» »

Nakup preko Amazon-a.

Nakup preko Amazon-a.

Temo vidijo: vsi
««
77 / 77
»
»»

delavec44 ::

Ales je izjavil:

delavec44 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Ravno zavrnil monitor kupljen med prime days. Dead pixel in čudno, neenakomerno ozadje. Sicer med najbolje ocenjeni monitorji.

To si mislil vrnil? Težko zavrneš pošiljko za tem, ko jo odpreš.

Pri enih piše, da je kakšen dead pixel celo normalno pričakovati.

Seveda lahko vrneš pošiljko, potem ko jo odpreš. Zakoni o varstvu potrošnikov, pa to. Niti povedati mu ni treba, zakaj jo vrača.

Še enkrat preberi, ker to tudi jaz pišem. Vrneš, ne zavrneš.

digitalcek ::

Prvič naročam nekaj na Amazon.de, vsota malo nad 100 evrov.

- Je poštnina v/do Slo brezplačna?
- Če naročim danes (jutri), je šansa, da pride paket do vključno petka?

Prosim za nasvet-mnenje.

pegasus ::

Uh, dobrodošel v 21. stoletje.
Ne, poštnina ponavadi ni brezplačna.
Ne vemo kaj naročaš in od kod, ponavadi ti zraven piše, kakšni so dostavni roki.

Po mojih izkušnjam ignoriram vsa vabila v Amazon Prime, ker naročeno itak potuje z njihovo Prime logistiko in je dostavljeno v istem času kot če bi jim plačal še Prime storitve zraven.

Samael ::

Desno zgoraj ob artiklu ti piše cena pošiljanja za vsak posamezen artikel. Če je pošiljatelj amazon.de, je precej verjetno brezplačna oziroma piše nekaj v smislu: "FREE delivery Wednesday, 5 August on orders dispatched by Amazon over €59."

Torej vidiš, kdaj naj bi načeloma prispelo in da je za naročila nad 59€ poštnina brezplačna. Ko vse zmečeš v košarico in greš skozi postopek naročanja, ti na zadnji strani še enkrat napiše, kdaj naj bi okvirno prispelo. Amazon.de je glede tega kar natančen.
Če zmečeš v košarico več artiklov, ima lahko kateri od njih daljši dostavni rok, zato poglej pri vsakem posebej, preden ga dodaš v košarico.
Včasih naročilo tudi razdelijo na dve pošiljki. To pa ne pomeni, da drugi del prispe bistveno pozneje - običajno še vedno znotraj navedenih dobavnih rokov.
Samael != Samuel

digitalcek ::

Samael in Pegasus, hvala za napotke.

Ja, ker je vsota naročila nad 100 evrov, je pošiljanje brezplačno.

Uspel nakazati.

Hvala obema za napotke. nakazilo uspelo, dobava v petek 7. avgusta.

Zgodovina sprememb…

dvihtelic ::

digitalcek je izjavil:

Prosim za nasvet-mnenje.

Odvisno iz kje prihaja roba. Ampak nad 60€ je zastonj poštnina. Jaz sem naročil včeraj ( sobota ) in mi je napisalo da bo do četrtka pri meni.

fikus_ ::

Če je iz amazonovega skladišča, potem je na 59€ postnina "brezplačna", ce pa posilja katera duga firma, ki prodaja preko amazona, pa ponavadi plačaš poštnino posebej in to vidis ze pred naročilom.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

tikitoki ::

digitalcek je izjavil:

Prosim za nasvet-mnenje.

Sej ti napisez če je, ali ni. Če pošilja Amazon bi morala biti. Tud napiše ti kdaj boš prejel, praktično vedno točno napovejo včasih sem dobil prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

mrTwelveTrees ::

Mene za pa zanima pri nakupu preko Amazona.de
dodaš artikle v košarico
ti napiše znesek recimo:
Basket Subtotal: €278.25
potem pa naprej druga stran:
Items:
€285.26
Postage & Packing:
€14.57
Total:
€299.83
FREE DELIVERY-€14.57
Order Total:
€278.25

pa je pošiljanje free

ni mi jasno kako iz €278.25 pride na €278.25
to je samo primer, se dogaja na vseh nakupih.

ZveeZ ::

Artikel + postnina - 100% popust na postnino = Atrikel
(X + Y - Y = X)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

mtosev ::

Je normalno ja.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

1

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

aytim ::

fikus_ je izjavil:

Če je iz amazonovega skladišča, potem je na 59€ postnina "brezplačna", ce pa posilja katera duga firma, ki prodaja preko amazona, pa ponavadi plačaš poštnino posebej in to vidis ze pred naročilom.

