Forum » Operacijski sistemi » linux mount
linux mount
conan ::
ko sem nalagal linux sem mel ze eno particijo VFAT in sem pri instalaciji nastavil le
pot do nje (/vfat). zanima me kak lahko zdaj v linuxu nastavimda mi ne bi te particije
mountalo v /vfat?
zanima me se kak bi lahko nastavil da bi se mi usb kljuc avtomatsko mount-al ko
zazenem linux (zdaj vsakic pisem ukaz mount /dev/sda1 /mnt/usb)?
lp
pot do nje (/vfat). zanima me kak lahko zdaj v linuxu nastavimda mi ne bi te particije
mountalo v /vfat?
zanima me se kak bi lahko nastavil da bi se mi usb kljuc avtomatsko mount-al ko
zazenem linux (zdaj vsakic pisem ukaz mount /dev/sda1 /mnt/usb)?
lp
lp, K.
metalc ::
Le oglej si man mount
Sicer pa v /etc/fstab zakomentiraj vrstico, kjer je /vfat (če sploh nikoli ne misliš dostopati nanjo) ali pa na pravo mesto (gl. vnos za CD ali disketar) dopiši še noauto (in jo boš lahko po želji mountal samo z mount /vfat).
Za ključ moraš pa narediti vnos po podobnem kopitu, kot so ostali, se pravi, da moraš vedeti napravo (/mnt/sda1), imenik (recimo /mnt/usb) in datotečni sistem na ključu (verjetno je fat oz. msdos)
Sicer pa v /etc/fstab zakomentiraj vrstico, kjer je /vfat (če sploh nikoli ne misliš dostopati nanjo) ali pa na pravo mesto (gl. vnos za CD ali disketar) dopiši še noauto (in jo boš lahko po želji mountal samo z mount /vfat).
Za ključ moraš pa narediti vnos po podobnem kopitu, kot so ostali, se pravi, da moraš vedeti napravo (/mnt/sda1), imenik (recimo /mnt/usb) in datotečni sistem na ključu (verjetno je fat oz. msdos)
der_Alte ::
Jaz samo vtaknem USB ključ v računalnik. Ta malo pomelje in pojavi se okno z vsebino USB ključa. Hmmm...
der_Alte ::
Za fstype izberi auto. Ni nobene potrebe, da bi ročno vpisoval tip datotečnega sistema. Linux bo sam spoznal, kaj je na ključu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | usb ključ na vector linuxu-slackwareOddelek: Operacijski sistemi | 1031 (942) | romci |
» | linux na usb ključuOddelek: Operacijski sistemi | 2112 (1718) | ajagodnik |
» | Brisanje USB kljucaOddelek: Strojna oprema | 1670 (1464) | cryptozaver |
» | Fedora FAQ (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4350 (3665) | meszaj |
» | kako mountat USB ključ v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2525 (2032) | Senzacionale |