Forum » Izdelava spletišč » ŽE NAREJENA TEMPLATA .psd SE NE DA REZAT PO ŽELJI !??
ŽE NAREJENA TEMPLATA .psd SE NE DA REZAT PO ŽELJI !??
JOKER ::
DOBRO JUTRO !
Naletel sem na en vsaj zame velik problem. Upam, da sem v pravo temo postavil moje vprašanje. Že v naslovu lahko vidite oz. preberete kaj me muči, ampak bom stvar še bolj podrobno opisal.
Torej:
Odločil sem se kar tako, da naredim en Web sajt, ampak z ŽE NAREJENO templato, katerih je na netu ko smetja. Ker se mi je določena templata dopadla oziroma dopadlo se mi je samo ozadje (backgraund), ker je res tako lepo narejeno.
No povdarit moram še prej, da je templata v .psd končnici, tako da jo bom urejal v PS programu. .... In jaz iz te template izbrišem ves text in slike, tako da mi ostane samo ozadje in nato začnem vstavljat svoj tekst, ter svoje slike.
Ko to vse naredim pa je čas, da zadevo shranim kot Web in predtem jo je treba še razrezat (slice) . No in tukaj nastane moj problem:
Templata ki sem jo snel iz neta je bila že razrezana (prikazane so že črte, kjer bo rezana), tako da jaz NISEM mogel sam razrezat, ter si jo prilagodit svojim gumbom in tekstu. Čeprav sem iz nje vse izbrisal in vstavil svoj tekst ... itd , je ona kljub temu bila razrezana in prilagojena na prejšnji tekst, ki pa sem ga odstranil
Vprašanje je:
- zakaj ne morem zadeve razrezat tako kot bi jaz želel ?
- ali je morda ta templata, kje zaklenjena ali zaščitena pred rezanjem .. itd ?
.......
- torej, kaj mi je storiti ?
Sedaj do 2.20 sem se trudil za prazen nič
Upam, da sem dovolj jasno povedal oz. napisal kaj me muči. Upam da veste kaj mislim in da nisem zabluzil. K sreči sem zadevo shranil, ter čakam na vaš cenjeni odgovor in rešitev.
Vnaprej hvala ....
Naletel sem na en vsaj zame velik problem. Upam, da sem v pravo temo postavil moje vprašanje. Že v naslovu lahko vidite oz. preberete kaj me muči, ampak bom stvar še bolj podrobno opisal.
Torej:
Odločil sem se kar tako, da naredim en Web sajt, ampak z ŽE NAREJENO templato, katerih je na netu ko smetja. Ker se mi je določena templata dopadla oziroma dopadlo se mi je samo ozadje (backgraund), ker je res tako lepo narejeno.
No povdarit moram še prej, da je templata v .psd končnici, tako da jo bom urejal v PS programu. .... In jaz iz te template izbrišem ves text in slike, tako da mi ostane samo ozadje in nato začnem vstavljat svoj tekst, ter svoje slike.
Ko to vse naredim pa je čas, da zadevo shranim kot Web in predtem jo je treba še razrezat (slice) . No in tukaj nastane moj problem:
Templata ki sem jo snel iz neta je bila že razrezana (prikazane so že črte, kjer bo rezana), tako da jaz NISEM mogel sam razrezat, ter si jo prilagodit svojim gumbom in tekstu. Čeprav sem iz nje vse izbrisal in vstavil svoj tekst ... itd , je ona kljub temu bila razrezana in prilagojena na prejšnji tekst, ki pa sem ga odstranil
Vprašanje je:
- zakaj ne morem zadeve razrezat tako kot bi jaz želel ?
- ali je morda ta templata, kje zaklenjena ali zaščitena pred rezanjem .. itd ?
.......
- torej, kaj mi je storiti ?
Sedaj do 2.20 sem se trudil za prazen nič
Upam, da sem dovolj jasno povedal oz. napisal kaj me muči. Upam da veste kaj mislim in da nisem zabluzil. K sreči sem zadevo shranil, ter čakam na vaš cenjeni odgovor in rešitev.
Vnaprej hvala ....
acheron ::
Hmm, jaz ti predlagam da celoten psd razrezes na en del in pol lahko dalje režeš kot hočeš, lahko pa tud brišeš že razrezane dele z desnim klikom nanj. Upam da sem pravilno razumel tvoj post.
pitagora ::
pomanjsaj jo, nic ne rezi sj bo itak za ozadje..
ti samo napisi druge atribute npr 800X600 ali pac koliko zelis...
aja pa delaj v jpg...
in potem shrani v psd...
ti samo napisi druge atribute npr 800X600 ali pac koliko zelis...
aja pa delaj v jpg...
in potem shrani v psd...
lp pitagora
JOKER ::
ZDRAVO !
@acheron : ja tudi to sem probal, ampak neuspešno. Verjetno si me razumel. Že narejeno templato sem obdeloval v .psd -ju in jo na koncu želel razrezat, ampak so kvadratki rezanja že bili narejeni in to prilagojeni so bili še prejšnjemu tekstu in slikam, katere sem jaz zbrisal, tako da ne vem kaj mi je storiti .....
