Forum » Programiranje » [dn] ubijanje procesov?
[dn] ubijanje procesov?
OmegaM ::
a mi lahko kdo pomaga pri tej nalogi?
Napišite skripto, ki ubije vse procese uporabnika s PID-i v določenem intervalu. Operacijo ubijanja implementirajte v funkciji, ki sprejme tri argumente. Prvi argument je ime uporabnika, drugi argument začetni PID in tretji argument končni PID. V glavnem programu skripte preverite ali skripta sprejme pravilno število argumentov, v nasprotnem primeru naj skripta izpiše navodila za uporabo.
Hvala
Napišite skripto, ki ubije vse procese uporabnika s PID-i v določenem intervalu. Operacijo ubijanja implementirajte v funkciji, ki sprejme tri argumente. Prvi argument je ime uporabnika, drugi argument začetni PID in tretji argument končni PID. V glavnem programu skripte preverite ali skripta sprejme pravilno število argumentov, v nasprotnem primeru naj skripta izpiše navodila za uporabo.
Hvala
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
OmegaM ::
To smo imeli na kolokviju pa nisem mel pojma kak se naj lotim.
Ce mi lahko kdo ove resitev?
Ce mi lahko kdo ove resitev?
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
OwcA ::
Za vsak PID pogledaš, če obstaja proces in hkrat pripada danemu uporabniku, če ja, ga ubiješ. Stvar 3 sistemskih klicev. Katerih je odvisno od operacijskega sistema.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] ProcesiOddelek: Programiranje | 974 (883) | Cvenemir |
» | [C] in delo s procesi v LinuxuOddelek: Programiranje | 2285 (1771) | OmegaM |
» | Pomoč pri ukazih v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1498 (1142) | brodul |
» | XP poraba rama...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1405 (1159) | amigo_no1 |
» | linux BASH programiranjeOddelek: Operacijski sistemi | 1713 (1560) | 64202 |