Forum » Programska oprema » malo pomoči za MS access
malo pomoči za MS access
urbecar ::
Zdravo
V accessu moram narediti preprosto nalogo "domača knjižnjica". Pri tem pa sem seveda naletel na težave in po kaki uri googlanja vas prosim če mi lahko vi pomagate.
Cela naloga mora biti narejena v accesu (baza , forme, querryiji...)
Specifični problemi pa so:
1) V neki formi kličem podformo oz. poizvedbo ki sem ji dodal checkbox. Tako se poleg vsakega avtorja ki ga hočem dodati knjigi v podformi doda checkbox. Ko pa hočem ozbkljukati enega avtorja mi obkljuka vse (isto ko kliknem še enkrat odkljuka vse). Rad pa bi da obkljuka le enega.
2) Za pisaisanje kode za dogodkovne procedure ( onclick , onExit....) se uporablje VBA ali nekaj takega. Ali je to identični jezik VB-u v VS.NET? In pa kaki link do primerov in pomoči za te prcedure .
V accessu moram narediti preprosto nalogo "domača knjižnjica". Pri tem pa sem seveda naletel na težave in po kaki uri googlanja vas prosim če mi lahko vi pomagate.
Cela naloga mora biti narejena v accesu (baza , forme, querryiji...)
Specifični problemi pa so:
1) V neki formi kličem podformo oz. poizvedbo ki sem ji dodal checkbox. Tako se poleg vsakega avtorja ki ga hočem dodati knjigi v podformi doda checkbox. Ko pa hočem ozbkljukati enega avtorja mi obkljuka vse (isto ko kliknem še enkrat odkljuka vse). Rad pa bi da obkljuka le enega.
2) Za pisaisanje kode za dogodkovne procedure ( onclick , onExit....) se uporablje VBA ali nekaj takega. Ali je to identični jezik VB-u v VS.NET? In pa kaki link do primerov in pomoči za te prcedure .
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gdpr pri brezplačnem wordpress.com blogu in na preprosti joomla-straniOddelek: Izdelava spletišč | 2514 (2007) | darkcoffee |
» | c# classOddelek: Programiranje | 2277 (1871) | japol |
» | null reference exception na čudnem mestu C#Oddelek: Programiranje | 1315 (1252) | krho |
» | Potrebujem pomoč AccessOddelek: Programiranje | 2609 (2264) | lopov |
» | Za tiste ki se spoznajo na MS Access!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1465 (1308) | romario |