Forum » Pomoč in nasveti » Zelo velik RAID Problem
Zelo velik RAID Problem
bluetornado ::
Nujno prosim za pomoč!
In sicer v mašini ki se uporablja kot File Server sta dva diska (160 GB vsak) in sta postavljena v RAID 1. Na tem mirrored disku sta dve particiji (C:, D:), sistem je WinXP.
Problem je sledeč:
C particija je sistem, D pa podatki in je zelo pomembna. Vse je lepo delovalo, dokler se ni naš novi sodelavec spravil uporabiti program Norton Ghost in narediti backup C particije na D. Od takrat naprej se mašina ne boota več.
Če zaženem inštalacijo iz CDja, mi v meniju za particioniranje pokaže sledeče:
e: Partition1 (system) [NTFS] 25000 MB .....
c: Partition2 (-VPSGHBOOT-) [FAT] 16MB ....
Unpartitioned space 18967 MB
d: Partition3(Podatki) [NTFS] 127579MB
Unpartitioned space 8 MB
Zakaj sistem ne boota mi je jasno, ker je system na e: in ne na c:, zanimam pa me, kaj moram narediti da bo sistem bootal normalno?
In ali lahko zbrišem particijo (-VPSGHBOOT-) in če bo to rešilo problem.
Za odgovore se vam lepo zahvaljujem.
In sicer v mašini ki se uporablja kot File Server sta dva diska (160 GB vsak) in sta postavljena v RAID 1. Na tem mirrored disku sta dve particiji (C:, D:), sistem je WinXP.
Problem je sledeč:
C particija je sistem, D pa podatki in je zelo pomembna. Vse je lepo delovalo, dokler se ni naš novi sodelavec spravil uporabiti program Norton Ghost in narediti backup C particije na D. Od takrat naprej se mašina ne boota več.
Če zaženem inštalacijo iz CDja, mi v meniju za particioniranje pokaže sledeče:
e: Partition1 (system) [NTFS] 25000 MB .....
c: Partition2 (-VPSGHBOOT-) [FAT] 16MB ....
Unpartitioned space 18967 MB
d: Partition3(Podatki) [NTFS] 127579MB
Unpartitioned space 8 MB
Zakaj sistem ne boota mi je jasno, ker je system na e: in ne na c:, zanimam pa me, kaj moram narediti da bo sistem bootal normalno?
In ali lahko zbrišem particijo (-VPSGHBOOT-) in če bo to rešilo problem.
Za odgovore se vam lepo zahvaljujem.
ToniT ::
Vaš novi sodelavec se je kot kaže lotil tega!
Probaj zagnati računalnik z disketo. Disketa naj bo formatirana iz windows xp, na njo skopiraj ntldr, NTDETECT.COM in boot.ini. V boot.ini naj kaže na pravi disk in particijo.
Mogoče bo delovalo.
Probaj zagnati računalnik z disketo. Disketa naj bo formatirana iz windows xp, na njo skopiraj ntldr, NTDETECT.COM in boot.ini. V boot.ini naj kaže na pravi disk in particijo.
Mogoče bo delovalo.
bluetornado ::
Nisem še poskusil, bom zjutraj.
Zanima me samo še, če obstaja kakšen bootable software, ki bi znal renamat črke particij?
Hvala
Zanima me samo še, če obstaja kakšen bootable software, ki bi znal renamat črke particij?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Združitev particijOddelek: Pomoč in nasveti | 3142 (2778) | MIHAc27 |
» | boot.ini vprašanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2088 (1442) | ta_ki_tke |
» | Kako združiti particiji na različnih diskih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3075 (2772) | Zero001 |
» | win xp boot norost! Preberte tole in ideje please! Dual boot???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1706 (1548) | mAsA |
» | linux-ati-firegl navezaOddelek: Operacijski sistemi | 1665 (1561) | dexter_II |