Poudarek, če naročiš iz Amazon.DE.
Lahko naročiš iz Španije, Italije in bo izdelek šel iz ostega skladišča, a poštnina ne bo đaba

mrTwelveTrees je izjavil:

Mene za pa zanima pri nakupu preko Amazona.de
dodaš artikle v košarico
ti napiše znesek recimo:
Basket Subtotal: €278.25
potem pa naprej druga stran:
Items:
€285.26
Postage & Packing:
€14.57
Total:
€299.83
FREE DELIVERY-€14.57
Order Total:
€278.25

pa je pošiljanje free

ni mi jasno kako iz €278.25 pride na €278.25
to je samo primer, se dogaja na vseh nakupih.

Razlika je med DE DDV, ki je 19% in SLO DDV, ki je 22% za tehnične stvari, za hrano je drugačen DDV.

aytim je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Poudarek, če naročiš iz Amazon.DE.
Lahko naročiš iz Španije, Italije in bo izdelek šel iz ostega skladišča, a poštnina ne bo đaba

Lahko naročiš na Amazon.DE, roba pa lahko gre iz IT, ESP Amazonovega skladišča, bo poštnina ob naročilu nad 59€ še vedno zastonj. Se mi zgodi, če naenkrat naročim več izdelkov, da jih pošiljajo iz različnih držav, pa je ob naročilu nad 59€ poštnina še vedno zastonj, pridejo pa npr. trije paketi iz različnih skladišč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

tetriandoch ::

Kako je z viškom izdelkov? Sem pa tja se zgodi, da kaj manjka ali je polomljeno. Sedaj sem pa prejel vse artikle pomnožene z 2 razen enega v dveh naročilih. 2 namesto enega in 4 namesto 2. Vrneš nazaj ali zaračunajo še ostalo?

Zgodovina sprememb…

Če si pošten, jih obvestiš in ti povedo, kaj narediš.

fikus_ je izjavil:

Če si pošten, jih obvestiš in ti povedo, kaj narediš.

Saj obvestimo tako ali tako. Samo zanima ne kaj se ponavadi odločijo.

Še nisem imel takšnega primera.

delavec44 ::

Po navadi se ti lepo zahvalijo in rečejo da obdrži. Če pošlješ nazaj, itak vržejo stran in imajo samo strošek s poštnino.
Je pa malo tudi odvisno kaj si delal v preteklosti na tem računu in koliko "izkoriščal" take zadeve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Pa od cene izdelka. Kakšne drobnarije lahko obdržite, držanje izdelke želijo Vrnjene

deepsick ::

Do kolikšnega zneska ti po-pustijo - nam žal še niso, čeprav kar kupujemo - ni pa problem poslati nazaj, nalepko izprintaš in oddaš na Pošti brezplačno.

Dobil odgovor iz Amazona. Ni mi potrebno vračati. 6 artiklov gratis. Skupaj 118€.

Super. Plebejcem nam, za razliko od elite, nič ne po-puščajo, še precej trdo nas primejo :D

Kot zanimivost, nekaj je bilo undeliverable iz njihove strani - in smo morali, MI, ničesar krivi plebejski kupci, čakati, da se vrne k njim! Mogoče nismo varčevali z besedami (niti z incompetent f* i*) in nas je prevzel 'ai v vlogi šefa', ki pa ni ničesar spremenil, mogoče nas je malo 'ašuriral'. V vsakem primero smo morali (do)čakati, da so refundali (za nazaj!).

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

feryz ::

'ašuriral'?
Kaj za vraga naj bi pa to pomenilo? Zazihral ali osvežil?

FFS, ašurirati - to assure... 'Zagotoviti' - v prejšnjem kontekstu...

(x) to assure is to give a person confidence by removing their doubt.
( ) to ensure is (nekaj drugega).
( ) to insure is (nekaj tretjega). :D

Kretencr ::

Feryz je bol tak, iz vasi pa to..

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Djole ::

Jaz sem pred kratkim po lastni krivdi narocil napacen brisalec za avto, oznacil tam napacno narocilo, so vrnili denar in rekli, da ne rabim nazaj posiljat. Res pa je vrednost 10, 11€ in se ne splaca posiljati.
Lani so oni zajebali, narocen intex 140x200, prisel 90x200 v skatli od 140x...to ugotovim sele na dopustu, jim pisem, recejo naj posljem nazaj, da bodo refundali, sem rekel ok ampak mi to na dopustu nic ne nuca, pa so potem odgovorili obdrzi, dobis denar nazaj :)
Nisem niti blizu eliti ampak zaenkrat pozitivna izkusnja.

