Forum » Strojna oprema » Kako prelisičiti mašino???
Kako prelisičiti mašino???
fakinx ::
Zdravo!
Kolega je prišel k meni s težavo, da bi rad prelisičil stroj za merjenje raztezkov in napetosti v kovinah (whatever... ) in sicer tako, da na stroj ne bi priklopil tiskalnika pač pa računalnik, da bi lahko protokol, ki se običajno stiska na tiskalniku, zajel v obliki datoteke na računalnik.
Any idea????
Sam sem pomislil na direkten dostop do mašine, pa ne gre brez namenskega softwara. Na mašini je le LPT port, pa ene 5 tiskalnikov lahko preko menuja izbiraš....
Kolega je prišel k meni s težavo, da bi rad prelisičil stroj za merjenje raztezkov in napetosti v kovinah (whatever... ) in sicer tako, da na stroj ne bi priklopil tiskalnika pač pa računalnik, da bi lahko protokol, ki se običajno stiska na tiskalniku, zajel v obliki datoteke na računalnik.
Any idea????
Sam sem pomislil na direkten dostop do mašine, pa ne gre brez namenskega softwara. Na mašini je le LPT port, pa ene 5 tiskalnikov lahko preko menuja izbiraš....
Howgh!!!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
gzibret ::
Po mojem naj nebi bil problem če znaš malo programirati in če poznaš način komunikacije med mašino in printerjem. Mašina verjetno tudi dobiva povratne signale od printerja, če je papir, če je prenos OK, status printerja itd...
Torej sprogramiraš programček, ki se userje na LPT port in simulira printer.
Sam pa je en problem. Če printer printa v grafičnem načinu, bo pretvorba podatkov v ASCII malo težavna. Če pa v tekstovnem načinu pa IMO s pomočjo povprečnega programerja in z dostopnim natančnim protokolom komunikacije mašina-printer nebi smelo biti problema.
Torej sprogramiraš programček, ki se userje na LPT port in simulira printer.
Sam pa je en problem. Če printer printa v grafičnem načinu, bo pretvorba podatkov v ASCII malo težavna. Če pa v tekstovnem načinu pa IMO s pomočjo povprečnega programerja in z dostopnim natančnim protokolom komunikacije mašina-printer nebi smelo biti problema.
Vse je za neki dobr!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Emulator starega tiskalnika - sploh obstaja?Oddelek: Kaj kupiti | 3540 (1239) | styrian |
» | Vrata tiskalnika v okvari?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2703 (2558) | Duhec |
» | 10 printerjev na en server?Oddelek: Strojna oprema | 2322 (1772) | Veron |
» | Print server na Coyote LInux in varnostOddelek: Omrežja in internet | 1157 (1127) | Azrael |
» | Težave s tiskalnikom:(Oddelek: Strojna oprema | 1838 (1630) | |ke |