY, to zgoraj so samo obicajni primeri. Lahko malo pogledas naokoli z fdisk ali pa cfdisk, boot particija je obicajno velika nekaj 10MB.
Ce ne, vedno deluje ta postopek, ne glede na distro:
1. butni z install cdja in pojdi v "rescue" komandno vrstico
2. zmountaj root particijo v /mnt, recimo mount /dev/hda7 /mnt
3. zmountaj boot particijo v /mnt/boot, mount /dev/hda6 /mnt/boot
4. chroot /mnt /bin/bash, da nastavis nov root, simuliras kot da si v sistemu na disku
5. grub-install /dev/hda
6. exit
7. reboot
Seveda moras vnesti taprav /dev/hdXY, to zgoraj so samo obicajni primeri. Lahko malo pogledas naokoli z fdisk ali pa cfdisk, boot particija je obicajno velika nekaj 10MB.
Hvala ti za pomoc. Ravno v tem casu sem ogotovil, da sem pozabil grub instalirat v MBR . Kwa hoces...shit happens:P
Se 1x hvala...je pa slo vse z linux rescue in grub-install /dev/sda (sda mojem primeru).
lp
Se 1x hvala...je pa slo vse z linux rescue in grub-install /dev/sda (sda mojem primeru).
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: H2o ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GRUB - problem po menjavi diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1244 (1153) | kriko1 |
» | Dva diska, dva OS, en GRUB -> kako izklopit grub in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1830 (1668) | zee |
» | [Gentoo] Kernel panic, zmešnjava v /bootOddelek: Operacijski sistemi | 1681 (1433) | BigWhale |
» | Cannot open root device; GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1621 (1477) | CCfly |
» | Gentoo, Grub -> reboot -> errorOddelek: Operacijski sistemi | 1515 (1435) | CCfly |