» »

instalacija RAID na winxp 32 ali 64 bit mi ne uspe na plati Ga K8 9NF?!?

instalacija RAID na winxp 32 ali 64 bit mi ne uspe na plati Ga K8 9NF?!?

Silikon ::

Imam osn ploščo Gigabyte K8 9NF z nforce4 čipsetom in 2x 200GB SATA diska. nikakor pa mi ne uspe naložit SATA/RAID gonilnikov pri instalaciji winxp (torej z F6 pri zagonu instalacije) RAID polje je narejeno BP.

Fora je v tem da je na instalacijskem cd-ju od ploše utility ki naredi disketo z gonilniki za RAID, čeprav je z tem utilitijem vse narejeno ok mi kasneje xp instlacija ne prepozna vsebine te diskete. (javi kot da je disketa v nepravilnem formatu ali pa da ne najde ene oem datoteke) Poizkušal sem z večimi disketami, in celo z usb ključem. (oni utility zapiše par datotek na disketo med drugimi tudi ono oem ki je setup ne najde oz ne vidi)

Stvar mi ne uspe niti na 32 bit xp, niti z 64 bit beta (imam tudi 64 bit RAID/SATA gonilnike)
Sem pa v preteklosti na drugih osn ploščah (ASUS,..) uspešno instaliral xp na RAID polje tako da približno vem kako se stvari streže :8)

Mogoče kdo ve katere vse datoeke morajo biti na disketi in v kakšni strukturi ipd,...
  • spremenil: Silikon ()

Jaffa ::

Jaz sm danes probal na tem bordu, na disketo sm pa extraktal une od nvidiaRAID al kaj je že s cedeja. Mislim, da je bla možnost "E", pa mi je lepo najdlo 2 gonilnika, in potem mi je tud najdlo 310 al kolk že Gb diska na razpolago... Aja, WINXP PRO je bil...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Silikon ::

no meni je tudi že ratalo z najnovejšimi gonilniki!
Moram še edino sprobat če bodo šli 64 bit winsi tudi BP.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
327203 (6351) kreki
»

XP setup ne zazna Sata diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
111260 (1111) miranpozar
»