» »

CPE se močno poveča!

CPE se močno poveča!

dark-o ::

Pozdrav!
Pred kratkim sem kupo kompjutera in mam neke težave z cpu-jem.
Mam:
512 rama
160gb diska
ati radeon 2500
sempron 3.1+

problem je pa v temu, da se cpe močno poveča ko uporabljam recimo virtual dub, pol dans sem sproal ta program ad-ware se mi je tud povečal na 99%, pol je spet mal padel, se povečal in tako naprej...:(

Trenutno imam porabo 4, pol sloči na 7, 13%.
nevem v čemu je problem. ma kaj veze, kolko stvari mam na računalniku...mislim da mam okrog 100gb zasedeno od 160gb.
Prosim za pomoč!

LP
Peace out

ganzi ::

Kaj ti pa kej deluje v ozadju?

nevone ::

Poglej kateri proces ti ga kuri. Sicer pa ... CPU je zato, da dela. :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

ma če ne delam nič konkretnega, tak kot zdaj, ko sem resimo sam na netu, je cpe nizek. Ko pa odprem kak program kot je naprimer ad ware ali pa virtual dub pa mi skoči na 99 recimo.
zakaj?
se mi zdi da je en program preveč, da bi požrl ves cpe. uporaba od pa je 265mb pri 31 procesih. če to kaj pomaga.

kaj poteka v ozadju? recimo: zloženi so po iporabi pomnikinika
javaw.exe 56.756k
svchost.exe 24.256
explorer 22588
firefox 17205
inetinfo...
ccapp
spolsv
svchost
svchost
svchost
services
ccsetmgr
csrss
alg
cffmon
svchost
mdm
ccevtmgr
kavsvs
ati2evxx.exe
ati2evxx.exe
wdfmgr
azureus
teskmgr
winlogon
isass
kav
smss
system
nedejavni procesi
Peace out

K0K0 ::

To ni nič narobe program pač izkoristi vso procesorsko moč da lahko svojo nalogo opravi hitreje, Kaj si mislil da ti bo sedaj ko imaš 3,1 semprona film obdelal v 15minutah in to pri 20% uporabi cpu-ja :D.
Potem imaš odprtga azureusa in se čudiš ker imaš 7% porabo cpuja.:'(
To je vse čist normalno ti se nič ne sekiri, če bi bil res kak problem/virus potem bi bila poraba cpuja skos na 100% in ne sam kadar uporabljaš virtual duba al pa kak drug program.

a se da kako nardit, da nebi porabo vse preocesorske moči, da ne bi blo recimo vseh 100%. Od česa je pa sploh odvisno kok požere CPE-ja?
Recimo za primerjavo men žere kasperski 100%, ko skeniram računalnik, bruderu pa 4% ko ga on. S tem, da ma on amd athlona 2.8. V čemu je tu reazlika? v procesorju?

LP
Peace out

Keyser Soze ::

svchost.exe? Daj rajši temeljito poskeniraj računalo. Uporabi NOD32 preizkusni program. Ko ga zloadaš z interneta ga prej še posodobi z bazo.(če imaš širokopasovno povezavo v net - torrenti)

KAr se tiče 100% porabe CPUja, bodi pa vesel. Vsaj koristiš računalo v celoti.:D Drugače bi bilo približno tako kot da bi si kupil nov avto in ga vsak dan gledal v garaži.

svchost.exe...a to ni vredu?
Jaz v bistvu vsak dan preskeniram računalo z kasperskim, pa nič ne javi.
Pa zanima me še zakaj je več enakim procesov odprtih naenkrat?

LP
Peace out

Keyser Soze ::

Ni nujno da je slabo. Malo pogooglaj za svchost. LAhko so popolnoma nedolžne narave, lahko pa ne. Glede na to, da praviš, da "je nekaj narobe" z računalom rajši poglej če ni kaj na tem.

Čeprav dvomim. In te samo malo daje paranoja. Pač takšna je sama narava računalnika in delovanja CPUja.

Gundolf ::

Ok, pustite svchost na miru, to je čisto običajen windows service. Tudi več istih service-ov ne pomeni nobene napake, nekateri so le pognani z različnimi parametri in tako čeprav se imenujejo enako opravljajo posem druge reči.

Kar se tiče 100% procesorja - ja itak da je 100% ko kaj zalaufaš. Čisto na hitro povedano, CPU stalno dela na recimo 100%. Zdaj če ti kaže recimo task manager 10%, to pomeni da v 1 sekundi 10% časa CPU obdeluje kar pač mora v odprtih programih, ostalih 90% časa pa prečepi v eni zanki in čaka da ga bo kdo uporabil. Sicer teh 90% časa resda porabi manj energije, se manj greje itd itd (še sploh če je mobilni CPU) enostavno zato, ker ne uporablja nobenih kompliciranih ukazov, ne dostopa do pomnilnika in ponavadi še izvaja kakšne posebne ukaze (sicer v windowsih o tem nekako dvomim), ki ga za nekaj urinih ciklov praktično ustavijo.

Ko nekaj resnega delaš (recimo kompresiranje datotek) bo poraba CPU skočila na 100% - zato ker boš tako vse skompresiral v 5s, Če bi računalnik zanalašč puščal porabo le na 20% bi zato pač čakal 25s. To nekako ni smiselno, ne? Operacijski sistem ti porabo CPUja razdeli med programe, tako da je le-ta najbolje izkoriščen. Če ga zasede le en program nič hudega, bo pač toliko prej končal svoje delo.

Tnx:)
V glavnem ni neobenga problema glede tega...jaz sn mislo da je kaj narobe, da porabi 100%

hvala za pojasnilo!

LP
Peace out

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

100% CPU ves čas!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51485 (1328) djforever
»

Težave Firefox-om