Forum » Operacijski sistemi » [ Linux ] Damn Small Linux
[ Linux ] Damn Small Linux
STASI ::
A slučajno kdo ve ali je to distribucijo linuxa možno inštalirati ali ne? http://www.damnsmalllinux.org/index.html
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
- spremenil: BigWhale ()
grim_ ::
Glede na to da na sliki v headerju piše "LiveCD Installable Expandable", se ga da inštalirati.
http://www.damnsmalllinux.org/talk/node/64
http://www.damnsmalllinux.org/talk/node/64
STASI ::
OK hvala. Se prvič z linuxom ukvarajm zato še eno vprašanje. Tu piše :
Assuming that you are ready to blow away all of your existing data storage
(you might want to back up any special drivers and other important stuff in
case you want to re-install the original OS), create 2 new partitions:
hda1 Linux Swap Type 82 Size (at least 128mb)
hda2 Linux Type 83 Size (the rest of the disk space, I reccommend at least 2gb)
If your hard disk is really big, try leaving some unpartitioned space for future use.
Your DSL installation will go to partition hda2
Your DSL swap partition will be hda1
Tu narediš dve particiji, a to sta dve ki jih ne moreš upporabljati v WINdowsih? In če inšatliram to distribucijo linuxa a mi povozi WIndowse ali ne?
Assuming that you are ready to blow away all of your existing data storage
(you might want to back up any special drivers and other important stuff in
case you want to re-install the original OS), create 2 new partitions:
hda1 Linux Swap Type 82 Size (at least 128mb)
hda2 Linux Type 83 Size (the rest of the disk space, I reccommend at least 2gb)
If your hard disk is really big, try leaving some unpartitioned space for future use.
Your DSL installation will go to partition hda2
Your DSL swap partition will be hda1
Tu narediš dve particiji, a to sta dve ki jih ne moreš upporabljati v WINdowsih? In če inšatliram to distribucijo linuxa a mi povozi WIndowse ali ne?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: STASI ()
grim_ ::
kot piše za linux potrebuješ 2 particiji... disk lahko razdeliš na particije tako da ti ostanejo windowsi na eni, za linux pa narediš 2 novi (priporočam Partition Magic).
Običajno windowsi ne vidijo linux particij (ext2, ext3, reiserfs, ...), vendar obstajajo programi ki to omogočajo (Explore2fs).
Običajno windowsi ne vidijo linux particij (ext2, ext3, reiserfs, ...), vendar obstajajo programi ki to omogočajo (Explore2fs).
Afo ::
Sam sem ga namestil pred nekaj meseci in se mi zdi da je izjemno hiter in prijeten za uporabo.
Da ne govorim o tem kako malo prostora zavzame in s tem hkrati ponudi "ogromno" aplikacij.
Sedaj se mi zdi da je na 3.0.1 verziji in je estetsko zelo dodelan.
Verjetno edini linux (secer sem imel freebsd nameščen) ki bo ostal na mojem (200Mhz) računalniku in ki dela hiperaktivno .
Ima zelo priročno MyDSL namestitveno vrstico in kup aplikacij ki se jih lahko prenese iz interneta na CD in iz CD-ja namesti ali preprosto namesti iz interneta.
Najboljše pa je da se večina aplikacij da namestiti kar z dvoklikom kar je po mojem prava redkost. Vsekakor je primeren za začetnike in ostale.
Ocena je zagotovo 9/10!
Da ne govorim o tem kako malo prostora zavzame in s tem hkrati ponudi "ogromno" aplikacij.
Sedaj se mi zdi da je na 3.0.1 verziji in je estetsko zelo dodelan.
Verjetno edini linux (secer sem imel freebsd nameščen) ki bo ostal na mojem (200Mhz) računalniku in ki dela hiperaktivno .
Ima zelo priročno MyDSL namestitveno vrstico in kup aplikacij ki se jih lahko prenese iz interneta na CD in iz CD-ja namesti ali preprosto namesti iz interneta.
Najboljše pa je da se večina aplikacij da namestiti kar z dvoklikom kar je po mojem prava redkost. Vsekakor je primeren za začetnike in ostale.
Ocena je zagotovo 9/10!
Bolje biti mlad in neumen, kot samo neumen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri OS na star prenosnikOddelek: Strojna oprema | 1156 (1013) | Daedalus |
» | DSL Linux kako dodati Gimp ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1348 (1296) | #000000 |
» | Predladajte mi linux sistem, kateri se boota iz usb kljucka.Oddelek: Operacijski sistemi | 2003 (1533) | Jst |
» | Namestitev Kubuntu??Oddelek: Operacijski sistemi | 1470 (1268) | christooss |
» | Težave z inštalacijo LinuxaOddelek: Operacijski sistemi | 1357 (1213) | christooss |