» »

Dogodek Študent je Car - v Ljubljani

1
2
»

Fury ::

Microsoft in kaj sem narobe reku? Jest sem govoru o slabi izobrazenosti studentov FRI, ne pa o tem kje bo kdo delal in kje kdo hoce delat...

Microsoft ::

Lej, BigWhale. Jst cisto rad delam kake stvari. Konkretno, danes sem do ~4:00 dela 10. nalogo v C jeziku na tejle strani. Naredil sem jo sicer v C#, ker tam rad delam.

Skratka, naloga se mi je zdela zanimiva in sem cisto 'padel' notri. Zdej sem jo naredil prakticno do konca; sam sminkrijo se morem popravt.

Tako da, nevem zakaj bi bil brinded. Se vseeno rad naredim kak mali algoritem in premisljujem, le okolje si zelim izbrati taksno, v katerem sem najbolj produktiven.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Nerdor ::

Microsoft: C# je ubistvu igračka za otroke. Tako kot so Java, Python, VB.Net.. skratka, no wonder da se lahko reši nalogo, če uporabljaš tako igračko. Argumente vn dobit v C#,Java,VB.Net je otroško lahko. Medtem se pa moraš potruditi s kazalci v C-ju. V končni fazi si računalnikar in se moraš naučiti kako dejansko računalnik deluje. Ker skrivanje hardware-a pod VM ali CLR če hočeš (ista stvar) in programiranje pod takimi orodji si pa res heroj. Veliko težje napraviti kodo, ki bo delovala direktno v hardware-u. Je pa tudi res, da je premalo dokumentacije v C-ju, kako dejansko pride do izraza uporaba malloc (nekateri kompajleri sami rezervirajo prostor za sprem.) in uporaba register spremenjivk (nekateri kompajlerji dovorlijo direkt shranjevati v register, drugi spet ne).

Glej: C# deluje pod VM (ozr. CLR, samo pri Monu rečejo VM :) ), medtem pa C koda deluje direkt v hardware-u. Upam, da zastopiš razliko in zakaj pri op2 se to sploh jemlje. Seveda bi v kakem Pythonu ali C# te nalogce za keks rešu, v C-ju pa se začne zapletat, anede!?
... for lifetime!

alesrosina ::

Nerdor: okej ... cist tko, tle gre za eno logiko kako nekaj izpisat in nima veze al je za vmjem al kot ti pravs, direkt na hardwareju. Ce vzamem recimo to nalogo, k jo je dau MS kot primer, je isti jajc al jo napises s cjem ali z c#. Edino kar je je recimo drugace izpies in pri cju bi kje mogu ponucat pointerje.

Pa se nekaj: zakaj bi se jaz matral s pointerji in takim jajcem, ce lahko to naredi zame racunanlik? Sej zato je kista, da mi olajsa delo. Pa se manj napak se lahko pojavi (pri cju ti kompajler kompajla zadevo, pa ceprav je ubistvu napaka, ki ni run-time error - naprimer izpises pointer namesto vrednosti itd., kar se ti recimo pri c#, java itd ne more zgodit).

Je pa res, da je treba tud to dat cez, ce ne zarad druzga, ker je zgodovinsko C pomemben za racunalnistvo (se posebej na nasem faxu, k je itak v celoti bl zgodovinski, if u know what i mean haha). :\ :P

Nerdor: dej razloz mi, zakaj je C# igracka za otroke? Mislm sej itak smo cel zivljeneje otroc, k bi se radi igral :D Sam vseen, se da z C# tud zelo resne aplikacije delat.

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

Ja, mal bi blo res dobro, da tak pogledas, kako je s tem. Samo, lej. Prej so mel unmeneged kodo. Ce jst to prav razumem, si moral za seboj pucat po pomnilniku, ker ni program to zate delal. Zdej, C++, C#, Java, ... majo tak naret, da te to ne skrbi.