Samo pozitivne izkušnje z Amazon do sedaj. Danes mi je prišel paket.

DarwiN ::

A to samo mene moti, da tega po vseh teh letih še vedno niso popravili? :/// Da ne piše "Pošta Slovenije", ker nekdo pri Amazonu pač ni vedel za obstoj naše države?

Par let še jim dam, potem pa jih bom moral očitno sam kontaktirat, naj popravijo. >:D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

bastadu ::

Opažam, da je zadnje čase precej težje priti do živega agenta, ker ti njihov customer support portal vsiljuje klikanje njihovih predlogov odgovorov ..
Imel ravno eno težavo, dobil izdelek s poškodovano/strgano embalažo (ker gre za darilo je brezhibna embalaža tudi pomembna), zunanja kartonasta embalaža je bila bp, torej je bilo že zapakirano s strgano embalažo ... Avtomatski sistem mi je ponudil samo vračilo izdelka + refund, ni blo opcije chat-a s supportom. Ampak če naročim še 1x fašem še poštnino, kar mi izdelek bistveno podraži ... No potem nekako priklikam do živega agenta, mi je zrihtal full refund brez vračila, ampak je zahteval, da mu pošljem slike ... sem imel že par refundov na tak način in nikoli niso zahtevali slik, mogoče zato, ker je bil pošiljatelj 3rd party in ne Amazon ...

SambaShare ::

DarwiN je izjavil:

A to samo mene moti, da tega po vseh teh letih še vedno niso popravili? :/// Da ne piše "Pošta Slovenije", ker nekdo pri Amazonu pač ni vedel za obstoj naše države?

Par let še jim dam, potem pa jih bom moral očitno sam kontaktirat, naj popravijo. >:D

Ne vem kaj točno te moti tu. Njihova pogodbena partnerja za Slovenijo sta avstrijska in hrvaška pošta. Hrvaška preda pošiljke slovenski, avstrijska pa express one.

Bi bil pa res velik plus, da bi šlo direkt na slo pošto in bi se znebili express one.

A slovenska pošta pa ni njihov pogodbeni partner? Če se ne motim, tracking ne najde paketa na hrvatski pošti, ampak samo na slovenski. Pred časom mi je za en paket isto pisalo "delivery by Hrvatska", pa je sledenje našlo paket samo na naši pošti.. Bom spremljal te dni za ta paket.

BuDi79 ::

DarwiN je izjavil:

A slovenska pošta pa ni njihov pogodbeni partner?
Ni, ker so bili in predragi in niso ponujali toliko kot je amazon želel (take ponudbe)
Potem so se pa še izgovarjali, da jih to itak ne zanima.

Zdaj pa jih zanima biti podizvajalec, kdo bi razumel.
https://forbes.n1info.si/posel/posta-sl...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Tiger ::

SambaShare je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Ne vem kaj točno te moti tu. Njihova pogodbena partnerja za Slovenijo sta avstrijska in hrvaška pošta. Hrvaška preda pošiljke slovenski, avstrijska pa express one.

Bi bil pa res velik plus, da bi šlo direkt na slo pošto in bi se znebili express one.

Še Gemini ve, da je "Hrvatska pošta" logistik za Amazon za ta del Evrope:

Hrvatska pošta sodeluje z Amazonom kot ena izmed dostavnih služb za regijo, vendar včasih prihaja do težav pri sledenju in zmedi z lokalnimi dostavvnimi službami (na primer v Sloveniji ali drugih državah, kjer lahko paket prevzame lokalni izvajalec ali pa pride do zamenjave s Pošto Slovenije).

Ključne informacije o dostavi

Sodelovanje: Hrvatska pošta ima vzpostavljeno logistično sodelovanje z Amazonom (predvsem za dostave iz evropskih skladišč, npr. Amazon.de) v določenih delih Evrope.

Sledenje pošiljk: Sledenje prek številk, ki jih dodeli Amazon, včasih ne deluje neposredno na uradni strani Hrvatska Pošta - Tracking, zato je status pogosto najbolje preveriti kar v sistemu naročila na Amazonu.

Težave in zmede: Uporabniki v regiji poročajo, da sistem včasih zamenjuje lokalne pošte (npr. slovensko in hrvaško pošto) ali pa zadnjo miljo dostave prevzamejo drugi posredniki.

darkolord ::

Neumnost, ker je sprejemna številka takoj slovenska.

V obvestilu PS tudi piše, da pošilja Amazon in ne "Hrvatska pošta":

Pozdravljeni,
pošiljatelj AMAZON za vas pripravlja paket s sledilno številko CW2xxxxxx8112SI,.