Desni miškin gumb, ko želim recimo zbrisat obstoječ kvadratek rezanja pa mi sploh ne ponudi funkcije "delete" .
@pitagora : zmanjšat je nima smisla, ker je itak že na 800x600, tako da ne vem.
Tudi to sem probal, da sem .psd spremenil v .jpg in probal nato razrezat, ampak vseeno so SLICE kvadratki že bili narisani, kot da bi hudič si nekje zapomnil zadevo.
Vseeno ne morem pustit v .jpg, ker sem si zamislil tekst, katerega bom kasneje v DW lahko spreminjal, zato mi ta varjanta za ozadje ne pomaga.
Vseeno vama hvala za odgovore. Morda bo še kdo kaj rekel in našel rešitev.
Jaz bom se še dalje trudil in v kolikor mi rata bom napisal v čem je bil cath, tako da bodo tudi drugi vedeli.
Lep pozdrav.
@acheron : ja tudi to sem probal, ampak neuspešno. Verjetno si me razumel. Že narejeno templato sem obdeloval v .psd -ju in jo na koncu želel razrezat, ampak so kvadratki rezanja že bili narejeni in to prilagojeni so bili še prejšnjemu tekstu in slikam, katere sem jaz zbrisal, tako da ne vem kaj mi je storiti .....
Desni miškin gumb, ko želim recimo zbrisat obstoječ kvadratek rezanja pa mi sploh ne ponudi funkcije "delete" .
@pitagora : zmanjšat je nima smisla, ker je itak že na 800x600, tako da ne vem.
Tudi to sem probal, da sem .psd spremenil v .jpg in probal nato razrezat, ampak vseeno so SLICE kvadratki že bili narisani, kot da bi hudič si nekje zapomnil zadevo.
Vseeno ne morem pustit v .jpg, ker sem si zamislil tekst, katerega bom kasneje v DW lahko spreminjal, zato mi ta varjanta za ozadje ne pomaga.
Vseeno vama hvala za odgovore. Morda bo še kdo kaj rekel in našel rešitev.
Jaz bom se še dalje trudil in v kolikor mi rata bom napisal v čem je bil cath, tako da bodo tudi drugi vedeli.
Lep pozdrav.
LEP POZDRAV !
Za vse, ki morda tega niste vedeli. Meni je uspelo razvozlat uganko, ki pa je sledeča:
V že narejeni Templati, ki jo snamemo iz neta so SLICE kvadratki ZAKLENJENI.
Templato lahko obdelujemo kar v .psd dokumentu, NI NUJNO da je .jpg.
Ko naložimo že narejeno templato in si jo prilagodimo na svoje (spremenimo text, slike ali morda videz), moramo preden začnemo rezat odklenit SLICE kvadratke.
To nardimo takole:
- v PS izberemo WIEV in spodaj na koncu piše LOCK SLICE !
Zadevo odkljukamo in potem lahko posredujemo v že razrezan dokument.
Da pa bi videli, kje se SLICE kvadratki nahajajo pa nardimo sledeče:
- Izberemo WIEV nato SHOW in kliknemo SLICE in kvadratki, ki so že narejeni se nam bodo prikazali v trenutnem dokumentu.
Ko smo to nardili pa izberemo nožek (SLICE) in prilagajo obstoječe kvadratke našim željam.
Kako simpl, kaj ne ? No meni je to vzelo kar nekaj časa in naredilo kar nekaj sivih las.
Ajde, lep pozdrav.
Za vse, ki morda tega niste vedeli. Meni je uspelo razvozlat uganko, ki pa je sledeča:
V že narejeni Templati, ki jo snamemo iz neta so SLICE kvadratki ZAKLENJENI.
Templato lahko obdelujemo kar v .psd dokumentu, NI NUJNO da je .jpg.
Ko naložimo že narejeno templato in si jo prilagodimo na svoje (spremenimo text, slike ali morda videz), moramo preden začnemo rezat odklenit SLICE kvadratke.
To nardimo takole:
- v PS izberemo WIEV in spodaj na koncu piše LOCK SLICE !
Zadevo odkljukamo in potem lahko posredujemo v že razrezan dokument.
Da pa bi videli, kje se SLICE kvadratki nahajajo pa nardimo sledeče:
- Izberemo WIEV nato SHOW in kliknemo SLICE in kvadratki, ki so že narejeni se nam bodo prikazali v trenutnem dokumentu.
Ko smo to nardili pa izberemo nožek (SLICE) in prilagajo obstoječe kvadratke našim željam.
Kako simpl, kaj ne ? No meni je to vzelo kar nekaj časa in naredilo kar nekaj sivih las.
Ajde, lep pozdrav.
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava spletnih strani v PhotoshopuOddelek: Izdelava spletišč | 3995 (3043) | DiTi |
» | spletna stran, problemOddelek: Izdelava spletišč | 1667 (1129) | mte |
» | Uvoz templates v dw...KAKO??!!?Oddelek: Programska oprema | 1597 (1484) | *pety* |
» | Photoshop - layerjiOddelek: Programska oprema | 2086 (1768) | #000000 |
» | Za izdelavo template .Oddelek: Programska oprema | 1324 (1205) | JOKER |