Tako da, poznavanje kaj in kako je treba cistit je kul, samo uporabno bi blo recimo, ce delas pol nek algoritem za garbage colection. To pa ponavad delajo samo tisti, ki IDE skup spravlajo.
In z tem je potem manj moznosti (ce sploh so), da ti program nekaj pobrise, ti gres pa sele za tem brat na tist del. Tud baje je tezava, ker neves tocno, kdaj izbrisat neko zadevo, ker lahka, da jo se kdo drug (del programa) rabi.

In te stvari nam omogocajo, da se bolj posvetimo tem, kak bomo program delal, ne pa da en dan presedim pa gledam, kje v kateri vrstici mi neki zbrise spomin.
Izkoristis to dobro, kar nam je dano, da stvari nardis se boljse, ker se osredotocis na samo stvar.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

CCfly ::

Poanta je da sedaj okusiš nižji nivo blizu strojne opreme. Striktno pisanje programov le v C-ju je neumnost, prav tako kot je neumnost, vzeti Javo in C# kot rešitev vseh svetovnih problemov.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Microsoft ::

Ja. No, smo sli tudi ze nizje, do asemblerja. Na strojno pa se ne.:P


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

BigWhale ::

> Tako da, nevem zakaj bi bil brinded. Se vseeno rad naredim kak mali
> algoritem in premisljujem, le okolje si zelim izbrati taksno, v
> katerem sem najbolj produktiven.

Zakaj? Zato, ker enostavno ne razumes, da je to kar si zelis nekaj cesar ne mores izbirati. V 90% primerov ti bodo okolje in tudi nalogo izbrali drugi.

A razumes to? Preprost Da/Ne, bo dovolj.

No, razen, ce ne mislis celo zivljenje one-man-band furat, pa se takrat tega ne mores storiti vedno. Torej izbirati okolja v katerem bos delal.

Microsoft ::

Ja, to bo verjetno kar drzalo, da ne razumem oz. poznam tega.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

alesrosina ::

BigWhale: no, ja ... vsaj mal lahko izbiras kaj bos uporabljal ... namrec ko isces sluzbo, gres na oglase kjer pise "iscemo .NET programerja" in na "iscemo asembler programerja" :D

Ampak sory, to je ze cist offtopic.

Fury ::

Striktno pisanje programov le v C-ju je neumnost, prav tako kot je neumnost, vzeti Javo in C# kot rešitev vseh svetovnih problemov.

Mislm, da je to bistvo.

Kar se pa tice braindead studentov pa se (kar se mene tice) ne nanasa nate Microsoft, ker kje delas je cist vseen ce mas moznost tam delat in delas dobr, kar je problem je, da mas na konc FRIja tut folk k ne ve kako se programira in pol se placo hoce 300k :)

Microsoft ::

Heh, ce kaj pomaga, da le nism cist brainded, programiranje 1 sm dobu 10/10.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Nerdor ::

Microsoft: priden, le tako naprej

Sam imate prav eni in drugi. Pisanje programov v C-ju, če ni nekega tehtnega razloga ali interesa (recimo pisanje kakih kodekov, player-jev) ni smiselno in je časovno potratno. C# in Java ter Python (ter podobni skript/interpreter/byte code jeziki) so super kot Data Shovel-i (podatkovne Lopate). To pa v 90% primerov potrebujemo. :)
... for lifetime!

Fury ::

Microsoft vse bolj se mi zdi da nisi dojel kaj sem hotel rect. No sej... stara novica, konc debate :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nesrečni Fobos-Grunt včeraj zvečer padel v Pacifik

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
225402 (3612) Jst
»

Linux namestitvena delavnica v Kopru

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62627 (2431) BigWhale
»

Microsoftovi Študentski Dnevi - tokrat v Mariboru

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
53204 (2979) zagy
»

Microsoftovi Študentski Dnevi

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
213073 (2370) Jebiveter
»

Študent je car

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
412452 (2452) Jaka83

Več podobnih tem