Niti ni logike.. Večina paketov gre preko Nemčije, čez Avstrijo in direkt v Slovenijo. Kaj imajo tu Hrvati zraven, ki ležijo nekje v PM čist na drugi strani? Paketi iz Francije/Španije tudi praviloma gredo preko Nemčije in Avstrije, redko pač preko Italije naravnost v SLO.

Samael ::

Sem mislil tudi sam to napisati, pa sem pustil, da gre mimo :)

SI tracking je v tem primeru zelo jasen in kratek, direktno od vira do cilja, pa vmes ni Hrvaške. HUB kitajskih trgovin deluje drugače - naš tracking se začne šele od HUB-a dalje, do takrat pošiljki ne slediš z našim. V primeru Amazona pa, vmes ni Hrvaške.

Tole je na .SI (in ne .HR) trackingu od začetka:

7:19 am
Out for delivery
Ljubljana, SI

4:52 am
Out for delivery
Ljubljana, SI

Wednesday, 26 August
2:55 pm
Parcel arrived at a carrier facility
Ljubljana, SI

2:24 am
Package departed an Amazon facility
Eggolsheim, Bayern DE

Tuesday, 25 August
6:45 pm
Package arrived at an Amazon facility
Eggolsheim, Bayern DE
Package left the courier facility

DarwiN je izjavil:

Niti ni logike.. Večina paketov gre preko Nemčije, čez Avstrijo in direkt v Slovenijo. Kaj imajo tu Hrvati zraven, ki ležijo nekje v PM čist na drugi strani?

Lahko bi bilo komot. Recimo direkten let iz Frankfurta do Zagreba, pa od tu dalje v Slovenijo, Bosno, itd... Ampak v tem primeru tu vmes (DE-HR) ne bi bilo .SI trackinga, v tem primeru pa je.
Povratno pa enako, seveda je PS Amazonov partner, kam pa vrneš reklamacijo s kreirano SI nalepko, če ne na Pošto?
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Očitno bo to pravilen AI odgovor na to zadevo:

Napis "Delivery by Hrvatska pošta" na vašem Amazon računu je v tem primeru zgolj sistemska (programska) napaka v Amazonovi aplikaciji, ki izhaja iz načina, kako imajo urejene pogodbe v ozadju.

DarwiN je izjavil:

Očitno bo to pravilen AI odgovor na to zadevo:

Napis "Delivery by Hrvatska pošta" na vašem Amazon računu je v tem primeru zgolj sistemska (programska) napaka v Amazonovi aplikaciji, ki izhaja iz načina, kako imajo urejene pogodbe v ozadju.
Ne ni. ampak ok, če verjameš AI.

Pošta odgovorna za dostavo kar se Amazona tiče je Hrvaška pošta.

Ja, kar se realnosti tiče, pa Hrvati nimajo nič z mojim paketom. Pravzaprav nimajo nič z nobenim od mojih paketov iz preteklosti.

Amazon poslal paket v četrtek iz Nemčije. Danes dobil mail od Pošte Slovenije "Najava paketa CW26xxxxxx2SI".. Sledenje seveda najde paket na strani PS.. Hrvatska Pošta pa jasno javi "Nema podataka za uneseni prijamni broj pošiljke". Paket pride po cesti čez Nemčijo in Avstrijo naravnost v Slovenijo, kjer mi ga bo jutri dostavila Pošta Slovenije.

Kakorkoli temu rečeš - to mi gre rahlo na qrac. ;)

Če pride stvar iz DE Amazona, potem je na koncu ponavadi SLO pošta, če pa iz IT ali ESP Amazona, pa je vmes HR pošta, na koncu pa...
Je pa čisto vseeno, kje od teh treh amazonov naročaš, pošiljajo od tam, kjer imajo robo.

Od 3rd party sellerja na amazon.de sem naročil en DVD pa nima tracking number. Je to normalno? Thx

mtosev je izjavil:

Od 3rd party sellerja na amazon.de sem naročil en DVD pa nima tracking number. Je to normalno? Thx
Ja. Včasih celo ne sporoči da je poslal, samo da boš dobil enkrat v xxx obdobju.

Da je poslal sem dobil sporočilo.

ZveeZ ::

mtosev je izjavil:

Da je poslal sem dobil sporočilo.

Ce zelis tracking nr, pisi sellerju naj ti ga posreduje.
««
77 / 77
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkusnje z Amazon.de (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8129439 (9013) carlosk1966
»

Pošta Avstrija problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7415881 (11173) Gregex
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
378147 (4431) mtosev
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8448554 (31674) AgiZ
»

Free shipping na amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
1511868 (10954) Robert

Več podobnih tem