Forum » Elektrotehnika in elektronika » Izdelava tiskanega vezja!
Izdelava tiskanega vezja!
_EN_ ::
Zdravo!
Jaz imam en mali problem ki lahko nastane tud zelo velik. Narisat tiskano vezje v programu Tango. Jaz bi mogel izdelat to tiskano vezje , problem pa je v tem ko nevem kak bi se lotil tega. kje bi začel risat. Pa namest tega pic bi mogel dat PIC16f877. Razmišljal sem tudi o programu eagle ampak ga ne znam uporabljat. No bi mi lahk sam nekdo povedal kako vstavljaš elemente. Ali pa tu mogoče dal kakšen link kje je že to vezje izdelano ali pa mogoče tud narisal .
Jaz imam en mali problem ki lahko nastane tud zelo velik. Narisat tiskano vezje v programu Tango. Jaz bi mogel izdelat to tiskano vezje , problem pa je v tem ko nevem kak bi se lotil tega. kje bi začel risat. Pa namest tega pic bi mogel dat PIC16f877. Razmišljal sem tudi o programu eagle ampak ga ne znam uporabljat. No bi mi lahk sam nekdo povedal kako vstavljaš elemente. Ali pa tu mogoče dal kakšen link kje je že to vezje izdelano ali pa mogoče tud narisal .
ql000 ::
Eagle je čist ql, pa še laufa na Linux-u in winsih, pa še đabe za personal use! Ja pa by d mimo, jest sem prvič delal na takem EDA programu, pa sem ga v osnovi skužu v petih minutah! Edina jeba je najt kje kak element, če ne veš kako se pravilno reče po ang! Drugače je pa čist ql. Jaz ga uporabljam za to, da sem si naredu en programator (JDM) ravo za PIC-e (16F84, 16F876, 16F877).
_EN_ ::
Ja no saj jaz sem gas tud skapiral sam mal dle sem rabo kot ti recimo urco dve. Sam mal problematično je tisto vezje narisat ko je že skoraj končano . Em slišal sem tudi da je v tem programu funkcija da ti vstaviš samo vezje noter in potem ti on sam pokaže pine kere moreš povezat? To mi je še malo neznano. No če mogoče veš kak je to bi mi lahk mogoče napisal kje to narediš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PIC programatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5933 (778) | MadMax |
» | DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8742 (7257) | TESKAn |
» | Zelo pocasno utripanje LED diode (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8701 (7906) | a13misko |
» | Kako diy binarna uraOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3405 (3059) | Mikron |
» | Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2658 (2102) | _EN_ |