Forum » Strojna oprema » Problem s tremi rami na plati !?
Problem s tremi rami na plati !?
kixs ::
Imam mama plato Epox 8RDA3I (nforce2 400 Ultra) in do nedavnega sem imel v Dual vezana 512MB Kingmax SupeRAM PC3500 (216Mhz po defaultu). Zdaj sem se odlocil, da dodam se enega torej 3x512Mb!
In tako so se problemi zaceli... nestabilnost racunalnika (predvsem kopiranje datotek)
Sem se odlocil problem analizirat in ugotovil, da deluje stabilno katerakoli kombinacija v PARU... ko pa imam vse tri, pa NE! Potem se znizal FSB na 200Mhz in isto... ampak na 166Mhz pa deluje (grrrrrr).
Kaj naredit? Ram dejansko rabim!! A je to morda kaksna napaka Nforce2 chipseta ali kaj podobnega?
In tako so se problemi zaceli... nestabilnost racunalnika (predvsem kopiranje datotek)
Sem se odlocil problem analizirat in ugotovil, da deluje stabilno katerakoli kombinacija v PARU... ko pa imam vse tri, pa NE! Potem se znizal FSB na 200Mhz in isto... ampak na 166Mhz pa deluje (grrrrrr).
Kaj naredit? Ram dejansko rabim!! A je to morda kaksna napaka Nforce2 chipseta ali kaj podobnega?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPu+Plata+RamOddelek: Kaj kupiti | 1897 (1326) | Racko |
» | nov komp+++ 333---400 MhzOddelek: Kaj kupiti | 1017 (872) | DJ J |
» | Kateri procesor, matična in ram za 600eur?Oddelek: Kaj kupiti | 1202 (959) | Kebab |
» | Svetujte strokovnjaki!Oddelek: Kaj kupiti | 1527 (1141) | nodes |
» | Nforce 2 ali VIA 400 ??Oddelek: Kaj kupiti | 1169 (864) | Jure2k |